Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jesteś murowanym faworytem, bo jest mnóstwo zdrowotnych znaków zapytania, ale zakładając, że wszyscy zawodnicy we wszystkich drużynach są zdrowi, masz najlepszy skład.

No i ja to założenie przyjąłem, stąd dla potwierdzenia twojej tezy pobieżnie poszukałem minusów w gsw.

W zasadzie Porzingis może nie wrócić w tym sezonie :tongue:

Tylko za Porzingisa oddałeś Murray'a, więc trochę to osłabienie tej ekipy ;)

Ale dodał Lavine'a (podobny impact do Murray'a) i Grant'a (podobny do Gibsona).

Po zerwanym więzadle chyba nie wraca się do gry przez półtora roku (ktoś poprawi przykładami?).

Edytowane przez człowiek...morza

Idąc takim tokiem rozumowania to Hassan robi mi też spacing bo rywale go nie odpuszczają jak rzuca z mid rangu :)

Nie wspominając już o tym że moja pierwsza piątka rzuca więcej trójek na mecz.

Zresztą zobaczymy jakie procenty będzie miał Lonzo z podobno zmieniona mechanika rzutu.

Dalej mnie jednak ciekawi kto w Cavs będzie kreować gre kto rozda więcej niż te chociaż 4 asysty na mecz :)

Dalej mnie jednak ciekawi kto w Cavs będzie kreować gre kto rozda więcej niż te chociaż 4 asysty na mecz :smile:

Rozier w play-offs robił 6 asyst na mecz, więc jakoś sobie poradzi:)

Piszesz na serio, czy to tylko trolling?:) 

a to Fluber, Porzingis nie żyje czy zaginął w puszczy łotewskiej, a może ma wrócić w 2020 i tylko ja czegoś nie wiem?

swoją drogą ten roster bez Porzingisa zrobił tutaj prawie 60W więc pisanie, że nie jest lepszy od tego w realu, to naprawdę wybitny wniosek

Jokić i Harris to części wspólne. U Ciebie są:

Bledsoe, Iguodala, LaVine, Ingles, Grant i O'Quinn

W RL NBA byli:

Murray, Millsap, Barton, Chandler, Plumlee i Lyles

Jak na mój gust to są porównywalne rostery w sezonie regularnym.

Piszesz na serio, czy to tylko trolling? :smile:

Oczywiście, że serio. Murray jest przeceniany a Grant niedoceniany, choć zaznaczę, że przez "podobny" nie rozumiałem "ten sam", tylko niewiele gorszy. 

Spadek w rankingu Denver nie wynika ze strat jakie ponieśli a ze wzmocnień rywali. 

Edytowane przez człowiek...morza

Rozier w play-offs robił 6 asyst na mecz, więc jakoś sobie poradzi:)

Zobaczymy ile pogra w Rs jak Irving wróci.

W sensie żeby nie było fajny ranking, ciekawe spostrzenia, rozumiem też chęć zaznaczenia że masz dobrą drużynę, tylko mam wrażenie że zakładasz najgorszy możliwy scenariusz w Bulls pod tytułem Lonzo dalej będzie miał słabe procenty, Wiggins się nie poprawi a Demar u Popa nie zaliaczy progresu.

zobaczymy co przyniesie Rs :)

Dla mnie jednak i tak talent > fit

ja na mój gust to u mnie Murray, Barton i Chandler byli rezerwowymi, Wilson to w zasadzie był poza rotacją

w realu Milsap zagrał pół sezonu i to na średnim poziomie, ale to co nnie najbardziej przeraża to fakt, że Bledsoe Harris Ingles x Jok to dla Cb to samo, widzę humor dopisuje

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Nie porównanie Redicka do Boguta i Perkinsa, tylko porównanie WIEKU Redicka do WIEKU Boguta i Perkinsa. 

Czyli porównujesz go do zawodników, względem których nie ma jakichkolwiek podobieństw poza faktem, że wszyscy grają w koszykówkę, za to takich, którzy mieli poważne problemy zdrowotne długo przed 30-tką. Za to Miller, Allen czy Korver w wieku 34 lat dalej trzymali formę, tak jak w poprzednim sezonie robił to Redick. 

Po zerwanym więzadle chyba nie wraca się do gry przez półtora roku (ktoś poprawi przykładami?).

Grant za Gibsona to raczej na ten moment nie jest upgrade, LaVine'a to raczej bym porównał do Bartona, którego Nuggets stracili. Może na dłuższą metę ten trade Murray za KP wyjdzie na dobre, ale mi się on za bardzo nie podobał szczerze, bo KP może wróci dopiero na pół sezonu, a potem trzeba będzie mu dać maxa podczas, gdy Murray jest wciąż na rookie kontrakcie. Wiadomo, że sufit KP wyżej, ale oddanie 3x 1st to dla mnie było za dużo wobec kontuzji KP i krótszej umowy Łotysza.

Nie wiem, ile się wraca, ale jeśli w rl Knicks KP nie wróci w sezonie, to w beGM Nuggets też. A to jest możliwa opcja: "When asked if it makes sense for the Knicks to hold Kristaps Porzingis (knee) out for the season, President Steve Mills said that the team won't jeopardize his long-term future."

Curry-KD

LJ-Butler

Kawhi-Gobert 

Davis-Wall

Embiid-Klay 

Harden-Capela, Giannis-Kemba, Mitchell-Towns, George-Westbrook, a nawet Lillard-Horford: tu sobie można o duetach porozmawiać, które lepsze.

Jakoś brakuje mi tam niedocenianego duetu CP3-Hayward :P ale ok, nie doceniajcie mojej ekipy, przynajmniej nie będzie presji, a sezon wszystko wyjaśni ;)

Hay po INJ, bez INJ liczenia też np Jokić-Porzingis i mogłoby brakować miejsca w top10 dla duetu Westbrook-George ;]

Patterson będzie ich ratował :P

Duety z MIN/LAC to chyba Tatum-IT + Sexton-Dieng swoją drogą^

a jak IT wroci do formy z ostatbiego roku w Bostonie, to ten duet w top10 sie zmiesci?

Kuhwa, mam najlepszy duet w lidze i mam 5y na zachodzie skończyć ;P ? (by nie było wg mnie mam drugi najlepszy duet w lidze ;) )

Ale to nie jest gra w debla tylko maraton meczowy na pełnej intensywności. Nie zdziwi mnie nawet miejsce koło siódmego.

Za to Nuggets to raczej faworyci do drugiego seedu w mojej opinii. I to mimo braku Porzingoda.