Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Lucas napisał:

Tyle samo mozna o Twoich Knicks powiedzieć.

postoję, poczekam, zobaczę. pewien jegomość o sobie znów przypomni i znów będzie trzeba przepraszać. 

jeśli oczywiście duma pozwoli przy tym nastawieniu anty-knicks i braku odseparowania pewnych odczuć.

zględem zeszłego sezonu bucks stracili więcej od knicks na marginesie.

6 minut temu, polishllama69 napisał:

a co do Denver z beclown to WCF jest realnym sufitem z szansą na upside (brak stopera na LBJa ukłuje mocno) w wypadku problemów zdrowotnych (akurat brak Ingrama i Rusella to byłoby wzmocnienie LOL) natomiast nie wymieniałbym tak od razu Knicks w top 4ligi jak @Eld

Zaspany płaskoziemca jest połamany co jest akurat wzmocnieniem Knicks. No i CM trochę trafił w mój punkt G ściągając Bojana i Setha, czyli graczy których bardzo lubię.

2 minuty temu, człowiek...morza napisał:

postoję, poczekam, zobaczę. pewien jegomość o sobie znów przypomni i znów będzie trzeba przepraszać. 

jeśli oczywiście duma pozwoli przy tym nastawieniu anty-knicks i braku odseparowania pewnych odczuć.

zględem zeszłego sezonu bucks stracili więcej od knicks na marginesie.

Ale ty jesteś megalomanem. 
pisalem o Denver co zanegowałes. W sumie poza mocnym przekonaniem o swojej nieomylności nic nie argumentowałeś a o knicks pojawiło się jedno odniesienie i to w sumie mocno sprowokowane przez ciebie w zdaniu o Dallas to teraz nagle piszesz ze jest jakieś antyknicks koalicja. Przecież tu szło o kandydatach do tytułu. Nie rozmawialiśmy o knicks ;) 

10 minut temu, ignazz napisał:

I to jest rzetelne spojrzenie choć konkurencja ma przewagę i jeżeli zobaczymy serie LBJ lub/i ABC 4:0/4:0/4:0 to pozamiatane. Ale .... 

Ot po prostu prywatny ranking. Doceniam kolektyw, czyli to czego nie można powiedzieć o Wolves na ten moment.

1 minutę temu, Eld napisał:

Zaspany płaskoziemca jest połamany co jest akurat wzmocnieniem Knicks. No i CM trochę trafił w mój punkt G ściągając Bojana i Setha, czyli graczy których bardzo lubię.

Nie jest. To tylko takie odczucie. Gdy grasz w tym składzie cały rok plus masz hierarchie plus gość zjada 30% budżetu to nie możesz tego ignorować. 
to tak jakby w mocno defensywnej serii ktoś się cieszył ze szanse suns rosną bo nie ma Amare lub Nasha ( zachowując proporcje zdrowe dla Klasy Nasha ) 

2 minuty temu, Eld napisał:

Ot po prostu prywatny ranking. Doceniam kolektyw, czyli to czego nie można powiedzieć o Wolves na ten moment.

No na pewno nie wyrocznia i gotowe typy. Mój wpis odnosił się do mojego spostrzeżenia ze mamy ciekawa sytuacje na zachodzie gdzie #1 dla Denver dodałaby jeszcze rumieńców. 

4 minuty temu, Eld napisał:

jakim cudem zdecydowany spadek jakości sportowej może być wzmocnieniem zespołu ?

tak w ogóle beka, bo ja tego Setha sprzedawałem do Knicks, po czym trafił do Denver i wrócił, ale z punktu widzenia regulaminu wyglądało to inaczej

o ile można powiedzieć, że lawinę żenady i kpanie grobu rl Rox zaczęli maxem dla CP3 i potem postanowili kopać głębiej to tutaj człowiek kałuży zaczął w lato, ale teraz to sam wziął łopatę i zaczął kopać

3 minuty temu, ignazz napisał:

@LeweBiodroSmoka jeszcze jedno. Do sukcesu potrzebna będzie jeszcze twoja większa aktywność. Bo masz przeciw sobie tych najaktywniejszych. Brak sterowania na podświadomość bez brudnych Gierek jest twoim atutem ale bierność niewskazana. 

na brudne gierki nie ma co liczyć, nie zniżę się do poziomu tych obwiesiów z LA i Minny ;)

20 minut temu, ignazz napisał:

W zdrowiu czemu nie? Ale zdrowia zabrakło. KI po operacji ma się dobrze i wróci za rok. Można żartować ze to wzmocnienie ale posypała się rotacja w dół. 

mówię w kontekście braku Irwinka

24 minuty temu, karpik napisał:

You're better than that.

Tzn że +20 minut grają te wynalazki Silva i Pelle? Nie wiem czy oni łącznie tyle minut zaliczyli w T3, a mamy ćwiartkę za sobą. Noel robi średnio póki co 6 fauli w 26 minut, więc tak tylko zgłaszam wątpliwości.

W ostatnich tygodniach sezonu często w dobie load management różni gracze dostają spore minuty.  Silva i Pelle zapowiadają się bardzo fajnie, przy sporej liczbie meczy z tankerami ich gra po 15-20min. w sumie nie stanowi problemu, bo drużyny z którymi gram mają czasami problem z podstawową rotacją. 

