Skocz do zawartości

ATF Ringless edition - commentary

P_M

ATF kolejność   

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak gramy

• Wąż jak teraz
    • ABBABABA

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, january napisał(a):

Ogromna:) ale ok 21 deadline.

Rozumiem że możesz inaczej rozparcelować picki, ale still w obu scenariuszach masz 2 do wyboru w tym momencie jedyna różnica to szybszy lub późniejszy 3 pick, więc no trochę na siłę, ale dam ludowi zagłosować:)

2 godziny temu, P_M napisał(a):

Tak patrząc szczerze to nie wiem kto będzie miał trudniej czy taki @BMeF, który zapewne zaraz ładnie uzupelni T-Maca drugą opcją czy @matek z Malonem, który będzie już musiał trochę porzezbić niż dojdzie do niego ten pick.

Przepaść między Donciciem, a takim McGradym (czy Stocktonem) jest duża, po prostu niektórzy z pierwszymi pickami nie wybrali proven niemiszczoskich pierwszych opcji, a mogli, CP3 czy Butler to lepsze picki od wielu wcześniejszych.

Wężyk słabo tutaj zadziała, ale dla mnie ten format to głównie fun, więc poczekam na rozstrzygnięcie. 

january, wybieraj.

3 minuty temu, january napisał(a):

Nie no z PM ustaliliśmy, że deadline 21, różnica między wybieraniem 3 picku na początku/ na koniec kolejki jest gigantyczna pod kątem tego co zaraz wybiorę o 21.

Nie ma zadnej. Kogo nie wybierzesz to bedziesz pisal ze steal i tego wlasnie chciales + jakies cherry picked staty zeby pasowaly pod narracje 🙃

15 minut temu, january napisał(a):

Nie no z PM ustaliliśmy, że deadline 21, różnica między wybieraniem 3 picku na początku/ na koniec kolejki jest gigantyczna pod kątem tego co zaraz wybiorę o 21.

No czyli tak samo dla osob które grały zgodnie z regułami i pod to wybierały na poczatku.

@julekstep Świetny pick i dla mnie w sumie troszkę niezrozumiałe dlaczego poszedł tak późno mimo dwóch ograniczeń. Ja na SF rozważałem jego lub PG i na spokojnie top3 tej pozycji w zabawie. Także dla mnie steal choć ja brałbym pewnie lata 99/00 

@LeweBiodroSmoka podaj te lata bo udzielasz się a lat nie wybierasz. To się odniosę do Butler vs PG (choć w sumie mało argumentów bo to że 6 zespół przegrywa z 3 to taki średni argument)

54 minuty temu, BMeF napisał(a):

Przepaść między Donciciem, a takim McGradym (czy Stocktonem) jest duża

Tak szczerze to zależy od kontekstu. Doncic to  największy talent i nie branie go z numerem 1 z tej puli zawodników to no-brainer przy normalnych drużynach. Z drugiej strony obudowanie go jest problematyczne w ATF bo monopolizuje grę i tylko z piłką czuje się dobrze. Widać to było w LAL gdzie trójka LBJ/Austin/LD funkcjonowała gorzej niż suma ich talentów. Na oko lepiej to wyglądało gdy było tylko dwóch ofensywnych graczy. Ten sam problem jest z Embiidem gdzie w najlepszych sezonach przetrzymywał piłkę, psuł atmosferę i był słabym liiderem. 

Ale żeby i Hilla i Penny'ego i Webbera mi zakosic, oj nieładnie, nieładnie...

48 minut temu, Gregorius napisał(a):

Tak szczerze to zależy od kontekstu. Doncic to  największy talent i nie branie go z numerem 1 z tej puli zawodników to no-brainer przy normalnych drużynach. Z drugiej strony obudowanie go jest problematyczne w ATF bo monopolizuje grę

Kobe monopolizowal grę, Jordan monopolizowal grę, LBJ monopolizowal grę, po to są najlepsi gracze problem z dupy trochę xD 

@BMeF na co Ci Penny do TMaca w sumie? U mnie z Donem miałby lepszy fit :)

27 minut temu, P_M napisał(a):

Ale żeby i Hilla i Penny'ego i Webbera mi zakosic, oj nieładnie, nieładnie...

Kobe monopolizowal grę, Jordan monopolizowal grę, LBJ monopolizowal grę, po to są najlepsi gracze problem z dupy trochę xD 

@BMeF na co Ci Penny do TMaca w sumie? U mnie z Donem miałby lepszy fit :)

W ostatnim razem wziąłem Webbera chyba w 5 rundzie, to zostałem wyśmiany, a tu tyle miłości.

5 godzin temu, P_M napisał(a):

Jak dla mnie oprocz PG13 i Reggiego to so far bez większych zaskoczeń.

Tak patrząc szczerze to nie wiem kto będzie miał trudniej czy taki @BMeF, który zapewne zaraz ładnie uzupelni T-Maca drugą opcją czy @matek z Malonem, który będzie już musiał trochę porzezbić niż dojdzie do niego ten pick.

Fuck them fits

Teraz, Pablo81 napisał(a):

W ostatnim razem wziąłem Webbera chyba w 5 rundzie, to zostałem wyśmiany, a tu tyle miłości.

inna gra ;) wśród przegranych alltime pewnie w topce pfów i nawet small ball centrów. Taki Dwight Howard też miał 6'11 ja CWebb, więc miałby tu fajny matchup przykładowo, gdyby nie ten nieszczesny pierscionek Howarda ;) 
A że tu nie ma tych wszystkich Garnettów Duncanów, Dirkow, to i miłości jest więcej ;) 

7 minut temu, P_M napisał(a):

inna gra ;) wśród przegranych alltime pewnie w topce pfów i nawet small ball centrów. Taki Dwight Howard też miał 6'11 ja CWebb, więc miałby tu fajny matchup przykładowo, gdyby nie ten nieszczesny pierscionek Howarda ;) 
A że tu nie ma tych wszystkich Garnettów Duncanów, Dirkow, to i miłości jest więcej ;) 

Na ten moment zabawy, to przecież dalej bust.