jordan20 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 29) Hawks - jordan20 wybieram opcje z draftem live (ps-przy 30 zespolach ile by on trwal? 5/6 godzin) jesli wiekszosc wolalaby draft offline to liczac 30 ekip*5graczy*1 dzien= 150 dni na sam draft? czy zle licze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 wybieram opcje z draftem live (ps-przy 30 zespolach ile by on trwal? 5/6 godzin) jesli wiekszosc wolalaby draft offline to liczac 30 ekip*5graczy*1 dzien= 150 dni na sam draft? czy zle licze ? Trudno przewidzieć ten czas aukcji, ale może być sieka jak tyle osób się rzuci na graczy i trzeba będzie szybko podejmować decyzje. Myślę, że 4-5 godzin lekko licząc. Draft offline pewnie trzeba by robić turami. Spotkać się kilka razy i od razu wybierać jakąś większą pulę graczy. Lista chętnych szybko się zapełniła. Teraz w razie czego zapisujemy na listę rezerwowych. 1. SiXers - Philadelphia 76ers 2. mac - San Antonio Spurs 3. matek - Los Angeles Lakers 4. bulek - Phoenix Suns 5. Zodd - Chicago Bulls 6. BlackMamba - Indiana Pacers 7. blackmagic - Minnesota Timberwolves 8. MTH - Miami Heat 9. Qooniu - Golden State Warriors 10. pumeks - Brooklyn Nets 11. kolek23 - Boston Celtics 12. Tocheck - Oklahoma City Thunder 13. Ledley - Cleveland Cavaliers 14. GRB - Orlando Magic 15. airmax - Charlotte Hornets 16. Tizz - Sacramento Kings 17. QAS - Toronto Raptors 18. Arctus - New Orleans Pelicans 19. ignazz - New York Knicks 20. karl - Utah Jazz 21. Marthinus - Portland Trail Blazers 22. evitacre - Houston Rockets 23. Szulim - Los Angeles Clippers 24. marcos - Washington Wizards 25. szkoda-czasu - Milwaukee Bucks 26. Benon - Detroit Pistons 27. eMeS - Dallas Mavericks 28. dvd93 - Memphis Grizzlies 29. jordan20 - Atlanta Hawks 30. january - Denver Nuggets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Niech się ludzie śmiało zapisują i grajmy 2 x 20, bo przy 30 graczach ani sama gra po 8 slotów, ani żaden z draftów po prostu nie mają sensu. Inna sprawa, że jak chcemy grać KEEPERA to zatrzymujmy swoje składy i bawmy się w to NBA a nie w wywalanie pół składu po sezonie... Chcecie draftu aukcyjnego, to śmiało - będzie taki na waszym poziomie w zwykłej lidze roto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocheck Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 opcja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.TM Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 fuck, spóźniłem się. zgłaszam się jako pierwszy rezerwowy lub jak powstanie druga liga to Phoenix Suns Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Też wolałbym głębszy roster przy mniejszej ilości grajków, ale może być i 24. Ludzie niech się dalej zapisują, można zrobić dwie równorzędne ligi. No a na serio, jeśli keeper, to nie głosujmy na draftem online. Zasadą keepera jest aktywowanie do składu grajków, którzy w niedalekiej perspektywie mogą wypalić. Przy wywalaniu połowy składu taka taktyka nie miałaby sensu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arctus Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Przejrzałem salary wygląda naprawdę nieźle, ale z drugiej strony drafto offline musielibyśmy zacząć w okolicach sierpnia W moim pierwszym sezonie skopałem draft online więc jestem trochę do niego uprzedzony, ale ze względu na "organizacje" przedsiewzięcia chyba łatwiej o draft online. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Arctus, nic nie stoi na przeszkodzie, by zacząć tuż po drafcie rookiech nawet. Przynajmniej by się było czym zajmować w sezonie ogórkowym Owszem, można zrobić i aukcję, sugerując się salary. Tylko musiałby być ktoś, kto kontroluje salary każdego z osobna, a i tak przy tak szybkim licytowaniu nikt by nie zdążył zareagować. W sumie ewentualnie, jeśli ktos by w taki sposob wyszedł powyżej capa, gość na waivera, i ban na miesiąc na FA. No te kary mozna by zapożyczyć z FBX. Natomiast jestem całkowicie przeciw wywalaniu połowy składu. Ktoś bierze rookasa, liczy na jego systematyczny postęp, a po sezonie nie ma wyjścia i musi go wywalić. No to podważa całą idee robienia ligi wielosezonowej. Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez bulek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 @bulekThat's what i'm talking about! Imo draft offline powinien zacząć się właśnie od razu po prawdziwym Drafcie Ja mam jeszcze inną propozycję co do draftu:Możemy wybierać graczy online, ale jak najszybciej po udostępnieniu tej możliwości przez Yahoo! (ktoś bardziej doświadczony niech powie w którym miesiącu jest już taka możliwość) a potem po drafcie policzylibyśmy każdemu salary i GM'owie mieliby jeszcze te kilka(naście) tygodni na dealowanie, żeby zejść poniżej poziomu SC. Po starcie ligi stosujemy kary, o których już pisał bulek. I po raz kolejny błagalny głos z mojej strony: mamy już 31 chętnych. Brakuje tylko 9 do grania 2x20, co byłoby1) wygodniejsze2) ciekawsze3) łatwiejsze do zorganizowania (draft) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 oczywiscie draft offline to chyba opcja 2 była, jak chcecie salary wprowadzic do draftu online? ktos wezmie wiedług wylicytowanych przez siebie $ na Y! a potem sie okaze ze wedlug salary ma przejebane o iles tam i co bedzie musial wypierdolic(czyt. padnie mu koncepcja draftu) kogos? re-draft? ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Ludzie niech się dalej zapisują, można zrobić dwie równorzędne ligi. No a na serio, jeśli keeper, to nie głosujmy na draftem online. Zasadą keepera jest aktywowanie do składu grajków, którzy w niedalekiej perspektywie mogą wypalić. Przy wywalaniu połowy składu taka taktyka nie miałaby sensu... Wygląda na to, że rzeczywiście podział może być najrozsądniejszym wyjściem. Chociaż tak na oko póki co więcej jest zwolenników aukcji online i mniejszej ilości keeperów. Ale na dynasty z draftem offline też przynajmniej kilkanaście osób pewnie by się zdecydowało. Ja mam jeszcze inną propozycję co do draftu: Możemy wybierać graczy online, ale jak najszybciej po udostępnieniu tej możliwości przez Yahoo! (ktoś bardziej doświadczony niech powie w którym miesiącu jest już taka możliwość) a potem po drafcie policzylibyśmy każdemu salary i GM'owie mieliby jeszcze te kilka(naście) tygodni na dealowanie, żeby zejść poniżej poziomu SC. Po starcie ligi stosujemy kary, o których już pisał bulek. I po raz kolejny błagalny głos z mojej strony: mamy już 31 chętnych. Brakuje tylko 9 do grania 2x20, co byłoby 1) wygodniejsze 2) ciekawsze 3) łatwiejsze do zorganizowania (draft) Dodawanie salary po drafcie byłoby raczej niebezpiecznym zjawiskiem. Już na samym początku byłyby kombinacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 @SiXersTo tylko propozycja dla tych wszystkich którym do szczęścia z jakiegoś powodu potrzebny kolejny live draft. Sam jestem 100% za offline.W przypadku podziału na 2 ligi można grać jedną z salary i zatrzymywaniem całego składu, a drugą z online i zatrzymywaniem 5 grajków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 W sumie, im dłużej myślę, to bardziej jestem za draftem offline... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Z aktualnie zgłoszonych osób tak rozkładają się głosy: opcja 1 (keeper, draft online aukcja, bez salary): matek*, airmax, szkoda-czasu, BlackMamba, Marthinus, ignazz, jordan20, Tocheck, MTH; opcja 2 (dynasty, draft offline, salary): karl, kolek23, bulek, Ledley, Tizz, SiXers. 9 do 6 czyli wypowiedziała się połowa osób. Co myślą pozostali? W przypadku podziału na 2 ligi można grać jedną z salary i zatrzymywaniem całego składu, a drugą z online i zatrzymywaniem 5 grajków. Właśnie do tego zmierzamy Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez SiXers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 pozostali sa offline czyli odpowiedz jest wiadoma ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 W sumie, im dłużej myślę, to bardziej jestem za draftem offline... tylko żeby to nie zmyliło aby zagrać offline też trzeba być on line ;-) ten pomysł z dwoma róznymi ligami całkiem całkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Z aktualnie zgłoszonych osób tak rozkładają się głosy: opcja 1 (keeper, draft online aukcja, bez salary): matek*, airmax, szkoda-czasu, BlackMamba, Marthinus, ignazz, jordan20, Tocheck, MTH; opcja 2 (dynasty, draft offline, salary): karl, kolek23, bulek, Ledley, Tizz, SiXers. Ja jestem za opcją 2 i nawet dałem kilka propozycji na dwa snakei w odwrotnej kolejności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arctus Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Jak mielibyśmy zacząć zaraz po drafcie to też jestem za offline... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Czyli mamy 9:8 i matek się waha. Podział chyba nieunikniony. opcja 1 (keeper, draft online aukcja, bez salary): matek*, airmax, szkoda-czasu, BlackMamba, Marthinus, ignazz, jordan20, Tocheck, MTH; opcja 2 (dynasty, draft offline, salary): karl, kolek23, bulek, Ledley, Tizz, SiXers, mac, Arctus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zdecydowanie dynasty! Zapisałem się, żeby zagrać w coś innego niż roto : ) Początek draftu offline po prawdziwym drafcie to fajny pomysł, salary też ma moc, ode mnie leci głos na opcję nr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi