Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Już nie wierzyłem, że frajera znajdę na Niego. Już byłem gotowy brać inne kiepskie kontrakty, byle krótsze i tak zostałem z Temple.

A teraz zobacz, taki Nick Young jest do wzięcia gratis.

przez 48h siedzi na waiver wire z 8 mln kontraktu więc nie tak gratis

potwierdziłem ;)

PER to nie wszystko. On po prostu wygląda źle na boisku (zagra 1 dobry mecz, 1 solidny i 3 fatalne).

Ja i  tak chciałem nim handlować najpóźniej w czerwcu, ale stwierdziłem że wartość spadnie, a nie wzrośnie.

ale za to fajne wsady robi, muszę coś dla moich kibiców mieć na osłodę kolejnego roku tankowania ;)

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

jeszcz

+ DRTG Misków w tym sezonie to 109, drtg Evansa 109.

drtg Tłoków 107, drtg Bradleya 109.

DfG Evansa - 43,7  DfG Bradleya - 46,2 %

Przy RPM z ESPN Evans ma  +3,42 w ataku i -0,68 w obrone.

Bradley to - 1,06 w ataku i  -1,24 w obronie.

Według RAPM do bbref różncie są jeszcze większe, bo Evans ma +5 off i -0,5 deff a Bradley w obu blisko -2. 

198 cm Evansa i jego dynamika myślę, że pozwoli używać go w takiej roli zapierdalacza jeszcze efektywniej, bo spadne mu rola w ataku, niie będzie musiał wszystkiego ciągnąć, więcej wolnych pozycji, łatwych penetracji generowanych przez drużynę.

No i wciąż wierzę w Crowdera, już nawet pomijając jakieś adj na lepszą defensywnie ekipę, to po prostu jeden ze skuteczniejszych obrońców w ubiegłych 2 latach musi w końcu zacząć grać lepiej. Tak samo jego rzut, który systematycznie 3 lata się poprawiał, a nagle zapaść. Wrzucałem wczoraj info, że przed sezonem zmarła mu matka więc myślę, że to może też mieć jakiś wpływ na jego grę. Może się odbije jeszcze. ;)

To sum up. 

Nie mogłem sobie pozwolić na niedopięcie tego tradu gdy była okazja. 

+ DRTG Misków w tym sezonie to 109, drtg Evansa 109.

drtg Tłoków 107, drtg Bradleya 109.

DfG Evansa - 43,7  DfG Bradleya - 46,2 %

Przy RPM z ESPN Evans ma  +3,42 w ataku i -0,68 w obrone.

Bradley to - 1,06 w ataku i  -1,24 w obronie.

Według RAPM do bbref różncie są jeszcze większe, bo Evans ma +5 off i -0,5 deff a Bradley w obu blisko -2. 

198 cm Evansa i jego dynamika myślę, że pozwoli używać go w takiej roli zapierdalacza jeszcze efektywniej, bo spadne mu rola w ataku, niie będzie musiał wszystkiego ciągnąć, więcej wolnych pozycji, łatwych penetracji generowanych przez drużynę.

No i wciąż wierzę w Crowdera, już nawet pomijając jakieś adj na lepszą defensywnie ekipę, to po prostu jeden ze skuteczniejszych obrońców w ubiegłych 2 latach musi w końcu zacząć grać lepiej. Tak samo jego rzut, który systematycznie 3 lata się poprawiał, a nagle zapaść. Wrzucałem wczoraj info, że przed sezonem zmarła mu matka więc myślę, że to może też mieć jakiś wpływ na jego grę. Może się odbije jeszcze. ;)

To sum up. 

Nie mogłem sobie pozwolić na niedopięcie tego tradu gdy była okazja. 

ale wiesz, że przy Bradleyu statsy kłamią - liczy się eye test i intangiblesy :)

Chyba wymiana win - win.

Spurs załatali dwie duże luki - pod koszem i na rozegraniu

Knicks zyskali najlepszego gracza wymiany, gdzie też mieli lukę.

Chociaż przyjęcie Vince Cartera...nie jestem pewny czy to dobra decyzja.

Lubię Andersona. Nie ukrywam, że przy wymianie patrzyłem po częsci na 76ers, gdzie Grant w s5 byłby bezużyteczny, natomiast Anderson może pokryć Simmonsa.  No i poza tym bardzo lubię Slow-mo. Jeden z moich ulubionych grajków w lidze. Bardzo wysokie IQ, kreowanie, dobra obrona. 

Wilson to też gość w którego mocno wierzę. 

Edytowane przez człowiek...morza

po co w wymianie spurs/knicks top55 picki??

przecież to się daje tylko na obejście przepisów w nba i takie picki mają zerową wartość, pisałem już o tym, żeby nawet nie odhaczać faktu ich przeniesienia w tabelce bo to nie ma sensu

a no i deal beznadziejny dla Spurs, C_M znowu goli bo za Hensona powinien dołożyć 1. rundę  a nie dołozył

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

a no i deal beznadziejny dla Spurs, C_M znowu goli bo za Hensona powinien dołożyć 1. rundę  a nie dołozył

What?

To może przed sezonem tak wyglądało, ale obecnie Henson gra dobry sezon, a jego kontrakt jest zbliżony do Moore. Czemu ktoś miałby za jego przejęcie dopłacać jeszcze 1st pickiem?

Zwłaszcza, że przyjął C_M na siebie dwuletni kontrakt Cartera, który ma wartość tylko marketingową, a te 5mln trzeba płacić.

Spurs mieli 4 dobrych SF, myślę że oddanie Kyle Andersona jest w tej sytuacji zrozumiałe.

Po tej wymianie już bym wrzucił Spurs ze dwa winy więcej.

ok, może i Henson gra lepiej, ale kto wie co będzie za rok, dwa - do tego Spurs mając Kawhi są graczem w FA i zajebywanie sobie salary na 2019-20 nie wiem czy jest słuszne

a co do deala to ja bym chciał wiedzieć, czy między Knicks i SAS jest porozumienie co do picków bo C_M coś namieszał z tymi protekcjami, to trzeba wyjasnić zwłaszcza w kontkście picku WAS 2021 (żeby nie wysżło, że Knicks go dostali jako top55 chroniony a sprzedali jako 56-60 chroniony)