Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

jest potrzeba sie unosic, bo nie moge tego znalezc, ale pytalem o to od razu po 1szej turze i nie tylko regis napisal, ze moge, ale i wiecej osob z tego co pamietam.. wprowadziliscie mnie w blad, skoro sie nie znam na cba to chyba sobie tez odpuszcze managerowanie..

Nie zarzucaj nic grupie, tylko znajdź sobie "winnych" i miej do nich pretensje. Wydaje mi się, że tam Ci Regis napisał, że możesz, a Camby Ci powiedział, że 1,2,3 nie ma już znaczenia. I tyle dyskusji było. 

Ekhm:

Możesz podpisać kogo chcesz za cap space, a potem Teague'a i Shabazza.
Tylko w takiej kolejności musisz ich umieścić, najpierw tych których podpisujesz za wolne miejsce w salary, a potem Teaguea i Shabazza

Tutaj pozdrawiam ponownie Regis Twoją selekcję graczy, którzy nie spełniają Twoich wymogów. Najs mułw. My głupi, niegodziwi.

Jak dobrze widzę to chyba nawet 17 Ci zostaje po podpisaniu Milsapa.

Teague możesz podpisać za ile chcesz, Shabazza ile chcesz, możesz komuś dać 17mln za sezon lub rozłożyć to na większą ilość graczy i jeszcze doprawić to wszystko Room MLE.

Tylko pamiętaj, że przepisy finansowe mają być u Nas bardzo restrykcyjne i lepiej nie przesadzać z życiem ponad stan.

Cała Twoja "sprawa". Nie widzę tu wprowadzenia w błąd, znaczy widzę, ze strony Regisa, ale to już do niego miej pretensje, że się wyrwał.

Camby natomiast Ci wyjaśnił, co możesz. Napisał Ci, że możesz podpisać JT za ile chcesz, Shabazza za ile chcesz, dać komuś 17 mln z capspace, albo rozłożyć. Nie widzę tu łącznika. Sorki. 
Edytowane przez Tomek9248

to skoro wszyscy wiedzieliscie lepiej niz regis dlaczego nikt go nie poprawil? w poscie cambyego sa przecinki, nie ma miedzy teague i muhammadem, a "mozesz podpisać kogoś za 17 mln" slowa albo, tylko jest przecinek, tak jakby wymieniał dalej...

Bo, w porywach, od tego jest January. My to tylko zwykłe szare myszy, co nie powinny za dużo robić, mówić i sugerować. ;)

ja pierdolę to teraz wszyscy święci winni, a nie można trochę się doedukować i doczytać o takiej podstawowej kwestii?..

bo to jest raczej na tyle podstawowa rzecz, że chyba każdy o tym powinien wiedzieć - to nie jest 2K i trzeba się trochę wysilić

to skoro wszyscy wiedzieliscie lepiej niz regis dlaczego nikt go nie poprawil? w poscie cambyego sa przecinki, nie ma miedzy teague i muhammadem, a "mozesz podpisać kogoś za 17 mln" slowa albo, tylko jest przecinek, tak jakby wymieniał dalej...

Nie no panie chwila. Ktos sie natrudzil i zrobil excela. Tam jest wszystko czarno na bialym. Podpisales Milsapa, teraz musisz podpisac Teague i tutaj nawet szykuje sie dobra walka. Przy odpowiednich wiatrach nie masz az takiej zlej ekipy. S5 wyglada calkiem spoko. Ten Milsap moze swoje za rok podczas glosowania zrobic no ale pozyjemy, zobaczymy. Zarzucanie komus ze zle powiedzial to slaby argument. Z boku jak patrzylem to tylko Regis odpisal ci konkretnie. Akurat zle. No ale zdarza sie.

Następnym razem zaryzykuj i napisz do kogoś, kto się nie zna i zagłosował na Haywarda w Utah. ;) 

Jesli nie jesteś pewny to dopytaj, albo napisz na PW. Najlepiej do Januarego, bo inni nie powinni się wtrącać, ale pewnie Camby lub Hurd nie odmówiliby pomocy.

Możesz też zapytać naszego nowego GM Portland, że ja też (chyba) całkiem sprawnie i prosto, a jednoczesnie wyczerpująco, potrafię niektóre problematyczne kwestie wyjaśnić.

Przecież Regis napisał kompletną głupotę. Aż dziw, że nikt nie wprowadził go z błędu.

Ja chciałem to zrobić, ale akurat nie byłem w domu i odłożyłem na później. Zapomniałem, a potem zobaczyłem Twój post to się już nie wtrącałem w starą sprawę. 

No jasne że trzeba sie doedukować, z tym że najprościej spytać was... nie ważne. 

Rozumiem że nie mogę np. najpierw walczyć w głosowaniu o kogoś innego a potem w razie ewentualnego wygrania go zrzucić cap holdów ?? 

dla mnie byłoby to jak najbardziej racjonalne rozwiązanie, ale nie wiem co na to góra :D

No jasne że trzeba sie doedukować, z tym że najprościej spytać was... nie ważne. 

Rozumiem że nie mogę np. najpierw walczyć w głosowaniu o kogoś innego a potem w razie ewentualnego wygrania go zrzucić cap holdów ?? 

No to mogłeś oznaczyć i spytać lub napisać na PW.  Posłuchałeś Regisa, którego to chyba była jedyna rada ever tutaj.

Tak możesz zrobić. Możesz złozyć ofertę do 21 mln za rok, ale w przypadku wygrania capholdy znikają.

Tomek, znowu marnujesz mój czas bo kłamiesz, więc muszę Ci odpowiedzieć.

Ronnie pisał wtedy, że po podpisaniu Millsapa lub Teague'a będzie miał 14 lub 16 mln space i czy za to będzie mógł podpisać kogoś z FA, a dopiero potem Teague i Shabazza.

Nic nie pisał, że to max cap space, tylko że space. I każdy kto mu odpisał tak to zrozumiał, bo odpowiedź MC była taka sama jak moja z tym tylko, że poprawił mnie że kolejność na liście nie ma znaczenia.

Przecież ja nie będę nikomu sprawdzał ile ma miejsca w cap space. Napisał, że będzie miał 14 lub 16 to rozumiem, że sam wie najlepiej.

Więc nie zarzucaj mi, że kogoś wprowadziłem w błąd, jak czegoś nie wiesz lub nie rozumiesz. I, jak bardzo byś się nie wkręcił w tą grę, nie próbuj się dowartoścoować czyimś kosztem.

I zluzuj bokserki.

Ronnie, sorry jeśli podjąłeś jakieś decyzje w związku z tym wpisem, ale po prostu pytanie było źle zadane. I nikt mnie nie poprawiał, bo każdy zrozumiał je tam samo jak ja.

Edytowane przez Regis

Szkoda, że wychodzą takie kwiatki, przykro mi Ronnie, to nie chodziło mi o to by Tobie zaszkodzić, ale stwierdziłem, że lepiej to teraz wyjaśnić niż wtedy jak będzie za późno.

Regis ma rację - odpowiedział prawidłowo, ale niestety źle sformułowałeś pytanie. Skoro napisałeś, że masz 17 mln cap space to też bym odpisał, że możesz. Zresztą nawet myślałem, że masz tyle i spojrzałem do excela by zobaczyć ile dokładnie masz.

Tak jak wcześniej było powiedziane - max cap space to cap space jaki mógłbyś mieć gdybyś zrzucił cap holdy, czyli pozbawił się możliwosci podpisania tych graczy będąc powyżej cap space. Podałeś przykład Cavs - jeżeli mieli prawa birda (cap hold) do na przykład JR Smitha to mogli go podpisać nawet będąc powyżej salary. Wtedy mieliby w tabelce cap space i max cap space na minusie. Mogliby podpisać swojego gracza, ale żadnego innego.

Tak jak u nas teraz Minnesota.

Czyli masz następujące możliwości:

Możesz podpisać Tague i Shabazza za ile chcesz - o ile ktoś Cię nie przelicytuje lub zdecydujemy w głosowaniu, że idą gdzie indziej. ale możesz dać im nawet maxy (trochę bez sensu zwłaszcza Shabazz).

LUB - Możesz dać 21 baniek (tyle ile masz na max cap space) na sezon komuś lub w sumie kilku graczom, ale jak ich wygrasz to tracisz cap holdy na Jeffa i Shabazza

LUB możesz dać komuś 8 baniek i olać Shabazza i możesz podpisać Jeffa nawet za maxa.

Dlatego też nie rozumiem Twojego tradu z Lakers. Gdybyś sprzedał te kontrakty dopłacając na przykład 2nd rounderami (może by ktoś się skusił) to miałbyś po olaniu Shabazza 18 baniek na kogoś + możliwość podpisania Jeffa lub ponad 10 + możliwość podpisania Shabazza i Jeffa i to chyba byłoby najlepsze rozwiązanie.

Dlatego też nie rozumiem Twojego tradu z Lakers. Gdybyś sprzedał te kontrakty dopłacając na przykład 2nd rounderami (może by ktoś się skusił) to miałbyś po olaniu Shabazza 18 baniek na kogoś + możliwość podpisania Jeffa lub ponad 10 + możliwość podpisania Shabazza i Jeffa i to chyba byłoby najlepsze rozwiązanie.

Dzięki Tecu teoretycznie do niedzieli jeszcze mam czas zeby zjechac w dol :tongue: Faktycznie w takim wypadku latwiej pozbyc sie Stuckeya i Brewera niż Leuera... No mniejsza mam już obmyślony plan B, a w miedzyczasie:

ktoś nie chce leuera czasem?? ;]

Edit:

Miałem na myśli dzięki Tobie w pierwszym zdaniu Wiec dobrze ze to poruszyłeś bo bym się wkurzył jakbym wygrał i teague i kogoś ...

Edytowane przez RonnieArtestics