Skocz do zawartości

ATF - kinematografia

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Gregorius napisał(a):

Głosowanie w kategorii dramat to będzie prawdziwy dramat. Wszystkie filmy oglądałem z czego większość nawet nie dawno. Mógłbym praktycznie losowo wyznaczyć pierwszą 6 i powstała by lista którą mógłbym bronić. Nie wiem czy nie najmocniej obsadzona kategoria z jednym filmem który odstaje (w tej kategorii bo bardzo dobry film)

No ja mam tylko Kane'a do obejrzenia i RainMana do odświeżenia, mimo wszystko najłatwiejsza lista do zrobienia dla mnie :D

1 minutę temu, P_M napisał(a):

No ja mam tylko Kane'a do obejrzenia i RainMana do odświeżenia, mimo wszystko najłatwiejsza lista do zrobienia dla mnie :D

Pod kątem oglądania ja nic nie musze oglądać. Ale pod względem oceny jest bardzo trudno bo same dobre firmy. I nie wiem czy głosować na filmy które są dla mnie najlepsze. Czy starać się być obiektywny i oceniać po wpływie filmu. Nie wiem jak porównać ze sobą Obywatela Kane np. z Zapaśnikiem (całkowicie prywatnie top2). Oglądaliście Felon tak przy okazji? byłby lepszy od co najmniej jednego filmu na liście.

1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

Oglądaliście Felon tak przy okazji? byłby lepszy od co najmniej jednego filmu na liście.

Oglądaliśmy :) dobry, ale nie wybitny, notabene teraz widzę, że też mam nieoceniony dzięki :D

3 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Nie wiem jak porównać ze sobą Obywatela Kane np. z Zapaśnikiem (całkowicie prywatnie top2).

Zapaśnik mi się podobał, ale c'mon on w top2 sportowych się nie mieści, a co dopiero w dramacie.

11 minut temu, P_M napisał(a):

Zapaśnik mi się podobał, ale c'mon on w top2 sportowych się nie mieści, a co dopiero w dramacie.

nie wiem ktorym okiem ogladales ten film zeby w ogole go rozwazac w kategorii sportowe

strzelam ze tym trzecim!

Edytowane przez julekstep

13 minut temu, P_M napisał(a):

spoko, widzę że na wiki też pisze że to 'sports drama' gdzie jednocześnie w tej samej wikipedii pro wrestling nie jest nawet określony jako sport (i jest to wyraźnie zaznaczone) :)

czyli jest to film 'sportowy' ponieważ w pewnym stopniu (tło/punkt zaczepienia) bazuje na aktywności która nawet nie jest sportem 

mkay!

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

spoko, widzę że na wiki też pisze że to 'sports drama' gdzie jednocześnie w tej samej wikipedii pro wrestling nie jest nawet określony jako sport (i jest to wyraźnie zaznaczone) :)

czyli jest to film 'sportowy' ponieważ w pewnym stopniu (tło/punkt zaczepienia) bazuje na aktywności która nawet nie jest sportem 

mkay!

czyli średni/słaby pick w obu kategoriach by był :D

Teraz, julekstep napisał(a):

chyba Ty

Przykro mi, w sportowym pierwotnie zapaśnik byłby w górnej części stawki (miałem go na swojej shortliscie jako drugi pick po fighterze), w dramacie w dolnej, ale jak w sumie napisałeś, że wrestling to nie sport, to faktycznie nawet w sportowym byłby bottom xD

1 godzinę temu, P_M napisał(a):

Po części się zgadzam mimo to że wspominam jego oglądanie lepiej niż większości filmów z tej kategorii. Ale obiektywnie rzecz biorąc też mam go nisko. Który film zrobił większe wrażenie przy oglądania. Czy obiektywna suma składowych jak gra aktorska/scenariusz/wpływ na kino itd

Teraz, RappaR napisał(a):

Szukamy sędziego do ATF, który nie będzie ujawniał wyników głosów przed czasem wszystkim poza mną

imho bądźmy dorośli i dawajmy normalnie publicznie głosy

jak tutaj co kategoria nie będzie wyników to to umrze po 2-3 kategoriach :P 

a serio wygrana w atfie, który skończy się jakoś po pół roku od draftu jest chyba sprawą mocno drugorzędną

3 godziny temu, RappaR napisał(a):

Już dwóch userów pokazało, że to za wysokie progi

obu nie ma w tym ATFie

no i tu i tak będzie mszczenie się za negatywne komentarze albo kombinowanie (jak np. jeden user co picknął Raya Allena Gladiatora a będzie nisko dawał Reggiego Millera Braveheart) - whatever, lepsze to niż żeby zabawa padła zanim dojdzie do 4tej kategorii

jak ktoś w tego typu atfie gra 'o wygraną' to jest to co najwyżej smutne :)  

Edytowane przez julekstep

• Reikai odpiął/ęła ten temat