19 minut temu, polishllama69 napisał:

bzdura, nie bez powodu KAT to 1 way unicorn, tylko obudowa jego taka sobie :D 

meniscus, teoretycznie powinien zdążyć na koniec sezonu, ale jeżeli zostanie posadzony powinno wpłynąć to pozytywnie na kulturę Magic ;) 

jeśli mowa o rl Heat to still Leonard, bo przy nim Bam może być w 100% sobą :) natomiastto jeden z niewielu takich przypadków

KAT rozwiązuje mi problemy w ataku, ale ciężka do oceny jest jego obrona w tym sezonie, bo on nie jest tak fatalny jak pokazują to statsy. Bardzo bym chciał, żeby chociaż z połowę trymesru pograł ze swoimi nowymi kolegami z rl Minnesoty, to coś więcej by można o nim tu wtedy powiedzieć.. 

Oubre z pewnością nie będziemy przeciążali nawet jak wróci- jego zdrowie przede wszystkim. Prince i McGruder spokojnie mogą mi grać na w sumie te 48min. tzn. pewnie jak wykuruje sie McKinnie to dostanie tez kilka minut z rezerwami, czy w garbage time, do tego zawsze Godrodna i Williamsa moge na sf przesunąć w zależności od potrzeb. W playoffs zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, ale na Kellego Oubre jako gracza rotacji nie liczę w tym sezonie. 

Meyers Leonard miał fantastyczny sezon do kontuzji. Olynyk został zmarginalizowany jak nigdy. Nowe rozdanie pod Jimmiego robi swoje, ale warto pamiętać, że jeszcze w poprzednim sezonie lineupy z Olynykiem i Adebayo bardzo dobrze grały  - choc porównywane tu były do minut Hassana na boisku, który wiemy, że nie miał dobrego sezonu. ja tam jeszcze Meyersowi nie ufam na tyle, zeby brac go ponad Olynyka, choć z boku może to inaczej wyglądać. Jestem nieufny do porównań z CY. 

No i u nas narracja Olynyk sprzedany z Lakers - trafia do jednego z ich najpoważniejszych konkurentów na Zachodzie - Wolves powinna mieć imho swoją rangę. 

15 minut temu, polishllama69 napisał:

@Alonzo pamiętaj też, że w OKC jest w miarę stały podział rotacji tj Adams 30 Noel 18 i taki model też tutaj możesz stosowac, bo jak Adams wylatuje to jest ~ Noel 30 Muscala 18 + Mike coś tam na PF czasem pyka, ale ja tylko sugeruję, bo chcę syf na wschodzie

Czasami te 30min. od Noela będzie mi bardzo potrzebne. Ciężko cokolwiek powiedzieć o tym, jak długo to będzie trwało, ale dodam tylko, że tez mam dobrego kreatora zamiast Paula - Lowry potrafiłby tu nie raz odpowiednio wykorzystać zaangażowanie Noela pod koszem. :) 

11 minut temu, Alonzo napisał:

W ostatnich tygodniach sezonu często w dobie load management różni gracze dostają spore minuty.  Silva i Pelle zapowiadają się bardzo fajnie, przy sporej liczbie meczy z tankerami ich gra po 15-20min. w sumie nie stanowi problemu, bo drużyny z którymi gram mają czasami problem z podstawową rotacją

No sęk w tym, że Ty też masz taki problem.

35 minut temu, Lucas napisał:

Poprawiłem.

Bez przesady. Gdzie spójność składu LBS, z allstarem Jokićem jako main piece, a gdzie reszta. W zasadzie na każdą z wymienionych drużyn przez Ciebie mam coś. 76ers muszą ściągnąć jakiegoś szamana co by urok ściągnął i się więcej nie łamali, Houston wydaje się naprawdę mocne ale martwi mnie aktywność Regisa w decydujących starciach. O Wolves już pisałem. Nie dostaną extra bonusu za zgranie. Hornets - o nie, tym razem się nie nabiorę na RW. A Magic, co trochę smutne ale sam ich Alonzo dobija. KAT może już nie wrócić w tym sezonie więc tu się nie zdziwię jak skończy się na pierwszej rundzie. 

23 minuty temu, ignazz napisał:

Nie jest. To tylko takie odczucie. Gdy grasz w tym składzie cały rok plus masz hierarchie plus gość zjada 30% budżetu to nie możesz tego ignorować. 
to tak jakby w mocno defensywnej serii ktoś się cieszył ze szanse suns rosną bo nie ma Amare lub Nasha ( zachowując proporcje zdrowe dla Klasy Nasha ) 

21 minut temu, polishllama69 napisał:

jakim cudem zdecydowany spadek jakości sportowej może być wzmocnieniem zespołu ?

tak w ogóle beka, bo ja tego Setha sprzedawałem do Knicks, po czym trafił do Denver i wrócił, ale z punktu widzenia regulaminu wyglądało to inaczej

Generalnie to Wy dwaj zacytowani. Irving jest takim zajebistym graczem, że w zeszłym sezonie Boston był mocniejszy niż w tym, a w tym Nets mają lepszy bilans z nim ( 8-12, czyli .400 ) niż bez niego ( 18-21, czyli .641 )...