Skocz do zawarto艣ci

(3) Minnesota Timberwolves - (6) Phoenix Suns - WCF 1st Round

Sachs

wolves vs suns   

22 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Stawiam na

• Timberwolves w 7
      4
    • Timberwolves w 6
      8
    • Timberwolves w 5
      0
    • Timberwolves w 4
      0
    • Suns w 7
      5
    • Suns w 6
      4
    • Suns w 5
      1
    • Suns w 4
      0

Ankieta zosta艂a zamkni臋ta

Rekomendowane odpowiedzi

ogl膮da艂em聽 ten mecz z ko艅c贸wki regulara i zwyczajnie wygl膮da艂o to 藕le dla Wolves. Wiadomo, to tylko jeden mecz, ale jak patrz臋 na RS games to by艂o +18, +10 i + 19 w tym w艂a艣nie ostatnim meczu. Wiecie, co艣 tu mo偶e byc na rzeczy i nie trzeba by膰 or艂em 偶eby wymy艣le膰, 偶e matchup dla Wolves jest fa-tal-ny, KAT jest bez formy a oboje, a przede wszystkim Gobert b臋d膮 spamowani p'n'r.聽 Suns in 6 a mo偶e nawet szybciej

Edytowane przez rw30
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

5 minut temu, rw30 napisa艂(a):

ogl膮da艂em聽 ten mecz z ko艅c贸wki regulara i zwyczajnie wygl膮da艂o to 藕le dla Wolves. Wiadomo, to tylko jeden mecz, ale jak patrz臋 na RS games to by艂o +18, +10 i + 19 w tym w艂a艣nie ostatnim meczu. Wiecie, co艣 tu mo偶e byc na rzeczy i nie trzeba by膰 or艂em 偶eby wymy艣le膰, 偶e matchup dla Wolves jest fa-tal-ny, KAT jest bez formy a oboje, a przede wszystkim Gobert b臋d膮 spamowani p'n'r.聽 Suns in 6 a mo偶e nawet szybciej

Wolves maja ustawiona obrone tak, zeby nie trafiac spod kosza ani za trzy. Zachecaja do rzutu z poldychy.

Durant, Beal, Booker lubia to. Idealny matchup dla Suns.

Oczywiscie go Wolves i tak !

Odno艣nik do komentarza

No i super, 偶e chocia偶 jeden z fan贸w co艣 tam stworzy艂 bo jednak najlepiej ogarniacie w艂asne podw贸rko.聽

Co do przebiegu serii to Suns widz臋 tu jako nieznacznych faworyt贸w. Nie potrzebuj膮 jako艣 bardzo wbija膰 si臋 w pomalowane, operowanie na dystansie czy midrange to ich typowa gra, gdzie sami b臋d膮 pr贸bowali tworzy膰 tam przewagi na takim Townsie. Do tego forma Suns z ko艅c贸wki RS to niezly prognostyk i mo偶na oczekiwa膰, 偶e to ca艂e pseudo big 3 b臋dzie we wzgl臋dnie dobrej formie, wi臋c swoje powinni punktowa膰. Do tego nie jestem fanem gry Goberta w Playoffach, mam te偶 podejrzenia co do zdrowa KATa, dlatego w艂a艣nie widz臋 tu awans Phoenix, powiedzmy, 偶e w 6.

Odno艣nik do komentarza

Suns w tym sezonie nie zach臋ca艂o do ogl膮dania, wi臋c wielu fan贸w tego zespo艂u nie ogl膮da艂o wielu mecz贸w. Optymizmu na play-offy u mnie brak. Brakuje Suns rozgrywaj膮cego. W pierwszym meczu z Minnesot膮 ogl膮da艂em do 3 kwarty. Potem wola艂em si臋 wyspa膰. Minnesota w pewnym momencie dobrze broni艂a i odskoczyli na bezpieczn膮 przewag臋. Nie wiem czy Suns nie straci艂o Graysona Allena - skr臋cona kostka. Wolves dobrze bronili. Nurkic i Durant na plus. Booker niewidoczny (dobrze broniony). 艁awka jaka艣 taka nie mrawa. Zobaczymy co dalej.

Edytowane przez Suns Fever
Odno艣nik do komentarza

35 minut temu, Suns Fever napisa艂(a):

Suns w tym sezonie nie zach臋ca艂o do ogl膮dania, wi臋c wielu fan贸w tego zespo艂u nie ogl膮da艂o wielu mecz贸w. Optymizmu na play-offy u mnie brak. Brakuje Suns rozgrywaj膮cego. W pierwszym meczu z Minnesot膮 ogl膮da艂em do 3 kwarty. Potem wola艂em si臋 wyspa膰. Minnesota w pewnym momencie dobrze broni艂a i odskoczyli na bezpieczn膮 przewag臋. Nie wiem czy Suns nie straci艂o Graysona Allena - skr臋cona kostka. Wolves dobrze bronili. Nurkic i Durant na plus. Booker niewidoczny (dobrze broniony). 艁awka jaka艣 taka nie mrawa. Zobaczymy co dalej.

Beal, Booker i jeszcze Durant do holowania ga艂y i jeszcze tam da膰 typowego PG? mi si臋 w艂a艣nie wydawa艂o, 偶e taka konstrukcja rosteru uniemozliwa tam danie rozgrywajacego w typie CP3. Co by nie mowic na papierze backcourt Beal Booker to ofensywnie najlepszy w lidze.

Odno艣nik do komentarza

2 minuty temu, steve napisa艂(a):

Beal, Booker i jeszcze Durant do holowania ga艂y i jeszcze tam da膰 typowego PG? mi si臋 w艂a艣nie wydawa艂o, 偶e taka konstrukcja rosteru uniemozliwa tam danie rozgrywajacego w typie CP3. Co by nie mowic na papierze backcourt Beal Booker to ofensywnie najlepszy w lidze.

Wola艂bym dobrego rozgrywaj膮cego i z 2 solidnych rezerwowych zamiast Beala.聽 Ale racja w obecnym sk艂adzie nie ma miejsca na prawdziwego rozgrywaj膮cego i tak to wygl膮da na razie kiepsko jak rozgrywa膰 na si艂臋 ma Booker lub Beal.

Odno艣nik do komentarza

Robotnicy (Minnesota) konta gwiazdeczki (Phoenix). Na razie wychodzi, 偶e orka na parkiecie Minnesoty do przodu. 艢wietny by艂 fragment, kiedy Edwards rzuci艂 dwie tr贸jki w akcjach 1 na 1 Par贸wiarzowi Durantowi, a potem jeszcze doprawi艂 przechwytem na nim i wsadem dodatkowo. Wszystkiemu jeszcze uczestniczy艂 trash talk w kierunku Par贸wiarza po jednej z tr贸jek. Oberwa艂o si臋 te偶 Bealowi, kt贸remu Edwards pokazywa艂, 偶e jest za ma艂y po jednej z udanych akcji. Idzie wymiana warty i Edwards idzie po 艂by Duranta, Beala i Bookera.

Phoenix to dla mnie taka ekipa bez charakteru obecnie. Prawie sami go艣cie od rzucania za trzy/p贸艂 dychy - Par贸wiarz Durant, Beal, Eric Gordon, Booker, Grayson Allen. Nie ma tutaj komu atakowa膰 kosza, a jeszcze prowadzi膰 wszystko musi 36-letni Par贸wiarz, kt贸ry w tym meczu ze swojego tercetu gwiazdeczek by艂 zdecydowanie najlepszy. Nie ma w S5 robotnik贸w do obrony, gdzie Minnesota ma Edwardsa i Townsa w S5 z robotnikami od brudnej roboty, kt贸rzy 艣wietnie si臋 tutaj wywi膮zali.聽

W erze s艂abych defensyw Minnesota na mega plus pod tym wzgl臋dem. Z drugiej strony patrz膮c na Duranta w tym meczu w wieku 36-lat przy jego wzro艣cie i lekko艣ci poruszania si臋, wzorowego rzutu, ogromn膮 pora偶k膮 b臋dzie, 偶e prawdopodobnie ugra tylko dwa mistrzostwa przy takiej skali talentu ofensywnego, ale idzie w ostatnich kilku sezonach w dru偶yny obudowane gwiazdami bez robotnik贸w, a chyba lepiej dla niego, gdyby gra艂 w takiej Minnesocie zamiast Townsa i tutaj mia艂by wi臋ksze szanse na mistrzostwo.

Odno艣nik do komentarza

6 godzin temu, Denis Bad Boy Za艂臋cki napisa艂(a):

Par贸wa Durant, prujdupa Booker i pizdeczka Beal - nie da si臋 tej dru偶ynie kibicowa膰, mam nadziej臋, 偶e wszystko pierdolnie ju偶 w tej serii, aczkolwiek pewien nie jestem, bo Sota ma ludzi potrafi膮cych zawodzi膰 na najwi臋kszej scenie

Da si臋 kibicowa膰. Ja kibicuj臋.

Go Suns!

Odno艣nik do komentarza

10 godzin temu, Denis Bad Boy Za艂臋cki napisa艂(a):

Par贸wa Durant, prujdupa Booker i pizdeczka Beal - nie da si臋 tej dru偶ynie kibicowa膰, mam nadziej臋, 偶e wszystko pierdolnie ju偶 w tej serii, aczkolwiek pewien nie jestem, bo Sota ma ludzi potrafi膮cych zawodzi膰 na najwi臋kszej scenie

Od ponad 30 lat kibicuje Suns - i nie zamierzam rezygnowa膰 :)Fakt dzi艣 ci臋偶ko jest by膰 ich fanem szczeg贸lnie po dobrym wyniku z 2021- kiedy to co drugi na forum przykleja艂 si臋 do kibicowania Suns . Dodatkowo - Booker nie pomaga jest mocno kontrowersyjny, Beal wiecznie si臋 艂amie - ale dziwi臋 si臋 偶e jest tak wiele negatywnych emocji dot. Duranta - przecie偶 kole艣 mimo 35 lat gra naprawd臋 艣wietny sezon.聽

jeste艣my po pierwszym meczu -spokojnie z emocjami i podnietami na temat Wilk贸w - 聽je偶eli b臋dzie zdrowie to licz臋 偶e w 7 dla Suns.聽

Odno艣nik do komentarza

no i w pierwszym meczu sprawdzi艂o si臋 mniej wi臋cej to, o czym pisa艂am, 偶e musi zadzia艂a膰 by Wolves wygrali.

Ant po raz kolejny przej膮艂 mecz w niezwyk艂y spos贸b, ale mimo wszystko warto podkre艣li膰 kilka innych rzeczy:

- 艣wietna pierwsza po艂owa Townsa. Taki KAT, to najlepszy KAT - ma艂o g艂upich decyzji, prosta i skuteczna gra, mn贸stwo po偶ytecznych rzeczy na parkiecie. Durant na nim rzuci艂 swoje, ale Durant prawie na ka偶dym rzuci swoje ;) P贸藕niej ju偶 si臋 troch臋 towns ogarna艂 i w D, jak ca艂a Sota. S臋dziowie dalej go nienawidz膮 i daj膮 jakie艣 fantomowe gwizdki, ale to chyba si臋 ju偶 nie zmieni, a on swoim nieskoordynowaniem te偶 nie pomaga

- McDaniels by艂 艣wietny na Bookerze i w help D, w dodatku do艂o偶y艂 co艣 w ataku i to w zasadzie wszystko, czego mo偶na od niego oczekiwa膰 w tej serii.

- NAW i Naz Reid - znakomita gra rezerwowych Wolves. Zw艂aszcza NAW w obronie na obwodzie biega艂 jakby od tego zale偶a艂o jego 偶ycie.

- no i oczywi艣cie Rudy Gobert. Tak graj膮cy Rudy rozwiewa wszelkie w膮tpliwo艣ci nt zasadno艣ci tego trejdu.

S艂abiutki mecz Conleya, wypad艂 SlowMo, tak偶e nadal s膮 te偶 rzeczy do poprawy. z tego co czyta艂am to dzisiejsza sesja filmowa wolves opar艂a si臋 o popraw臋 defensywy i tak chyba chc膮 ten matchup przechyli膰 na swoj膮 korzy艣膰 - st艂amsi膰 Suns w D a ofensywie liczy膰 na talent Anta i Townsa.

Nie ma oczywi艣cie co przereagowywa膰 po 1 meczu, bo mo偶e p贸j艣膰 za chwilk臋 blowout w drug膮 stron臋 i b臋dziemy m贸wi膰, 偶e Gobert niegrywalny w PO, 偶e KAT jest soft, etc, ale ze wszystkich serii playoffowych chyba nikt nie potrzebowa艂 zwyci臋stwa tak jak Wolves. Gdyby przegrali, to nie wiem czy byliby w stanie mentalnie si臋 podnie艣膰, a tak zyskali troch臋 pewno艣ci siebie.聽

Nie wpa艣膰 w overconfidence, gra膰 prost膮 koszyk贸wk臋 i b臋dzie ok. Ogl膮da艂am ten zespo艂 dziesi膮tki razy w tym roku i wiem, 偶e ta obrona to nie byl fluke i s艂aby dzie艅 Bookera. Wolves s膮 w stanie zagra膰 na tym poziomie w obronie w ca艂ej serii, tylko maj膮 tendencj臋 do kombinowania i popadania w stan gdy chc膮 wygra膰 iso-g艂upio-ofensyw膮, za czym idzie milion strat, transition d, b艂臋dy w rotacjach i dziury w obronie. Jak suns w jaki艣 spos贸b zmusz膮 do takiego grania, 偶e ofensywa stoi i zmusz膮 wolves do strat to b臋dzie ich najwi臋ksza szansa

Odno艣nik do komentarza

Cz艂owiek cz艂owiekowi wilkiem. A czasem okazuje si臋 偶e to zwyk艂y kundel tylko nieumyty. W tym temacie mo偶na ciut wi臋cej.聽

Tym bardziej 偶e suns nie s膮 obecnie kojotami. Brakuje twardo艣ci. Dziwnie to zabrzmi ale ch艂opak z plecakiem dzi艣 musi robi膰 za wykidaj艂o.聽

I ma艂o kto pisze o jego lepszej obronie od paru lat.聽

Przechodz膮c do golden ju偶 przemodelowa艂 obron臋.聽

Odno艣nik do komentarza

To o wilku i cz艂owieku ok sprawdza si臋 cz臋sto te powiedzenie. O kundlu i kojotach to za cienki jestem 偶eby rozszyfrowa膰 ten rebus. Musia艂by艣 jak膮艣 podpowied藕.聽

Wyparlo rozkmini艂 suns idealnie podobnie jak my艣la艂em o tym ogl膮daj膮c i ju偶 po meczu, chcia艂em tylko dorzuci膰 偶e w tym akurat meczu s臋dziowanie by艂o takie jakie w艂a艣nie powinno by膰 a nie jest sezonie. Par臋 meczy co艣 tam obejrza艂em i ci膮g艂e gwizdki bo BY艁 KONTAKT, potem sprawdzanie czy by艂 bo mo偶e nie by艂. Ju偶 co lepsi sprytniejsi to chyba wol膮 si臋 wjeba膰 w obro艅ce 偶eby na faul w obronie wysz艂o ni偶 zdoby膰 punkty. Technical foul bo krzykn膮艂, bo pierdn膮艂... Jeszcze boston najlepiej obejrze膰 co 艣rednio napierdala艂 40 tr贸jek na mecz albo niedawno nawet kings jaki艣 mecz widzia艂em Fox sko艅czy艂 chyba co艣 12/29. Za 3... Ja tego nie mog臋 ogl膮da膰.

I abrakadabra 1 mecz playoffs i dostajesz tak膮 walk臋 (do pewnego momentu), arbitr贸w to jakby nie by艂o tam. Ogl膮dali replay co allen zajeba艂 艂okciem conleyowi orzekli zwyk艂y faul, ciekawe co by w rs dosta艂 za to, wiecej nie pamietam jakie艣 pierdo艂y. Zak艂adaj膮c 偶e w innych meczach b臋dzie takie samo podej艣cie do gwizdk贸w (nie wiem w sumie to czysta teoria, widzia艂em ten 1 mecz. ale zara si臋 dowiem mo偶e) to w rs to mo偶e i by艂o 3-0 ok. Ale rs to inna dyscyplina sportu jest. Jedyne z czym si臋 nie zgadzam to te par贸wki bo Durant jest dalej kozakiem i tylko on no mo偶e jeszcze Beal ale w膮tpie mo偶e co艣 spr贸bowa膰. Ale uwa偶am 偶e musz膮 wyr贸wna膰 to teraz jak nie to stawiam hajs na 4-0 albo 4-1.聽

A napisa艂em 偶e si臋 obsra艂 dlatego bo: Edwards w po艂owie trzeciej kwarty zaczyna rozwa艂k臋, w pewnym momencie zaczyna go durant kry膰 bo vogel widzi co si臋 dzieje. I dobrze broni durant tylko 偶e ant trafia z p贸艂dystansu mega trudnego聽fade awaya z r臋k膮 na twarzy a potem te tr贸jk臋 o kt贸rej pisa艂 Wyparlo i s艂yszy kd od niego : ................................ . Mniej wi臋cej mo偶na zgadywa膰 co m贸g艂 us艂ysze膰 skoro by艂y kr贸l strzelc贸w ligi dowiedzia艂 si臋 偶e musi urosn膮膰 jeszcze troch臋. Mecz trwa dalej pociski w obie strony lec膮 dalej nie ma opcji na powstrzymanie edwardsa. Tu nawet trenera nie mo偶na wini膰 bo zmienia艂 krycie, podwojenia no co艣 pr贸bowa艂. I ten trash talk by艂 istotny bo od kogo艣 takiego jak kd kt贸ry us艂ysza艂 偶e jest pizda i sweepa dostanie i na wakacje niech se jedzie no to powinien co艣 jednak zrobi膰 wi臋cej w ataku. Tymczasem by艂o wida膰 po suns, po twarzy vogela i po rzuceniu r臋cznika na nieca艂e 4 minuty do ko艅ca przy -20 偶e no nie b臋dzie z tego chleba.聽

Przechodz膮c do warriors zmieni艂 sw贸j spos贸b bronienia? Bo twierdzenie 偶e durant przechodz膮c do gsw przemodelowa艂 ich D wydaje si臋 lekko kontrowersyjne.

Odno艣nik do komentarza

Zacz膮艂 du偶o lepiej broni膰 bli偶ej kosza. Du偶o lepsza zbi贸rka i sporo blok贸w. Zacz膮艂 si臋 stara膰 po tej stronie parkietu. Maj膮c WCZE艢NIEJ Ibake i Perkinsa Adamsa i inne kloce m贸g艂 to ola膰聽

Mia艂 okresy gdzie robi艂 1,6-1,8 bloku na mecz. 聽

Edytowane przez ignazz
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.