Skocz do zawartości

Victor Wembanyama

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

45 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Wemby póki co 53.8TS na 98ortg, 10 strat

ale pamiętajcie jak coś to Jokić robiący w ostatnich dwóch grach 27.5/10.5/13 na 67TS i 132 ortg zaliczył meldown dekady i to już nie to samo co w rs pyka grubas

tyn zaś swoje, zaciął się kompletnie

bill-russell-yawn.gif

4 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale pamiętajcie jak coś to Jokić robiący w ostatnich dwóch grach 27.5/10.5/13 na 67TS i 132 ortg zaliczył meldown dekady i to już nie to samo co w rs pyka grubas

Jok staty ogólnie ma spox, ale eye test jego meczów z Minn wygląda tak, że zamkneli mu opcje, a głodne mlode Wilki tylko na to czekały i to wykorzystały.

Edytowane przez Tomek

Czyżby agentic forumeq?

21 minut temu, Tomek napisał(a):

Jok staty ogólnie ma spox, ale eye test jego meczów z Minn wygląda tak, że zamkneli mu opcje, a głodne mlode Wilki tylko na to czekały i to wykorzystały 

Jok staty ogólnie ma spox, ale eye test jego meczów z Minn wygląda tak, że zamkneli mu opcje, a głodne mlode Wilki tylko na to czekały i to wykorzystały 

5 godzin temu, rw30 napisał(a):

yn zaś swoje, zaciął się kompletnie

ja tam swoje wiem, zbyt długo w tym siedzę, zbyt dużo tych niby mądrzejszych chcieli mi wmówić, że c***a się znam, a zwykle wychodzi na moje

rok temu to Ty byłeś pierwszy by cmokać na AG i to jakim ultra rolsem się stał, a w tym roku jego brak już nie był żadnym problemem, choć Nuggets byli o włos od prowadzenia 3-1 z Thunder i nie jest jakoś zajebistą kontrowersją, że mając nawet tamten, ale zdrowy roster w tym roku mogliby zameldować się w Finałach

wystarczy spojrzeć ile krytyki za katastrofalną efektywność w półfinałach dostał Shai lub jak bagatelizowane pod płaszczykiem twardej gry w PO są wybryki Żyrafa, a o podbiegnięciu wkurwionego Joka to 3 strony były

teraz Wemby gra naprawdę bardzo słabo mając przeciw sobie k**** Townsa, nie Goberta, a na koniec będzie przeważać teza, że swoje zrobił i że się pewnie zmęczył biedak

i jeszcze na koniec jakieś pi****lenie, że Jok coś tam nie dowiózł

Zdjęcie

gość do tego sezonu z jednym wyjątkiem gdzie miał d-league w rosterze był playoffową maszyną do siania rospierdolu, widać po prostu jak tylko czekaliście hejterki brzydkie na jego potknięcie, a przy okazji na to, że LBS się odpali

macie, co chcieliście, ale bladziusio wyglądacie  z każdą jedną rundą, tak Was te podwójne standardy powykręcały i te Wasze posty w stylu "no słabo zagrał Wemby" oraz"to nie jest seria na 4-0" robią mi dzionek

2 godziny temu, Tomek napisał(a):

Jok staty ogólnie ma spox, ale eye test jego meczów z Minn wygląda tak, że zamkneli mu opcje, a głodne mlode Wilki tylko na to czekały i to wykorzystały.

Wilki były głodne i bardzo wyszczekane, jak dostali przeciw sobie zdrowego rywala w drugiej rundzie to już jakoś nie było prowokujących wywiadów Jadena "48TS" McDanielsa

Leszek Miller dawno temu wyjaśnił sprawę, kiedy chłop kończy robotę, ale ten się wolał szkolić w gangsta rapie najwidoczniej

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Hej. Ja na to patrzę tak. 

Wemby grający pierwsze PO - pomimo że spurs to fajny młody atletyczny zespół - dojechał nadspodziewanie daleko. 
Jestem pierwszy w tym przypadku że analizując zapaść produkcji i co ważne efektywności w finale przeciw KaT - szukam przyczyn co naturalne w aspektach też innych w tym zmęczenie. 
I nie robię zbytnio porównania do Jokica który systemowo jest dużo lepszym jeszcze i dojrzalszym graczem. Przez doświadczenie, to że jest mistrzem NBA i jak bierze na siebie rozgrywanie akcji. 
Co by nie pisać o nadzwyczaj daleko idących w PO spurs nie mają oni jednak ani takiego mocnego gracza w byciu drugą opcją w PO ( Murray w PO to inny wymiar niż Fox Castle czy awaryjnie robiony dwójka Harper na mniejszej próbce) ani co oczywiste kultury gry na PO. Często jadą na pałę. 
Osobiście uważam za świętokradztwo porównywać tych liderów. Nie ten etap i nie te osiągnięcia.

Jednakże twoja dosyć nerwowa reakcja w tym temacie Joka sprawia że zastanawia mnie to.
Trochę to też stoi w pewnej sprzeczności logicznej. 
Bo na twierdzenie że „robisz to” twierdzisz że „nie robisz tego” „robiąc to” ;)   
Zdanie „zaciąłeś się” właśnie oznacza to „to”. 

i to z mocną dozą agresji w stosunku do krytyków gracza którego przygoda się już dawno przedwcześnie skończyła. 
Oczywista oczywistością jest to że kibicujemy swoim klubom czy graczom. I nie ma co tu negować występowania pewnego rodzaju zaślepienia. 

ja poprzez to zaślepienie pomyślałem że na bazie tego entuzjazmu i skleconej grając falami emocjonalnej gry spurs są oni już teraz iść po mistrza. I jestem jak na razie tak jak też spurs niemiłosiernie wypunktowani. I mimo tego nadal wierzgam nogami. Tylko że 0,001% nadzieji się jeszcze tkli i człowiek się łudzi że dojdzie to do 1:3 lub 2:2 po meczach w MSG. 

W twoim przypadku nerwowo wierzgasz gdy seria już dawno skończona. 

Robisz to pisząc że tego nie robisz ;) 

A na porównania tych epokowych graczy będziemy mieć czas gdy Wemby pokaże więcej i dalej jeszcze zajedzie. Patrząc na genialne zagrania przeplatane z głupimi ma dużo do poprawy ale i tak największe obawy to zdrowie. Aby dojechał zdrowotnie do długiej kariery. Wtedy weźmiemy na warsztat obu „wafli”. 

No i fajnie się w sumie czyta że podskórnie mimo pisanych pochwał nadal masz coś do Kąta :( jesteś w tym bardziej naturalny niż w tych wpisach chwalących go … 

8 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

teraz Wemby gra naprawdę bardzo słabo mając przeciw sobie k**** Townsa, nie Goberta, a na koniec będzie przeważać teza, że swoje zrobił i że się pewnie zmęczył biedak

Słodkie 

Ja uważam na serio że całe spurs się zmęczyło. 

Natomiast nikt a nikt serii finałowej nie robi ze Wemby tu jakoś wymiata. Raczej organizacja ataku u niego kuleje i słusznie jest krytykowany za nadmiar jumperkow. 

Jeden napisze że dlatego że młody. Drugi że ogólnie nie umie. A ja że jak widzę że oddycha rękami to rzucanie jumperkow przy braku siły jest naturalne co nieefektywne. 

I nikt w sumie tego nie podnosil ale spurs zafunfowali sobie maraton 60+ zwycięstw w RS i kondycyjnie mogą też przez to leżeć i kwiczec. A serie z OKC nadal uważam za bardzo wyczerpująca. 
Spurs gra źle. Tylko inaczej rozkładam akcenty powodu takiej sytuacji. 

Edytowane przez ignazz

59 minut temu, ignazz napisał(a):

Jestem pierwszy w tym przypadku że analizując zapaść produkcji i co ważne efektywności w finale przeciw KaT - szukam przyczyn co naturalne w aspektach też innych w tym zmęczenie

Brunson 2590 minut w rs

Towns 2322

Wemby 1866

59 minut temu, ignazz napisał(a):

No i fajnie się w sumie czyta że podskórnie mimo pisanych pochwał nadal masz coś do Kąta :( jesteś w tym bardziej naturalny niż w tych wpisach chwalących go … 

nie bardzo, po prostu nie uważam aby zasadne było robienie z Townsa teraz drugiego Russella i na tej kanwie usprawiedliwiać ceglenie oraz pasywność

Ty za to jesteś bardzo naturalny w tym co robisz przez całe playoffy, z tych Twoich wymówek i szytych na prędce interpretacji własnych, możnaby już z dwa tomiki łzawych liryków stworzyć, a chodzi o drużynę grającą w Finałach, która będąc najmłodszą ekipą od lat zatrzymała maszynę Prestiego 

winszujemy

Dziękuję.  Ja winszuje że można było się poślizgnąć w G#7 drugiej rundy w takich okolicznościach gdzie było to 20 maja i jeszcze z tego w miesiąc nie wyszedłeś.  Gratuluję. 

Zrobiło się kulturalnie. Pogratulowaliśmy sobie. 

edit: 30 kwietnia i G#6. Mój błąd. 

