Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2011 offense

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

A jak Parker nie miał nic do ukrycia to dlaczego miał wywalać smsy od koleżanki?

TP jest bardziej skoncentrowany na grze teraz.

Ja nadal czekam na pojawienie sie w rotacji Splittera oraz wkomponowanie poraz kolejny Andersona, ale to już po nowym roku.

na razie spokojnie ekonomicznie wszytskie tryby działają.

10-1 dobry start

Widziałem każdy mecz SAS w tym sezonie i tak mnie coraz bardziej zastanawia czemu Splitter ciągle nie łapie się do rotacji. Już nawet nie chodzi o to że mam go w fbx ale np w tym meczu z Magic jedyny widoczny słaby punkt to słaba gra na zbiórkach, gdyby nie kilka zbiórek w ataku Orlando w pierwszej połowie to możliwe że był by to mecz bez historii. A widziałem jak grał Tiago na MS, skakał do każdej pilki był bardzo aktywny, rozumiem że Bonner jest od kilku meczy w gazie ale Dyess i Blair nie grają w tym sezonie nic specjalnego a obaj są w rotacji przed Tiago i jak na razie nie zanosi się na zmianę.

odnośnie meczu.

zabawna sytuacja w pierwszej minucie gdzie po zasłonie Lewisa odpadala tróję ,Blair na ławkę ,wchodzi Booner ,trafia trójkę i schodzi za Blaira. pewnie dostał reprymendę ,że pomylił się od razu i dostał karę. uwielbiam metody Popa.

SvG jest debilem ,nawet nie chodzi o to ,że kocham Marcina ale na parkiecie jest Duncan ,Duncna nie rzuca nawet pkt na Marcinie bo oczywiście nie zamula na pickach jak Howard. a Spurs tresowali na pickach Howarda jak kiedyś Shaqa ,cały czas forsowali go grą twomangame a ten się gubi na najprostszych zagraniach. Spurs odrobili lekcje

po co Magic Quentin Richardson?

Widziałem każdy mecz SAS w tym sezonie i tak mnie coraz bardziej zastanawia czemu Splitter ciągle nie łapie się do rotacji. Już nawet nie chodzi o to że mam go w fbx ale np w tym meczu z Magic jedyny widoczny słaby punkt to słaba gra na zbiórkach, gdyby nie kilka zbiórek w ataku Orlando w pierwszej połowie to możliwe że był by to mecz bez historii. A widziałem jak grał Tiago na MS, skakał do każdej pilki był bardzo aktywny, rozumiem że Bonner jest od kilku meczy w gazie ale Dyess i Blair nie grają w tym sezonie nic specjalnego a obaj są w rotacji przed Tiago i jak na razie nie zanosi się na zmianę.

Po meczu z Cavs, gdzie Tiago rozegrał naprawdę dobre zawody sam go wrzuciłem do którejś z drużyn i jak zobaczyłem, że tym razem dano mu pograć przez 10 sek, to mnie krew zalała.

Dodatkowo:

9 strat przy 25 asystach - niczego sobie.

Danny Green - czyżby kolejny steal SAS z rynku FA??

Pozdrawiam.

Bonner w gazie i jak na razie pasuje ten spacing który ów gracz daje. Problemem Bonnera są playoffy oraz lakers którzy go zostawiają samego a on wtedy choka wali albo trafia z niższym procentem a lakers i tak mają co chcą w defensywie.

Blair zaczyna grać coraz lepiej więc pewnie dlatego jest w S5, dobre uzupełnienie dla Tima. Dyess gra najlepiej i najrowniej, nie wiem skąd ci sie wzięło że nic specjalnego nie gra ???

A Splitter po lecie, po kontuzji i jeszcze nie jest w game shape albo nawet ogólnie w shape to należy poczekać na rozwój wypadków.

sporo fanów spurs już się wkurfia że to Matt zagarnia minuty które powinien mieć Tiago bo z B9onnerem nigdzie sie nie zajedzie na dłuższą metę.

Mnie jak na razie odpowiada. Zacznę sie martwić jak Mikołaj zapuka do mych drzwi a Splitter nadal będzie na ławce siedział grzejąc ją swoim tyłkiem.

Z Minetą moze pogra sobie.

A może nie.

Poźniej w rozkłądzie Dallas i NOH

sie zaczyna

ogólnie może mi ktoś wytłumaczyć na ch** ten bonner w spurs ? ja rozumiem że na clippersów albo warriorsów to on jest fajny, ale na kogo z czołówki zachodu ? nuggs w pełnym składzie ? lakers ? mavs ? nawet na jazz czy kuźwa hornets się nie nadaje - więc po co nim grać wogóle ?

edit:

rok temu spurs mieli kolesia o nazwisku Haislip, starsi kibice może pamiętają go z początków tego wieku w NBA, młodsi mogą go kojarzyć z paru sezonów w ACB, gdzie w latach 2007-2009 był jedna z najjaśniejszych gwiazd [i zresztą do której po epizodzie ze spurs powrócił, via Turcja bodajże]

rzeczony Haislip w 3 miesiące zagrał w spurs z 5 minut, a koleś był naprawdę kapitalnym PFem w europie [range 3pt, winda w nogach, human highlight itp itd, fakt że grał wtedy w słabym systemie w maladze gdzie na boisku dominował lekki chaos], koszykarsko takiego Bonnera zjadał i wysrywał

przy okazji może ktoś z insiderów spurs wie o co z tym Haislipem chodziło ? bo o samą koszykówkę raczej pójść nie mogło

Danny Green - czyżby kolejny steal SAS z rynku FA??

na podstawie czego to mówisz? bo chyba nie rozegranych przez niego 9 minut łącznie w 2 spotkaniach..

Najbardziej to chyba na podstawie tego, że to San Antonio - wyciągają ludka znikąd i nagle okazuje się, że to coś potrafi grać i to całkiem nieźle - o Greenie, z tego co pamiętam, mówiło się, że to świetny defensive stopper, czy jakoś tak - niestety później gdzieś chłopina zniknął w przepastnych czeluściach ligi - zobaczymy, co z tego będzie, czas pokaże...

Pozdrawiam.

Dopóki trafia trójki i robi miejsce dla Parkera, Ginobilego i Jefferson na drive`y to będzie grał. Jak przestanie, albo mu spadną % (a muszą), a Splitter się dobije do rotacji, to automatycznie spadnie na 5 dużego i tyle.

Nie mów mi, że Lakers mają piątego big mena, z wyższej półki niż Bonner.

Dopóki trafia trójki i robi miejsce dla Parkera, Ginobilego i Jefferson na drive`y to będzie grał. Jak przestanie, albo mu spadną % (a muszą), a Splitter się dobije do rotacji, to automatycznie spadnie na 5 dużego i tyle.

Nie mów mi, że Lakers mają piątego big mena, z wyższej półki niż Bonner.

to bonner jest big manem ? ;)

edit: oglądam właśnie spurs magic - 'dribbling screen' by manu rządzi ;)

rok temu spurs mieli kolesia o nazwisku Haislip, starsi kibice może pamiętają go z początków tego wieku w NBA, młodsi mogą go kojarzyć z paru sezonów w ACB, gdzie w latach 2007-2009 był jedna z najjaśniejszych gwiazd [i zresztą do której po epizodzie ze spurs powrócił, via Turcja bodajże]

rzeczony Haislip w 3 miesiące zagrał w spurs z 5 minut, a koleś był naprawdę kapitalnym PFem w europie [range 3pt, winda w nogach, human highlight itp itd, fakt że grał wtedy w słabym systemie w maladze gdzie na boisku dominował lekki chaos], koszykarsko takiego Bonnera zjadał i wysrywał

przy okazji może ktoś z insiderów spurs wie o co z tym Haislipem chodziło ? bo o samą koszykówkę raczej pójść nie mogło

Chodziło o oszczędności. Haislip miał kontrakt koło miliona $, a Spurs byli over the cap. Haislip się nie sprawdzał, ceglił, dawał dupy w obronie , toteż mało grał. Potem zgłosił się po niego Panathinaikos, być może coś zapłacił, ale na pewno Haislip opuścił Spurs, bez żadnych odpraw, spadł 1 mln $ z podatku od luksusu. Spurs zbyt słabo przędli w zeszlym sezonie, by płacić 8 mln luxury tax.

Dzisiajszy mecz z MInnesotą był nie normalny.Spurs grali kaszane jakich mało do 3 kwarty jednak Wilki są tak słabe, ze wystarczy ich troszeczke przycisnąc, żeby w mgnieniu oka stracili kilkunast punktową przewage czy przewage 6pkt na 2min przed koncem. Najgorsze były rzuty Milicicia i dzien konia Kevina Love przez wieksza czesc meczu. Gdy ogladalem te haki Milicicia wchodzace jeszcze do tego od tablicy to myslałem, ze zwymiotuje:)Troche mnie martwi, ze Splitter byl w 1 połowie łatwo ogrywany ale pozniej bylo troche lepiej i oby lepiej bylo z meczu na mecz.