Skocz do zawartości

Utah Jazz 2018/19

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Bialy nazywa czarnego 'czarnuchem' (w druga strone to za bardzo nie dziala) - wielka 'afera rasistowska', musi rezygnowac z przewoedzebia firmie, ktora sam zalozyl.

Czarny na kamerach mowi bialemu ze rozjebie go i jego zone - spoko, nic sie nie stalo!

Ciekawe czasy.

Bialy nazywa czarnego 'czarnuchem' (w druga strone to za bardzo nie dziala) - wielka 'afera rasistowska', musi rezygnowac z przewoedzebia firmie, ktora sam zalozyl.

Czarny na kamerach mowi bialemu ze rozjebie go i jego zone - spoko, nic sie nie stalo!

Ciekawe czasy.

A jeśli tak było to nie czujesz różnicy?

Z jednej strony masz prowodyra, który z premwdytacja poza grą, a wiec nie powodowany emocjami wynikajacymi z przebiegu gry, prowokuje zaczepke i wykrzykuje do zawodnika co najmniej chmaskie lub może nawet rasistowskie hasła.

Ten mu chamsko odpowiada, ze go zajebie - liga go KARZE zgodnie z obowiązującymi zasadami.

Kibic dostaje bana od Jazz.

Na e-nba wrzask ze to poprawność polityczna (sic!). Russa trzeba zawiesić, najlepuej do końca sezonu, a zbanowanemu oddać karnet. Bo jak to k**** możliwe, że murzynowi nie można wspomnieć, że jego pradziadek zapierdalal na kolanach na plantacji bawełny. Zamach na wolność słowa!

Właściciel prowadzi prywatny biznes i nie musi tolerować jełopów, którzy robia kwsd i psują mu wizerunek marki.

Druga sprawa, że na bank z zakupem biletu i wstępem na obiekt kibic zobowiązany jest do przestrzegania pewnych zasad, w tym odpowiedniego zachowania. Ja wiem że w PL się tego nie przestrzega, schamienie jest standardem w życiu codziennym, stąd może u wielu tu wypowiadających się szok, że gdzieś na świecie jednak można egzekwować standardy.

Edytowane przez Krzemo

Właściciel prowadzi prywatny biznes i nie musi tolerować jełopów, którzy robia kwsd i psują mu wizerunek marki.

Druga sprawa, że na bank z zakupem biletu i wstępem na obiekt kibic zobowiązany jest do przestrzegania pewnych zasad, w tym odpowiedniego zachowania. Ja wiem że w PL się tego nie przestrzega, schamienie jest standardem w życiu codziennym, stąd może u wielu tu wypowiadających się szok, że gdzieś na świecie jednak można egzekwować standardy.

No skoro inny wlasciciel prowadzacy prywatny biznes musi z niego rezygnowac bo wymsknelo mu sie jedno slowo (nie skierowane do nikogo bezposrednio lol) to imho inni wlasciciele w takich sprawqch moga kierowac sie strachem przed ta nowoczesna inkwizycja. Troche przerazajace.

Ale z czego ma rezygnować? Ktoś mu karnie biznes zamyka, czy ludzie po prostu nie chcą mieć do czynienia z chamem?

Jak prowadzisz biznes to musisz mieć na względzie, że jesteś cały czas jego reprezentantem. Jeśli Twoi klienci zobaczą Cię pijanego leżącego we własnym gównie na ulicy, albo wybluzgujacego gdzieś jakieś bezdety w necie, to musisz mieć na uwadze ze drugi raz do Ciebie nie przyjdą. To nie jest żadna inkwizycja tylko rynek.

Jak zbanowany czuje sie niewinny to niech pozwie Jazz, że Ci mu wyrzadzili szkodę.

Edytowane przez Krzemo

Ale z czego ma rezygnować? Ktoś mu karnie biznes zamyka, czy ludzie po prostu nie chcą mieć do czynienia z chamem?

Jak prowadzisz biznes to musisz mieć na względzie, że jesteś cały czas jego reprezentantem. Jeśli Twoi klienci zobaczą Cię pijanego leżącego we własnym gównie na ulicy, albo wybluzgujacego gdzieś jakieś bezdety w necie, to musisz mieć na uwadze ze drugi raz do Ciebie nie przyjdą. To nie jest żadna inkwizycja tylko rynek.

Jak zbanowany czuje sie niewinny to niech pozwie Jazz, że Ci mu wyrzadzili szkodę.

Mam pytanie - czy przypadkiem w regulaminów tego typu obiektu czy innych klubów nie ma po prostu przepisów, że można odmówić wstępu z dowolnych powodów?

Cały czas piszecie o pozwaniu klubu, tylko pytanie z jakiego powodu? Że postępuje zgodnie z prawem i wykorzystuje swoje uprawnienia?

