lorak Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 to ja się wystawię na ewentualne kpiny w kwietniu i powiem, że z samych projekcji wyszły mi takie średnie: FP TEAM 45,2 SAS 41,2 Seattle 40,7 Denver 40,6 Dallas 40,1 Milwaukee 40,0 Boston 39,4 Cleveland 38,6 Sacramento 38,4 LAL 37,4 Chicago 37,2 LAC 37,0 NYK 36,5 Phoenix 36,3 Detroit 35,7 Houston 35,5 Philadelphia 35,1 Indiana 34,4 Memphis 28,0 Miami 24,2 Orlando czyli dominacja Pewee, a potem bardzo (właściwie 6 kandydatów do dwóch miejsc) zacięta walka o podium, ale uważam, że Roger skończy na drugim miejscu, bo jego aktywność na FA jest niedościgniona. porównując to z przewidywaniami innych osób AI ja Marcos Wilq TEAM 3 1 1 1 SAS 1 2 2 2 Dallas 3 7 3 Seattle 4 4 12 13 Denver 5 5 5 7 Milwaukee 6 6 6 Boston 7 4 4 Cleveland 8 11 8 Sacramento 9 10 5 LAL 10 13 12 Chicago 2 11 8 10 LAC 12 3 9 NYK 18 13 18 15 Phoenix 14 14 14 Detroit 15 9 16 Houston 16 15 11 Philadelphia 17 17 17 18 Indiana 16 18 16 17 Memphis 20 19 20 20 Miami 19 20 19 19 Orlando widać, że co do denver oceny są mocno rozbieżne. co do LAC również, no ale optymizm ai wobec swojej drużyny nie dziwi, w przeciwieństwie do oceny mojego zespołu przez Marcosa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 12 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Jakoś nie mogę się zabrać za przewidywania, może się uda zebrać w sobie w ciągu kolejnych dni. Co do Mavs, to zakończenie sezonu na podium będzie dla mnie dobrym wynikiem, a biorąc pod uwagę fakt, że od 10 lat nikt nie zrobił b2b, a od 2011 żaden mistrz w kolejnym sezonie nie był nawet na podium, to wręcz bardzo dobrym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Dobrze, że wyciągnęłem od Rogera Hassana póki jeszcze nie bawił się w Shaqa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) to ja się wystawię na ewentualne kpiny w kwietniu i powiem, że z samych projekcji wyszły mi takie średnie:Dzieki za to! A roznice miedzy tymi srednimi i kolejnoscia to Twoja opinia? Ktore traktowac jako ostateczne? Czyli dominacja PeweeAle ze srednia 45+?? Dawno wspomnialem, ze gramy o drugie miejsce, ale to brzmi jakos wysoko, jaki jest rekord? porównując to z przewidywaniami innych osób AI ja Marcos Wilq TEAM 3 1 1 1 SAS 1 2 2 2 Dallas 3 7 3 Seattle 4 4 12 13 Denver 5 5 5 7 Milwaukee 6 6 6 Boston 7 4 4 Cleveland 8 11 8 Sacramento 9 10 5 LAL 10 13 12 Chicago 2 11 8 10 LAC 12 3 9 NYK 18 13 18 15 Phoenix 14 14 14 Detroit 15 9 16 Houston 16 15 11 Philadelphia 17 17 17 18 Indiana 16 18 16 17 Memphis 20 19 20 20 Miami 19 20 19 19 Orlando widać, że co do denver oceny są mocno rozbieżne. Z drugiej strony skali jest pewniak Bostonu z 6, 6, 6 i Pistons z 14, 14, 14 ;-) Co do rozbieznosci wobec Denver to chyba zalezy od zalozen co lk#1 zrobi z druga polowa skladu? Bo ta gorna spokojnie nadaje sie do walki, ale ta dolna nie, wiec czy bedzie parcie w kierunku solidniakow czy prospektow? Ja zalozylem to drugie. Zwlaszcza, ze przez zdrowie i tankowanie w NBA moze stracic sporo gier. Plus wychodzi na to, ze jakos optymistyczniej patrze na LAL, wiec Jendras nie zawiedz mnie tym zbieraniem leszczy ;-) Zas z Chytruzem zakladacie wyprzedaz? W sumie tej mozliwosci nie uwzglednilem... co do LAC również, no ale optymizm ai wobec swojej drużyny nie dziwi, w przeciwieństwie do oceny mojego zespołu przez Marcosa ;]Jak to mozliwe, ze oceniasz swoja druzyne najnizej z typujacych??? Czyzbys zdradzil swoje plany na sezon? ;-) Edytowane 12 Października 2016 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Dzieki za to! A roznice miedzy tymi srednimi i kolejnoscia to Twoja opinia? Ktore traktowac jako ostateczne? te w których Roger jest wyżej ;] Ale ze srednia 45+?? Dawno wspomnialem, ze gramy o drugie miejsce, ale to brzmi jakos wysoko, jaki jest rekord? 