Edytowane przez ignazz

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

co 20 maja, kto się poślizgnął?

Przepraszam źle z rana spojrzałem. 
30 kwietnia to było więc twój stan trwa 3 tygodnie dłużej. 

Mój błąd nie 20 maja tylko 30 kwietnia. 

Przyznaję się do pomyłki. 

Jak ten czas leci! 

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale Ty tam napisałeś o G7 drugiej rundy

a to było sześć spotkań w pierwszej 

Ty się moim stanem raczej to nie przejmuj

To mnie do dziś szokuje że nie było G7. Mój błąd. Masz rację. 

Za mało tych G7 było. Człowiek chciałby chociaż jeszcze jeden! 

Edytowałem aby moje pomyłki nie wprowadzały w błąd. Dzięki za zwrócenie uwagi. 

W zakresie tego meczu to zrozumiałe że masz więcej wiedzy. 

Dobrze że wychwyciłeś te pomyłki tak szybko! 

Edytowane przez ignazz

nic szokującego w tym nie było, tzn imo nie powinno być, ale zrobiła się z tego historia jak z Lebronem vs Mavs, z tą różnicą, że Lebronowi dawno to zostało wybaczone, mało tego, po gładkim 0-4, wszyscy go teraz chwalili jaki to on dalej nie wspaniały i jeszcze Rox bez Duranta machnął

takie to są standardziki u nas

Ja na to inaczej patrzę. U nas na forum poza tak na szybko za mocnej moim zdaniem reakcji ( przereagowanie raczej podyktowane zaskakującym w tej sytuacji odpadnięciem DEN) świat poszedł dalej. I tej nagonki na Joka ( poza pojawieniem się w CV GOAT nowego negatywnego wpisu) nie odczuwam jakoś. Tu raczej twoja reakcja była historia tego forum jako tako. I dlatego to wraca. Bo jeszcze w tym trochę tkwisz. Jak mi knicks teraz wygrzmoci spurs 2x 30 punktami to też pojawi się szok u mnie i nawet w październiku we wpisach będę to poruszał. Chcę wierzyć że się to nie wydarzy. 

Ostatecznie to nie będzie moja wina bo to nie ja biegam po parkiecie. Dlatego dystans jest potrzebny. I tymi żarcikami jedynie zachęcam do większego dystansu. 

A na Ciebie nawet nie wspominanie na wprost Joka działa jak płachta na byka. 

A świąt mamy prześmiewczy. 

Łatwiej komuś kogoś wyśmiać niż samemu coś stworzyć wartościowego. 

Ja w tej serii mam sobie tylko jedno do zarzucenia. Przełożyłem o kolejny rok wyjazd do Teksasu przez co mnie tam nie ma. 

Czysta głupota. 

dobra bo jeszcze raz powtórzę

Cytat

Jok w g5 i g6 27.5/10.5/13 na 67TS i 132 ortg

teraz sobie porównaj wpisy o Joku wielu userów, a Twoje o Wembym i serii wymówek jak to mu teraz ciężko

ale to ja czegoś nie przepracowałem - wiadomix

11 minut temu, ignazz napisał(a):

Ja w tej serii mam sobie tylko jedno do zarzucenia. Przełożyłem o kolejny rok wyjazd do Teksasu przez co mnie tam nie ma. 

a to nawet wczoraj się zastanawiałem jak to możliwe, że nie poleciałeś, choćby do miasta jeślii nawet o bilety byłoby ciężko

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Brunson 2590 minut w rs

Towns 2322

Wemby 1866

To pokazuje że bardzo wątpliwy musi być ten aspekt kondycyjny tego freaka. Zakrzepica, budowa ciała rodem z UFO wymusza takie rozpisywanie minut aby gość się nie złożył moim zdaniem. I do teraz takiego grania intensywnych minut możliwe że on nigdy nie będzie się nadawał. 

Gdzieś mi minęła statystyka z 1999 że Duncan w serii finałowej odpuścił całe 11 minut czasu gry na 240 możliwych minut zrobił 229. 
Wemby tego chyba nigdy nie będzie mógł. 
I dlatego trener tak nim głupio czasem rotuje zabijając momentum. Może musi to robić z jakiś zdrowotnych względów!? Kij wie. 

A jak robi te minuty extra to wypada blado. 
Wygkada to jak tłumaczenie i szukanie wymówek? Tak. Bo może są ku temu powody? 

Podnoszę to właśnie dlatego. 

Duncan w 3 i 4 meczu finałowym siedział po minucie 

Edytowane przez ignazz