Skocz do zawartości

Kyrie w Celtics

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Jeden z redaktorów dość dużego polskiego serwisu o NBA,fanatyk Cavs publicznie kurwi,wyzywa od najgorszych Aigne'a,całą organizację Celtics,a tu proszę bardzo.Niektórym to się powinno odciąć internet i wysłać na urlop...do pokoju wyłożonego pluszem,żeby ochłonęli.

A.K @Kungu_NBA

@SteveBHoop said on Mannix show that from the CLE side they didn't find anything different on IT's hip than what BOS told them.

Max Lederman @Max_Lederman

Chris Haynes just now on Early Edition speculated that Altman planned to hold up the trade all along ... wow #CelticsTalk

Czego nie zrozumiałeś? Czepiaj się tych co bardziej przesadzają z angielskimi slowkami

Wiesz ja lubię Ignazz niemniej tego postu w kontekście tej wymiany nie rozumiem. O co chodzi z ćwiczeniem końcówek

A pozostałe dwa zdania choć odnoszą się do tematu, to mają całkowicie poprzestawiany szyk i nie brzmią prawidłowo.

Edytowane przez ely3

no ja też nie złapałem o co ho...najebany to domu spać, a nie pisać na forunie  :smile:

A po polsku?

Wiesz ja lubię Ignazz niemniej tego postu w kontekście tej wymiany nie rozumiem. O co chodzi z ćwiczeniem końcówek

A pozostałe dwa zdania choć odnoszą się do tematu, to mają całkowicie poprzestawiany szyk i nie brzmią prawidłowo.

Ok, ja to rozumiem. Tak pozbyli się Kyrie i będę cwiczyć granie w końcówkach by ktoś inny sobie wychodował jaja i też był Clutch - to nawiązanie do zabawnego tekstu Alonzo sprzed lat, który twierdził że Heat cwiczy końcówki dlatego mają tyle meczy na styku. Co prawda was dwóch i shadowa pewnie tutaj wtedy jeszcze nie było więc w sumie możecie nie kojarzyć.

Dlatego sorry bo myslałem że chodziło o słówko "clutch" i że to ma być po polsku.

Dwa ostatnie zdanie są napisane nie prawidłowo ale jak na Ignaza to i tak można jeszcze ogarnąc sens :tongue:

Pewnie z koma pisał i słownik go oszukał :grin:

edit:

jak ktoś ma ten sławny post to możęcie wrzucić :)

Edytowane przez Dnc

Ok, ja to rozumiem. Tak pozbyli się Kyrie i będę cwiczyć granie w końcówkach by ktoś inny sobie wychodował jaja i też był Clutch - to nawiązanie do zabawnego tekstu Alonzo sprzed lat, który twierdził że Heat cwiczy końcówki dlatego mają tyle meczy na styku. Co prawda was dwóch i shadowa pewnie tutaj wtedy jeszcze nie było więc w sumie możecie nie kojarzyć.

Dlatego sorry bo myslałem że chodziło o słówko "clutch" i że to ma być po polsku.

Dwa ostatnie zdanie są napisane nie prawidłowo ale jak na Ignaza to i tak można jeszcze ogarnąc sens :tongue:

edit:

jak ktoś ma ten sławny post to możęcie wrzucić :smile:

Nie żebym się czepiał, ale Ciebie ten słownik też często "oszukuje": "wychodował", "nie prawidłowo"... :playful:

Nie żebym się czepiał, ale Ciebie ten słownik też często "oszukuje": "wychodował", "nie prawidłowo"... :playful:

:D

po pierwsze to się czepiasz

po drugie nie jestem mistrzem ortografii i też o to nie mam pretensji, tutaj chodziło mi że telefon podpowiada mu inne słowa niż chciał użyć,

miałem to na myśli pisząc "słownik"

:grin:

po pierwsze to się czepiasz

po drugie nie jestem mistrzem ortografii i też o to nie mam pretensji, tutaj chodziło mi że telefon podpowiada mu inne słowa niż chciał użyć,

miałem to na myśli pisząc "słownik"

najebany i ze słownika korzysta :P;) 

A co do IT wątpie żeby był inwalidą, to by się odbiło szerszym echem jeszcze przed transferem, robi się jakieś halo a koleś co najwyżej na początek rs nie będzie w pełni gotowy i tyle

najebany i ze słownika korzysta :tongue:;)

