Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2015/16

mycek

Rekomendowane odpowiedzi

a  podpisać  to już  nikogo nie  możemy  ? 

nic  nie  zostało  ?  

chyba  MMLE  a  nie  wiem  czy  BAE też    jeśli  się  mylę  to proszę  mnie poprawić 

MDJ  z a 15  no  może  ciut  za  dużo  , ale  skoro  miał  wzmocnić  Cavs  to  lepiej  , że  został  u  nas  choć  z  drugiej  strony  w  nowym CBA  5 mln  to  jakby 3 w  starym  więc  jest  ok  ,  jako  strzelec  z  ławki  jak  znalazł  teraz pg  +  gdyby  były  te  2  wyjątki  to  może  CJ Watson za  BAE  lub  MMLE  a  wtedy  ew  jeszcze  kogoś  za ten  drugi  wyjątek 

oj  tam oj  tam  ,   taki  Watson - porządny  grajek 

myślałem  o Beverly  , ale  on  pewnie  min  te  5 mln za  sezon  dostanie  poza  tym  Houston wszystko  lub  prawie  wszystko  wyrówna 

Mo  ciągnie  do Lebrona   , ale  gdyby  za  te  MMLE   nie  miał  bym  nic  przeciwko

Lin  to  chyba  raczej  też  za  te  min  5  baniek  będzie  chciał  grać 

jeśli  naprawde  nic  ciekawego  się  nie  znajdzie  to  możemy  podpisać Arona Brooksa 

ups  coś  mi  się  przypomniało  ....czytałem  gdzieś  , że  może  kogoś   z  europy  za  te  mmle  dało  by  się  ściągnąć 

Zdzich fajny post, fajnie ze 2/3 jest o wadzie

Ale co to ma wzpolnego z Butlerem i Bulls?

Piszesz ze Jimmy chce rządzić? Jeśli tak to raczej Lakers Bryanta i potem któregoś młodego lub topowego Fa tez nu źle by wyszło bo by tam nie rządził

@bb2 nie pojechałem po tobie personalnie wiec nie wiem czego się czepiasz

O konflikcie Jb z zarządem nie było glosno, jedynie o tym, że nie chcieli dać mu więcej. Wyszło na jego, bo zagrał ASG season i dostał maxa, wiec zarząd dostał po nosie i ma nauczkę, z której widac wyciągnął wnioski

To już dawno przestali być koszykarze w czystym tego słowa znaczeniu. To teraz są ludzie pracujący dla NBA i zarabiajacy hajs. Butler dostal to co dostal i teraz musi pokazać że zasłużenie

Oczywiście nie wykluczam sytuacji ze dojdzie do transferu. To nie byłby pierwszy raz kiedy coś takiego się dzieje, ale pisanie ze Butler wziął kasę i teraz wymusi trade jest deblizmem pierszej wody i zwykła złośliwośca rozgoryczonych fanów i tak jak w przypadku pisania ze Bulls są najgroźniejszym rywalem Cavs tylko i wyłącznie poboznym życzeniem

Jak Butler zechce odejsc to kij mu w oko, to nie jest i nie będzie franczajz plejer. Ot gwiazda drugiego sortu, a może i trzeciego.

Zreszta wspomnę co pisałem kilka dni temu- jak nie weźmie maxa i zechce odejsc to pretensji mieć nie będę bo jak wspomniałeś Bulls potraktowali go średnio

Ale jak weźmie kasę i zacznie strugac Melo z Nuggets to ch*j mu w dupe

Mjd dostal dobry pieniadz jak na to co ostatnimi laty się dzieje. Nie byłem fanem jego przyjscia do Bulls, ale mnie do siebie przekonał. Fajnie ze zostal

Edytowane przez josephnba

no   gdyby  chciał  grac  za  nieduże pieniądze  , które  możemy  mu  zaoferować  to  czemu  nie  , ale  chyba  ktoś  w  temacie  o Charlotte  pisał  o  tym  , że  oni  chcą  mu  dać  pełne  MLE  czyli  wtedy nici  z  tego  bo  my  nie  mamy takiej  kasy  a  tu jeszcze  trzeba  pg  znaleźć

A niby czemu on ma Maksa 95, a Kawhi 90? Mają przecież ten sam staż.

Jak podpisze to świetna wiadomość dla Bulls, jakby co to zawsze znajdą chętnego na trade.

Bo Kawhi zrobił ukłon w stosunku do organizacji i wziął maxa za 25%, mimo że mógł za 30% bo spełnia jedną z 3 reguł Rose'a.

Butler chytre zwierze zapewne bierze maxa z 30%, ale średnio chce mi się wierzyć, że zostanie MVP w tym sezonie.

A to nie wiedziałem, że Kawhi coś odpuścił. Nie wiedziałem też, że Butler się łapie na 30%, to co zrobi w tym sezonie nie ma znaczenia.

Kawhi musiał odpuścić, bo 90/5 to zwykły max dla rookasa. Butler jeżeli nie ma w nim tej klauzuli D-Rose'a to nie wiem sam czemu ma wyższy.

PS. No chyba że ten kontrakt zależny jest od tej maksymalnej QO.

Edytowane przez shevcu

Jimmy jest all-starem, a Kawhi nie. Chyba dlatego.

E: Już wiem!

A Designated Player may be eligible to earn 30% of the salary cap (rather than the standard 25%) if he passes certain criteria. To be eligible, the player must be voted to start in two All-Star Games, or be named to an All-NBA Team twice (at any level), or be named MVP. 
Honors 
2013-14 NBA All-Defensive (2nd)
2014-15 NBA All-Defensive (2nd)

Czyli Kawhi musiał dobrowolnie wziąć 25%.

Edytowane przez barcalover

Podobno coś jest na rzeczy z powrotem Belinelliego do Chicago?

Prawda to? Bulls potr,ebuja swingmana do tego przy Hoibergu Marco miałby teoretycznie mnóstwo okazji do gry/rzutow

Belinelli miał być opcją dla Bulls gdyby ci nie podpisali MDJ. MDJ podpisany więc raczej nie będzie powrotu marco.

Nie no było dużo doniesień, że Goudelock ma dogadaną dwuletnią umowę, bodajże za 4 mln z Bulls. A ci pewnie rozglądają się za lepszymi opcjami.

tak naprawde to nie było, w calych internetach nie ma nawet wzmianki o tym.

Patrze na singlera i jego 25/5 i patrze na mdj i jego 14/3. Nastepnie patrze na kontrakt middeltona czy carolla i potem na butlera i mówie: Bulls w stostunku do tego co się teraz dzieje naprawdę przyfarcili z tymi kontraktami. Za dwa lata kontrakt MDJ to będzie śmiech na sali a jego impact w PO będzie widoczny. Butler to samo. Bulls sobie go zaklepali na 4 lata. Ale będę prekursorem teorii że za kilka miechów Jimmy będzie hejtowany. Bo on niby robi(ł) +20ppg ale na bardzo dużych minutach (Thibodo <3 ). Teraz z jednej strony tempo offensywy wzrośnie, butler będzie "maxymalizowany" w ataku przez trenera ale z drugiej strony Jimmy na pewno będzie grał mniej minut i może być tak że staty mu zlecą w dół to i ludzie zaczną prawić że "w cy się starał a teraz c***a".

Co do następnych ruchów to czytam teraz ze lin wyraził zainteresowanie Bulls. Do tego stuckey ma nadzieje że Bulls do niego zadzwonią. Ale im bardziej analizuje ich gre tym bardziej ucieszyłbym się z starego dobrego watsona za MMLE.

No, i ten Jenkins mi się marzy ....

no dobra czyli ostałsie jkiś swingman do podpisania i wyjśnienie sprawy z frontem, bo zrobił się tłok

naturalnym jeszcze w czerwcu wyborem do odstrzału wydawał się Taj, ale wiemy jk jest

Noah bym, podobnie jak Wira nie puszczał teraz, bo jgo wartośc jest na poziomie varehehe, dodatkowo jest w CY, więc może się chłopaczyna spiąć

To co?

Pau?

Fajny koleś, ale do grania Hoiberga sie nie nadaje

W sumie na tę chweilę wydaje się najlepszym wyjściem, bo po takim sezonie znajdzie się ktoś chętny, tym bardzoej, że kilka klubów w Lidze po nieudanych łowach FA może zacząc szukać wymian

Pau jest nietrejdowalny jak dla mnie.... ok, nie pasuję, ale nie robi się raczej takich rzeczy, że podpisujesz kola z "ładnym wiekiem" opowiadając mu jakieś bajki o mistrzostwie czy tam czym i potem trejdujesz... to by była "niezręczność" i nie przysposobiłaby Bykom fanów wśród innych grajków.

Trzeba późną jesienią/zimą trejdować Taja lub Noah i tyle....

Nie ma też za bardzo sensu i pieniędzy zeby ładować się w swingmana skoro na "time of my life" czekają doug mcdermot czy tony snell.Tak jak pisałem wyżej jest ogromny problem bogactwa ale nie zanosi się żeby był jakoś "rozwiązany". Small ball będzie zapewnie obejmować granie miroticem na 4 i w sumie tyle. Co do pozycji 1-3 też raczej minuty się ładnie rozkładają. Rose i Butler będą grać te 30-32 minut, trzeba też zagospodarować po 20minut na snella i douga żeby pokazali w końcu na co ich stać. Dunleavy jest perfect fitem dla tego hoiberga w half court a wiadomo że przecież nie będą tylko jechać na up-tempo, coś pozycyjnego też trzeba zagrać więc też może liczyć na +20 minut. Nie ma za to zmiennika dla Rose'a i to jest gigantyczny wbrew pozorom problem bo stuckey jest combo-guardem a nie playmakerem a takiego przy Rose'ie trzeba. No i kasa, Bulls mają jeszcze tylko MMLE które pójdzie na właśnie zmiennika Rose'a, poza tym będą mogi zaoferować co najwyżej minimum a i tego nawet nie będą robić bo po podpisaniu MMLE guya mają w składzie 14 zawodników.