Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, człowiek...morza napisał:

sam napisales o drugiej rundzie. 

Napisałem tez, ze planuje dalsze wzmocnienia, kiepska forma Rybaku ostatnio , czyżby brak pomysłu na Jazz i brak LAFa byś mógł to zmienić sprawiły ze stałeś się zgryźliwy i szukasz zaczepek na sile ? Nie poznaje kolegi

Teraz, Qcin_69 napisał:

Napisałem tez, ze planuje dalsze wzmocnienia, kiepska forma Rybaku ostatnio , czyżby brak pomysłu na Jazz i brak LAFa byś mógł to zmienić sprawiły ze stałeś się zgryźliwy i szukasz zaczepek na sile ? Nie poznaje kolegi

nie stworzysz druzyny z aspiracjami mistrzowskimi, nie wymieniajac graczy s5. 

2 minuty temu, człowiek...morza napisał:

czyli jak widze dalej handel ludzmi masz zamiar uskuteczniac.

to jest karane nie wiem czy wiesz.

ciekawe co zrobi winslow z ta wiedza.

ciekawe co zrobia FA z ta wiedza.

dla mnie Lillard z ta wiedza spada za 2 lata.

Zawodnicy nie ufają GM'owi. 

Ojojoj, tyle się już nasłuchałem jak to Tatum odejdzie ze zespołu bez perspektyw i innych zarzutów ze takie marne prowo w ogóle na mnie nie działa :) ale fajnie patrzec na Twoja desperację 

no ja co tu duzo kryc.

bede walkowal temat do usranej smierci, i przypominał co robiles z zawodnikami. ze twoje obietnice byly goloslowne.

notesik mam pieknie zapisany do ostatniej strony wraz z konkretnymi cytatami.

i przy fa bede przypominal.

kto rozsadniejszy, pojdzie za mna. 

Teraz, człowiek...morza napisał:

no ja co tu duzo kryc.

bede walkowal temat do usranej smierci, i przypominał co robiles z zawodnikami. ze twoje obietnice byly goloslowne.

notesik mam pieknie zapisany do ostatniej strony wraz z konkretnymi cytatami.

i przy fa bede przypominal.

Pisze to człowiek który oddał Porzingisa - LOL

3 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Ja oglądałem Pistons pewnie koło 20- paru spotkań w tym sezonie. Z którą opinią się nie zgadzasz moją odnośnie Griffina, gdzie ostatnio uciąłeś temat?

Szczerze? Z każdą pozytywną dotyczącą jego wpływu na grę po przedwczesnym powrocie po kontuzji kolana.

Nawet w meczu z OKC na bodajże (piszę całkiem z głowy) 45 pkt, 41 z 45 pkt to były trójki i osobiste. Poza nimi ruszał się jak mumia, nie dając swojego normalnego impactu w ataku polegającego na połączeniu rzutu, bullyballu i playmakingu. Po prostu siadł mu niesamowicie rzut tamtego dnia, ale w obronie i tak był objeżdżany w każdą stronę. A to i tak był jego najbardziej ruchliwy mecz po kontuzji. 

On od momentu urazu grał jednoosobową defensywnego strefę co wyglądało aż zabawnie, bo dalej niż 2 metry się nie przesunął i nawet nie próbował więcej.

Kocham go jak brata to mój top5 a w tym sezonie może nawet top1 gracz na liście ulubionych też dlatego że nawet wtedy, grając bez nogi starał się jak szatan. Rzucał się za piłką, stawał na ofensy i wymuszał faule... W czym był w tym sezonie najlepszy w lidze (lepszy niż Harden Embiid i Giannis). Dlatego z Bucks w dwóch ostatnich meczach kiedy wyszedł jakby walczył o życie wyglądał przyzwoicie i ruchliwie, ale oglądając go tunelowo było widać że to już inny gracz.

W końcówce sezonu wyraźnie spadły mu asysty (europejskie a nie "podam, 10 kozłów i step back i asysta"), miał mnóstwo strat i spadła mi też efektywność wymuszania fauli. Miał straszne momenty np w kluczowym meczu z Charlotte kiedy w drugiej połowie Casey musiał go posadzić bo przez nogę nie mógł grać. I tak - z Bucks też było to widać. A Ty z gracza ciężko kontuzjowanego który nadawał się do operacji już w połowie marca tyle że grał na sile woli bo jest cudowny, zrobiłeś kluczowy element starcia w play-offs z mocnym zespołem. Gdybyś go oglądał IMO to zrobiłbyś z Davisa hub ofensywny (też dawał dużo asyst) a Griffina wcielił w rolę - rzucam, daję ekstra passy i wykorzystuję mismatche.

1 minutę temu, january napisał:

Ozzy? Wladowales się w Noela, że tak reagujesz ? Xd

Zgadza się. I tak bym nikogo konkretnego nie podpisał a odzyskanie picku na 2020 draft to była lepsza opcja. Z tymi 20 mln Noela w 20-21 jakoś sobie poradzę

2 minuty temu, człowiek...morza napisał:

Muahahah, już bardziej oklepanych technik manipulacji nie znasz ?:) 

kto rozsądniejszy ten będzie pamiętał ze obiecałem Tatumowi skład na PO przed końcem RC, dostał skład na 2 rundę w niecały rok . Nie ośmieszaj się .

Teraz, MarcusCamby napisał:

Coś jest na rzeczy, bo mój post też wyśmiał.