A jeśli tak było to nie czujesz różnicy?

Z jednej strony masz prowodyra, który z premwdytacja poza grą, a wiec nie powodowany emocjami wynikajacymi z przebiegu gry, prowokuje zaczepke i wykrzykuje do zawodnika co najmniej chmaskie lub może nawet rasistowskie hasła.

Ten mu chamsko odpowiada, ze go zajebie - liga go KARZE zgodnie z obowiązującymi zasadami.

Kibic dostaje bana od Jazz.

Z ciekawości, myślisz, że w Polsce wygrałbyś w sądzie proces, gdzie ktoś mówi, że ssiesz laskę, a Ty mu odpowiadasz, że go znajdziesz i zabijesz go i jego rodzinę?

Sąd uzna go za prowodyra, a Ciebie za wyważoną osobę, będąca ofiarą całej sytuacji?

Jakby w Polsce karane ludzi za to ze w kłótni np małżeńskiej ktoś krzyknął zabije cie to by więzień nie starczyło.

Realnie sąd by ocenił ze RW nie zrobił kroku w kierunku kibica . Nie zrobił nic by swoje słowa wprowadzić w czyn. Najwyżej by dostał karę grzywny. Widać że o prawie nie masz zielonego pojecia

To nie jest żadna inkwizycja tylko rynek.

Takie tam z ostatniego zajścia: https://www.theroot.com/well-what-do-you-know-turns-out-the-fan-involved-in-t-1833231970

Po prostu nowoczesna lewica ma taki komfort, że nawet nie musi tego formalizować - tylu ma pożytecznych wyznawców :)

W sumie to tak jakbyś stwierdził, że to, że nikt nie chciał mieć (przynajmniej oficjalnie) do czynienia z laską oskarżaną w wiosce o czary w XVI wieku to kwestia rynkowa :)

1. Mam pytanie - czy przypadkiem w regulaminów tego typu obiektu czy innych klubów nie ma po prostu przepisów, że można odmówić wstępu z dowolnych powodów?

2. Cały czas piszecie o pozwaniu klubu, tylko pytanie z jakiego powodu? Że postępuje zgodnie z prawem i wykorzystuje swoje uprawnienia?

3. Z ciekawości, myślisz, że w Polsce wygrałbyś w sądzie proces, gdzie ktoś mówi, że ssiesz laskę, a Ty mu odpowiadasz, że go znajdziesz i zabijesz go i jego rodzinę?

Sąd uzna go za prowodyra, a Ciebie za wyważoną osobę, będąca ofiarą całej sytuacji?

Ad 1.

Mogą być i takie. Dyskusja tutaj toczy się w ciemno, ze wskazaniem na nasze polskie rozumowanie, że jeśli zapłaciłem za bilet to mi wszystko wolno, a czarny ma nie pyskowac do białego pana tylko gonić za pomarańczowym balonem.

Ad 2

Nie, ja pisze wręcz odwrotnie. Jeśli właściciel ma takie uprawnienia to niech korzysta. A jeśli widz uważa, że tych uprawnień nie ma albo ich naduzyto to ma sąd od dochodzenia swoich roszczeń.

Ad 3.

A po co tu sąd wyciagasz? Sąd do tej pory w dyskusji jest na linii Jazz - zabanowany.

Ale odpowiem Ci. Karnej sprawy z takiej pyskówki w PL raczej nie zrobisz.

W cywilnej nikt nie wygra ani nie przegra.

Edytowane przez Krzemo

Takie tam z ostatniego zajścia: https://www.theroot.com/well-what-do-you-know-turns-out-the-fan-involved-in-t-1833231970

Po prostu nowoczesna lewica ma taki komfort, że nawet nie musi tego formalizować - tylu ma pożytecznych wyznawców :)

W sumie to tak jakbyś stwierdził, że to, że nikt nie chciał mieć (przynajmniej oficjalnie) do czynienia z laską oskarżaną w wiosce o czary w XVI wieku to kwestia rynkowa :)

LOL i dla Ciebie zacytowane w tym artykule wpisy tego gościa są ok i świadczą za nim? Ktoś go przeanalizował. Gdzie tu inkwizycja? Gość został wyjaśniony.

Nowoczesna lewica... staaary co ty mi tu wyciagasz za polityczne framzaony.

Chamstwo i prostactwo zasługuje na pogardę niezależnie od wszystkiego, koloru skóry czy politycznych barw.

Edytowane przez Krzemo

Ad 1.

Mogą być i takie. Dyskusja tutaj toczy się w ciemno, ze wskazaniem na nasze polskie rozumowanie, że jeśli zapłaciłem za bilet to mi wszystko wolno, a czarny ma nie pyskowac do białego pana tylko gonić za pomarańczowym balonem.

Ad 2

Nie, ja pisze wręcz odwrotnie. Jeśli właściciel ma takie uprawnienia to niech korzysta. A jeśli widz uważa, że tych uprawnień nie ma albo ich naduzyto to ma sąd od dochodzenia swoich roszczeń.

Ad 3.

A po co tu sąd wyciagasz? Sąd do tej pory w dyskusji jest na linii Jazz - zabanowany.

Ale odpowiem Ci. Karnej sprawy z takiej pyskówki w PL raczej nie zrobisz.

W cywilnej nikt nie wygra ani nie przegra.

1. Ja w ciemno założyłem, że właściciel obiektu ma takie uprawnienia.

2. Widz widocznie uważa, że klub ma takie uprawnienia.

3. Nie ma żadnego sądu na linii zbanowany-Jazz. Jest na linii Westbrook-kibic.

LOL i dla Ciebie zacytowane w tym artykule wpisy tego gościa są ok i świadczą za nim? Ktoś go przeanalizował. Gdzie tu inkwizycja? Gość został wyjaśniony.

Nowoczesna lewica... staaary co ty mi tu wyciagasz za polityczne framzaony.

Chamstwo i prostactwo zasługuje na pogardę niezależnie od wszystkiego, koloru skóry czy politycznych barw.

Tam najciekawsza (inkwizycyjna) cześć to komentarze (chociaż w samym artykule też są przecież kwiatki 'weird whiteness' - w sposób rasistowski obrażające wszystkich mieszkańców stanu itp + te wpisy tego gościa serio są wystarczające do 'wyjaśnienia'? Bo MAGA? Bo słówko 'nigger', którego czarni mogą używać bez konsekwencji lol?)

Zgadzam się co do ostatniego zdania - tu jest właśnie problem, że chamstwo i prostactwo Westbrooka (to, którego możemy być na 100% pewni bo jest dostępne nagranie) jest marginalizowane, kiedy chamstwo i prostactwo kibica (które znamy tylko z relacji pośrednich) prowadzi do działań inkwizycyjnych (jakieś sugestie, żeby zwalniać typa z pracy itp). Przecież właśnie o to się rozchodzi.

Edytowane przez julekstep

1. Ja w ciemno założyłem, że właściciel obiektu ma takie uprawnienia.

2. Widz widocznie uważa, że klub ma takie uprawnienia.

3. Nie ma żadnego sądu na linii zbanowany-Jazz. Jest na linii Westbrook-kibic.

1. Ale po co mnie wywołujesz? Ja przecież też to od początku zakładam.

2. ??? To by nie bylo tej gownoburzy.

90 % userow tutaj nie ma świadomości ze właściciel może mieć takie uprawnienia.

3. Russ decyduje o zbanowaniu kibica? Ż Russem ma się sadzić o zdjęcie bana?

Edytowane przez Krzemo

Chyba mało dokładnie czytasz ten wątek bo zarówno Lorak, Dannygd czy nawet memento bronią tego kolesia, że kara jest przesadzona

Teraz już wiem na pewno ,że nie czytasz dokładnie bo dyskusja zaczęła się od bronienia kibica i atakowania ligi ,że za nisko ukarała Westbrooka

A już bardzo dziwne jest 

a - przeczytał w tym wątku ,że nawet jeśli w sądzie wygra Westbrook to tylko oznacza że sąd się bał a nie że wyrok był sprawiedliwy

b - że Utah JAzz jest jak Korea Płn w temacie sprawiedliwości

c - że krzyki Russella( karygodne niemniej wypowiadane w kłótni a to obniża ich rangę) dla niekórych są tym samym co regularna bijatyka. I niektórzy nie widza różnicy

d- że nie ufasz a priori właścicielom choć nie masz ku temu żadnych podstaw

Ba poruszana tu zasada niewinności jak widać dotyczy tylko białego kibica a każdy kto podjął decyzje przeciw niemu jest podejrzany

W ogóle to wiesz, że uTah JAzz jako ostatni profesjonalny klub zerwał współpracę z Papa Johns po aferze rasistowskiej . Że już kilkukrotnie w ostatnich latach prowadził śledztwo bo np Durant oskarżał kibica Jazz o zachowania niegodne i jeszcze nigdy nie ukarali żadnego kibica

Zrobili to pierwszy raz ale Ty wiesz że to zrobili w ramach politycznej poprawności choć nigdy wcześniej nie byli znani z takowej.

Jakiś choć cień dowodu ,że nie ocenili tego rzetelnie

Cokolwiek?

niczego nie wiem, to tylko domniemanie, Ty za to próbujesz na chama nam wmówić, że wszystko było rozegrane dobrze, choć nie masz na to cienia dowodu, a i nawet reszta kibiców Jazz ma co do tego wątpliwości

Zbyt biała drużyna. Naliczyłem się czterech obecnie.

