Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.03.2019 o 20:31, Tecu napisał(a):

Ten artykuł w skrócie:

"Ahahahahha głupie prawicołaki piszo głupotki na tematy o których nie mają pojęcia....W zasadzie to to co piszą to jednak w większości prawda - ale to jest przecież spoko TY DURNY CIEMNOGRODZIE!!!"

Klasyczne oko.press :smile:

Edytowane przez julekstep

W dniu 10.03.2019 o 18:30, fluber napisał(a):

Nie chodzi o to, czy cywilizacja upada, czy nie upada, tylko o to jak będzie wyglądać przyszłość tego kraju. Ja sobie nie wyobrażam, żeby w polskich przedszkolach uczono tolerancji w ten sposób:

https://www.instagram.com/p/BaPjGQyH6Q0/

Wiem, że twierdzisz, że to nieuniknione, ale mnie się wciąż nie chce w to wierzyć i się po prostu na to nie chcę zgodzić.

Ktoś pisał o przedszkolach.

W dniu 12.03.2019 o 21:13, Tecu napisał(a):

Ktoś pisał o przedszkolach.

Ja pisałem o przedszkolach bo w Deklaracji LGBT jest napisane o zapewnieniu edukacji seksualnej zgodnie ze standardami WHO, a standardy WHO były już tutaj przytaczane i dotyczyły również dzieci w wieku przedszkolnym.

Dopiero z tego tekstu dowiedziałem się, że edukacja w oparciu o standardy będzie obowiązywała od 4 klasy podstawówki. Przecież w deklaracji LGBT nie ma mowy o tym, że to będzie dopiero od 4 klasy.

Zresztą ja pisałem o edukacji antydyskryminacyjnej w przedszkolach w postaci takiej jak spotkania z drag queen na przykład, a odniosłem się do tytułu artykułu, w którym zapytano o zmuszanie przedszkolaków do masturbacji. Przecież te dwie sprawy łączy tylko "przedszkole" i nic więcej.

Edytowane przez fluber

W dniu 12.03.2019 o 21:01, julekstep napisał(a):

Ten artykuł w skrócie:

"Ahahahahha głupie prawicołaki piszo głupotki na tematy o których nie mają pojęcia....W zasadzie to to co piszą to jednak w większości prawda - ale to jest przecież spoko TY DURNY CIEMNOGRODZIE!!!"

Klasyczne oko.press :smile:

Stawiamy nieprawdziwą i bzdurbą tezę.

"To, czym najbardziej ekscytuje się prawa strona sceny politycznej, czyli że będziemy uczyć dzieci w przedszkolach masturbacji, to fake news"

A potem z ekscytacją ją obalamy nazywając fake newsem... klasyczne okopress...

W dniu 12.03.2019 o 20:31, Tecu napisał(a):
niby nie wygląda na coś strasznego ale ja zawsze byłem za brakiem ideologii w szkole chociaż to jest nierealne bo straciłaby główny sens powstania :)

W dniu 13.03.2019 o 07:23, josephnba napisał(a):

Ja się zastanawiam po co uczyć masturbacji

Czy dzisiejsze dzieci są w opinii tych pseudonaukowców tak głupie że same do tego nie dojdą?

Czy któryś z nas potrzebował instrukcji?

Przeciez tu nie chodzi o nauke masturbacji tylko o to ze masturbacja jest spoko.

W dniu 13.03.2019 o 08:31, Koelner napisał(a):

a co ma do tego kościół ?

Do masturbacji? W sumie sporo.

Tu i tak nie chodzi o nic innego jak o kopanie się po kostkach, bo na kopanie wyżej już są za ciency w uszach. Pamiętacie jak Palikociarnia ujadała na KK swego czasu? A potem gdy przyszło pojednanie polsko-rosyjskie na Zamku Królewskim w Wawie podpisane przez hierarchów kościelnych (!) bp. Michalika i patriarchę Cyryla to nawet się nie zająknął. Tacy to mocni w gębie są postępowcy, tylko sztandar się zmienia, a poza tym nie zmienia się nic.

W dniu 13.03.2019 o 08:31, Koelner napisał(a):

a co ma do tego kościół ?

KK uważa, że masturbacja jest be. Nie jest tu tak ostro jak np w Judaizmie, ale to i tak grzech - więc w tym momencie w szkole dziecko będzie słyszeć, że grzeszyć jest cool. Imho słaba opcja z punktu widzenia wierzących rodziców.

W dniu 13.03.2019 o 08:35, Cardi napisał(a):

Do masturbacji? W sumie sporo.

Tu i tak nie chodzi o nic innego jak o kopanie się po kostkach, bo na kopanie wyżej już są za ciency w uszach. Pamiętacie jak Palikociarnia ujadała na KK swego czasu? A potem gdy przyszło pojednanie polsko-rosyjskie na Zamku Królewskim w Wawie podpisane przez hierarchów kościelnych (!) bp. Michalika i patriarchę Cyryla to nawet się nie zająknął. Tacy to mocni w gębie są postępowcy, tylko sztandar się zmienia, a poza tym nie zmienia się nic.

bardziej chodziło mi o masturbację niż samo lqgbtd ale julek mi już wytłumaczył, że wszystko co jest niezgodne z kościołem ich dotyczy ;)

W dniu 13.03.2019 o 08:51, Koelner napisał(a):

bardziej chodziło mi o masturbację niż samo lqgbtd ale julek mi już wytłumaczył, że wszystko co jest niezgodne z kościołem ich dotyczy ;)

Co w tym dziwnego? KK to w pewnym sensie lewicowa organizacja swiatopogladowa. Teraz pojawila sie nowa lewicowa organizacja swiatopogladowa (ten caly neomarksizm), ktora w ogole glosi te same hasla (milosc, jednosc), ale w szczegolach sie zasadniczo rozni - wiec ze soba walcza. Tak samo jak kibic pilkarski klubu X predzej bedzie szulal zwady z kibicem pilkarskim klubu Y niz z filatelista a szyita predzej potyra sunnite niz katolika. To calkiem normalne przeciez + w przypadku KK vs 'nowoczesna lewica' stawka jest bardzo wysoka (rzad dusz).

Przeciez tak samo jak kosciol przyczepia sie do wszystkiego co robia co neomarksici tak neomarksici atakuja KK o wszystko (z tym, ze jako nowa sila sa ofc bardziej agresywni).

W dniu 13.03.2019 o 08:22, julekstep napisał(a):

Serio pytasz o to najwiekszego katola na forum?

Serio. Jestem ciekawy :)

Oczywiście może nie odpowiedzieć, bo to sprawy intymne, ale ewentualną opinię, że nie jest spoko, musi na czymś opierać.

W dniu 13.03.2019 o 08:37, julekstep napisał(a):

KK uważa, że masturbacja jest be. Nie jest tu tak ostro jak np w Judaizmie, ale to i tak grzech - więc w tym momencie w szkole dziecko będzie słyszeć, że grzeszyć jest cool. Imho słaba opcja z punktu widzenia wierzących rodziców.

Zajęcia nie będą obowiązkowe, tak samo jak religia. Ciekawe czy dzieci będą chodziły, mimo braku zgody rodziców, bo zakazany owoc lepiej smakuje? :) Tajne komplety :)

W dniu 13.03.2019 o 11:11, Tecu napisał(a):

Zajęcia nie będą obowiązkowe, tak samo jak religia. Ciekawe czy dzieci będą chodziły, mimo braku zgody rodziców, bo zakazany owoc lepiej smakuje? :) Tajne komplety :)

Skad masz taka informacje? W deklaracji nie ma slowa o obowiazkowosci/dowolnosci takich zajec a wording + przecieki z 'obozu antypis' sugeruja ze beda szli w te strone.

Dodatkowo zajecia 'z tolerancji' (czyli tez okreslony nurt ideologiczny) maja byc (wg deklaracji) prowadzone w ramach godzin wychowawczych - czyli obowiazkowe.

Serio nie ufaj bezkrytycznie temu co piszo w oko.press :) - szczegolnie kiedy tekst zrodlowy (punkt o edukacji w ramach deklaracji) to niecala strona.

Edytowane przez julekstep

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.