Może ozzy wykorzystał fakt, że Hood podbił cenę w PO i go szybko upłynnił, biorąc Noela z assetem.

Rodney ma się bardzo dobrze. Leczy kontuzje z tego sezonu i leci z Krisem odwiedzić Lauriego w Jyvaskyli

Ponoć lecą z dziećmi, żeby młody Markkanen miał towarzystwo :)

Teraz, człowiek...morza napisał:

przestan odwracac kota ogonem

to nie ja stosuje manipulacje, tylko Ty

Nie Rybaku, toniesz:) 

Mamusie i Tatusia oszukasz, ale ja widzę Twój strach w oczach ukryty za okularami po drugiej stronie monitora :P 

Wszystkie Twoje przepowiednie właśnie pękają , bańka po bańce- cyk, cyk, cyk - plum plum plum - Wielka Minnesota nadchodzi i czujesz to, musisz to czuć bo pomimo tej błazenady która próbujesz teraz odstawiać to jesteś kumatym chłopakiem - cyk cyk cyk, plum plum plum- teraz na spokojnie możesz opowiedzieć jak pachnie wpierdol, możesz napisać o tym wiersz czy coś , albo możesz kontynuować hipokryzje , mi to lotto, bo cyk cyk cyk, plum plum plum:)

19 minut temu, MarcusCamby napisał:

Ish Smitha tu na forum sporo chwaliłem, próbowałem go też w BeGM pozyskać. Uważam, że jako starter mógłby dawać impact podobny do tego co daje w Magic DJ Augustin. Ciekaw jestem czy widzisz to podobnie.

Ish to z całym szacunkiem gracz dla nerdów.

To ten klasyczny rezerwowy PG który jak gra z ławki to jest świetny, za dobry prawie na ławkę, krzyczysz że zasługuje na piątkę, dać mu szansę... ale przeciwko S5 wszystkie jego wady do przeżycia przeciwko ławkom zaczynają dawać znać i jest low3 starterów na PG.

On żyje i dobrze podaje tylko jak może naciskać tempo, jego drużyny są super w transition ale w HCO nagle traci swoje atuty. Wykonuje bardzo dużo kozłów na posiadanie i zasysa cały atak pod siebie grając na sporym usg. To działa przeciwko ławkom ale przeciwko starterom wrzuca go w słabe rzuty i jak się co do tego orientuje to robi się bardzo pasywny tracąc resztę swoich atutów. Dodaj brak poważnej trójki i masz rolesa z ławki a nie nawet piątą opcję w S5. Bardziej case Collisona (któremu jednak choć na krótkie chwile udało się wyrwać ze schematu "za dobry na ławkę, za słaby na piątkę") niż Augustina który dość zaskakująco jest lepszy jako starter niż rezerwowy.

Dodaj słabiutkie warunki fizyczne Isha w obronie (których nie ratuje nawet świetne know-how i kozacki effort) i masz gracza ławki który jako rezerwowy wygląda lepiej niż Reggie Jackson, ale jak wejdzie do 5 to nagle wszyscy tęsknią za Reggiem.

2 minuty temu, Qcin_69 napisał:

Nie Rybaku, toniesz:) 

Mamusie i Tatusia oszukasz, ale ja widzę Twój strach w oczach ukryty za okularami po drugiej stronie monitora :P 

Wszystkie Twoje przepowiednie właśnie pękają , bańka po bańce- cyk, cyk, cyk - plum plum plum - Wielka Minnesota nadchodzi i czujesz to, musisz to czuć bo pomimo tej błazenady która próbujesz teraz odstawiać to jesteś kumatym chłopakiem - cyk cyk cyk, plum plum plum- teraz na spokojnie możesz opowiedzieć jak pachnie wpierdol, możesz napisać o tym wiersz czy coś , albo możesz kontynuować hipokryzje , mi to lotto, bo cyk cyk cyk, plum plum plum:)

ja widzę, że w dalszym ciągu c*** dupa i kamieni kupa w minnesocie i tyle. 

6 minut temu, Wooden napisał:

Szczerze? Z każdą pozytywną dotyczącą jego wpływu na grę po przedwczesnym powrocie po kontuzji kolana.

Ty z gracza ciężko kontuzjowanego który nadawał się do operacji już w połowie marca tyle że grał na sile woli bo jest cudowny, zrobiłeś kluczowy element starcia w play-offs z mocnym zespołem. Gdybyś go oglądał IMO to zrobiłbyś z Davisa hub ofensywny (też dawał dużo asyst) a Griffina wcielił w rolę - rzucam, daję ekstra passy i wykorzystuję mismatche.

Czyli nie widziałem trzech spotkań po kontuzji Griffina, znaczy że w ogóle nie oglądałem Pistons. Polecasz mi natomiast Davisa jako faciliatora ofensywy, gdzie temat wałkowany był na forum kilkakrotnie. Nie widzę go w tej roli i tu sądzę, że mój eye-test jest dużo potężniejszy niż twój pod względem próbki. Griffin był moim motorem ofensywnym, właściwie od wypadnięcia Walla. Nie chciałem tego zmieniać na PO, a Blake miał na prawdę kozackie dwa pierwsze trymestry. O tym, że w trzecim mocno zjechał pisałem chyba w swoim opisie, a i wielokrotnie wspominał January.

Ogólnie trochę szacunku do dyskutanta by się przydało.