Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2026/2027 - przebudowa, kontynuacja czy polowanie na Giannisa?

Mich@lik

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Kubbas napisał(a):

spoko, zajebisty back up jesli kogos ogarniemy

Nie wiem czy on już ogarnął, że jego przyszłość w lidze to raczej już nie starter. Gdyby zaakceptował to kim jest to byłby zajebistym backupem, ale z drugiej strony gdyby zaakceptował kim jest byłby ciągle pewnie niezłym starterem :)  Tak czy inaczej jak faktycznie podejmie opcję to raczej stanie się z miejsca kandydatem do jakiejś wymiany. Z drugiej strony w sumie zamiast płacić 40mln Durenowi można pójść w kwartet środkowych Ayton/Robinson/RW3/Hayes - dwóch z czterech powinno być chyba zwykle gotowych do gry zdrowotnie/mentalnie ;)

15 minut temu, Van napisał(a):

Nie wiem czy on już ogarnął, że jego przyszłość w lidze to raczej już nie starter. Gdyby zaakceptował to kim jest to byłby zajebistym backupem, ale z drugiej strony gdyby zaakceptował kim jest byłby ciągle pewnie niezłym starterem :)  Tak czy inaczej jak faktycznie podejmie opcję to raczej stanie się z miejsca kandydatem do jakiejś wymiany. Z drugiej strony w sumie zamiast płacić 40mln Durenowi można pójść w kwartet środkowych Ayton/Robinson/RW3/Hayes - dwóch z czterech powinno być chyba zwykle gotowych do gry zdrowotnie/mentalnie ;)

RW3 to jest najlepszy fit w lidze pod Doncicia

3 godziny temu, BMeF napisał(a):

Chyba wygląda na Smart-Hachimura-LeBron out i szukanie centra/3&D rolesów/wymiany za cap space i picki.

Dokładnie 😂

The Lakers are showing strong interest in Jock Landale and Dean Wade, per @MikeAScotto

11 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Dokładnie 😂

The Lakers are showing strong interest in Jock Landale and Dean Wade, per @MikeAScotto

za vet minimum bdb, ale jak chca wiecej to nie.

Dla tej dwojki przystojniakow zycie w LA moze rekompensowac

Z Lakers zawsze byli łączeni wszyscy możliwi wolni agenci, gracze szykowani do wymian. Nie ma co się dziwić zwłaszcza w lecie gdzie mają kasę, że każdy możliwy środkowy czy skrzydłowy będzie w najbliższych dniach się przewijał łączony z nimi.

37 minut temu, mac napisał(a):

Powinni uderzyc po dwojke FA z PTB Time Lorda i Thybulle. Oboje idealnie pasuja pod ballhogow

Thybulle zagrał w ost 2 sezonach 45 ze 164 meczy - jak dla mnie za duże ryzyko, chyba za mówimy o jakims min. 

Williams nie lepszy, 120 meczów z ponad 320 w 4 lata

Edytowane przez 24kobe8

6 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Thybulle zagrał w ost 2 sezonach 45 ze 164 meczy - jak dla mnie za duże ryzyko, chyba za mówimy o jakims min. 

Williams nie lepszy, 120 meczów z ponad 320 w 4 lata

No tak, za mala kase.

Rob Will mial zdrowy sezon, niestety musi grac 20-25 min maks.

Najlepiej w rs oszczedzac, z lawki za tego clowna Aytona, a w PO juz gotowy na 24min.

Kolo jest bdb lobberem, ktorego w LAL brakuje dla Doncicia.

W obronie to on byl real DPOTy a nie Smart.

Odnośnie strategii to ja konsekwentnie uważam, że lepiej wziąć przykładowo Roba za rozsądne pieniądze, zostawić Aytona i Hayesa i mamy gotową rotację na C, a wolne środki przeznaczyć na skrzydłowych/obrońców na piłce.

Do wywalania dużych pieniędzy i oferowania długich umów dla tych wysokich, którzy mogą być na rynku nie mam przekonania.

2 godziny temu, Geronimo napisał(a):

Odnośnie strategii to ja konsekwentnie uważam, że lepiej wziąć przykładowo Roba za rozsądne pieniądze, zostawić Aytona i Hayesa i mamy gotową rotację na C, a wolne środki przeznaczyć na skrzydłowych/obrońców na piłce.

Do wywalania dużych pieniędzy i oferowania długich umów dla tych wysokich, którzy mogą być na rynku nie mam przekonania.

No, też tak uważam. Ayton swoje wady ma, ale za 8 milionów to nadal bardzo dobry stosunek jakości do ceny, zakładając takiego Roba za podobną cenę, można by mieć całkiem solidną rotację centrów na poziomie ok. 20 baniek.

Ale Rob się chyba zafiksował na nowego startera, więc pewnie spuści Aytona w jakiejś wymianie jako fillera, a potem wywali assety na co najwyżej marginalny upgrade, który będzie na papierze bardziej pasował pod wymagania Luki.

Ogólnie nie jestem optymistą. 

4 godziny temu, Geronimo napisał(a):

Jeśli odejdzie to LAL będą na gwałt potrzebować jakiegoś obrońcy na piłce do podstawowej piątki.

Thybulle.

Do tego moze niech wezma Isaaca z FA i kaza mu zejsc z wagi, to moze wroci na pseudo stretch C.

17 minut temu, Jendras napisał(a):

Ale Rob się chyba zafiksował na nowego startera

Nie, Rob akurat całą karierę mega skromny, podpisał mega korzystny deal.

Nigdy nie robił problemów czy wchodzi z ławki z kim gra etc.

imo priorytet na przyszłość to jest center z legit trójką. Póki nie wyciągniesz Wembanjamy spod obręczy to nieważne kto tam będzie w Lakers w rotacji na centrze, i tak będzie minusowo. 

jaka mogłaby być cena za Turnera? (lmao że po tylu latach nadal wraca się do tego nazwiska to nawet bawi) 

2 godziny temu, Geronimo napisał(a):

Yup, przepłacenie wysokich o profilu finisher-rim protector generalnie nie ma sensu, bo np. Mavs pozyskali centra startującego w finaliście ligi chyba za jednego 1st roundera. Przepłacenie typa robiącego 11-12-2 w 15W teamie nie jest zbyt mądrym konceptem, ale ten temat centra w Lakers faktycznie urósł do jakichś przejaskrawionych rozmiarów. 

LeBron chyba out, tak że dziękuję za wszystkie lata współkibicowania Lakers, cieszę się, że to już (chyba) koniec i życzę Walkera Kesslera za minimum 150/4.

Godzinę temu, airmax napisał(a):

imo priorytet na przyszłość to jest center z legit trójką. Póki nie wyciągniesz Wembanjamy spod obręczy to nieważne kto tam będzie w Lakers w rotacji na centrze, i tak będzie minusowo. 

jaka mogłaby być cena za Turnera? (lmao że po tylu latach nadal wraca się do tego nazwiska to nawet bawi) 

lepiej podpisac Isaaca, sam Wemby kiedys chwalil Jego defensywe.

wspomniany Landae ma legit trojke 

Edytowane przez mac

No ciekawe co z tym Lebronem. 

Z jednej strony dochodzą jakieś głosy, że Lakers nie przedstawili mu oferty, z drugiej niektórzy piszą, że wrócą do tematu, gdy uda się podpisać nowych graczy. 

Intuicja mi podpowiada, że raczej Dziadek nie wróci - on nigdy nie był opcją, zawsze sam kształtował swój los i mam wrażenie, że może mieć za złe Lakers, że nie jest pierwszym, o którego będą się starać.