Skocz do zawartości

WCF: (1) Oklahoma City Thunder vs. (2) San Antonio Spurs

barcalover

WCF: OKC vs. Spurs  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra serię?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 18.05.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, 24kobe8 napisał(a):

To akurat spoko, sam się zastanawiałem kiedy ktoś ten fryz użyje xD

Nikt go serio do dzisiaj nie pociągnął za tego "ananasa"?

21 minut temu, Kily napisał(a):

Takie ogólne pytanko. Na czym polega patent żeby oglądać takie coś bez obrzydzenia?

Dynastia!

Kto nie skacze ten za OKC.

6 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

niestety było tego dużo więcej. Hartenstein powinien był wylecieć już w 2Q. nie tylko za to, co robił z Wembanyamą, ale też z innymi. nawet przy tym dunku Castle (widać to na powtórce z przodu jak go ciągnie). inni zawodnicy thunder też święte krowy w oczach sędziów (jak np. przy jump ballu na koniec). ciekawe, czy Reggie ma rację i naprawdę liga się temu przyjrzy.

Teraz, lorak napisał(a):

niestety było tego dużo więcej. Hartenstein powinien był wylecieć już w 2Q. nie tylko za to, co robił z Wembanyamą, ale też z innymi. nawet przy tym dunku Castle (widać to na powtórce z przodu jak go ciągnie). inni zawodnicy thunder też święte krowy w oczach sędziów (jak np. przy jump ballu na koniec). ciekawe, czy Reggie ma rację i naprawdę liga się temu przyjrzy.

Tak, tak, a bańka miała najwięcej koszykówki w koszykówce.

Nie no co by nie mówić na pewno film ze zmontowany falami IH pójdzie do ligi bo jego nieodgwizdanyvh fauli zwłaszcza łapania za ręce i ciągnięcia za koszulkę bedzie sporo. No ale umówmy sie większość kibiców i użytkowników tego forum wielokrotnie apelowala zeby sędziowie pozwalali grac i uważam poziom gwizdanie w tej serii za dobry. Pozwalają na wiele z obu stron i moim zdaniem dobrze ze tak robią. Powinni tylko zwrócić uwage na dirty plays i to tępić a resztę fizycznej walki faktycznie puścić. Wemby bedzie musiał nauczyć sobie z tym radzić i pewnie jeszcze sie wzmocnić w kolejnych sezonach.

Mecz dobry i mam nadzieje, ze seria nie bedzie rozstrzygnieta kontuzjami chociaż obawiam sie ze może byc.

Plus za pomysł z Hartensteinem, no i wielki plus dla Caruso w tej serii. Ciekawe czy w San Antonio utrzyma skuteczność. Jak Harper faktycznie ma po serii to dla San Antonio tragedia bo jest duzo ważniejszy dla gry niz Fox.

Świetna seria do oglądania i jeśli tak mają byc zabetonowane finały konfy na lata to biorę to w ciemno i oglądam co roku.

kilka najbardziej plusowanych wpisów z realGM:

Cytat

just rewatched the game. Absolutely disgusting performance by the refs. Thunder are allowed to grab and maul Wemby and Castle all night long, often from multiple guys. Spurs can't win this series if this continues. They only won Game 1 because Wemby was playing out of his mind.

----------
OKC’s philosophy of trying to get away with as many fouls as possible when on defense and then flopping to try to draw as many unjust fouls as possible when on offense, is some kind of crazy strategy…you don’t want to go over the line of good sportsmanship into psychopathy, lol
----------
OKC adjustments after game 1 are to flop even harder and have Hartenstein maul Wemby some more - great. Two games into being forced to watch the Thunder for the first time since February and I’m already sick of it.

----------

As a Boston fan watching this series, I'd consider myself pretty impartial as to who wins.
But mother of god they are getting away with MURDER on Wemby at every turn. Hartenstein's off ball pulling, grabbing and yanking is out of control.

Are there different refs next game?
----------

We all knew refs will let them do anything this gsme, cant let them go down 2-0....
----------
They called two garbage fouls on Wemby in the 1st half. The Spurs had to waste both challenges early...in a Tony Brothers game.

They still managed to call the 2nd on Victor a minute into Q2. They missed grab after grab by Floppenstein- long before the missed hair pull.

28 minut temu, shadowy86 napisał(a):

Lakersowe pipki już płaczą?

Pamiętam jak jeszcze całkiem niedawno byłeś wielkim fanem Bostonu, gdy Thunder się dopiero rodzili- takie przeskoki za sukcesem to dla mnie przykładowa definicja bycia właśnie " pipką" ;)

32 minuty temu, shadowy86 napisał(a):

35 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

To akurat spoko, sam się zastanawiałem kiedy ktoś ten fryz użyje xD

Nikt go serio do dzisiaj nie pociągnął za tego "ananasa"?

