julekstep Opublikowano 1 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 6 minut temu, P_M napisał(a): Za darmo było rozdawane nawet:) z tego co widzę to na amazonie rok temu, czyli niekoniecznie za 'free' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 Ja od niedawna mam konsolę z game passem i gram sobie na spokojnie w Fallen Order(w miesiąc z połowę przeszedłem) i specjalnie na sylwka odpaliłem sobie Tomb Raidera. Nie mam doświadczenia z graniem w nowe AAA, grywam mało i to dzielone jeszcze ze switchem, więc dopiero teraz odkryłem jakie to kopiuj wklej Serio, różnice to zmiana tekstur, lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 1 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 40 minut temu, julekstep napisał(a): z tego co widzę to na amazonie rok temu, czyli niekoniecznie za 'free' No wiesz, nie mieć prime'a za 49 zł na rok to grzech. Ja na nim jeszcze zarabiam de facto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 31 minut temu, P_M napisał(a): No wiesz, nie mieć prime'a za 49 zł na rok to grzech. Ja na nim jeszcze zarabiam de facto ideologicznie nigdy nie dałem zarobić złotówki Amazonowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 1 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 1 minutę temu, julekstep napisał(a): ideologicznie nigdy nie dałem zarobić złotówki Amazonowi Rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 22 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2024 miszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 25 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 25 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 (edytowane) Tak btw. to czym różnią się te poszczególne wersje ps5 tak na prawdę? Przymierzam się do zakupu ps5 a przez parę ostatnich lat wypadłem z obiegu jeśli chodzi o sprzęt, jaką wersję wybrać? Tak po prostu, żeby pograć https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-slim Np. ten slim z 1TB jest ok? Edytowane 25 Stycznia 2024 przez Sewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kahR Opublikowano 25 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 12 minut temu, Sewer napisał(a): Tak btw. to czym różnią się te poszczególne wersje ps5 tak na prawdę? Przymierzam się do zakupu ps5 a przez parę ostatnich lat wypadłem z obiegu jeśli chodzi o sprzęt, jaką wersję wybrać? Tak po prostu, żeby pograć https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-slim Np. ten slim z 1TB jest ok? Moim zdaniem nie warto dopłacać za slima. Zwykłe PS5tki (z napędem) około dwóch tysięcy ostatnio latały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 25 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 (edytowane) Godzinę temu, kahR napisał(a): Moim zdaniem nie warto dopłacać za slima. Zwykłe PS5tki (z napędem) około dwóch tysięcy ostatnio latały. @Sewer Ja mam zwykłą ps5 (z napedem) od premiery, dokupilem tylko ssd (z heatsinkiem) żeby mieć wiecej miejsca bo jednak gry są dość ciężkie. Z napędem a bez to chyba jasne. Slim jak zwykle jest tylko odchudzony wiec jak masz miejsce to bez roznicy. Edytowane 25 Stycznia 2024 przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyparlo Opublikowano 25 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Sewer napisał(a): Tak btw. to czym różnią się te poszczególne wersje ps5 tak na prawdę? Przymierzam się do zakupu ps5 a przez parę ostatnich lat wypadłem z obiegu jeśli chodzi o sprzęt, jaką wersję wybrać? Tak po prostu, żeby pograć https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-slim Np. ten slim z 1TB jest ok? Spóźniłeś się o 2 miesiące. Na "Black Friday" akurat pozbywali się ostatnich egzemplarzy tej większej konsoli po 1999 złotych z napędem. Tutaj z wklejonego masz tę nową wersję "pseudo-slim", bo to wcale nie jest taki slim i nie nazywa się tak oficjalnie. Więc wychodzi 689 złotych drożej, a w bonusie jedynie 175 GB więcej miejsca na dysku i przy okazji raczej gorsza wersja konsoli, bo lepiej mieć sprawdzoną edycję, która byłą końcową edycją tworzoną przez kilka lat, niż nowość, która wg opisów ma tańsze zamienniki (taki jest główny powód tej konsoli + mniej kg/mniejsza, co daje więcej sztuk do transportu) i jest pierwszą wersją, co może oznaczać większą awaryjność. Biznes zrobili cwaniacy, którzy pokupowali wiele sztuk tej starszej PS5 za 1999 złotych na "Black Friday", a teraz handlują nimi na Allegro po 2499-2599 złotych, a kupców i tak znajdują. W każdym razie musisz sobie odpowiedzieć czy będziesz tylko kupować z oryginalnego sklepu PlayStation wersje cyfrowe, gdzie w większości mają wysokie ceny czy polował na Allegro gry w pudełku, gdzie niedawno na przykład sobie kupiłem FIFA 22 za 25 złotych i idzie łapać po promocji gry po bardzo niskich cenach względem sklepu PS. Przy wersjach cyfrowych kup sobie tańszą wersję konsoli "digital", która nie ma czytnika na płyty w innym razie z czytnikiem, którą właśnie wkleiłeś. Edytowane 25 Stycznia 2024 przez Wyparlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 25 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 No to faktycznie szkoda że nie zdecydowałem się na zakup wcześniej, mówi się trudno Wolałbym wersję z czytnikiem, myślę że lepiej zapłacić więcej za konsole ale jednak mieć troszkę tańsze same gry bo z tego co widzę ceny w sklepie ps są zawrotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 25 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 3 minuty temu, Sewer napisał(a): No to faktycznie szkoda że nie zdecydowałem się na zakup wcześniej, mówi się trudno Wolałbym wersję z czytnikiem, myślę że lepiej zapłacić więcej za konsole ale jednak mieć troszkę tańsze same gry bo z tego co widzę ceny w sklepie ps są zawrotne. Jest drogo, ale przynajmniej nie ma dobrych promocji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 25 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 ja ma bez napędu i jestem zadowolony, jedynie wielkość dysku trochę irytuje, zwłaszcza jak grasz w Warzone ceny gier na premierę są zwykle podobne, można trochę przyoszczędzić na wersji pudełkowej, ale to nie są jakieś znaczące różnice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyparlo Opublikowano 27 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2024 W dniu 26.01.2024 o 00:35, LeweBiodroSmoka napisał(a): ceny gier na premierę są zwykle podobne, można trochę przyoszczędzić na wersji pudełkowej, ale to nie są jakieś znaczące różnice W ogóle się z tym nie zgodzę. O wiele lepiej mieć napęd, niż kupować w tym sklepie, gdzie "cisną" kasę z ludzi na maksa. Kilka przykładów na szybko sklepik PlayStation: Tekken 8 za 339 złotych u nich, Allegro na płycie 274 złotych. Spider-Man 2 339 złotych sklepik, Allegro za 229 złotych (idzie też kupić używaną za 189). Ogólnie jak się komuś chce trochę poszukać i poświęcić czasu to mega oszczędzi na kupowaniu na Allegro względem ich sklepu, a jedynie trzeba poczekać te 2-3 dni na przesyłkę. Czasami są mega promocje jak FIFA 22 za 25 złotych na płycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kahR Opublikowano 28 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2024 (edytowane) W dniu 27.01.2024 o 09:46, Wyparlo napisał(a): W ogóle się z tym nie zgodzę. O wiele lepiej mieć napęd, niż kupować w tym sklepie, gdzie "cisną" kasę z ludzi na maksa. Kilka przykładów na szybko sklepik PlayStation: Tekken 8 za 339 złotych u nich, Allegro na płycie 274 złotych. Spider-Man 2 339 złotych sklepik, Allegro za 229 złotych (idzie też kupić używaną za 189). Ogólnie jak się komuś chce trochę poszukać i poświęcić czasu to mega oszczędzi na kupowaniu na Allegro względem ich sklepu, a jedynie trzeba poczekać te 2-3 dni na przesyłkę. Czasami są mega promocje jak FIFA 22 za 25 złotych na płycie. No i jeśli nie jesteś chomikiem zbierającym płyty to po odsprzedaniu gra wychodzi Cię kilkadziesiąt złotych. Ja kupując płyty w momencie promocji (nie mówię o premierowych) często odsprzedaję je z zyskiem na OLX. Było Eldorado w tureckim sklepie Playstation ale niestety to już historia. Edytowane 28 Stycznia 2024 przez kahR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 28 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2024 Godzinę temu, kahR napisał(a): No i jeśli nie jesteś chomikiem zbierającym płyty to po odsprzedaniu gra wychodzi Cię kilkadziesiąt złotych. Ja kupując płyty w momencie promocji (nie mówię o premierowych) często odsprzedaję je z zyskiem na OLX. Było Eldorado w tureckim sklepie Playstation ale niestety to już historia. Znamy sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Lutego 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 Skończyłem Hi Fi rusha. Najlepsza gra w jaką żałuję, że zagrałem albo najgorsza gra jaką przeszedłem Nie widziałem większego średniaka. Mechanika fajna, grafika przyjemnie nijaka, gra do bólu liniowa i prosta, postacie najbardziej płaskie w historii rozgrywki, na okrągło suchary. Ogólnie - po prostu definicja 5/10 Szkoda ze mając game passa zmarnowałem czas na to, ale jakoś zacząłem i przeszedłem. Nie jest to zła gra, ale jest tyle lepszych gier... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kahR Opublikowano 23 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 14 godzin temu, RappaR napisał(a): Skończyłem Hi Fi rusha. Najlepsza gra w jaką żałuję, że zagrałem albo najgorsza gra jaką przeszedłem Nie widziałem większego średniaka. Mechanika fajna, grafika przyjemnie nijaka, gra do bólu liniowa i prosta, postacie najbardziej płaskie w historii rozgrywki, na okrągło suchary. Ogólnie - po prostu definicja 5/10 Szkoda ze mając game passa zmarnowałem czas na to, ale jakoś zacząłem i przeszedłem. Nie jest to zła gra, ale jest tyle lepszych gier... Nie wiem czy wciąż jest w game passie ale dobrze Lies of P wspominam. Wymagająca ale daje satysfakcję. Plague Tale: Requiem też w game passie do ogrania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Lutego 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2024 5 minut temu, kahR napisał(a): Nie wiem czy wciąż jest w game passie ale dobrze Lies of P wspominam. Wymagająca ale daje satysfakcję. Plague Tale: Requiem też w game passie do ogrania. Mam teraz ściągnięte na xbocie Tomb Raider, Yakuza i Batman, wiec któreś z tych będę próbował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi