Skocz do zawartości

Philadelphia 76ers 2017/2018 Hinkie died for our sins

fluber

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej chodzio mi o to że nie siedział na dupie i czekał na nowy sezon tylko pracował nad tym co mógł i teraz są tego efekty. Do tego zobaczył jak ta liga wygląda od środka i spokojnie zaczyna gra w NBA. A nie ze dzieki temu że był kontuzjowany jest lepszy. Poprostu nie zmarnował tego czasu gdy nie mógł grać.

Swoją drogą... zastanawia mnie, jak działa scouting w NBA. To, że ja mogłem pi*****ić, że Ben będzie bez rzutu cienki i będzie miał problemy to jedno... Ale, że ludzie z draftexpress i masa innych ekspertów w US miała Ingrama nad Simmonsem? A tu nagle gość gra najlepszy rookie sezon od X lat. Wow.

Swoją drogą... zastanawia mnie, jak działa scouting w NBA. To, że ja mogłem pi*****ić, że Ben będzie bez rzutu cienki i będzie miał problemy to jedno... Ale, że ludzie z draftexpress i masa innych ekspertów w US miała Ingrama nad Simmonsem? A tu nagle gość gra najlepszy rookie sezon od X lat. Wow.

To Cię dziwi? Scouci z NBA mieli Thaabeta nad Hardenem czy Currym, z resztą co draft są takie sytuację. Poza tym Simmons przed draftem był raczej murowaną jedynką. Z tego co pamiętam to gdy Lakers wylosowali dwójkę to już byłem praktycznie pewien, że skończymy z Ingramem.

Obejrzyj Trouble with the curve z Eastwoodem, będziesz wiedział ;)

Ten film mi często przypomina nasze forumowe dyskusje, kto oglądał ten wie.

To Cię dziwi? Scouci z NBA mieli Thaabeta nad Hardenem czy Currym, z resztą co draft są takie sytuację. Poza tym Simmons przed draftem był raczej murowaną jedynką. Z tego co pamiętam to gdy Lakers wylosowali dwójkę to już byłem praktycznie pewien, że skończymy z Ingramem.

Nie mieli. To była decyzja ownera Memphis, od początku wiedzano, że będzie bustem. 

Skauci to raczej dół organizacyjnej hierarchii, w dodatku przełożenie gry w HS i jednego roku w mocno zróżnicowanym poziomem drużyn i konferencji NCAA na NBA to raczej trudniejsze zadanie niż ewaluacja graczy, którzy są w NBA od kilku lat i możesz ich porównać na jednym tle. A tutaj top-level management, po napatrzeniu się przez X lat na takiego Mozgova, wypierdala na niego 64/4. Albo trejduje Cousinsa za Buddy'ego Hielda. Nie wymagaj od ludzi za dużo.

Akurat scouci z draftexpress ponoć uprawiali seanse nienawiści nad Simmonsem ze względu na kwestie agencyjne, ale ja tam się nie orientuję.

Poza tym, to raczej jest przestroga jak to pi****lenie ''gra w kiepskim college'u, rzuca puste statsy, nie przekłada się to na zwycięstwa, nie jest wystarczająco competitive'' tudzież ''Lonzo przec*** wygrywał wszystko jak leci w HS born to be leader'' może być do kwadratu pi****leniem w odniesieniu do 19-latków.

https://sports.yahoo.com/news/why-ben-simmons-isn-t-the-top-prospect-in-the-2016-nba-draft-190023711.html

Ku pamięci potomnych ;]]

No i po drugie, warto byłoby zlikwidować one and done rule, Simmons stracił rok kariery przez grę w college'u.

Edytowane przez BMF

Tyreke Evans na pg ;)

No to właśnie Evans to był fatalnie wyglądający w on/off, rapm i innych takich rookie, który nabijal statsy w 25w teamie.

A zdrowy to i tak to jest dobry, wszechstronny gracz.

Więc no, nikt nie wie jak dokładnie potoczy się kariera Bena i Joela, ale to największe talenty na swoich pozycjach w lidze obecnie. Mogą się połamać, ale jak będą zdrowi to raczej będą zajebiści.

Edytowane przez BMF

No to właśnie Evans to był fatalnie wyglądający w on/off, rapm i innych takich rookie, który nabijal statsy w 25w teamie.

A zdrowy to i tak to jest dobry, wszechstronny gracz.

Więc no, nikt nie wie jak dokładnie potoczy się kariera Bena i Joela, ale to największe talenty na swoich pozycjach w lidze obecnie. Mogą się połamać, ale jak będą zdrowi to raczej będą zajebiści.

eeee dla zabawy - Jokic vs Embiid:

1a. Jest rok mlodszy

1b. Nie jest z afryki (wiec nie ma ryzyka bitego licznika)

2. Nie ma historii kontuzji jak 30+ letni weteran po przejsciach

3. on/of porownywalne

4. rpm ma 3cie w lidze (rapm pewnie tez mega wysoko)

5a. nie ma Covingtona na ktorego plecach moglby jechac

5b. poki co robi podobny wynik w lepszej konfie majac gorsze wsparcie (poza Harrisem i czasem Bartonem to albo ludzie bez formy, albo totalne kasztany. Millsap ledwo zdazyl sie rozkrecic i wypadl)

5c. ma fatalnego kolcza

Czemu wiec Embiid jest wiekszym talentem od Joka?

eeee dla zabawy - Jokic vs Embiid:

1a. Jest rok mlodszy

1b. Nie jest z afryki (wiec nie ma ryzyka bitego licznika)

2. Nie ma historii kontuzji jak 30+ letni weteran po przejsciach

3. on/of porownywalne

4. rpm ma 3cie w lidze (rapm pewnie tez mega wysoko)

5a. nie ma Covingtona na ktorego plecach moglby jechac

5b. poki co robi podobny wynik w lepszej konfie majac gorsze wsparcie (poza Harrisem i czasem Bartonem to albo ludzie bez formy, albo totalne kasztany. Millsap ledwo zdazyl sie rozkrecic i wypadl)

5c. ma fatalnego kolcza

Czemu wiec Embiid jest wiekszym talentem od Joka?

Jeszcze KAT i Porzingis są na poziomie Embiida. Tzn KAT musi się nauczyć bronić i wrócić do formy sprzed roku, ale w ofensywie jest i tak dużo lepszy. 

Jeszcze KAT i Porzingis są na poziomie Embiida. Tzn KAT musi się nauczyć bronić i wrócić do formy sprzed roku, ale w ofensywie jest i tak dużo lepszy.

No zakladam, ze Porzi to jednak PF (7'3 PF ale jednak :D) a KAT w adv stats wypada slabo (ale chyba ciezko w s5 u TT miec dobre on/off jak sie jest non stop on :D), ale ofc talenty na tym samym (topowym) poziomie - choc dla mnie Porzi/Jok jednak troche wyzej niz Embiid (zdrowie) i KAT (jak w drugim sezonie pod TT dalej jestes tyczka w D jako center to chyba mamy problem).

Jokic jest świetny, ale Embiid ma potencjał, żeby dominować po obu stronach parkietu, to jest talent na poziomie Hakeema i nie ma w tym przesady. Zdrowie to oczywiście inna kwestia, ale mowa była o samym potencjale.

Jokic ma zaś talent na poziomie Sabonisa, tylko przyszedł do ligi w normalnym wieku.