agresywnychomik Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 6 minut temu, RappaR napisał(a): Zacząłem Ben Hura. Tylko 4h ma - ma ktoś link do wersji reżyserskiej, bym nie oceniał skrótu? Miejsce w prv sobie zrob.xD 5 minut temu, P_M napisał(a): Ja Braveheart zacząłem xD xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 10 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Miejsce w prv sobie zrob.xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) Ja muszę obejrzeć tylko Ben Hura, Hero i Barry Lyndon, ale Samuraia i Interstellar se powinienem tez wciagnsc bo malo co je pamietam. Które z tych trzech/pięciu jest najkrótsze i łatwo dostepne żeby dziś zaliczyć ? XD Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 3 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a): Ja muszę obejrzeć tylko Ben Hura, Hero i Barry Lyndon, ale Samuraia i Interstellar se powinienem tez wciagnsc bo malo co je pamietam. Które z tych trzech/pięciu jest najkrótsze i łatwo dostepne żeby dziś zaliczyć ? XD Hero jest na Yt ma 1,5h ale z pl lektorem. Inna opcja to torrent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 3 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a): Ja muszę obejrzeć tylko Ben Hura, Hero i Barry Lyndon, ale Samuraia i Interstellar se powinienem tez wciagnsc bo malo co je pamietam. Które z tych trzech/pięciu jest najkrótsze i łatwo dostepne żeby dziś zaliczyć ? XD Hero jest najkrótsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) 27 minut temu, P_M napisał(a): Hero jest na Yt ma 1,5h ale z pl lektorem. Inna opcja to torrent Nie no z lektorem to nie chce, nigdy nie oglądam filmów bez oryginalnego dźwięku. Dla mnie wymowa to prawie równa połowa gry aktorskiej Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Podpisuje się, filmy z lektorem powinny być zakazane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 20 minut temu, RonnieArtestics napisał(a): Nie no z lektorem to nie chce, nigdy nie oglądam filmów bez oryginalnego dźwięku. Dla mnie wymowa to prawie równa połowa gry aktorskiej Ja się z tym zgadzam, napisałem tylko jakie są opcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Barry Lyndon macie nawet w telewizji, w najbliższą niedzielę. Rękopis znaleziony w Saragossie nie poszedł w ogóle, w drafcie (a mógł też w tej kategorii). Tak doceniacie polskie perełki? Specjaliści od Tarkowskiego - @BMF @ernie9005. Co powiecie o filmie Andriej Rublow? Bo też chyba tu pasował, a podobno sztos. Btw, myślałem, że właśnie więcej takich nieoczywistych, ale mocnych picków będzie w tym drafcie (spoza USA/UK), jak choćby te dwa wyżej wymienione. A np. w tej kategorii poszły takie filmy, że już na starcie imho widać sporą dysproporcję między ścisłą topką, a resztą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 4 minuty temu, Braveheart22 napisał(a): Barry Lyndon macie nawet w telewizji, w najbliższą niedzielę. Rękopis znaleziony w Saragossie nie poszedł w ogóle, w drafcie (a mógł też w tej kategorii). Tak doceniacie polskie perełki? Specjaliści od Tarkowskiego - @BMF @ernie9005. Co powiecie o filmie Andriej Rublow? Bo też chyba tu pasował, a podobno sztos. Btw, myślałem, że właśnie więcej takich nieoczywistych, ale mocnych picków będzie w tym drafcie (spoza USA/UK), jak choćby te dwa wyżej wymienione. A np. w tej kategorii poszły takie filmy, że już na starcie imho widać sporą dysproporcję między ścisłą topką, a resztą. No niestety sporo rozczarowań. Rękopis znaleziony w Saragossie też chciałbym obejrzeć, ogólnie w tej kategorii kilka polskich filmów z dumą mogłoby iść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Teraz, RappaR napisał(a): No niestety sporo rozczarowań. Rękopis znaleziony w Saragossie też chciałbym obejrzeć, ogólnie w tej kategorii kilka polskich filmów z dumą mogłoby iść. +1 też taki film, który jest na liście do obejrzenia od wielu wielu lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 rozumiem ze jak wybrałem Ben Hura to nie muszę go oglądać bo z miejsca jest na 1 miejscu u mnie? xd / a ja dzisiaj sobie Bestie obejrzałem w kinie, świetny film btw, polecam bardzo, choć to chyba bardziej dla Erniego i BMFa niż reszty wesołej ferajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 5 minut temu, Qcin_69 napisał(a): rozumiem ze jak wybrałem Ben Hura to nie muszę go oglądać bo z miejsca jest na 1 miejscu u mnie? xd Dostajesz po prostu +150 pkt ekstra do wyniku końcowego za wybranie filmu, którego nie widziałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernie9005 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 15 minut temu, Braveheart22 napisał(a): Barry Lyndon macie nawet w telewizji, w najbliższą niedzielę. Rękopis znaleziony w Saragossie nie poszedł w ogóle, w drafcie (a mógł też w tej kategorii). Tak doceniacie polskie perełki? Specjaliści od Tarkowskiego - @BMF @ernie9005. Co powiecie o filmie Andriej Rublow? Bo też chyba tu pasował, a podobno sztos. Btw, myślałem, że właśnie więcej takich nieoczywistych, ale mocnych picków będzie w tym drafcie (spoza USA/UK), jak choćby te dwa wyżej wymienione. A np. w tej kategorii poszły takie filmy, że już na starcie imho widać sporą dysproporcję między ścisłą topką, a resztą. Ja Rekopis bardzo powaznie rozwazalem w kategorii najlepszy film polski, uwazam go za arcydzielo polskiej kinematografii. Pisalem nawet o tym na priv jednemu z uczestnikow zabawy. Ten film jest bardzo ceniony na swiecie. Mozna znalezc w internecie wypowiedzi tak znaczacych ludzi kina jak Scorsese czy Coppola, ktorzy uwazaja go za dzielo wybitne. Bardzo oryginalne, szczegolnie na swoje czasy, surrealistyczne kino. Jednak, w takim atfie nie da sie uciec od wlasnych subiektywnych upodoban, a Bialy Kieslowskiego jest jednym z moich ulubionych filmow i jak mialem wybierac pomiedzy tymi dwoma to wybralem Zamachowskiego i Gajosa. Ogladalem Rublowa, podobal mi sie. Na filmwebie ocenilem go na 8/10. Film symboliczny, na pierwszy rzut oka opisujacy wedrowke malarza ikon po Rusi, a tak naprawde to traktat o zyciu i rozterkach artysty, czy w ogole o czlowieczenstwie. Bardzo surowy w srodki artystycznego wyrazu i dlugi, wiec trudno polecic komus na wieczor (tak jak Stalkera xD). Ofiarowanie uwazam za najlepszy film Tarkowskiego, dlatego tak pickowalem. Tematyka jest "fajna". Chyba nie widzialem lepszego filmu. Ciekaw jestem, czy sie spodoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 4 minuty temu, Qcin_69 napisał(a): rozumiem ze jak wybrałem Ben Hura to nie muszę go oglądać bo z miejsca jest na 1 miejscu u mnie? xd Ja jebe, ban na atfy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 1 minutę temu, P_M napisał(a): Ja jebe, ban na atfy... działający wstecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 5 minut temu, RappaR napisał(a): Dostajesz po prostu +150 pkt ekstra do wyniku końcowego za wybranie filmu, którego nie widziałeś I drugie 150 za męska decyzje aby go nie oglądać po wyborze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Można jeszcze zmienić pick? XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Braveheart obejrzany, mieszane uczucia, nierówny film. Jeszcze bardziej uważam, że kategoria epos jest z dupy. 15 minut temu, Kily napisał(a): Można jeszcze zmienić pick? XD Na szczęście to serial, więc nie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 6 minut temu, P_M napisał(a): kategoria epos jest z dupy Amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi