julekstep Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 1 minutę temu, Cardi napisał: Wam dwóm, nie Waszej dwójce, z języka polskiego widzę też słabo z kwalifikacjami. Nie znam Waszej plci kulturowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 2 minuty temu, julekstep napisał: Nie znam Waszej plci kulturowej. Wybierz sobie, jest ich kilkadziesiąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 8 minut temu, Cardi napisał: Wybierz sobie, jest ich kilkadziesiąt W sensie ze mam se laske wrzucic w avatar, dac sobie nicka jak amerykanska raperka i oczekiwac, ze inni beda uzywac wobec mnie meskich form w internetach? O to chodzi? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) 11 minut temu, julekstep napisał: W sensie ze mam se laske wrzucic w avatar, dac sobie nicka jak amerykanska raperka i oczekiwac, ze inni beda uzywac wobec mnie meskich form w internetach? O to chodzi? xD Rejestracja 22 Marzec 2013 To nie ja sobie dałem nick jak ona, tylko ona jak ja. Zresztą u niej też ciężko płeć zidentyfikować Edytowane 20 Listopada 2019 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 45 minut temu, Cardi napisał: Zresztą u niej też ciężko płeć zidentyfikować Cieszę się, że tym razem - wyjątkowo - udało nam się dogadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 2 minuty temu, julekstep napisał: Cieszę się, że tym razem - wyjątkowo - udało nam się dogadać Miałeś z tym problemy dlatego napisałem "też" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 1 godzinę temu, Cardi napisał: Wam dwóm, nie Waszej dwójce, z języka polskiego widzę też słabo z kwalifikacjami. Dwójka znaczenia: rzeczownik, rodzaj żeński (1.1) nazwa cyfry 2 (1.2) ocena dopuszczająca w polskich szkołach, przedostatnia najgorsza (w skali 1-6) (1.3) najniższa (niezaliczająca) ocena w polskich szkołach (dawniej, przy skali 2-5) i na polskich uczelniach (obecnie, przy skali 2-5 lub 2-6) (1.4) dwoje, dwie, dwaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) Godzinę temu, Cardi napisał: Rejestracja 22 Marzec 2013 To nie ja sobie dałem nick jak ona, tylko ona jak ja. Zresztą u niej też ciężko płeć zidentyfikować chyba kobita, niestety trzeba uważać francuskie czarne to żeby nie warkoczyki to też niektóre wyglądają jak chłopy a na pewno wyglądają bardziej męsko niż np. Bosak Edytowane 20 Listopada 2019 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 3 godziny temu, blackmagic napisał: Wiesz to juz aaron sorkin przewidzial 20 lat temu i nawet skecz z tego zrobil po tym poznać geniuszy, że potrafią przewidzieć przyszłość. dla mnie niedościgniony w tematach społeczno-politycznych jest monthy python: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 15 minut temu, fluber napisał: Dwójka znaczenia: rzeczownik, rodzaj żeński (1.1) nazwa cyfry 2 (1.2) ocena dopuszczająca w polskich szkołach, przedostatnia najgorsza (w skali 1-6) (1.3) najniższa (niezaliczająca) ocena w polskich szkołach (dawniej, przy skali 2-5) i na polskich uczelniach (obecnie, przy skali 2-5 lub 2-6) (1.4) dwoje, dwie, dwaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) Chyba Ci sie dwojka z dwoje pomyliła. @julekstep uzyl jednej z poprawnych form. Sformulowanie dwojka z rodzajem meskim jest bardzo powszechna: http://radioszczecin.pl/10,0,pod-dwojka-chlopcow-zalamal-sie-lod-aktualizacja&s=52&idf=415122 https://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/dwojka-chlopcow-zginela-w-pozarze-rodzice-skazani-za-nieumyslne-spowodowanie-smierci,1609992.html http://24tp.pl/n/58424 Nie wyciagnales zadnej lekcji z wczorajszej sytuacji z morawieckim. Szkoda. Edytowane 20 Listopada 2019 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Jakie to jest żenujące tłumaczenie rządzących, że ustawa podnosząca akcyzę na tytoń i alkohol uzasadniana jest troską o zdrowie obywateli Okazuje się, że ustawa ma objąć także tzw. e-papierosy, które są jakoś zylion razy mniej szkodliwe od tradycyjnych. To też przez troskę o zdrowie obywateli? Chyba po prostu rządzący chcą rozwoju szarej strefy, która już teraz zbiera swoje żniwo, gdyż Polacy z Polski południowej zaopatrują się w sprzęty i płyny do e-fajek w Czechach. Na porządku dziennym jest kupowanie nikotyny o "mocy" 100mg czy nawet 200mg i rozrabianie do używanej przy produkcji samogonów mocy 2-6mg. To wszystko oczywiście w warunkach domowych, daleko od sterylności laboratoryjnej, kontakt ze skórą nikotyny w takim stężeniu może pochłonąć więcej ludzkich żyć niż same e-papierosy, których zresztą nazwa jest dobrana dość niefortunnie, bo z papierosami łączy je jedynie nikotyna. A gdzie jakieś konsultacje społeczne? Czy takie hasła obowiązują tylko w kampanii wyborczej? 4 minuty temu, fluber napisał: Nie wyciagnales zadnej lekcji z wczorajszej sytuacji z morawieckim. Szkoda. Ale jak już pouczasz to pisz nazwisko premiera wielką literą 5 minut temu, fluber napisał: Sformulowanie dwojka z rodzajem meskim jest bardzo powszechna: Tu też coś nie zagrało z końcówką, końcówki to ostatnio bardzo modny temat w polskiej polityce Możemy się tak bawić do znudzenia, aż kierowca autobusu wstanie i zacznie klaskać, ale wątpię by ktokolwiek chciał to czytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 19 minut temu, lorak napisał: po tym poznać geniuszy, że potrafią przewidzieć przyszłość. dla mnie niedościgniony w tematach społeczno-politycznych jest monthy python: E tam. Teorie rozróżniające sex i gender to przecież wymysł lat 70tych. Life of Brian jest z 1979, więc śmiali się z rzeczy bieżących. Patrząc na volume (setki skeczy, gagów itp) to z samej statystyki w kilku przypadkach musieli trafić coś co po latach będzie jeszcze bardziej aktualne niż w momencie tworzenia. chyba mój ulubiony ichniejszy skecz: Michael Palin mój faworyt w tej bandzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 5 minut temu, Cardi napisał: Ale jak już pouczasz to pisz nazwisko premiera wielką literą Tu też coś nie zagrało z końcówką, końcówki to ostatnio bardzo modny temat w polskiej polityce Możemy się tak bawić do znudzenia, aż kierowca autobusu wstanie i zacznie klaskać, ale wątpię by ktokolwiek chciał to czytać. Moje wypowiedzi z reguly nie zawieraja polskich znakow, maja mnistwo literowek, blednych koncowek i malych liter zamiast wielkich. Jestesmy na forum, tak sie tu pisze. Po prostu reaguje gdy wytykasz komus blad, gdy nie masz racji. Zrozum ze piszac cos w stylu " kazdy idiota wie, ze (...)" gdy stwierdzenie w nawiasie jest bledne, samemu wychodzisz na idiote . A nie sadze zebys chcial byc forumowym glupkiem. Potraktuj to jako dobra rade od starszego forumowicza a nie jako atak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 6 minut temu, fluber napisał: Moje wypowiedzi z reguly nie zawieraja polskich znakow, maja mnistwo literowek, blednych koncowek i malych liter zamiast wielkich. Jestesmy na forum, tak sie tu pisze. Po prostu reaguje gdy wytykasz komus blad, gdy nie masz racji. Zrozum ze piszac cos w stylu " kazdy idiota wie, ze (...)" gdy stwierdzenie w nawiasie jest bledne, samemu wychodzisz na idiote . A nie sadze zebys chcial byc forumowym glupkiem. Potraktuj to jako dobra rade od starszego forumowicza a nie jako atak. Musi ci się nudzić skoro z uporem maniaka wracasz do mojej wypowiedzi, do której się odniosłem i przyznałem się do błędu. W porządku. Kontynuuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 5 minut temu, Cardi napisał: Musi ci się nudzić skoro z uporem maniaka wracasz do mojej wypowiedzi, do której się odniosłem i przyznałem się do błędu. W porządku. Kontynuuj. Wrocilem do niej gdyz znowu zrobiles to samo, z tym ze morawieckiemu wytknales braki w matmie a julkowi w jezyku polskim. Nie planuje tego kontynuowac, chyba ze znowu to powtorzysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) 34 minuty temu, fluber napisał: Chyba Ci sie dwojka z dwoje pomyliła. @julekstep uzyl jednej z poprawnych form. Sformulowanie dwojka z rodzajem meskim jest bardzo powszechna: powszechne* ... ...zamiast nad meritum rozprawiac, macie jakies bieda-utarczki dot. natury jezyka. ze wam sie chce... Edytowane 20 Listopada 2019 przez kcp78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 1 minutę temu, fluber napisał: Wrocilem do niej gdyz znowu zrobiles to samo, z tym ze morawieckiemu wytknales braki w matmie a julkowi w jezyku polskim. Nie planuje tego kontynuowac, chyba ze znowu to powtorzysz. Ignorowanie zasad pisowni w języku polskim i jednocześnie wytykanie mi błędów w tymże języku polskim wychodzi groteskowo. Bez odbioru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 5 minut temu, Cardi napisał: Ignorowanie zasad pisowni w języku polskim i jednocześnie wytykanie mi błędów w tymże języku polskim wychodzi groteskowo. Bez odbioru. To Ty tutaj wytykasz bledy w jezyku polskim, ja Cie tylko poinformowalem ze nie masz racji w tym wytykaniu 10 minut temu, kcp78 napisał: powszechne* ... ...zamiast nad meritum rozprawiac A czym jest meritum?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) 13 godzin temu, Cardi napisał: I pyk reżimówka cenzuruje posiedzenie sejmu nihil novi sub solem... a z innej beczki - projekt ustawy dot. 30-krotnosci skladek zus zostal wycofany. bodaj mentzen przewidzial taki scenariusz jakies 2 tygodnie temu. kaczor, k****, miszcz intrygi!... 6 minut temu, fluber napisał: To Ty tutaj wytykasz bledy w jezyku polskim, ja Cie tylko poinformowalem ze nie masz racji w tym wytykaniu A czym jest meritum?;) to zalezy od 'meritum' ... Edytowane 20 Listopada 2019 przez kcp78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi