Skocz do zawartości

Victor Wembanyama

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy jest zawodnik, który w tak krótkim czasie przeszedł drogę od bohatera do zera. Wystarczyły jedne playoffy i kawałek końcówki rs, choć nasiliło się to wszystko po serii z Blazers. Może wróci mu rozum, jeśli nie to będzie miał ciężary na własne życzenie.

12 minut temu, Roggi napisał(a):

Szósty finał Victora i szósty oklep🤪

Adaś Miauczyński koszykówki. 

Eurobasket u16 - 2. Miejsce

MŚ u19 - 2. Miejsce

Liga Francuska 22/23 - 2. Miejsce

IO 2024 - 2. Miejsce

NBA Cup - 2. Miejsce

Finały NBA - 2. Miejsce

Nawet jak zdobył mistrzostwo Francji w sezonie 21/22 to i tak musiał czuć się jak drugi, gdyż nie grał w finałach.

Czy można już mówić o genie przegrywu? Nie wiem. 

3 godziny temu, ignazz napisał(a):

Nie przesadzajcie teraz w drugą stronę. 

dobrze ze Spurs to przejebali, bo by byl lament niesamowity ze Wemby gra w g6

bo ten flagrant ktory wg mnie powinien dostac gdzie podszedl pod Brunsona to by byl 4 w playoffach czyli zawieszenie na mecz?

W dniu 14.06.2026 o 14:42, Kubbas napisał(a):

dobrze ze Spurs to przejebali, bo by byl lament niesamowity ze Wemby gra w g6

bo ten flagrant ktory wg mnie powinien dostac gdzie podszedl pod Brunsona to by byl 4 w playoffach czyli zawieszenie na mecz?

prędzej Bridgesa by zawiesili za ten faul na Brunsonie niż Wembyego.

Przecież to jest gotowy scenariusz na film Disneya. Przez całą karierę niedoceniany Brunson, dopiero druga runda draftu mimo sukcesów na uczelni, ciągle słyszy, że jest za mały, za słaby, za wolny, nie broni. Trafia do organizacji patałachów i pośmiewiska, którą trapi jakaś klątwa i nikt poważny nie chce tu grać, a i tak jest oceniany jako "przepłacony". Potem mozolnie ciągnie ich do finałów, gdzie przychodzi się zmierzyć z french-freak, który jeszcze nic nie osiągnął, a niektórzy już go koronują goatem i wiecznym mvp. Do tego gigant swoim zachowaniem w PO sam się pozycjonuje na miejscu tego złego, jeszcze sędziowie na wiele mu pozwalają w tych finałach. I w decydującym meczu to Brunson rzuca 45 mając kilka akcji przeciwko "arcywrogowi". Oczywiście idealnie by było gdyby doszło do gm7 i Pan Brunson zakończył to gamewinnerem "in your face" przeciwko French Prince, ale to może już w sequelu :)

On na szczęście rywalizował przeciw francuskiemu cesarzowi. On koło księcia na szczęście nie stał ;) 

Trafił mu się tragiczny karakan to go pojechał. 

I to przepięknie. Bo te 4Q to dawno nie widziałem równocześnie takiej poezji i takiej tragedii z drugiej strony. 

2 w 1. 

• 1 miesiąc temu...