Skocz do zawartości

Sezon 2013/14 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.10.2013 o 08:15, Zodd napisał(a):

Na szczęście są jeszcze osoby umiejące czytać notki w ofertach a nie oburzające się jak bachor, który dostał nie takiego jak chciał lizaka.

Wiesz - taka oferte prędzej porównałbym do wymiocin pawiana zapakowanych w "sreberko" niż lizaka, ale moze nie ma co sie zagłębiać w meandry semantyki porównawczej ;-)

W dniu 23.10.2013 o 08:58, QAS napisał(a):

dam dwóch.

Pasuję bo już jestem w trakcie negocjacji, w których Taj może też wziąć udział.

Na chwilę obecną najchętniej do wymiany miałbym moich Centrów. Inni też są do rozpatrzenia, ale jakby ktoś widział u siebie np Howarda czy Bynuma - to zapraszam.

W dniu 23.10.2013 o 06:41, Leszczur napisał(a):

A skąd! Ich sytuacja nie była nawet podobna! Za sezon 2011/12 Kawhi był już w Top100 rankingu monstera. Kanter za zeszły sezon jest w Top250. Delikatna różnica - nieprawdaż?

... bo grali nieco inne minuty...

Ba - wydaje mi sie ze jestem wręcz niepoprawnie wielkim optymistą widząc Kantera w Top120!

A dodajmy jeszcze do tego kontuzje (które podobno lubisz umieszczać w swoich prognozach) Enesa, fakt, że jeszcze do siebie nie doszedł po operacji i cała logika Twojej argumentacji wali się niczym domek z kart.

Przepraszam, ze smialem ocenic zawodnikow inaczej. W ogole skandal, ktory psuje cala zabawe ;-)

Czy jestem optymista odnosnie Kantera? Ewidentnie na to wychodzi. Czy jest szansa, ze mi to eksploduje w twarz? Absolutnie. Ale caly czas nie zgadzam sie, ze oferta Slawka bylaby lepsza i uwazam za hipokryzje jednoczesne marudzenie na dziure na centrze w skladzie i krytykowanie wymiany za takiego. Nawet jesli przeplacilem moze sie okazac, ze bylo warto bo poziom do zastepienia byl wyjatkowo niski.

Dlatego uwagę jakoby Hibbert nie był lepszym materiałem potraktuję jako dobry dowcip i zasłonę dymną przed naszym sobotnim draftem kiperka :-)

Tzn teraz zaczniesz ignorowac kwestie dopasowania? Po tylu wykladach na ten temat??? ;-)

W dniu 23.10.2013 o 07:31, Slawekmroz napisał(a):

Jedno mnie tylko dziwi - dlaczego wiLQ tak boisz sie tych blokow??

Chyba zostalem nieodwracalnie wypaczony zeszlorocznym sezonem w keeperze ;-)

Strasznie mnie uwieral ten overkill w blokach i w sezonie i w kontekscie ostatecznego wyniku.

W dniu 23.10.2013 o 08:27, washko napisał(a):

Lol. Jeszcze się sezon nie zaczął,a tu już się obrażają. I to za co? Za składanie ofert! Będzie się działo...

Draft mielismy slaby, ale afery bedziemy miec najlepsze!

Swoja droga, 3 dzien i 3 trejd... coraz bardziej mi sie ta liga podoba ;-)

Ferajna i Unstoppables Bulls sie dogadali na zamiane Dwighta, Burke i Nate'a za Jrue, Tobiasa i Lance...

W dniu 23.10.2013 o 09:00, washko napisał(a):

Idźcie na priva, bo psujecie negocjacje.

Wcale nie psuja, ale forum zasmiecaja ;-)

W dniu 23.10.2013 o 14:24, wiLQ napisał(a):

... bo grali nieco inne minuty...

Ergo sytuacja nie była podobna.

Cytat

Przepraszam, ze smialem ocenic zawodnikow inaczej. W ogole skandal, ktory psuje cala zabawe ;-)

Jakos Ci to wybacze. Przez wzgląd na starą, dobrą znajomość :-)

Cytat

Czy jestem optymista odnosnie Kantera? Ewidentnie na to wychodzi. Czy jest szansa, ze mi to eksploduje w twarz? Absolutnie. Ale caly czas nie zgadzam sie, ze oferta Slawka bylaby lepsza i uwazam za hipokryzje jednoczesne marudzenie na dziure na centrze w skladzie i krytykowanie wymiany za takiego. Nawet jesli przeplacilem moze sie okazac, ze bylo warto bo poziom do zastepienia byl wyjatkowo niski.

Spoko. Dlatego napisałem, że w sobotę pogadamy o konkretach. Kwestie wiary w prospektów to bardzo śliski temat. Dlatego zawsze wolę podpierać się jakimiś danymi, a te póki co są dla Kantera w najlepszym razie średnie.

No i podobno do Hibberta mógłbyś dostać jakiś mały bonus. Lub Noah powędrowałby na stół negocjacyjny. Tak więc opcje były. Ale spoko - sam też bym nie chciał sprzedać Leonarda Sławkowi :-)

Cytat

Tzn teraz zaczniesz ignorowac kwestie dopasowania? Po tylu wykladach na ten temat??? ;-)

Dopasowanie zawiera w sobie 9 statystyk, a nie tylko bloki :-) 

Ewidentnie potrzebujesz korepetycji z "ogólnej teorii dopasowania w roto".

W dniu 23.10.2013 o 14:40, Leszczur napisał(a):

Ergo sytuacja nie była podobna

Jest podobna w sensie, ze obaj byli prospektami i obaj mieli oczekiwana zwyzke produkcji.

Nawet pensje na tutejszych draftach mieli podobne!

Dlatego zawsze wolę podpierać się jakimiś danymi, a te póki co są dla Kantera w najlepszym razie średnie.

Po tym sezonie beda lepsze ;-)

No i podobno do Hibberta mógłbyś dostać jakiś mały bonus. Lub Noah powędrowałby na stół negocjacyjny. Tak więc opcje były. Ale spoko - sam też bym nie chciał sprzedać Leonarda Sławkowi :-)

Sam widzisz, z nim to nawet nie gadam ;-) A powazniej to Noah w tym roku unikam jak ognia bo mam poczucie, ze w zeszlym sezonie wyczerpalem swoj limit farta odnosnie jego osoby na dlugie lata ;-)

Dopasowanie zawiera w sobie 9 statystyk, a nie tylko bloki :-)

Wiem, dlatego wolalem nie brac jednowymiarowego Hibberta tylko bardziej wszechstronna paczke ;-P

Ewidentnie potrzebujesz korepetycji z "ogólnej teorii dopasowania w roto"

Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Chociaz z drugiej strony pisz w watku o FAQ to moze inni cos skorzystaja ;-)

W dniu 23.10.2013 o 14:54, wiLQ napisał(a):

Jest podobna w sensie, ze obaj byli prospektami i obaj mieli oczekiwana zwyzke produkcji.

Nawet pensje na tutejszych draftach mieli podobne!

Aaaaa - skoro oczekiwania i pensje czynią z nich podobnych zawodników to nie mam żadnych pytań.

Cytat

Po tym sezonie beda lepsze ;-)

Toz się z tym zgadzam! Top120 o ile wiatry beda sprzyjały :tongue:

Cytat

Wiem, dlatego wolalem nie brac jednowymiarowego Hibberta tylko bardziej wszechstronna paczke ;-P

Hibbert jednowymiarowy ze wzgledu na bloki. Bardzo interesująca koncepcja. A zasłona dymna coraz gęstsza i gęstsza... aż w oczy szczypie :tongue:

Cytat

Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Chociaz z drugiej strony pisz w watku o FAQ to moze inni cos skorzystaja ;-)

Spoko. O tym mozna bedzie pogadac za rok, albo i więcej. Rachunek różniczkowy też nie jest tematem drugiej lekcji matematyki ;-)

W dniu 23.10.2013 o 14:24, wiLQ napisał(a):

Chyba zostalem nieodwracalnie wypaczony zeszlorocznym sezonem w keeperze ;-)

Jakie były wyniki w tym Waszym słynnym keeperze? I drugie pytanie czemu to nazywacie keeper, jeśli z tego co rozumiem zostawiacie sobie tylko 3 graczy, a większość jednak draftujecie.

W dniu 23.10.2013 o 15:08, Leszczur napisał(a):

Hibbert jednowymiarowy ze wzgledu na bloki. Bardzo interesująca koncepcja

I bardzo prosta: ta jedna kategoria jest roznica miedzy jego aktualna wartoscia, a FAsami... 

W dniu 23.10.2013 o 16:06, mac napisał(a):

czemu to nazywacie keeper, jeśli z tego co rozumiem zostawiacie sobie tylko 3 graczy, a większość jednak draftujecie

GMowie sa ci sami. Zreszta jak wyszlo w praniu to nie jest "tylko" 3 graczy, a "az" 3 graczy. Fundament druzyny mozna potezny utworzyc.

W dniu 23.10.2013 o 16:22, january napisał(a):

Co do draftu : Eksperci na ESPN się zgadzają iż R.Jackson i Carroll to fajne wybory w 12 zespołowych ligach (RJ w 8!) i Carroll później, więc right here, right now uważam ich za udane zakupy

Tylko pamietaj, ze oni z reguly pisza o ligach bez strat...

W dniu 23.10.2013 o 16:06, mac napisał(a):

Jakie były wyniki w tym Waszym słynnym keeperze? I drugie pytanie czemu to nazywacie keeper, jeśli z tego co rozumiem zostawiacie sobie tylko 3 graczy, a większość jednak draftujecie.

Skoro wiLQ'owi nie przejdzie to przez gardło to wyniki były takie, ze ja wygrałem, wiLQ byl trzeci, a Sławek czwarty. :-)

W dniu 23.10.2013 o 17:55, wiLQ napisał(a):

I bardzo prosta: ta jedna kategoria jest roznica miedzy jego aktualna wartoscia, a FAsami...

OK - widze, ze postanowiles bronic tej tezy bez wzgledu na to jak bedziesz przy okazji wyglądał. Oszczędzę Ci zatem dalszego szargania swojej dobrej opinii i powiem tylko, ze mam odmienne zdanie. Zakonczmy w tym miejscu zanim bedzie za pozno.

W dniu 23.10.2013 o 18:27, Leszczur napisał(a):

OK - widze, ze postanowiles bronic tej tezy bez wzgledu na to jak bedziesz przy okazji wyglądał. Oszczędzę Ci zatem dalszego szargania swojej dobrej opinii i powiem tylko, ze mam odmienne zdanie. Zakonczmy w tym miejscu zanim bedzie za pozno.

zgoda - jeśli wilq ma takie oceny zawodników to tylko potwierdza moje przypuszczenia jak głęboko można sobie schować jego przedsezonowe prognozy dla poszczególnych lig :) ale pracowite chłopaczysko albo wykupiło sobie full dostęp do BBM - to trzeba docenić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.