Skocz do zawartości

New York Knicks 2017/2018

Gość (Przemek...)

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz częściej mam wrażenie, że Pastor Jeff sabotuje grę. Porzingis w 4q wkurwił Metthewsa i zostały powiedziane słowa, każde ich spotkanie przy izolacji KP to możliwe rzuty wolne dla Łotysza z powodu gorącej głowy Wesa. Pastor wprowadza Hernengomeza - bo tak...

mając na uwadze ze ostatnio KP raczej ssał w 4 kwartach, a sam mówi ze jest zmęczony to dla mnie decyzja trenera raczej oczywista. Lepiej mieć wypoczętego KP niż 3 rzuty wolne w meczu z Dallas.

Edytowane przez iglo13

W tym meczu wyglądał akurat na wypoczętego i gra mu szła. Prowadzili 12 punktami w czasie tej "sprzeczki" i nagle on go zdejmuje i wprowadza Hernangomeza, do którego nie miał zaufania od początku sezonu i nawet nie grał nim ogonów. Dla mnie była to dziwna decyzja trenera, zwłaszcza, że po tej zmianie Dallas zrobiło run i doprowadziło do remisu. Takie myki można robić w 2 czy 3 kwarcie, a nie kiedy zostało kilka minut do końca i próbujesz utrzymać wynik w meczu wyjazdowym. 

Jedynym wytłumaczeniem (chociaż też nie najlepszym i naciąganym) jest chęć utrzymania ofensywy, bo gdyby wpuścił Noaha, to mogłoby być różnie. 

Na regularne wypady to jest wycieczka. To tak, jakby ludzie z Bydgoszczy czy Torunia mieli regularnie śmigać do Gdańsko-Sopockiej Ergo Areny na jakieś mecze. Samochodem właśnie ok 2 godzin, pociągiem pewnie podobnie. Czasami - spoko, regularnie - już nie bardzo.

samochodem to bez sensu jest do NY

13$ za godzinę parkingu ;-)

już lepszy pociąg który stacje ma pod MSG ( dosłownie)...

Porzingis zaczyna puchnąć i jego dynamika spada. Niby nic zaskakującego, ale dodajcie do tego jego ciągłe gadki o zmęczeniu. Może facet naprawdę czuje się zmęczony? Z naturalnej budowy koleś jest kościstą żyrafą, może go tam pakują jakiś dziwnymi substancjami ale wiecie - organizmu na długo się nie nie oszuka. Żeby gościu nie padł przez jakieś kwestie związane z układem sercowo-naczyniowym.

Porzingis zaczyna puchnąć i jego dynamika spada. Niby nic zaskakującego, ale dodajcie do tego jego ciągłe gadki o zmęczeniu. Może facet naprawdę czuje się zmęczony? Z naturalnej budowy koleś jest kościstą żyrafą, może go tam pakują jakiś dziwnymi substancjami ale wiecie - organizmu na długo się nie nie oszuka. Żeby gościu nie padł przez jakieś kwestie związane z układem sercowo-naczyniowym.

Ciągłe? Powiedział to raz.  Od tego czasu notuje 23 pts, 7 trb, 1 ast, 3 blk, 40% z gry i 43% za 3 w 40 min na parkiecie. Czemu gra tak dużo? To pytanie do pastora Jeffa, który bod nieobecność THJ jest w ciemnej dupie jeżeli chodzi o atak. 

Jeżeli izolacja do KP się nie udaje to wówczas wszystko zastyga w bezruchu i nie ma pomysłu na grę. Lee wypracuje sobie po zasłonie jakiś floater, ale reszta albo rzuca przez ręce, albo gubi piłkę. Ogólnie ostatnią deską ratunku powinien być powrót Hardawaya, który napędzał kontry i może ta próba ściągnięcia jego ziomka z G-League, żeby razem z nim biegał. Liczyłem, że będzie to robić Frank, ale on biegnie tylko jak się zapomni, a tak patrzy na Jeffa przy linii bocznej i otrzymuje instrukcje. 

Ogólnie sezon skończy się na 9-11 miejscu w loterii i cytując klasyka:

Zawsze jakaś zmiana :)

Sessions i tak był do niczego. 

Ostatnio tyle Knicks oglądałem w czasach, gdy Tim Hardaway Senior mawiało o Nowym Yorku - Nienawidzę ich całą nienawiścią, jaką można kogoś nienawidzi!

Super by było, gdyby Mike znalazł wreszcie team, który z nim podpisze kontrakt na dłużej, za jakąś kasę chociaż porównywalna do tego Bakera. Podpala się szczególnie w końcówkach i faktycznie zasysa piłkę, ale podaje też (jak choćby do Jacka, czy ładne odegranie do kogoś wolnego na łuku po penteracji pod kosz) i potrafi tez coś wykreować innym. Pomimo, że w metryce jest inaczej intelektualnie dopiero skończył 20 lat i potrafi być czasami użytecznym graczem  (mecze z Heat i z Bulls - ale tylko do dogrywek). Hornacek faktycznie musi mu nadal limitować minuty. 

Zupełnie bezużytecznym graczem w ataku jest ten Lance Thomas. 

Nie wiem, dlaczego jeden z moich ulubieńców Kyle O'Quinn ciągle jest proponowany gdzieś za pick w drafcie. 

Kolejnym graczem Knicks, któremu kibicuje jest Ntilikina. 

Przyznaję, że Porziego oglądam nieco mniej, bo większości 1 i 3 kwart przewijam na wejście Mikea na boisko. ;)

Wiadomo

Wschód jest ciekawszy do oglądania od Zachodu. Knicks może być trudno wejść do playoffs. Wyglądają mi na drużynę na 35 łinuff w tym sezonie. Trzon wygląda fajnie - Ntilikina/Lee/Hardaway/Portingis/O'Quinn, do tego z ławki Jack/McDermott/Beasley. Nie wiem co z Hernangomezem i Kanterem. Reszta na odstrzał. W drafcie jakiś dobry SG lub C. Łotyszowi przydałby się jakiś solidny center z boiskowym doświadczeniem. Taki Noah sprzed 3-4 lat.  

Zawsze jakaś zmiana :smile:

Sessions i tak był do niczego. 

Ostatnio tyle Knicks oglądałem w czasach, gdy Tim Hardaway Senior mawiało o Nowym Yorku - Nienawidzę ich całą nienawiścią, jaką można kogoś nienawidzi!

Super by było, gdyby Mike znalazł wreszcie team, który z nim podpisze kontrakt na dłużej, za jakąś kasę chociaż porównywalna do tego Bakera. Podpala się szczególnie w końcówkach i faktycznie zasysa piłkę, ale podaje też (jak choćby do Jacka, czy ładne odegranie do kogoś wolnego na łuku po penteracji pod kosz) i potrafi tez coś wykreować innym. Pomimo, że w metryce jest inaczej intelektualnie dopiero skończył 20 lat i potrafi być czasami użytecznym graczem  (mecze z Heat i z Bulls - ale tylko do dogrywek). Hornacek faktycznie musi mu nadal limitować minuty. 

Zupełnie bezużytecznym graczem w ataku jest ten Lance Thomas. 

Nie wiem, dlaczego jeden z moich ulubieńców Kyle O'Quinn ciągle jest proponowany gdzieś za pick w drafcie. 

Kolejnym graczem Knicks, któremu kibicuje jest Ntilikina. 

Przyznaję, że Porziego oglądam nieco mniej, bo większości 1 i 3 kwart przewijam na wejście Mikea na boisko. ;)

Wiadomo

Wschód jest ciekawszy do oglądania od Zachodu. Knicks może być trudno wejść do playoffs. Wyglądają mi na drużynę na 35 łinuff w tym sezonie. Trzon wygląda fajnie - Ntilikina/Lee/Hardaway/Portingis/O'Quinn, do tego z ławki Jack/McDermott/Beasley. Nie wiem co z Hernangomezem i Kanterem. Reszta na odstrzał. W drafcie jakiś dobry SG lub C. Łotyszowi przydałby się jakiś solidny center z boiskowym doświadczeniem. Taki Noah sprzed 3-4 lat.  

Chyba troszeczkę nie trafiłeś z potrzebami. Tu przede wszystkim potrzebny jest jakiś primary ball-hander lub mobilny skrzydłowy. Young/Doncic marzenie przy szczęśliwym losowaniu, realnie z 8-13 pickiem Mikal Bridges i też będę zadowolony, bo core złożony z Nikity, THJ, Bridgesa, KP po obu stronach wygląda dobrze(w szczególności w obronie).

Edytowane przez człowiek...morza

Chyba troszeczkę nie trafiłeś z potrzebami. Tu przede wszystkim potrzebny jest jakiś primary ball-hander lub mobilny skrzydłowy. Young/Doncic marzenie przy szczęśliwym losowaniu, realnie z 8-13 pickiem Mikal Bridges i też będę zadowolony, bo core złożony z Nikity, THJ, Bridgesa, KP po obu stronach wygląda dobrze(w szczególności w obronie).

Rozpatrywałem to pod kątem minut dla Mikea w przyszłym sezonie ;)

Przyszedłem tu tylko po to, żeby zrobić jedną rzecz: chciałbym bardzo serdecznie przeprosić Pana Elwooda oraz Pana Sharifa za to, że nie wierzyłem im w to, że kiedy oni mi pisali "jeszcze znienawidzisz Pastora Jeffa" ja się śmiałem i mówiłem "gorszego do Rambisa być nie może he he he" 

Przepraszam.

O tym spotkaniu nie ma co pisać. Klasyczni Knicks, którzy prowadzą do połowy, a później c*** w dupę, cycki i "szypszę" (pozdro dla kumatych) i co tam sobie jeszcze wymyślicie...