A co do IT wątpie żeby był inwalidą, to by się odbiło szerszym echem jeszcze przed transferem, robi się jakieś halo a koleś co najwyżej na początek rs nie będzie w pełni gotowy i tyle

I tu się nie zgodzę

Kontuzje biodra są trudnoleczalne i często nawracające. Tu nie da sie wzmocnić i z ostatnich rzeczy które pamietam to Chandler z Nuggets , któremu kontuzja powróciła i stracił 2015 r

Problemem jest to że po dwóch miesiącach biodro Thomasa podobno nie wygląda dobrze i wg lekarzy Cavs nie wróci na parkiet w 2017

Ale w tym temacie jest już tyle plotek z czego Woj jak na razie rozpuszcza gówniane plotki więc poczekajmy do oficajlnego info

Biodro dla takiego gracza jak Thomas może być kluczowe. Bo on bazuje na prędkości i wjazdach pod kosz gdzie przyjmuje na siebie dużo kontaktu. U niego taka kontuzja może łatwo powrócić

Ale z drugiej strony gdyby była potrzebna operacja to już by anulowali ten deal więc najpewniej dane są takie że cholera wie kiedy wróci i na jak długo

edit:

jak ktoś ma ten sławny post to możęcie wrzucić :smile:

Przypomnę tylko, jak już mnie wywołałeś Dnc, że Heat zdobyli wtedy mistrzostwo po słynnej końcówce zakończonej rzutem Raya Allena ;)

Ignazz najwyraźniej to zapamiętał :)

Przypomnę tylko, jak już mnie wywołałeś Dnc, że Heat zdobyli wtedy mistrzostwo po słynnej końcówce zakończonej rzutem Raya Allena ;)

Ignazz najwyraźniej to zapamiętał :smile:

heh każdy to zapamietał :) Lebron też pewnie podłapał sprawę od Spo ;)

i jak widać się opłacało trenować :P

taki luzny tekst, znaleziony gdzies na forach:

The injury comes from a misshapen femur that prevents a full range of motion at the hip joint. Because of the bone's extrusion when the joint is at certain angles the ball of the ball and socket joint rubs against the socket, and more importantly the labrum. The labrum is cartilage and heals as such (which is to say it really doesn't). The more the bone rubs the bigger the protrusion gets as the bone strengthens itself against perceived repeated attacks. So the longer a person has this injury the more severe the repurcussions because the protrusion gets bigger, the wear on the labrum increases.

This is a congenital issue more than an actual injury. A slight change to the curvature of the bone causes all kinds of mayhem. When I was younger I complained about it to my Dr and he assumed it was a lingering groin tear. The injury was completely unknown at that point. But within the last 15-20 years the medical community went back to see if they could trace hip arthritis and found that this bony protrusion has a huge indicator so they started fixing the bone in hopes of reducing wear on the labrum. Make no mistake about it, this is a MAJOR surgery. They literally pull your leg out of socket, cut into large muscle groups, shave down the bone (making it really weak for a period of time so no activity is allowable) and attempt to fix the labrum. The damage to the labrum is REALLY difficult to fix and it is largely just trimming the loose parts away much like they would with a meniscus.

IT had an INJURY from this which means that in a chronic injury an acute incidence occurred. Its not from the bones rubbing against one another and there is only one other thing it can be: a labral tear. The severity of this ranges from "needs some rest" to hip replacement. The injury occurred over 3 months ago and IT is still not running. Which indicates to me that "needs some rest" is highly optimistic.

I had this surgery (admittedly at an age well past ITs and my physical condition, well lets just say I wasn't a world class athlete at the time) and postop the surgeon came to inform me that the labrum was nearly completely gone and well past the point of saving. They really couldn't tell what the labrum was going to look like until they went in to see it. I am unaware of any tests that would give an optimal look at the labrum that aren't invasive, though they may be some. In any event, 18 months later I had my hip replaced.

One NBA player has EVER had this surgery and come back to play in the league and that player was Wilson Chandler who had the surgery in early November and didn't play until the following season 11 months later. For the most part he returned at a pretty high level. Alex Rodriguez also had this surgery (during his > 1 year suspension) and had his best season in ~5 years when he returned.

I assume the Cavs doctors have looked at the scans and the fact that IT still cannot run and have come to the conclusion that he needs to have the surgery. With this assumption the range in outcomes would be: 9 month return (which puts a return at ~June 1st or THE NBA FINALS) to end of ITs career if the labral tear is more significant. Neither of these is remotely palatable for an expiring contract player that was hoped to be an integral part of the deal.

Some of this is conjecture on my end which is fairly irresponsible (making medical diagnoses without a doctorate AND on someone I have never seen). Still, those assumptions have been based on widely available information and a pretty solid understanding of the situation at hand and are entirely defensible, if not REALLY likely.

Dude ma sporą wiedzę medyczną.,Na odległość potrafi postawić diagnozę.,Pewnie nadawał by się do tego zespołu lekarzy .,- https://www.youtube.com/watch?v=foL9gfbfweY

jedna rzecz z tego przebija (jesli te pierwsze informacje jak jeszcze byl graczem Bostonu w czerwcu) - najlepsza jest operacja. rehab tylko leczy symptomy. poniewaz mielismy juz acute incident (fakt) nie wyglada to dobrze, a fakt, ze dwa miesiace pozniej gosc jeszcze nie chodzi, nie napawa optymizmem. dla IT w roku kontraktowym, chyba nie moze byc nic gorszego, podobnie dla Celtics. powiedzmy ze odpocznie 4 miesiace - facet nadal jest w takim ukladzie przy wykonywanym zawodzie prawie pewniak do odnowienia urazu. prawdopodobnie, zanim tam sie lekarze nie dokopia to wszystko jest wielka niewiadoma, moze sie okazac, ze biodro do wymiany a facet bedzie moze w miare normalnie chodzil (zapomnijmy na moment o tym sezonie) a moze da sie naprawic i za 9-12 miesiecy wroci zdrowy, lepszy. wiadomo, ze to domysly i bez dokumentacji medycznej, moze mu nic nie jest. Cavs nie moze wziac gracza ktory nie rozegra dla nich 2/3 sezonu, a juz PO stoja pod mega znakiem zapytania, ze wogole dogra.

Thomas mówi ,że nic się nie stało i jest zdrowy jak koń (Shirley Watts w Janowie ?) :  http://www.espn.com/nba/story/_/id/20501325/isaiah-thomas-says-return-hip-injury-same-player

tak jak malo to moze znaczyc, ja tez sie ciesze, dobry prognostyk. niech to juz sie skonczy i niech facet bedzie serwisowalny : >

Oczywiście ze było w moim zdaniu wiele odnośników do przeszłości.

Tekst o ćwiczeniu końcówek.

Ray Allen.

Ratowanie pupy lbj.

Oraz najnowszy tekst o tym ze to Kyrie trafił rzut na tytuł.

Oddanie go może po prostu w pewnym momencie odbić się czkawka ze nie będzie komu do dziury wrzucić i jak lbj wtedy nie trafi to paru będzie miało ubaw.

I przyznaje pisze z telefonu i te autokorekty poprawiaja blednie.

Ba wielokrotnie widzę ze już one ( te błędy) w słowniku zaparkowały.

Stad wracając do głównej myśli. Tak - było tam pare odnośników w tym ten główny do heat.

Cleveland and Boston officials started to engage each other on a solution Tuesday, league sources told ESPN. The Cavs are no longer seeking one of the Celtics' top young players, but they are still determined to land one of Boston's first-round picks as compensation, and the conversation has included second-round considerations, too, league sources said.

http://www.espn.com/nba/story/_/id/20501325/isaiah-thomas-says-return-hip-injury-same-player

Finał już chyba niedługo.

Edytowane przez Jendras

Oczywiście ze było w moim zdaniu wiele odnośników do przeszłości.

Tekst o ćwiczeniu końcówek.

Ray Allen.

Ratowanie pupy lbj.

Oraz najnowszy tekst o tym ze to Kyrie trafił rzut na tytuł.

Oddanie go może po prostu w pewnym momencie odbić się czkawka ze nie będzie komu do dziury wrzucić i jak lbj wtedy nie trafi to paru będzie miało ubaw.

I przyznaje pisze z telefonu i te autokorekty poprawiaja blednie.

Ba wielokrotnie widzę ze już one ( te błędy) w słowniku zaparkowały.

Stad wracając do głównej myśli. Tak - było tam pare odnośników w tym ten główny do heat.

No ale Thomas wg 82games ma efG w zaciętych końcówkach na 556 a Irving 440 ( a w rzutach to już w ogóle IT ok 55 a IRivng 32% )

Więc z Irvingiem może musieli ćwiczyć te końcówki. Z Thomasem w końcu nie muszą