Skocz do zawarto艣ci

Free Agency 2010 - Czyli gdzie p贸jdzie Lebron? JJ anybody?

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Pod odpadni臋ciu Lebrona i zbli偶aj膮cym si臋 plotami do tego gdzie p贸jdzie on, Wade i reszta trzeba w ko艅cu za艂o偶y膰 temat do plot i informacji.

Dyskusja, arty, cytat, twitty, ploty tutaj dawa膰 wszystko. Rano mo偶e co艣 sp艂odz臋 o tym co my艣l臋, gdzie p贸jdzie LBJ.

Do艂膮czona grafika

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Cytat

Visit the HoopsHype.com Forums to discuss the latest news and rumors in the NBA / You also can check out rumors from back in the day in the Rumors Archive

Last update: 11:35 pm ET

In the space of five minutes I heard from three NBA GMs via text, e-mail and phone. All three said that based on the information they have, they believe LeBron will leave the Cavs. More surprisingly, all of them said they believe the destination will be the Chicago Bulls. Two said they believe that John Calipari will be the Bulls' new head coach. One GM went a bit further in a phone call a few minutes later. "I think the Bulls are really going to go for it. Look for them to offer the Cavs Luol Deng in a sign-and-trade for LeBron. That will allow them to retain most of their cap space. Then they'll go after Dwyane Wade or Chris Bosh as well." ESPN.com

Vaccaro said he considers James to be a friend, and Vaccaro believes James will leave the Cleveland Cavaliers to have a better shot at a championship. "If he chooses to leave, and I believe he will, he has the pick of the litter of where he can go," said Vaccarro, who touted the Bulls and Los Angeles Clippers as having top, young talent. "In my opinion, the Bulls are the perfect fit." ESPN.com

Vaccarro, long known as the most powerful man in amateur basketball and the godfather of lucrative shoe contracts before he retired, said Thursday he believes the Chicago Bulls have a chance to land James, as well as coach John Calipari. "I think there is a shot. Legitimate? Sure," Vaccaro said on "The Waddle & Silvy Show" on ESPN 1000. "I think that all people would be very interested. "The scenario has now been discussed, even though people deny everything. This could happen." ESPN.com

LeBron James, musi sobie odpowiedzie膰 co tak na prawd臋 chce osi膮gn膮膰, czy wygra膰 mistrzostwo, i sta膰 si臋 ikon膮 tego sportu, udowadniaj膮c 偶e jest serio kim艣. Albo bawi膰 si臋 w najlepsze, w NYK czy chodzi膰 na piwko z kumplem- prezesem Jay-Z.

殴r贸d艂a- 藕r贸d艂a mog膮 sobie m贸wi膰 co chc膮, to nie oni b臋d膮 decydowa膰 za Lebrona. On sam musi wybra膰 i musi pami臋ta膰, 偶e Cavs lepszych warunk贸w ju偶 mu nie zapewni膮, kto wie co b臋dzie po sezonie z Shaq'iem, Ig艂膮, nie wiadomo czy nie zako艅cz膮 swoich karier. Czy Lebron zostanie w Cavs ?, moim zdaniem nie, z najlepszym sk艂adem w lidze z najlepszym bilansem w sezonie zasadniczym, najlepszy koszykarz 艣wiata nie mo偶e wej艣膰 do fina艂贸w konferencji, a co dopiero do fina艂u NBA. Te dwa mecze- ta ca艂a seria tak jakby zgasi艂a cale Clevland, Lebron niepewny, koledzy nie wiedz膮 co robi膰, trener nie potrafi tego zmieni膰. Ja uwa偶am 偶e Lebron sprzeda sw贸j domek w Clevland.

Opuszczj膮c Kawalerzyst贸w, wkracza na rynek wolnych agent贸w, maksymalny kontrakt dla niego to 16,6 mln za pierwszy sezon. W tym momencie oko艂o 10 dru偶yn mo偶e da膰 mu te pieni膮dze, ale czego chce James?

-Najcz臋艣ciej m贸wi艂o si臋 o NYK, ale co on tam ma ? Eddy Curry jako support, jak na razie zero perspektyw na cokolwiek, du偶e salary- i co z tego?, Ok NYK podpisuj膮 Lebrona ale inni big FA nie id膮 z nim, i wtedy kr贸l na pewno nie zdob臋dzie pier艣cionka- no chyba 偶e sobie go kupi.

