Skocz do zawartości

NBA Draft 2014

Bloniek

Rekomendowane odpowiedzi

Taaa a tu cichaczem facio którego oglądałem w Pradze niejaki Payton ma obiecany wybór w TOP 10 najpewniej Lakers - chyba nikt nie zaliczył takiego pójścia w góre bo jeszcze miesiąc temu był góra 23-25 w mockach - byłem pewien że go Orlando weźmie a tu wygląda że Lakers albo Sacto

Pamiętam, że Tyreke, długo, długo się gdzieś obijał pod koniec/w połowie pierwszej rundy i dopiero ostatni miesięc, może trochę dłużej wspiął się do top10...

Ale swoja drogą to liczyłem na Paytona w Chicago. Po nim, w przeciwieństwie do Evansa nie spodziewałem się takiego skoku, choć to i tak jeszcze nic pewnego.

Poczekajmy do jutra...

Edytowane przez Benon

Jak tak patrzę na czołówkę tego draftu wg DX, to próbuję sobie wyobrazić jakąś gorszą wersję danego gracza - takie negatywne NBA comparison:

Andrew Wiggins - nie ma typu,

Jabari Parker - Michael Beasley

Joel Embid - Oden/Sampson

Dante Exum - nie mam typu

Noah Vonleh - Andrea Bargnani

Marcus Smart - Steve Francis (?)/ Raymond Felton (?)

Julius Randle - Greg Davis/Greg Monroe

Aaron Gordon - Stromile Swift/Tyrus Thomas/Al-Farouq Aminu

Doug McDermott - Luke Jackson

Nik Stauskas - Luke Babbitt

Chyba najbezpieczniej wybierać tych bez typu, no chyba, że jakiś zaproponujecie, bo patrząc na moją wyliczankę draft jest słaby.

Nie twierdzę, że taki jest, bo też się jaram i wyczekuję go jak krowa porannego dojenia.

Jak macie swoje typy to dawać - niewiele czasu zostało...

Exum - Monta, MCW

Właśnie tych dwóch starałem się unikać i cholera nie znalazłem żadnego innego. Nie wiem czemu (przeczucie), ale w Dantem widzę coś więcej, coś, czego Monta już miał nie będzie, a MCW nie zdobędzie. Ale to tylko przeczucie i głupio to wręcz mówić, ale w drafcie rookies do jednego keepera rok temu z jedynką wybrałem, idąc za przykładem Cavs, Bennetta. Poza tym to miały być wersje wymienionych zawodników ze świata równoległego, który jest o wiele gorszy od tego w którym żyjemy... :panda:

Ciekawe czy ten draft będzie równie zaskakujący co poprzedni, kiedy to Cavaliers dojebali Benneta z 1, a Noel i McLemore poszli poza pierwszą 5. Ciekawe też jak kontuzja Embiida wpłynie na jego notowania. Kluby mając w pamięci Odena mogą być sceptycznie do niego nastawieni, ale z drugiej strony wysoki z takim skillsetem zdarza się rzadko. Mimo wszystko czuję, że pójdzie dopiero z 4. Cavs i Bucks będą brali na pewniaka kolejno Wigginsa i Parkera, a Sixers mający już jednego wysokiego łamagę postawią na Vonleha. Z 5 Utah wezmą Exuma.

Edytowane przez LukeMorrison

Celtyk chce wymienić nr 8 na Rondo.

ps https://twitter.com/BucketsNBA/status/482028481639743488/photo/1

Jaki ten chłopaczyna jest zje***y...

Czyli idą w całkowitą przebudowę, w takim razie czekam na duet Gordon-Smart w C's.

Ci to dalej nie wiedzą kogo brać...

Może szykują się na branie picku # 4, choć nadal to bez sensu jak będzie AA, Irving, Waiters. Lepiej już zainwestować wtedy w Embiida. No i niech oni w końcu awansują do PO bo ich wybory są durne. Pojawiło się gdzieś info, że Gilbert przed rokiem chciał brać Noela, a Grant wolał AB, gorszy cancer niż Kahn?