Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2026/2027 - przebudowa, kontynuacja czy polowanie na Giannisa?

Mich@lik

Rekomendowane odpowiedzi

47 minut temu, Geronimo napisał(a):

No ciekawe co z tym Lebronem. 

Z jednej strony dochodzą jakieś głosy, że Lakers nie przedstawili mu oferty, z drugiej niektórzy piszą, że wrócą do tematu, gdy uda się podpisać nowych graczy. 

Intuicja mi podpowiada, że raczej Dziadek nie wróci - on nigdy nie był opcją, zawsze sam kształtował swój los i mam wrażenie, że może mieć za złe Lakers, że nie jest pierwszym, o którego będą się starać. 

75%, że odejdzie IMHO: Lakers postanowili operować pod capem i muszą zastąpić najlepszych graczy z ostatnich playoffów, informacje o braku oferty, pogłoski o Warriors czy Heat, informacje o Kesslerach - 25% na to, że jednak się dogadali na ordynarny paycut, a my po prostu o tym nie wiemy. 

Ten rumor odnośnie GSW, wprost wrzucony przez Shamsa przy okazji podania info o wyoutowaniu Greena zdaje się mieć ręce i nogi 

Wiekowa to byłaby ekipa, ale LeBron na słabość do Stepha i Davisa, więc kto wie.

Pytanie, czy Lakers będą w stanie go zastąpić.

Pelinka dzialaj, dawaj Davisa z powrotem z Wizards za Ruiego w snt plus salary fillery i picki

Davis podpisuje team friendly dluzsza umowe

Lebron zostaje za MLE, Kessler 35 mln na sezon

Davis nie musi grac centra i mozna mu dawac odpoczywac podczas rs

Kessler

Davis

Lebron

Reaves

Luka

Smart 

Ayton

Kennard

Thiero

Carr

Edytowane przez Kubbas

Godzinę temu, dannygd napisał(a):

BTW. Thiero breakout year?

oj ja tu mam bardzo duże oczekiwania muszę przyznać, poza siłą i skocznością bardzo mi się jego instynkty w obronie podobają, rzut też wydaje się z potencjałem na chociaż przyzwoity. Młody chłopak więc jeszcze sporo pracy przed nim i to co mnie najbardziej niepokoi to urazy jakie łapał, ale jak będzie zdrowy to myślę, że sporo pociechy z niego będziemy mieli.

Smart - do przewidzenia, mam ciągle nadzieję, że uda się go zatrzymać, obronę może by się kimś zastąpiło, ale oprócz impaktu na obronę jako playmaker tez sporo wnosi.

Ayton- lekko mnie zaskoczył, wydaje mi się, że na rynku mógł zaryzykować i dostać lepszy kontrakt, fajna opcja jakby się nie udało głośniejszego nazwiska ogarnąć, ale przede wszystkim póki co dość przyjemny do potencjalnej wymiany kontrakt.

1 godzinę temu, Kubbas napisał(a):

Pelinka albo bedzie bohaterem 

albo

bedzie soba lol 

mysle, ze nikt za bardzo nie nastawia sie na jakieś pozytywne zmiany. Będzie jakiś panic move w stylu chorej oferty Kesslerowi (która Utah i tak pewnie wyrówna bo takiego Kesslera zawsze będą mogli przehandlować) 

i poleci później przekaz „we tried but the market…” i skończy się rosterem słabszym niż w zeszłym sezonie 

25 minut temu, airmax napisał(a):

bedzie soba lol 

mysle, ze nikt za bardzo nie nastawia sie na jakieś pozytywne zmiany. Będzie jakiś panic move w stylu chorej oferty Kesslerowi (która Utah i tak pewnie wyrówna bo takiego Kesslera zawsze będą mogli przehandlować) 

i poleci później przekaz „we tried but the market…” i skończy się rosterem słabszym niż w zeszłym sezonie 

Cytat

Detroit Pistons restricted free agent center Jalen Duren has a planned call with the Los Angeles Lakers on Tuesday, a league source confirmed to ESPN (
@sam_amick
 first). However DET thus far is uninterested in pursuing a sign and trade with their All-Star big man, sources said.

7 godzin temu, airmax napisał(a):

bedzie soba lol 

no właśnie czym jest chora oferta dla Kesslera? bo widzę, że dość sporo się tego przewija a tak szczerze nie do końca rozumiem dlaczego. Kessler jest tym czego Lakers potrzebują żeby w końcu po naprawdę wielu posuchy mieć obstawiona na lata pozycję centra i przestać o niej każdego lata przy każdej trade deadline gadać. My nie mówimy o problemach w Lakers z tą pozycją od roku, dwóch czy nawet pięciu. Pewnie był długo AD, ale wiadomo, że sam tam grał bo musiał, a nie bo chciał. Pozycja startującego centra boli Lakers praktycznie od 15 lat czyli od czasów Bynuma. Później masa rozwiązań z takich czy innych względów porzucanych po roku czasu jak Howard, Jordan Hill, Mozgov, Hibbert, Lopez, McGee& Dwight again, Gasol, Drummomd. Przez te wszystkie lata jeden wychowanek na poziomie startującego centra w tej lidze czyli Zubac, którego Magic i Pelinka wymienili za paczkę frytek.

Lakers mają pierszy raz od dawna kasę latem, jest na rynku dostępny (chociaż zastrzeżony) młody center, który świetnie broni obręczy, bardzo dobrze zbiera przyzwoity w ataku i to bez Doncica i AR załatwiających mu łatwe punkty, coś zaczął pracować nad trójką więc jakiś potencjał jest też tutaj. Pelinka czuję presję na tą pozycję i ze względu na powyższą historię Lakers z tą pozycją i presję ze strony Doncica na załatwienie jej.

Widziałem nawet jakieś porównania do Mozgova (lol) jedyne co ich łączy to wzrost i kolor skóry. Mozgov przychodząc do Lakers miał chyba 30 lat i nawet w swoim breakout year nie był blisko Kesslera.

Dla mnie zdecydowanie najlepsza opcja Lakers do pozyskania latem, nie znaczy to, że pogardziłbym Durenem, ale mając do wyboru wybieram Kesslera ze względu na obronę.

Podsumowując czy to Kessler czy Duran będą tego lata przepłaceni patrząc na obecną produkcję. Pewnie, że w wypadku graczy w tym wieku, wychodzących z rokiem deal płacisz jeszcze licząc, że się rozwiną, a nie tylko za dotychczasową produkcję. Dodatkowo zapotrzebowanie na ogarnięcie dobrego centra wzrosło zdecydowanie przez ostatnie parę lat odkąd pewien kosmita się w lidze pojawił.

Lakers nie muszą zrobić mistrzowskiej drużyny tego lata, ale drużynę która za dwa trzy lata będzie w stanie realnie sięgnąć po tytuł. Pewnie mogą się bawić w kolejny kontrakt dla Lebrona, podpisanie fajnej opcji na C jak Robinson czy RW3, którzy dołączą pewnie do listy gości jakich wymieniłem wyżej inw kolejne lato Lakers zamiast robić fine tuning trzonu, podstawowej rotacji jaki mają będą znowu kombinować kto tym trzonem ma być.

16 minut temu, Jendras napisał(a):

Kessler to chyba jedyny gość na rynku, którego byłbym gotów przepłacić - zarówno w kwocie kontraktu, jak i assetów w s'n't. IMO perfect fit dla Luki i Reavesa.

W kontekscie Kesslera jeszcze zastanawia mnie na ile byl/jest w stanie popracować na trójką.

W tych 5 meczach w ub. sezonie mial 6/10. Jeśli cos w lato ogarnie i grozilby lobem jak i trójką na powiedzmy 35% to wogole bylby sztos.

57 minut temu, Jendras napisał(a):

Kessler to chyba jedyny gość na rynku, którego byłbym gotów przepłacić - zarówno w kwocie kontraktu, jak i assetów w s'n't. IMO perfect fit dla Luki i Reavesa.

39 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

W kontekscie Kesslera jeszcze zastanawia mnie na ile byl/jest w stanie popracować na trójką.

W tych 5 meczach w ub. sezonie mial 6/10. Jeśli cos w lato ogarnie i grozilby lobem jak i trójką na powiedzmy 35% to wogole bylby sztos.

Dlaczego wolicie Kessler'a od Durena ? Z ciekawości pytam w sumie nie mam zdania próbuje sobie jakieś wyrobić :)