Skocz do zawartości

ATF Ringless edition - commentary

P_M

ATF kolejność   

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak gramy

• Wąż jak teraz
    • ABBABABA

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

fajna ta cyganśka maszynka się kreuje, CP3-Kemp, to by chodziło

a Chomik jak to Chomik wziął Carmelo pokrakę, faktycznie wizja nie do podjebania, ale zaraz się obrazi więc będzie fajrant

Odignorowalem toto na atfa no i niestety muszę czytać :)

Raz Ci napisałem nie psuj zabawy, niektorzy grają for fun a nie o złote gacie.

Edytowane przez agresywnychomik

4 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

@P_M propsy za rozpisanie na pozycje, please wybolduj pickujacych w temacie draftowym bo się strasznie zlewa.

Chodzilo Ci o wyboldowanie w części składy? to zrobiłem
Czy całą listę ponumerowaną od 1 do 128? bo tam nie widzę sensu w boldowaniu.

@LeweBiodroSmoka

Porównanie w wybranych sezonach przy podobnej konkurencji (rok różnicy). pogrubienia przewagi zawodnika.

Butler
RS: 20/6.7/6 na 0.46 za 2 i .24 za trzy. ON/OFF 6.4 Trzecia piątka NBA 
PO: 22/6.5/6 na 0.48 za 2 i 0.35 za trzy ON/OFF 0.4
Dobre finały ( bez szału) ale słaby finał konferencji .
VS PG13
RS: 28/8.2/4 na 0.44 za 2 i 0.39 za trzy. ON/OFF 16.5, MVP-3,DPOY-3,Pierwsze piątki NBA i DEF
PO: 28.6/8.6/3.6 ma 0.44 za 2 i 0.32 za trzy ON/OFF 44.3

Czy to znaczy że Butler to zły wybór? Oczywiście że nie i sam miałem go w top4 na SF. Tak samo inaczej patrzyłbym na całe kariery i możliwe że dałbym wyżej Butlera. PG przez kontuzje stracił dużo i nie spełnił oczekiwań jakie były po 4 pierwszych sezonach. Ale Butler to dla mnie idealna druga opcja ze świetną obroną . PG w tym wybranym sezonie był lepszy zarówno w ataku jak i co widać w obronie. 

Teraz, P_M napisał(a):

Chodzilo Ci o wyboldowanie w części składy? to zrobiłem
Czy całą listę ponumerowaną od 1 do 128? bo tam nie widzę sensu w boldowaniu.

Nicki graczy z forum.

Edytowane przez agresywnychomik
Jakbyś sobie wyczyścił skrzynkę napisałbym na prv ;)

2 godziny temu, P_M napisał(a):

Kobe monopolizowal grę, Jordan monopolizowal grę, LBJ monopolizowal grę, po to są najlepsi gracze problem z dupy trochę xD 

Chyba nie przeczytałeś co napisałem. Kobe nie mógł grać z Shaqiem bo ego było za duże na nich dwóch. LBJ i Wade nawzajem się ograniczali , Jordan miał w zasadzie tylko Pippena , tutaj mamy potencjalnie więcej lepszych partnerów. I o ile w NBA masz zupełna racje (co napisałem) to w ATF obudowanie jest trudniejsze bo zarówno w obronie lepsze drużyny (do pokonania trzeba więcej talentu), a w ataku więcej zawodników których musisz pogodzić. Dlatego Grant Hill czy Nash* są super wyborem bo wpasujesz ich do każdej drużyny niezależnie od talentu choć Nash jednocześnie jest jednym z nielicznych PG którzy pogarszają obronne całego zespołu.

2 minuty temu, BMeF napisał(a):

George tam chyba grał z kontuzją w playoffach i nic specjalnego z Blazers nie pokazał. 

Qcin piekne wybory.

Możliwe. Nie pamiętam dokładnie tych PO ale staty masz podane i nie wyglądają żle. Tam OKL było 6 po RS ,a Portland 3 wiec wynik nie dziwi. Zdziwił mnie tylko +/- On court i ON/OFF bo przegrać mimo plus 44 ON/OFF i chyba -0.1 kiedy był na boisku to naprawdę rzadki widok.  

6 minut temu, julekstep napisał(a):

a straty? :) 

do zaakceptowania, tutaj większy problem, że on grał w RS 33 mpg i wpadał w FT, w PO 36 minut, a nie wiem czy tu będzie miał łatwiej w obronie, bo jednak run miał tam imponujący a w serii z Bulls był najlepszym graczem Seattle.
Sam też myślałem nad fitem z Luką i o ile loby pięknie by wpadały, o tyle nie wiem czy wkomponowanie w ofensywne schematy współczesne z Kempem się uda, ale Qcin ma tutaj też o tyle spoko, że dobiera do CP3, więc chyba fit lepszy niż pod Lukę.

Edytowane przez P_M

1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

On był mega niestabilny w obronie. Piękne akcje przeplatał głupimi faulami czy łamaniem taktyki obronnej. Ale i tak chyba top5 PF w tej zabawie

No ja oglądałem na potrzeby dawnego atf'a całe finały Sonics vs Bulls 96. Kemp tam momentami latał wszędzie po całym boisku, co potrafił przykryć i jak mobilny był to piękna sprawa, ale niestety to samo zaangażowanie sprawiało, że podpalał się i właśnie wpadał w FT. Miecz obosieczny trochę jeżeli chodzi o Shawna. Ogólnie jeszcze nawiązując do tej serii, to on tam dla mnie był mocnym liderem swojej ekipy, a Gary był głęboko schowany w serii.

2 minuty temu, P_M napisał(a):

No ja oglądałem na potrzeby dawnego atf'a całe finały Sonics vs Bulls 96. Kemp tam momentami latał wszędzie po całym boisku, co potrafił przykryć i jak mobilny był to piękna sprawa, ale niestety to samo zaangażowanie sprawiało, że podpalał się i właśnie wpadał w FT. Miecz obosieczny trochę jeżeli chodzi o Shawna. Ogólnie jeszcze nawiązując do tej serii, to on tam dla mnie był mocnym liderem swojej ekipy, a Gary był głęboko schowany w serii.

Mam 100% taką samą opinie.