Paradoksem jeat, że więcej takich białych wyznawców tropi fana Jazz na social mediach niż czarnych.

Dla mnie genialna scenka była w jednym z odcinków House of cards gdzie republikanski kandydat próbował zdobyć głosy czarnych kongresmenow i w chwili szczerości powiedział kilka słów prawdy.

Tam najciekawsza (inkwizycyjna) cześć to komentarze (chociaż w samym artykule też są przecież kwiatki 'weird whiteness' - w sposób rasistowski obrażające wszystkich mieszkańców stanu itp + te wpisy tego gościa serio są wystarczające do 'wyjaśnienia'? Bo MAGA? Bo słówko 'nigger', którego czarni mogą używać bez konsekwencji lol?)

Zgadzam się co do ostatniego zdania - tu jest właśnie problem, że chamstwo i prostactwo Westbrooka (to, którego możemy być na 100% pewni bo jest dostępne nagranie) jest marginalizowane, kiedy chamstwo i prostactwo kibica (które znamy tylko z relacji pośrednich) prowadzi do działań inkwizycyjnych (jakieś sugestie, żeby zwalniać typa z pracy itp). Przecież właśnie o to się rozchodzi.

1. Dla mnie jest jasne, że kilkukrotnie buraczyl już wcześniej w necie. A że nakręcił się na niego hejt to inna kwestia. Zbiera burzę.

Zaraz sie powie, że gość pewnie prosił Russa o autograf i wspólne zdjęcie a ten go bez powodu zbluzgal.

2. Nie jest bagatelizowane. Został ukarany przez NBA zgodnie z zasadami. Niech liga się teraz zastanawia, czy chce zaostrzyć kary dla zawodników w takich sytuacjach.

Problemem jest przede wszystkim poblazanie kibicom, którzy atakują werbalnie lub poszturc***a zawodników.

niczego nie wiem, to tylko domniemanie, Ty za to próbujesz na chama nam wmówić, że wszystko było rozegrane dobrze, choć nie masz na to cienia dowodu, a i nawet reszta kibiców Jazz ma co do tego wątpliwości

Standard u ciebie. Gadasz głupoty a jak Cię punktuję to zamiast przyznać się do błędów to atakujesz. Typowe dla ciebie.

Na jakiego chama?

Przecież nawet ten kibic się nie odwołuje i od 3dni ani razu nie powiedział że niesłusznie dostał bana.

On tylko uważa że RW nie miał prawa wygrażać jego żonie

Standard u ciebie. Gadasz głupoty a jak Cię punktuję to zamiast przyznać się do błędów to atakujesz. Typowe dla ciebie.

gdzie Cię zaatakowałem, weź przestań robić z siebie ofiarę

to, że typ się nie odwołuje, to nic nie znaczy, cały czas chodzi tylko o to co tak naprawdę powiedział, wtedy można by stwierdzić czy kara była słuszna jak i ocenić czy Russ również został sprawiedliwie ukarany, mamy tylko pełną wypowiedź strony uprzywilejowanej i dlatego to budzi takie wątpliwości, a to, że nie muszę ufać kierownictwu Jazz w takich kwestiach to już nic Ci do tego akurat

2. Nie jest bagatelizowane. Został ukarany przez NBA zgodnie z zasadami. Niech liga się teraz zastanawia, czy chce zaostrzyć kary dla zawodników w takich sytuacjach.

Przeciez od poczatku tego watku (posty loraka) jest pisane, ze tu chodzi o opinie publiczna w internetach - czyli XXI wieczny odpowiednik chlopow z widlami (ofc wstawki januarego o sezonowym banie dla Russa nalezy traktowac rozrywkowo).

On tylko uważa że RW nie miał prawa wygrażać jego żonie

Jeny! Czytanie w myslach osob zza oceanu to jakas specjalna moc userow z all e-nba team?

1. Ale po co mnie wywołujesz? Ja przecież też to od początku zakładam.

2. ??? To by nie bylo tej gownoburzy.

90 % userow tutaj nie ma świadomości ze właściciel może mieć takie uprawnienia.

3. Russ decyduje o zbanowaniu kibica? Ż Russem ma się sadzić o zdjęcie bana?

1. Ty pisałeś, że powinien pozwać klub, jeśli czuje się niewinny.

2. Nie wiem ile procent ma świadomość, ale dyskusja nie tyczy się tego czy mógł, ale czy powinien. Dwie kompletnie różne kwestie.

3. Proces nie tyczy się zniesienie zakazu, ale grożenia wobec jego rodziny. A z tego co wiem, żona nie prowokała i takie grożenie jest w USA przestępstwem.