46,1 Mara w 2008. Co do rozbieznosci wobec Denver to chyba zalezy od zalozen co lk#1 zrobi z druga polowa skladu? Bo ta gorna spokojnie nadaje sie do walki, ale ta dolna nie, wiec czy bedzie parcie w kierunku solidniakow czy prospektow? Ja zalozylem to drugie. Zwlaszcza, ze przez zdrowie i tankowanie w NBA moze stracic sporo gier. o ile nie patrzymy jakoś bardzo pesymistycznie na Covingtona oraz Boguta, to bez większych korekt nuggets powinni być w czołówce. Plus wychodzi na to, ze jakos optymistyczniej patrze na LAL, wiec Jendras nie zawiedz mnie tym zbieraniem leszczy ;-) do Jendrasa pasuje właśnie to, co napisałeś o denver. ma mega mocny top, ale ze 4 zawodników w rotacji mu IMO brakuje. Zas z Chytruzem zakladacie wyprzedaz? nie. po prostu sceptycyzm wobec Evansa plus takie sobie uzupełnienia. Jak to mozliwe, ze oceniasz swoja druzyne najnizej z typujacych??? Czyzbys zdradzil swoje plany na sezon? ;-) tak mi wyszło z projekcji i tyle. oczywiście będę próbował to poprawić, ale póki co wygląda to tak, a nie inaczej. Edytowane 12 Października 2016 przez lorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) 46,1 Mara w 2008.To rekord raczej jest bezpieczny... i nie dziwne, ze go nie pamietalem ;-) o ile nie patrzymy jakoś bardzo pesymistycznie na Covingtona oraz Boguta, to bez większych korekt nuggets powinni być w czołówce.Tzn ile rozegranych gier nie oznacza pesymizmu wokol Boguta? do Jendrasa pasuje właśnie to, co napisałeś o denver. ma mega mocny top, ale ze 4 zawodników w rotacji mu IMO brakuje.Fair, ale u niego latwiej przyjac, ze ich szybko wymieni, nie? IMO Jendras duuuzo predzej wywali swoje doly za goracych FAsow niz lk#1 zrezygnuje z prospektow na rzecz weterana dajacego okolice 30stki. Choc oczywiscie moge sie mylic ;-) nie. po prostu sceptycyzm wobec Evansa plus takie sobie uzupełnienia.Hmmmmmmmm, czyli nie robisz poprawki na przyszle zmiany w skladzie? Bo ja u nietankerow zakladam wywalanie leszczy i zastepowanie ich z FAsow, a nie trzymanie caly sezon gosci na poziomie 15-25. Edytowane 12 Października 2016 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 tak, na pewno będą robić jakieś zmiany, ale trudno zakładać, że każdy nachapie się najlepszymi kąskami z FA. no poza Rogerem. dlatego też wolę podejść do tego ostrożniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 tak mi wyszło z projekcji i tyle. oczywiście będę próbował to poprawić, ale póki co wygląda to tak, a nie inaczej. Te, te, Ty mi tu nie obniżaj lotów, bo postawiłem na Twoje TOP3 u buka grubą kasę My nie lubimy określeń "postaram się" - może trzeba do Ciebie wysłać chłopaków żeby Ci zaczęło bardziej zależeć? A tak na poważnie to jak sam tak słabo się oceniasz to już na starcie chyba moje wróżenie słabo wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) tak, na pewno będą robić jakieś zmiany, ale trudno zakładać, że każdy nachapie się najlepszymi kąskami z FA.Tego nie zakladam tylko tzw srednich FAsow tzn maxy w okolicach 30 i wiekszosc miedzy 25-30. Czyli jak nietanker ma w aktywnym skladzie kogos kto wg mnie bedzie robil 20 fppg to licze go jako 25-30. A tak na poważnie to jak sam tak słabo się oceniasz to już na starcie chyba moje wróżenie słabo wygląda Jak wspominalem wiekszy optymizm wobec tegorocznej druzyny loraka niz zeszlorocznej wygladal dziwnie nawet przed ta wypowiedzia ;-) Teraz sie zastanawiam czy lorak nam nie oswiadczyl iz rozwaza przytankowanie bo zeby zajac 12 miejsce musialby chyba odpuscic druga polowe sezon... Edytowane 12 Października 2016 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 trudno zakładać, że każdy nachapie się najlepszymi kąskami z FA. no poza Rogerem. Roger miał 27 FPG z pobrań w zeszłym sezonie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Roger miał 27 FPG z pobrań w zeszłym sezonie, 29,5 co przy prawie 300 meczach rozegranych zawodnikami z FA jest dobrym wynikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 29,5 co przy prawie 300 meczach rozegranych zawodnikami z FA jest dobrym wynikiem. Liczyłem to jak były jeszcze ze dwa tygodnie do końca sezonu, wiec może coś nadrobił. Ale ja miałem chyba ponad 33, więc proszę mnie tam czym prędzej przesunąć co najmniej na 3 miejsce w tych tabelkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) nie wiem ile miałeś, bo mam tylko kilku GMów sprawdzonych (i ponad 200 meczów z FA miał Jednras oraz ja kręcąc niższe średnie niż Roger), a teraz dostępu do gamelogów nie ma (albo nie umiem znaleźć). EDIT chyba też miałeś ponad 200 meczów i średnią powyżej 30, a więc faktycznie trzeba by cię dać wyżej ;] Edytowane 12 Października 2016 przez lorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 EDIT chyba też miałeś ponad 200 meczów i średnią powyżej 30, a więc faktycznie trzeba by cię dać wyżej ;] G 260 FPG 32,55769231 Jadę na mistrza lekkim c***em. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreksuper Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Wklejcie jak możecie te srednie z fa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Wklejcie jak możecie te srednie z fa. Ja to liczyłem tylko dla kilku teamów w zeszłym sezonie, teraz już nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Ale ja miałem chyba ponad 33, więc proszę mnie tam czym prędzej przesunąć co najmniej na 3 miejsce w tych tabelkach. chyba też miałeś ponad 200 meczów i średnią powyżej 30, a więc faktycznie trzeba by cię dać wyżej ;]Przy zalozeniu, ze powtorzy ten wynik... Z mojej strony u Rogera male znaczenie ma fp od FAsow w 2015/16, a duzo wieksze sama aktywnosc w ich pobieraniu [100+! Czyli ma regularnie pierwszenstwo w wyborze] oraz chec do trejdowania nawet najlepszych graczy. Chytry nie pchnie Currego zeby troche zyskac na ten sezon, a Roger juz pare razy wymienial caly fundament - w 2012 mial Kobo, w 2013 Paula, w 2014 mial Duranta i Lillarda, w 2015 Russa i Whiteside'a, a w tym Hardena i PG13. Jakims cudem tylko Gasol i Monta sie ostali na dluzej, wiec pewnie nikt ich nie chcial ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 13 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Co roku walczę o czołówkę, więc Gasol jest praktycznie nietrejdowalny, nie pchnę go tankerom, bo im gość ważący 60fp i mający 36 lat nie jest do niczego potrzebny, a nie mogę go też przecież sprzedać do bezpośredniej konkurencji w walce o czołowe lokaty, a to w sumie jest jego jedyny market. Nie zmienia to faktu że w sumie Gasola nigdy sprzedawać nie chciałem. Od momentu powstania fbx jego średnia z 12 lat wynosi 56fp, a ostatnie dwa sezony w jego wykonaniu to 4 i 5 średnia fp w jego karierze. Nieziemskie longevity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreksuper Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Widzę ze na Yahoo przyklepane zostały 2 trejdy, praktycznie w tym samym czasie. Wilku dostaje Haywarda i T.gibsona Ja otrzymuje K.lova i JJ Redicka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 no ai3 dostał Faried'a i w zasadzie ciesze się, że go oddałem, bo juz w zeszlym sezonie mnie rozczarował, a teraz chyba bedzie rezerwowym, wiec i szanse na wiecej fp lecą w dół. Ten Pope to dość rozwojowy chlopak, który powinien byc coraz lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi