BMF Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 1 minutę temu, ernie9005 napisał(a): W kategorii dramat poszly Obywatel Kane, Lot nad kukulczym gniazdem, Skazani na Shawshank czy Rain Man, wiec 12 Gniewnych ludzi nie bedzie nawet top 3 swojej kategorii. Yup, 12 gniewnych ludzi bardzo fajny film, super scenariusz, ale na jakimś artystyczno-wizualnym poziomie tam jest niewiele. Ale każdy ma coś z klasyki, która go kompletnie nie przekonuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a): pamiętam, że za dzieciaka ubóstwiałem ten film, potem zapomniałem tytułu i przez wiele lat nie mogłem go odkopać, niestety jak go w końcu znalazłem i odpaliłem po 20 latach, to strasznie nie przeżył tej próby czasu no to był idealny film pod pierwszą zajawkę NBA w 90's teraz faktycznie może być trochę meh (głównie ze względu na długość i jakość tego co na necie) dlatego chciałem podmienić na Magic & Bird, który jest genialnym, niedługim dokumentem - który imho każdy na tym forum powinien zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Teraz, RappaR napisał(a): Gran Torino Dla mnie wysoka pozycja, ale nie każdemu się spodoba, a konkurencja potężnie mocna. W sumie Lot nad kukułczym gniazdem chyba jedynka. 12 gniewnych ludzi to doskonały film, ale przy Locie jednak wymięka w kategorii dramat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Jeden Camby powie tak: 3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a): Raczej walka o pierwsze miejsce będzie między Dwunastu Gniewnych Ludzi i Lot nad kukułczym gniazdem. A inny Camby powie tak: 19 godzin temu, MarcusCamby napisał(a): @Kily zajebisty wybór. Moim zdaniem jedynka w swojej kategorii. Czasem najprostsze wybory są najlepsze. Sami widzicie ile 19 godzin robi z niektórymi A później jeszcze tak: 1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a): Dla mnie wysoka pozycja, ale nie każdemu się spodoba, a konkurencja potężnie mocna. W sumie Lot nad kukułczym gniazdem chyba jedynka. 12 gniewnych ludzi to doskonały film, ale przy Locie jednak wymięka w kategorii dramat. Chyba pójdę z tym do łapu-capu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Teraz, Kily napisał(a): Jeden Camby powie tak: A inny Camby powie tak: Sami widzicie ile 19 godzin robi z niektórymi Między moim zdaniem czyli moim prywatnym rankingiem upodobań, a tym co oceni większość jest spora różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Ja nie siedzę w temacie, ale @julekstep jest chyba ekspertem. Tam jest spółdzielnia do dzielenia kont pomiędzy różnych rabinów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Camby z rigczem jak zwykle, Lot jednak nr 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) 10 minut temu, julekstep napisał(a): teraz faktycznie może być trochę meh (głównie ze względu na długość i jakość tego co na necie) nie to chyba nie to, to chyba rzeczywiście ta fascynacja 90' basketem dodawała jej +100 do wszystkiego, na tamte czasy to było coś super, bo każdy z nas miał takie marzenia, a to wyglądało w sumie jak reportaż, bardzo się wkręcało w temat, no ale na dorosłego człowieka to tak już nie działa, strasznie się zdziwiłem, że mnie tak to nudzi, ale w sumie mam tak z wieloma filmami, najbardziej z głupkowatymi komediami typu "Nic nie widziałem, nic nie słyszałem" (czy tam na odwrót) kiedyś to był szał macicy, a dziś mnie tylko cringuje i w ogóle nie śmieszy Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 3 minuty temu, Kily napisał(a): Chyba pójdę z tym do łapu-capu A se wrzucaj, jak nie umiesz czytać, panie prawnik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a): Między moim zdaniem czyli moim prywatnym rankingiem upodobań, a tym co oceni większość jest spora różnica To skup się na swoim prywatnym zdaniu, że Shawshank nr 1, a później na brydża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 1 minutę temu, Kily napisał(a): To skup się na swoim prywatnym zdaniu, że Shawshank nr 1, a później na brydża Teraz to tam wiesz, jak żeś próbował CambyGOATa zgrillować! Ogólnie potężna kategoria, więc ciekaw jestem kto wygra tutaj najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 https://www.filmweb.pl/serial/Nędznicy-2000-8047 nie wiedzałem nawet, że to jest mini-serial, trochę szkoda, ja wiem ile to trwa, ale jednak ciężko mi tego nie traktować jak film, polecam jak ktoś się uchował i nie widział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Propozycja, może po prostu zawiążemy sobie tutaj jakiś taki mini dyskusyjny klub filmowy i jak skończymy tę zabawę, to przykładowo, trzech userów, daje swój film i walczą o nagrodę filmu tygodnia/miesiąca whatever na podstawie głosów ludzi, ktorzy w danym czasie owe filmy obejrzą i ocenią. Wówczas moglibyśmy międzygatunkowo filmy oceniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 1 minutę temu, P_M napisał(a): Propozycja, może po prostu zawiążemy sobie tutaj jakiś taki mini dyskusyjny klub filmowy i jak skończymy tę zabawę, to przykładowo, trzech userów, daje swój film i walczą o nagrodę filmu tygodnia/miesiąca whatever na podstawie głosów ludzi, ktorzy w danym czasie owe filmy obejrzą i ocenią. Wówczas moglibyśmy międzygatunkowo filmy oceniać Myślałem nad tym, ale drafty bardziej angażują ludzi Rywalizacja Zobacz ile postów masz w filmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 1 minutę temu, P_M napisał(a): Propozycja, może po prostu zawiążemy sobie tutaj jakiś taki mini dyskusyjny klub filmowy i jak skończymy tę zabawę, to przykładowo, trzech userów, daje swój film i walczą o nagrodę filmu tygodnia/miesiąca whatever na podstawie głosów ludzi, ktorzy w danym czasie owe filmy obejrzą i ocenią. Wówczas moglibyśmy międzygatunkowo filmy oceniać Odyseja Forumowa 3001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Teraz, RappaR napisał(a): Rywalizacja Tu też byłaby rywalizacja, o to czyj film jest najlepszy (głosowanie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 wczoraj zacząłem oglądać tą animację od BMF, dziś skończę, ale już mogę powiedzieć, że jest mega i z miejsca przebija wszystkie inne z tej kategorii, które widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) Widzieliście nowego spider-mana? Ja patrząc po mega recenzjach rozważałem obejrzenie go przed wyborem, ale ostatecznie nie chciałem wstrzymywać draftu Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez Kily Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Ej a serio władcę pierścieni jako całość oceniamy? Bo jak dla mnie to bust, drużyna pierścienia rozpierdala, a reszta tak sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 bardzo dobry, pierwsza część zresztą też. 3 minuty temu, Kily napisał(a): Widzieliście nowego spider-mana? Ja patrząc po mega recenzjach rozważałem obejrzenie go przed wyborem, ale ostatecznie nie chciałem wstrzymywać draftu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi