Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Qcin_69 napisał:

I to jest różnica między nami, jesteś ograniczony :) widzisz tylko czubek nosa, ja lubię patrzec szerzej :)

w jednym sie z Toba zgodze. Sa miedzy nami roznice.

Ty patrzysz na 2 runde i sie jarasz. Robisz dobra mine do zlej gry.

dla mnie liczy sie jedynie walka o mistrzostwo i mowie jak jest. 

Edytowane przez człowiek...morza

31 minut temu, MarcusCamby napisał:

I skoro jesteś to powiedz co sądzisz o obronie Bullocka w przeciągu dwóch ostatnich sezonów ( piszę o dwóch, bo ten miał chyba słabszy, w każdym razie kilka statystyk mocno go masaruje, a uważałem go za najlepszego obwodowego obrońcę Pistons )

Bullock defensywnie był bardzo JRichowaty, Morrisowaty - zwłaszcza w opcji krycia większego gracza w post. Kto wie o co chodzi ten wie. W zeszłym sezonie walczył ze Stanleyem o miano najlepszego obrońcy Pistons przy czym Stanley był bardziej flashy generując przechwyty (i mniej playable przez brak rzutu) a Reggie na przestrzeni serii spotkań lepszy od niego, równiejszy.

Mam wrażenie że w tym sezonie zamknął się w swojej głowie też w obronie a cały kłopot wynikał ze straconej pewności siebie wynikającej z rzutu. Pierwszy raz w życiu drużyna grała mnóstwo setów na niego, zwłaszcza AOT a on nie umiał nic z tym zrobić. Jeszcze rok temu byłem pewien że zaraz dostanie  10-12 mln rocznie w RL NBA. On jednak już kolejny raz pokazuje kruchą psyche co może drastycznie odbić się na jego portfelu.

Teraz, człowiek...morza napisał:

w jednym sie z Toba zgodze. Sa miedzy nami roznice.

Ty patrzysz na 2 runde i sie jarasz. Robisz dobra mine do zlej gry.

dla mnie liczy sie jedynie walka o mistrzostwo i mowie jak jest. 

Nom, tak walczysz ze po 0:4 w 1 rundzie rok temu zaliczyłeś 2:4 w1 rundzie w tym roku.

Gratulacje, w dostawaniu wpierdolu awansowałeś!

33 minuty temu, MarcusCamby napisał:
47 minut temu, Wooden napisał:

Czyli nie widziałem trzech spotkań po kontuzji Griffina, znaczy że w ogóle nie oglądałem Pistons. Polecasz mi natomiast Davisa jako faciliatora ofensywy, gdzie temat wałkowany był na forum kilkakrotnie. Nie widzę go w tej roli i tu sądzę, że mój eye-test jest dużo potężniejszy niż twój pod względem próbki. Griffin był moim motorem ofensywnym, właściwie od wypadnięcia Walla. Nie chciałem tego zmieniać na PO, a Blake miał na prawdę kozackie dwa pierwsze trymestry. O tym, że w trzecim mocno zjechał pisałem chyba w swoim opisie, a i wielokrotnie wspominał January.

Ogólnie trochę szacunku do dyskutanta by się przydało.

1. Szanuję Cię na tyle żeby w środku nocy (dla mnie) z komórki pisać Ci o trzech graczach o których mnie zapytałeś.

2. Też na tyle żeby się wymiksować z tamtej dyskusji bo rozumiałem i szanowałem Twoja linię narracyjną i nie chciałem jej psuć kompletnie się z nią nie zgadzając.

3. Rozumiem czemu zrobiłeś co zrobiłeś ale nie powinieneś się obrażać na brak szacunku za szczerość. Jeśli to Cię uraża to zamiast otwarcie postawionej opinii następnym razem dostaniesz ode mnie pseudopolityczne pitu pitu :)

@Wooden

I za każdą odpowiedź, dostałeś zasłużonego like, nawet jeśli wykazywanie sympatii do Ish Smitha jest objawem bycia nerdem ;)

A urażony poczułem się tylko wnioskiem, że analiza jest wyciągnięta z przeglądania boxscore. No na pewno nie całokształt, przecież nawet ja tutaj znany przeciwnik statystyk często je przeglądam, by mieć pełniejszy obraz sytuacji. Nie mówiąc o tym, że część drużyn znam głównie z szerokiej bazy danych. Ale akurat Pistons byli wysoko na mojej liście w tym sezonie, bo miałem tu sporo nazwisk do przeglądu ich wartości.

Dzięki jeszcze raz za szerokie odpowiedzi i trud włożony do tego by zrobić to z komórki ;)

7 godzin temu, Qcin_69 napisał:

Dopiero 1 lipca , wcześniej nie mamy capspace żeby to było legal :)

A gdzie są nasi insiderzy? 

Okaże się za chwilę, że znowu pół ligi zmieniło już ekipy, a szkoda tracić czas na pytanie o graczy, których już w danym klubie nie ma. 

9 godzin temu, MarcusCamby napisał:

@Wooden

nawet jeśli wykazywanie sympatii do Ish Smitha jest objawem bycia nerdem ;)

Sam go lubię (co akurat na swój sposób pasuje do definicji) ale Ish to dokładnie taki "super staty, powinien więcej grać" typ zawodnika dla ludzi oceniających głównie po statach.

Podobny pod tym względem do Bobana - niedoszłej gwiazdy ligi w latach 00-10 lub legendy i top20 ever gdyby pojawił się w NBA w 1980. Ale teraz jest unplayable mimo bardzo wielu głosów ludzi bazujących w ocenie wyłącznie na statystykach że w większej próbce powinien się sprawdzić. (RL Philly to jedyny zespół w lidze gdzie tak naprawdę może grać regularne minuty z ławki bo dzięki temu drużyna nie musi pod niego zmieniać swojego stylu gry kiedy wchodzi z ławki, bo i tak jest centrocentryczna. Więc tam może grać. Inne pytanie czy powinien oczywiście :) )

Ish to trochę taki Rodrigue Beaubois bez rzutu - znam ludzi którzy wciąż zastanawiają się co by było gdyby to francuskie żywe srebro nie zniszczyło sobie kariery w NBA kontuzjami... A to dość proste: byłby rezerwowym bo na piątkę był za mały.

Dużo jest takich ludzi w lidze i gra taka jak beGM pozwala na przereagowywanie w ich temacie na podstawie cyferek per36, NetRTG i innych liczb wynikających z ekstrapolacji danych uzyskanych przeciwko rezerwowym w małej próbce.

To nie przytyk a raczej proste stwierdzenie. Operujemy na ogromnej dawce "co by było gdyby" a nasz sukces opiera się w dużej mierze na tym czy umiemy zarazić swoją wizją wystarczającą ilość osób :)

Edytowane przez Wooden

Fajny deal dla Karpika. Rozwiązał problem przepychu na SF i PF, zrobił miejsce dla Ziona no i znalazł myślę bardzo dobrego SG do Younga. Isaac, Smith, Collins, Allen. Szykuje nam się w przyszłości defensywny potwór w Teksasie :)

A z wdrożeniem dealu poczekamy do głosowania player options

Szkoda, że fluberowi nie udało się wyciągnąć #37. Niby tylko dwa miejsca, ale wciąż. No i Prince z OG mogą dobrze wyglądać obok Rondae(jeśli zostanie) :)

1 godzinę temu, ozzy110 napisał:

Szkoda, że fluberowi nie udało się wyciągnąć #37. Niby tylko dwa miejsca, ale wciąż. No i Prince z OG mogą dobrze wyglądać obok Rondae(jeśli zostanie) :)

Dostalem dobra wstepna oferte i postanowilem to docenic. Mysle ze karpik bez problemu oddalby 37 zamiast 39.

Ciekawy deal Hornets/Mavs 

Karpik trochę ryzykuje oddając bądź co bądź dwóch przyzwoitych młodziaków za jednego o którym za wiele nie wiemy , dzięki Zionowi i świetnej drugiej połowie sezonu Younga to fajny ruch, nieco ryzykowny ale tez bez jaj , OG i Prince w duecie to mieliby u nas wartość picku ze środka stawki , wiec gra warta świeczki , nawet jak Smith nie okaże się w połowie tak dobry jak sugerował January to i tak Dallas będą w dobrej sytuacji .

Fajny tez ruch dla Hornets, Fluber tradycyjnie walczy o coś więcej niż wysoki pick i jest to godne pochwały w naszej rzeczywistości , tym samym dołączając do @eMeS i @RonnieArtestics i @Lucas do GMow których zespoły od przyszłego sezonu będę minimalnie premiował :) no i to całkiem dobry ruch dla Hornets, trzon zespołu dalej jest żenująco słaby , ale to w zasadzie pierwszy (poza sciągnięciem Dragicia przez Agnella) ruch w wykonaniu Hornets który daje jakieś światełko dla tego zasłużonego na polskich bazarach klubu. 

Podoba mi się ta wymiana, powodzenia !

Co do wymiany kolegów GM to jestem zaskoczony bo mimo dobrej prasy Smitha dla mnie fajniejszym zestawem jest para OG i Prince. 

Wszyscy piszecie o wygranej Karpika a ja tu widzę innego wygranego. 

I jeszcze niezły piczek. 

Doskonale sobie zdaje sprawę ze Smitha zatrzymała kontuzja ale para oddana z Dallas jest świetna 

15 minut temu, karpik napisał:

Pytanie czy możemy se darować to PO Shabazza? Bo ja go i tak chcę zwolnić (i tym samym zagwarantować kontrakt) zanim on zdąży zamówić taksę na lotnisko i lot do Dallas :)

Zagwarantowanie kontraktu dla Shabazza to raczej formalność. 

13 minut temu, ignazz napisał:

Co do wymiany kolegów GM to jestem zaskoczony bo mimo dobrej prasy Smitha dla mnie fajniejszym zestawem jest para OG i Prince. 

Wszyscy piszecie o wygranej Karpika a ja tu widzę innego wygranego. 

I jeszcze niezły piczek. 

Doskonale sobie zdaje sprawę ze Smitha zatrzymała kontuzja ale para oddana z Dallas jest świetna 

Też mi się ten deal podoba. Jak Smith wypali to mamy win-win, bo Fluber pozyskał dwóch fajnych grajków na draftowskich kontraktach i 2nd pick. W przypadku Hornets mającymi problemy ze składem, jakakolwiek głębia to już świetne rozwiązanie. 

Natomiast Karpik po pozyskanie Ziona spokojnie może sobie na taka wymianę pozwolić wierząc w Smitha. 

Godzinę temu, karpik napisał:

Pytanie czy możemy se darować to PO Shabazza? Bo ja go i tak chcę zwolnić (i tym samym zagwarantować kontrakt) zanim on zdąży zamówić taksę na lotnisko i lot do Dallas :)

No jak go zwolnisz to kontrakt sam się zagwarantuje, więc myślę, że możesz śmiało tak zrobić :)