Czekam cierpliwie na Twoją konsekwencję w ocenie sędziowania Thunder jak już spotkają się z Knicks - niestety obstawiam, że bardziej prawdopodobny jest wariant iż zrobisz klasycznego użytkownika Lewe Biodro Smoka...

5 minut temu, Ociep napisał(a):

Pamiętam jak jeszcze całkiem niedawno byłeś wielkim fanem Bostonu, gdy Thunder się dopiero rodzili- takie przeskoki za sukcesem to dla mnie przykładowa definicja bycia właśnie " pipką" ;)

Czekam cierpliwie na Twoją konsekwencję w ocenie sędziowania Thunder jak już spotkają się z Knicks - niestety obstawiam, że bardziej prawdopodobny jest wariant iż zrobisz klasycznego użytkownika Lewe Biodro Smoka...

Po pierwsze weź mnie ziomek nie porównuj do tego łamagi ze Szczecina bo jest to jedna z najgorszych iniektyw jakie można otrzymać na tym forum.

Co do oczekiwania, najpierw muszą wygrać z Cavs następnie możesz się nie doczekać gdyż nie mam w zwyczaju płakać z powodu meczów koszykarskich xD.

Edytowane przez agresywnychomik

Powiem wam, że sterydy jednak ryją łeb, wszedłem tu z myślą by coś napisać, przeczytałem wasze wpisy i zapomniałem co to miało być

Cweluso, jak nim gardzę, tak jest niesamowity. Chłop może cały sezon ceglić, odpuszczać open looki, a jak zaczyna się ważne granie to rzuca i trafia, o obronie nawet nie ma co wspominać bo tam zawsze wymiata

Harden przy takiej obronie Thunder pewnie robiłby 15 strat na mecz, jakaś część mnie nawet chciałaby to zobaczyć

Kolejny zajebisty meczyk, przyzwyczajony do oglądania Knicks jak patrzę na tą serie to mam wrażenie, że odpalając mecz zachodu apka sama mi się przełącza na szybkość 1.25x :)

Płakanie na sędziów przemilczę, bo wygrał zespół lepszy i tyle w temacie, szkoda, że zespoły zaczynają się sypać ... choć to daje nadzieję na wyrównany finał. I jak mi brakuje w Knicks I-Harta, biorę go w ciemno za MRobba, bo choć na desce i w def może nieco słabszy, to jednak ofensywnie więcej potrafi i nie jest niedorozwojem na linii osobistych. A Caruso to jest kozak, gość ma jaja ze stali, zawsze dowiezie jak go potrzebują. No i jak modnisie ze Spurs chcą płakać, że ktoś i za włosy pociągnął to brać przykład z Alexa i do fryzjera :)

Wemby jednak jest śmiertelny i jak powiedział Arnold: 

jako fan Spurs w tych akcjach podkoszowych i wkładaniu rąk pod łokieć moje skromne zdanie jest takie że miało być ostro i jest. Jeżeli chcesz zdobywać tytuły i pokonać na tej drodze aktualnych mistrzów to niestety z takimi akcjami musisz sobie radzić. Są pewne zasady nienormowane przepisami i nie ma co liczyć na skrupulatne bezbłędne gwizdki i dotyczy tu obu stron. 

Można na stopklatce wykazać minimalne faule w każdej akcji. Mi może nie podoba się takie fizyczne popychanie ale w końcu mamy decydujące mecze o tytule i trzeba zrozumieć też charakter niegwizdania aby widowisko było a nie każdy podstawowy gracz z 6 faulami na ławce. Po prostu tak bywa., SGA też dostaje mimo wszystko mniej gwizdków i warto to podkreślić.

a co do ciągnięcie za ananasa ja dawno mówiłem aby się ogolił 

3 godziny temu, Kily napisał(a):

Takie ogólne pytanko. Na czym polega patent żeby oglądać takie coś bez obrzydzenia?

Pozygac sie można a drugi przyklad to obrona hartenstaina na Wembym. Typ powinien miec juz 6 fauli w pierwszej połowie. SA powino mu rzucac piłki za kazdym razem jak jest ciagniony przez tego faularza bo sedziowie maja oczy w dupie i bez piłki nie gwizdza fauli OKC. Szkoda Harpera. Teraz bedzie bez niego bardzo ciezko. 

Mam nadzieje ze drużyna faularzy i floperów wykruszy sie podobnie jak SA. Jak wejda do finałow i wygraja to bedzie gwiazdka przy tytule. 

castle ze stratami to chyba idzie na rekord wszechczasów ale o dziwo i tak jest niezwykle  przydatny i wartosciowy po obu stronach parkeitu

Hartenstaina lubiłem jak grał w NY ale jak zobaczyłem jak ciagnie za włosy castla to już zszedł dla mnie  do dna. 

Edytowane przez marceli73