- koledzy zza miedzy to ju偶 jest bardziej perspektywiczne wyj艣cie. Jest trzon zespo艂u. Je艣li NJN wylosuj膮 1 pick to naprawd臋 przy podpisaniu Lebrona robi膮 mega ekip臋. Harris za jakiego艣 PF, jest Wall jest Lee, Lopez, od biedy Yi i Roberts. Do tego trener kroi si臋 nie najgorszy (Avery??). Sprawa si臋 komplikuje wtedy gdy NJN nie dostaj膮 1 numerka, w takim przypadku musz膮 tankowa膰 w g贸r臋 po Walla, a mo偶e si臋 okaza膰 偶e do tego niezb臋dne b臋dzie wytransferowanie Harrisa i swojego picku w艂a艣nie za 1 nr. To powoduje 偶e NJ trac膮 asa transferowego, kt贸rym jest Devin Harris. No ale alternatywa, po spuszczeniu Harrisa Salary wystarcza na podpisanie kogo艣 jeszcze.

-Miami, b臋dzie robi艂o wszystko by podpisa膰 przede wszystkim Wade, a potem b臋dzie si臋 martwi膰 o kogo艣 do pomocy, ale mo偶e okaza膰 si臋 偶e b臋dzie za p贸藕no, do tego tutaj jest podobna sytuacja co w NYK, tyle 偶e na jakie艣 80 % Wade zostanie, no i jest Beasley.

- W Clippers nie wierze, na pewno b臋d膮 proponowa膰 LBJ cuda wianki, ale Clipp to tacy ch艂opcy do bicia od zawsze, w膮tpi臋 偶e Lebron skusi si臋 na bycie tym gorszym w Los Angeles, bycie obok Kobego,

- No i chyba Chicago w艂a艣nie jeszcze, ja jestem kibicem Bulls, ja nie mog臋 by膰 tu obiektywny, ale nie do ko艅ca wiem czy Lebron pasuje do tej organizacji, do tego miasta, i do tych tradycji, zacytowa艂em u g贸ry hoopshype, i tam go艣ci kt贸rzy pisz膮 偶e GM ju偶 wiedz膮 gdzie Lebron p贸jdzie, ale jutro b臋d膮 wiedzie膰 co innego po jutrze znowu, 偶e mo偶e Lebron zagra w Europie, mo偶e w Afryce, mo偶e w Lakers, mo偶e w Miami, dop贸ki on sam nie postawi zdania w tej sprawie mo偶na spekulowa膰, dla Chicago takie gadanie jest z艂e, ile razy mieli艣my podpisywa膰 gwiazd臋: Kobe, Garnett, Gasol, a sko艅czy艂o si臋 na Benie Wallecie, i tak mo偶e sta膰 si臋 i tym razem, nie mamy za bardzo poczytalnego zarz膮du, ju偶 teraz chc膮 na sto艂ku trenera Lawrenca Franka, Kevina Mchale, czy takich go艣ci chce Lebron, czy chce trenera kt贸ry b臋dzie wiedzia艂 mniej ni偶 sami zawodnicy ?. Do tego dochodzi sprawa gry, i przede wszystkim dzielenia si臋 pi艂k膮 z Rosem, czy wystarczy tej pi艂ki dla obu ?, LeBron to playmaker, to pod niego si臋 gra, a Chicago chc膮 chyba gra膰 pod Rose'a.

Ze strony czysto heh "fantastycznej" to ma sens, s'n't z Clev Lebron-Deng, do tego pozbycie si臋 kontraktu Kirka, w drafcie James Adnerson- kt贸ry nie mo偶e by膰 bustem. po zrobieniu miejsca podpisanie Bosha. do tego shooter贸w typu Morrow, Korver, Reddick, 艣ci膮gni臋cie mo偶e Fernandeza, w drugiej rundzie skombinowa膰 sibie numerek i wzi膮艣膰 Crawforda- strzelca, trener co艣 w stylu avery albo van Gundy no i by膰 murowanym kandydatem do mistrza, ze sk艂adem co艣 w styl rose-shooter-lebron-bosh-noah-blake-outlaw-morrow-gibson-miller itp.

Ale ten plan na Paxsona formana i innych jeb贸w z zarz膮du jest za ambitny, ja b臋d臋 w niebo wzi臋ty jak do Bulls trafi Bosh, to mi wystarczy.

Odno艣nik do komentarza

Na miejscu LBJ poszedlbym do NJ. Po co im Wall jesli beda mieli Harrisa i brona? nawet jak beda mieli 2 pick to biora Turnera i maja piatke Harris-Turner-LJ-pf-Lopez i z 艂awki Lee jako swietny obronca. Ile zostanie im kasy po podpisaniu Jamesa? na jakiegos pf powinno starczyc a jak nie to weteran na pf za mle i mozna grac.

Co zrobi Shaq? nie lubie go ale nie chce zeby juz teraz odchodzil. Zapewne bedzie chcial sie doczepic do jakiegos faworyta ale kto z faworytow go zechce? Lakers Magic Celtics? :D cos czuje ze jesli bedzie chcial dalej grac to pojdzie do Mavs ew SAS

NYK moga dostac najwyzej Buzzera i Joe, jakos nie wierze ze moga kogos innego zwabic

o reszcie pozniej

Odno艣nik do komentarza

matek napisa艂(a):

Po co im Wall jesli beda mieli Harrisa i brona?

Bo Harris jest mocno przeci臋tny.

Cytat

Nets president Rod Thorn admitted that he's already gotten trade calls regarding Devin Harris.

Harris was probably available anyway, but if the Nets land the No. 1 overall pick the talks will heat up. Kentucky's John Wall and Harris are probably too similar to play together. On top of that, the oft-injured Harris has missed 49 games over the last three seasons.

Jak Nets trafi膮 1 pick (a nie trafi膮, czego uczy do艣wiadczenie lat poprzednich), to nie ma cienia w膮tpliwo艣ci, 偶e wezm膮 Walla, a Harrisa wytrejduj膮. Jak tego nie zrobi膮, to zatr膮 dobre wra偶enie jakie sprawili w latach ubieg艂ych (mega steal z Lopezem, b.dobry draft z Terrencem, wyczyszczenie Jeffersona, Cartera, Simmonsa, sprzeda偶 Kidda za tak膮 cen臋 itp).

Mog膮 sobie wyborazi膰 bez problemu s5 Wall, Lee, Williams, James i Lopez, a na 艂awk臋 ju偶 si臋 znajdzie kilku bolk贸w, kt贸rzy wtedy b臋d膮 chcie膰 gra膰 w Nets. Plus mo偶na wyci膮gn膮膰 dobry value z trejdu Harrisa.

Odno艣nik do komentarza

A ja bez filozofii uwa偶am, 偶e p贸jdzie do NYK.

Dlaczego? Bo tak jak nie zmieni si臋 nigdy Kaczy艅ski, tak LB zawsze pozostanie zarozumia艂ym i pr贸偶nym gnojem.

Wi臋c ziemia godna go nosi膰 jest tylko w New Y b膮d藕 LA. A 偶e za milion nie zagra, trafi do NYK.

Odno艣nik do komentarza

matek napisa艂(a):

na jakiegos pf powinno starczyc a jak nie to weteran na pf za mle i mozna grac.

Z tego co wiem, to druzyna rozpoczynajaca offseason pod Salary Cap nie ma MLE. Ale chyba nawet po podpisaniu za maxa NJ pozostaje wiecej niz MLE money pod progiem.

Ja powiem tak, bardzo cchialbym, zeby LBJ dostal jeszcze jednego AllStara i zrobili zespol w NYK :) Obojetna jest mi ta druzyna, ale zawsze chcialem, zeby to tam byla wschodnia potega NBA. Po prostu tak mi pasuje. Z kolei przyznac trzeba, ze najlepsze warunki ma NJN, szczegolnie jesli wezma nr 1 lub 2, dalsze to juz nie to samo co Wall i Turner. My艣le, ze loteria moze rozstrzygnac, czy ten offseason bedzie udany dla Jaya. Bo Harris o ile nienajlepszy, to mozna go wytrejdowac za przyzoitego grajka, a jesli obok sa Lopez i Wall to klei sie swietna ekipa, i przyszlosciowa rowniez.

Odno艣nik do komentarza

Z jednej strony wazne gdzie chc臋 pojsc LBJ ale z drugiej strony snt z bulls za Denga gdzie bulls nie oddadza swojego skarbu Noah wcale nie jest taka dobra opcja dla cavs

Z snt dobre oferty moga dac te zespoly ktore w salary nie liicza si臋 na FAM ale w handlu ju偶 tak

Przykladem moga by膰 mavs i spurs ekipy przegrane ale 偶e spora dawka talentu na handel

W cavs konczy si臋 era 2 centrow i obok odejscia ich lidera to glowna bolaczka

Mavs moga podpisac Haywooda i upakowac go nawet z Kiddem lub Matrixem dodajac znajac Cubana nawet cash

Dobra opcja totalnej przebudowy cavs jest tak偶e spurs gdzie praktycznie do Jeffersona ( czyszcza salary) dobrac moga sobie wszysctko co potrzeba: mlodych Blaira Hilla i Splitera lub nmawet Parkera

Nie jest to mega dil ale lepszy ni偶 z Dengiem

Tym bardziej 偶e wtedy na doczepke Shaq moze wrocic do rodzinnego miasta

Spurs maja dodatkowo to co chc臋 lbj trener doswiadczenie pare Manu TD i warunki na misia

Mavs to samo dodatkowo para LBJ Dirk pozwala im si臋 zamieniac na pozycjach

Wiem 偶e to malo realny scenariusz ale dla tracacych cavs moze to by膰 jedyny biznes

Wyrwa 2 picki draftu w tym calkiem wartosciowy #20 spurs z mlodym Hillem i Blairem lub Parkerem i masz zostawiajac Varehehe i Mo z Jamem PO team

Cuban tak偶e jest gosciem ktorego 108750 robilo umizgi do LBJ

Prawdobodobienstwo?

NJ NY Bulls Cavs od strony LBJ

Od strony Cavs ju偶 niekoniecznie.....

Odno艣nik do komentarza

NJN maj膮 :

Lopez /

Yi Jianlian /Humphries

/Terence Williams

Courtney Lee /CD-Roberts

Devin Harris /

Daj臋 to razem 22.2 mln$ za 7 graczy

Dodatkowo kontrakt Doolinga (3,8 mln$) ma gwarantowane tylko 0,5 mln$.

Doliczaj膮c do sk艂adku Draft dwa picki w pierwszej rundzie i pierwszy pick w 2 za oko艂o 5 mln$

W sumie wychodzi kadra licz膮ca 10 graczy za ok 28 mln. Licz膮c jednego maxa dla np LBJ zostaj臋 11 mln na dodatkowe wzmocnienia. Za t膮 kwot臋 mo偶na mie膰 2 dobrych graczy lub jednego bardzo dobrego ale nie gwiazde.

Dlatego powa偶nie bra艂bym pod uwag臋 偶e w nastepnym sezonie James mo偶e grac w艂asnie w tym zespole bo chyba 偶aden inny nie daj臋 mu wieszych perskeptyw (Ew Chicago lub LAC gdzie maskarycznie mocna by艂a by pierwsza 5)

Odno艣nik do komentarza

ignazz napisa艂(a):

Mavs moga podpisac Haywooda i upakowac go nawet z Kiddem lub Matrixem dodajac znajac Cubana nawet cash

To kompletny nonsens dla Cavs.

Jedyna opcja jaka wchodzi w gr臋 je偶eli chodzi o ewentualny transfer na linii Mavs-Cavs, to s'n't:

James i Jamison w臋druj膮 do Dallas

Dampier, Caron, niestety pewnie Beaubois itp w臋druj膮 do Cavs.

Cuban bierze na siebie maxa Jamesa i musi przej膮膰 na siebie kontrakt Jamisona, a oddaje w ca艂o艣ci niegwarantowany kontrakt Dampa (13 baniek do waivowania przed sezonem), Carona na rok i jaki艣 tam talent, picki pewnie te偶.

Odno艣nik do komentarza

no c贸偶, pozwol臋 sobie tak kr贸tko rozwa偶y膰 wszystkie mo偶liwe opcje (mo偶e nie wszystkie, ale te najbardziej "realne")

zostaje w Cavs - to magia medi贸w i ci膮g艂ego gadania w k贸艂ko o tym, 偶e LeBron MUSI odej艣膰 pewnie ... ale na prawd臋 nie potrafi臋 sobie jako艣 wyobrazi膰 偶eby James zosta艂. Cavs w nast臋pnym sezonie nie b臋d膮 lepsi - sk艂ad si臋 starzeje, jedni przejd膮 na emerytur臋 innych nikt nie 艂yknie wi臋c za du偶ej mo偶liwo艣ci kombinowania w sk艂adzie Ferry raczej nie ma. TEN zesp贸艂 w takim sk艂adzie nie jest w stanie misia wygra膰, nie dop贸ki gdy na przeciwko siebie w PO ma Celtics, Magic, Lakers. Jak tak przegl膮dam zagraniczne fora, to si臋 roi od topic贸w w stylu "thank you LeBron" "He was the best thing that ever happened to Cleveland anyway" "Wonderful 7 years" itp itd - og贸lnie panuje pogodzenie si臋 z tym, 偶e to ostatni mecz LeBrona jako Cavsa. Co przemawia za? Rodzinne strony ... James nawet na konferencji powiedzia艂, 偶e chce przede wszystkim wygrywa膰. Szanse na zostanie oceniam na 25%

Chicago - c贸偶 ... taki joseph to chyba pope艂ni艂 sepuku jakby si臋 okaza艂o, 偶e LeBron idzie do nich ... jestem ciekawy jak wtedy by go ocenia艂 :roll: Nie widz臋 takiej opcji. Przenosiny do miasta Jordana? Ca艂y czas by艂by w jego cieniu tak na prawd臋, oboj臋tnie czego by nie zrobi艂. No chyba, 偶e wygra艂by 7 tytu艂贸w. Rzecz raczej nie do zrobienia dla jakiegokolowiek zespo艂u. Poza tym przenosiny do rywala z konferencji, ba z tej samej dywizji wygl膮da艂oby jak cios w twarz dla fan贸w Cavaliers. Nie wydaje mi si臋, aby si臋 na co艣 takiego zdecydowa艂 - Bulls niech si臋 buduj膮 w ok贸艂 Rose'a, to im na lepsze wyjdzie. Szanse na 10%

Clippers - ta, no to jakie艣 wyzwanie, dw贸ch najlepszych graczy w tym samym mie艣cie itp itd, ale raczej ma艂e perspektywy dla Jamesa. Nawet nie ma co tego rozwija膰 - tam LeBron nie p贸jdzie. Szanse na 0%

Miami - hmmm... mieszane odczucia. No niby jest tam Wade itp itd, ale poza tym to wielka dziura i sami we dw贸jk臋 to tam cud贸w nie ugraj膮 - a Heat na jakich艣 ogarni臋tych rolas贸w nie b臋dzie mia艂o kasy. Chyba nawet samo miasto odpada - jako艣 nie widz臋, aby z Cleveland przenosi艂 si臋 do mniejszej mie艣cinki.

Knicks - hype jest konkretny na LeBrona w Big Apple. Czcz膮 go tam jak Boga, pewnie zmienili by nazw臋 Times Square na LeBron's Square i w miejscu Statui Wolno艣ci postawili wielki pomnik LeBrona ... ale czy Walsh b臋dzie w stanie zbudowa膰 jaki艣 ogarni臋ty team w te lato je艣li uda mu si臋 艣ci膮gn膮膰 LeBrona? I czy D'Antoni to dobry coach dla LeBrona? 1.mo偶liwe 2. na pewno nie. LeBron owszem mo偶e si臋 wpakowa膰 w totalnie ofensywny system, ale nie po to wa艂kowa艂 swoj膮 obron臋 tyle lat, tylko po to 偶eby j膮 ca艂kiem ola膰 teraz. To jakim do dupy coachem jest Antoniusz i jego run'n'gun wida膰 po tym co osi膮gn臋li Suns po jego odej艣ciu ... Wszystko poza coachem w NYK pasuje. Szczerze powiedziawszy nie chcia艂bym LeBrona widzie膰 w Knicks w艂a艣nie ze wzgl臋du na D'Antoniego - b臋dzie kr臋ci艂 staty na poziomie 50/20/20 ale co z tego jak przyjd膮 Lakers albo Magic i Knicksom zrobi膮 z dupy jesie艅 艣redniowiecza w pomalowanym. Szanse na 35%, cho膰 wcale mi si臋 nie podoba ta opcja.

Nets - jak dla mnie najsensowniejszy kandydat. Przeprowadzka do Brooklyn'u, wielkie miasto, w sk艂adzie par臋 m艂odych talent贸w, 1 pick w perspektywy a razem z nim masakryczny Wall, Jay Z na sto艂ku i mn贸stwo kasy aby kogo艣 obok LeBrona ogarni臋tego podpisa膰, do tego trade Harrisa i mo偶e si臋 z tego zrobi膰 na prawd臋 gruba ekipa. Je艣li mia艂bym wybiera膰 LeBronowi klub poza Cavaliers, to w艂a艣nie wybra艂bym Nets. Coacha p贸ki co nie ma, ale w perspektywie jest Avery, kto wie, mo偶e i Larry Brown by si臋 zgodzi艂 na powr贸t?

Szanse niestety tylko na 30%, oby z dnia na dzie艅 ros艂y.

Odno艣nik do komentarza

wg medi贸w, doniesie艅, itp pierwsz膮 opcja dla Lebrona jest

1. Pozostanie w Clevland.

drug膮

2. Gra w Chicago, w 艣wi膮tyni Jordana z m艂od膮, utalentowan膮, i obudowan膮 ju偶 ekip膮.

trzeci膮

3. Gra w Nyk, ale tak偶e wielka niewiadoma co do przybycia kogo艣 do pomocy.

4. Gra w NJ ale, nie pami臋tam 偶eby by艂 jaki艣 konkret w postaci jakiejkolwiek wypowiedzi kogokolwiek,

5. Gra w Miami z D-Wadem

6. LAC

Jedno jest chyba pewne, Lebron James od nowego sezonu b臋dzie gra艂 w kt贸rym艣 z tych zespo艂贸w.

Odno艣nik do komentarza

Me Myself and I napisa艂(a):
  Lucc napisa艂(a):

Miami - Chyba nawet samo miasto odpada - jako艣 nie widz臋, aby z Cleveland przenosi艂 si臋 do mniejszej mie艣cinki.

to nadaje si臋 chyba tylko do kategorii 偶art roku :mrgreen:

przepraszam, ale pr贸bujesz mi powiedzie膰 偶e Miami jest wi臋kszym miastem od Cleveland? :lol:

a je艣li chodzi o s艂owo "mie艣cinka" to zar贸wno Cleveland jak i Miami w por贸wnaniu z metropoliami z wybrze偶a s膮 naprawd臋 drobne ;)

Odno艣nik do komentarza

Me Myself and I napisa艂(a):
  Lucc napisa艂(a):

Miami - Chyba nawet samo miasto odpada - jako艣 nie widz臋, aby z Cleveland przenosi艂 si臋 do mniejszej mie艣cinki.

to nadaje si臋 chyba tylko do kategorii 偶art roku :mrgreen:

Nom, chcia艂em o tym samym napisa膰. Miami ma grubo ponad 4 ba艅ki mieszka艅c贸w (mam na my艣li ca艂膮 aglomeracj臋).

Jestem ciekawy kto z wielkich FA sko艅czy w LAC. Jest to chyba najlepsza opcja ze wszystkich dost臋pnych. Przychodzi LBJ i maj膮 pi膮tk臋 Baron-Gordon-James-Griffin-Kaman. Lepiej ni偶 w Chicago. Problemem jest Sterling i potencjalny nowy coach.

Niejako przeciwie艅stwem Clippers s膮 Miami. Za du偶o talentu tutaj nie znajdziemy ale jest nieg艂upi w艂a艣ciciel i w perspektywie Riley na 艂awie. Po spyleniu B-Easyego mo偶na dorzuci膰 JJ czy tam Boozera i wype艂ni膰 sk艂ad Bellami, Arroyami i Q-Richami. Nie wiem jak LBJ zareagowa艂by na gr臋 z DW - wygl膮da艂oby to tak, 偶e przychodzi wspom贸c go w walce o tytu艂. My艣l臋, 偶e na d艂u偶sz膮 met臋 nie by艂oby to dobre wyj艣cie.

Nets s膮 chyba g艂贸wnym faworytem. Jay-Z, dziany w艂a艣ciciel, nowa arena w nied艂ugim okresie, du偶o biznesowych mo偶liwo艣ci. Martwi mnie jedynie brak drugiej opcji. Oczywi艣cie, mo偶e si臋 okaza膰, 偶e Wall b臋dzie si臋 idealnie nadawa艂 do takiego zadania ale na takie stwierdzenia jeszcze za wcze艣nie. Czy Nets nie oka偶膮 si臋 kopi膮 Cavs? Fajni playerzy na RS ale w PO za du偶ego do艣wiadczenia nie maj膮 (nie wiem jak tutaj ocenia膰 Lee - gra艂 dobrze w PO ale w swoim drugim sezonie nie rozwin膮艂 si臋 tak jak tego oczekiwa艂em). Gdyby uda艂o im si臋 艣ci膮gn膮膰 dodatkowo Boozera, Bosha czy Stata to oczywi艣cie nie by艂oby mowy o braku, konkretnej 2 opcji. Nie wiem co z trenerem, Krzyzewski na pewno nie przeniesie si臋 do NBA a Calipari? Za d艂ugo w NBA nie coachowa艂 tak wi臋c ci臋偶ko cokolwiek o nim powiedzie膰. Na pewno koszyk贸wka akademicka to co艣 innego ni偶 NBA, gdzie niestety rozwydrzone gwiazdki potrafi膮 mocno wp艂yn膮膰 na trenera...

Bulls i cie艅 MJ - imo brak szans. My艣l臋, 偶e kto艣 z tr贸jki Bosh, Stat, Booz zawita do Wietrznego Miasta i przy dobrym doborze coacha b臋d膮 contendowa膰 na Wschodzie.

Odno艣nik do komentarza

VeGi napisa艂(a):

Nom, chcia艂em o tym samym napisa膰. Miami ma grubo ponad 4 ba艅ki mieszka艅c贸w (mam na my艣li ca艂膮 aglomeracj臋).

nie b臋d臋 si臋 k艂贸ci艂 z faktami, aglomeracja jest dwa razy wi臋ksza ludno艣ciowo, co nie zmienia faktu, 偶e samo miasto 1.mniejsze 2.wynik aglomeracji robi膮 Meksyka艅ce i Kuba艅ce, kt贸rzy wal膮 mniej i bardziej legalnie na Floryd臋 drzwiami i oknami ka偶dego dnia i stanowi膮 oko艂o 60% populacji.

Wyk艂贸ca膰 o topografi臋, przekr贸j demograficzny i struktur臋 spo艂ecze艅stwa si臋 nie b臋dziemy - bez wzgl臋du na to ile ludzi mieszka w okolicach Miami i tak James tam nie p贸jdzie raczej i to w tej chwili jest chyba najwa偶niejsze.

Odno艣nik do komentarza

Cleveland to zadupie gorsze ni偶 Milwaukee, region przemys艂owy, z jednym najwi臋kszych st贸p bezrobocia w USA, nic ciekawego, pogoda te偶 c***owa, kiedy艣 wygra艂o konkurs na najbardziej przygn臋biaj膮ce miasto w USA, by艂o kilka czynnik贸w kt贸re brano pod uwag臋, m.in bezrobocie, pogoda i takie tam, ale jednym z kryteri贸w by艂o to, 偶e od lat/nigdy (nie wiem nie interesuje mnie NHL, MLB i NFL), klub z tego miasta nie zdoby艂 mistrzostwa w kt贸rej艣 z lig zawodowych. Teraz b臋dzie jeszcze trudniej. Miami, mo偶e i jest ma艂e, ale zajebista pogoda, miasto utrzymuje si臋 z turystyki, a wi臋c pe艂no klub贸w, imprez, latynoski no i wog贸le zajebi艣cie. Mn贸stwo graczy ma jakie艣 posiad艂o艣ci na wakacje na Florydzie i w samym Miami, do tego dochodz膮 bodaj najni偶sze podatki w Stanach. Cleveland si臋 chowa przy Miami.

Gwoli 艣cis艂o艣ci - "Z dorocznego (2010) rankingu magazynu "Forbes" wynika, 偶e Cleveland jest "najbardziej przygn臋biaj膮cym miastem USA" - m.in. z powodu takich zjawisk jak du偶e bezrobocie, wysokie podatki, korupcja itp. [1]"

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.