Skocz do zawartości

Lato 2026- wymiany nowe umowy itp

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Deal is done. Shams will break news later today.
4 team trade, source tells me.

Heat - Giannis Antetokounmpo,

Bucks - Ron Holland, Jarred Vanderbilt, Jaime Jaquez, Kasparis Jakcucionis, Lakers 2031 1st round pick, 3 Miami 1st round picks, Pistons 2026 1st round pick

Pistons - Tyler Herro

Lakers - Isaiah Stewart, Kel’el Ware

A potem taka plotka 

BREAKING NEWS: The Lakers and Timberwolves are in advanced discussions that would send Rudy Gobert to LA for a package including Jarred Vanderbilt, Rui Hachimura via S$T), and 2 future 1st round picks

The Oklahoma City Thunder are finalizing a trade to send guard Aaron Wiggins to the Atlanta Hawks for two second-round picks (Atlanta's in 2030 and the least favorable of Hawks/Lakers in 2032), sources tell ESPN

The Pelicans have had trade talks with the Hawks involving the No. 8 overall pick for Trey Murphy

12 minut temu, ignazz napisał(a):

Heat - Giannis Antetokounmpo,

Bucks - Ron Holland, Jarred Vanderbilt, Jaime Jaquez, Kasparis Jakcucionis, Lakers 2031 1st round pick, 3 Miami 1st round picks, Pistons 2026 1st round pick

Pistons - Tyler Herro

Lakers - Isaiah Stewart, Kel’el Ware

Lakers za vando i 1 first dostają Werea i Stew 

Co za halucynacje xD

Jedyny potwierdzony to ten Wiggins w Hawks a reszta bajeczki 

56 minut temu, ignazz napisał(a):

Jasne że tak. Ja tylko wklejam gdzie czasem komunikat za komunikatem nawet jest sprzeczny. 

Shams jak ma to wrzuca a nie że wrzuci ;) 

Chciałem chłopaków pobudzić w poniedziałek a tu psujesz ;) 

Ale Ty masz 16 lat ? PRzecież takie Breaking News to od 5 dni latają z info to zaraz Shams potwierdzi. A że Boston a że Miami. 5 minut po tamtym twicie poszło info ,że Lakers wypadi z umowy z Bucks.

@barcalover Thunder intensywnie schodzi z podatku. Oddali Wigginsa do Hawks za drugą rundę. To w przyszłym roku zaoszczędzi im 52 mln podatku. Ale nadal mają 152 do płacenia więc jeszcze pewnie jakieś ruchy zrobią. Cały czas mi ten Dort nie pasuje do ukłądanki . Jak zrzucą Kenricha I joe to chyba zejdą do 60 mln podatku . Ale zrzutka Dorta daje im sporo więcej. Thunder mając dwa wybory ierwszorundowe mogą spokojnie zrzucać gaczy którzy im nie wchodza do obecnej rotacji bo mają kim ich zastapić. Dort ma za soba fatalne PO ale jego tak od ręki astąpić się nie da

Jasne że latają. Ten przykuł moja uwagę słowami deal done. 
Jak na piątą rano gdy wstawałem stwierdziłem co szkodzi wrzucić? Ktoś wstanie o 7:00 i będzie miał przebudzenie. Czasem miłe czasem nie. Mój wiek tu nie ma nic do rzeczy. A że lakers tam zyskują niebotycznie dużo jak na dołączenie do głównego deals to tym bardziej myślę co szkodzi? Najwyżej fan lakers się ucieszy z rana ;) 

I jeszcze na dokładkę kolejne info o lakers było. Mysle. Niezle. 

Ostatecznie każdy z nas nie pracując w NBA jedyne co robi to może powielać mniej lub bardziej potwierdzone info. Które patrząc na sprawę Morrisa i spurs nawet może po potwierdzeniu ostatecznie okazać się nieprawdziwe ;) 

Jesteśmy tylko przekaźnikami. Dotarłem do takich informacji to wrzuciłem.  Ale zaraz wsiadam w samolot i będę weryfikować bezpośrednio. 

I zwróć proszę uwagę że nie komentowałem ani nie uznałem tego za prawdę objawiona. Stąd trochę dziwi mnie twój wpis w moją stronę. 

Ot na rozruch Poniedziałka taki news. Na dzień dobry. 

I te News że zaraz Shams potwierdzi to zaraz memem się może stać. 

Mnie zastanawia skąd jego pozycja i dostęp do źródeł akurat dla niego. 

Temat na doktorat. Był Woj. Jest Shams. Będzie LBJ? 

Edytowane przez ignazz

Atlanta świetny ruch. Za czapke gruszek Wigginsa pozyskuja. Chyba OKC przchodzi okres z dymania wszystkich na bycie dymanym. Wpadli w podatki a trzeba utrzymac zespół wiec kazdy chce na tym skrzystac. Ciekawe co z Hartenstainem zrobią bo rozumię że za Dorta nikt im  nie przeplaci przed decyzją team option. Kibicuje OKC zeby spier... co sie da w tym okienku. 

Edytowane przez marceli73

2 godziny temu, marceli73 napisał(a):

Chyba OKC przchodzi okres z dymania wszystkich na bycie dymanym.

Ale Ty masz jakieś wyzwanie by stworzyć najgłupsze możliwe zdanie?

Wiggins był wybrany z 55 nr. W roku mistrzowskim robił 12 pkt z niezłą skutecznoscią ale w tym roku praktycznie wypadł z rotacji a w PO to już w ogóle . Przecież on zdobył całe 19 pkt w PO tegorocznych. Mitchell zjadł całkowicie jego minuty. Ogólnie miał słaby sezon więc z punktu widzenia Thunder żadna strata. Może 10 a po przyjściu wybranych w drafcie to nie wiem czy miałby jakiekolwiek minuty a Thunder zeszli prawie 70 mln z podatku dzięki temu 

Nie wiem gdzie tu niby zostali wydymani

12 minut temu, ely3 napisał(a):

Ale Ty masz jakieś wyzwanie by stworzyć najgłupsze możliwe zdanie?

Wiggins był wybrany z 55 nr. W roku mistrzowskim robił 12 pkt z niezłą skutecznoscią ale w tym roku praktycznie wypadł z rotacji a w PO to już w ogóle . Przecież on zdobył całe 19 pkt w PO tegorocznych. Mitchell zjadł całkowicie jego minuty. Ogólnie miał słaby sezon więc z punktu widzenia Thunder żadna strata. Może 10 a po przyjściu wybranych w drafcie to nie wiem czy miałby jakiekolwiek minuty a Thunder zeszli prawie 70 mln z podatku dzięki temu 

Nie wiem gdzie tu niby zostali wydymani

Po kilku latach  w lidze nr draftu nie ma znaczenia a przydatność. Wiggins na dzien dzisiejszy jest duzo wiecej warty niz dwa drugorundowe picki. OKC teraz sa w sytuacji ze MUSZA zejsc z podatku i dlatego beda robic takei trady jak ten. I bedzie to zwykle ponizej real value. Wiggins jest duzo lepszy niz jego "pozycja" w OKC. Cos jak McCain ale tutaj Morrey okazał sie idiotą ze im go oddał. Jak OKC beda tako droga zdobywac McCainów to nic im nie grozi ale nie spodziewałbym sie ze ktos im przepłaci. 

3 minuty temu, marceli73 napisał(a):

Po kilku latach  w lidze nr draftu nie ma znaczenia a przydatność. Wiggins na dzien dzisiejszy jest duzo wiecej warty niz dwa drugorundowe picki. OKC teraz sa w sytuacji ze MUSZA zejsc z podatku i dlatego beda robic takei trady jak ten. I bedzie to zwykle ponizej real value. Wiggins jest duzo lepszy niz jego "pozycja" w OKC. Cos jak McCain ale tutaj Morrey okazał sie idiotą ze im go oddał. Jak OKC beda tako droga zdobywac McCainów to nic im nie grozi ale nie spodziewałbym sie ze ktos im przepłaci. 

No i jaki dramat z punktu Oklahomy tu się stał? Łatwiej się pozbyć Wigginsa, Joe, Kenricha Williamsa niż puścić w świat Niemca czy Dorta. Oklahoma ma McCaina i Mitchella na fajnych kontraktach, może Topic dostanie większą rolę albo zawodnicy z draftu dostaną swoje minuty. Nikt tu nie będzie płakać za spoko rolsami na regular.

7 minut temu, shadowy86 napisał(a):

No i jaki dramat z punktu Oklahomy tu się stał? Łatwiej się pozbyć Wigginsa, Joe, Kenricha Williamsa niż puścić w świat Niemca czy Dorta. Oklahoma ma McCaina i Mitchella na fajnych kontraktach, może Topic dostanie większą rolę albo zawodnicy z draftu dostaną swoje minuty. Nikt tu nie będzie płakać za spoko rolsami na regular.

Nie mowie ze jakis dramat sie dzieje ale ze bedą tanio  pozbywać sie zasobów ktorych maja nieskonczenie duzo. OKC bedzie jak bogaty wujek ktorego cała rodzina chce oskubac. Mam nadzieje ze sprzedadza tegoroczne picki i jakiegos Jo za jakis jeden pick wyzej w tegorocznym drafcie i spier... wybór. 

9 minut temu, marceli73 napisał(a):

spokojnie late 1st rnd. 

Wiggins, Joe, Kenrich + optymalizacja związana z draftem powinny wystarczyć do zejścia poniżej drugiego apronu, bez konieczności ruszania kontraktów takich jak Lu Dort czy Isaiah Hartenstein. Zobaczymy, co Presti w najbliższym czasie wykombinuje, ale nie sądzę, by był to spory koszt dla Oklahomy.