Skocz do zawartości

ATF - kinematografia

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Sam żeś przypał, to akurat kategorie, gdzie można wypełnić w pizdu pozycjami o ile P_M znowu nie będzie wybierał Matrixów czy G.I. Jones

to wywal romans (na tym forum 98% to typy) albo z polskich filmów zrób jedną kategorię

no serio przypał nie dać kategorii dla thrillerów, w kontekście chociażby ostatniego atfa (i tego że reżyser znany głównie z thrillerów* zajął drugie miejsce)

* sorry za spoiler, ale trzeba tego nooba @RappaR naprostować xD

Teraz, julekstep napisał(a):

to wywal romans (na tym forum 98% to typy) albo z polskich filmów zrób jedną kategorię

no serio przypał nie dać kategorii dla thrillerów, w kontekście chociażby ostatniego atfa (i tego że reżyser znany głównie z thrillerów* zajął drugie miejsce)

* sorry za spoiler, ale trzeba tego nooba @RappaR naprostować xD

To romans mogę, tylko filmy Hitchcocka lecą pod kryminały także. Ale fakt, zamiast romansu można. 

2 minuty temu, BMF napisał(a):

Ojciec Chrzestny - najlepszy kryminał 

@the_secret dwa wybory

Ojciech Chrzestny jest dla mnie filmowo tym czym było Divinity Oryginal Sin 2 growo

czyli jedną wielką nudną c***ozą, którą z jakiegoś powodu prawie wszyscy się zachwycają xD

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

Ojciech Chrzestny jest dla mnie filmowo tym czym było Divinity Oryginal Sin 2 growo

czyli jedną wielką nudną c***ozą, którą z jakiegoś powodu prawie wszyscy się zachwycają xD

Ja też nie c***a nie rozumiem czemu ktokolwiek się jara ojcem chrzestnym. Nudy do kwadratu

9 minut temu, RappaR napisał(a):

Żywot św Graala ;) 

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Ale serio braku jakiejkolwiek miłości dla Monthy Pythona się nie spodziewałem.

Btw - Ojciec Chrzestny 14. A i tak nie widziałem(ale czytałem książkę, bardzo dobra)

filmy Pythonów mają ten sam problem co ich Latający Cyrk (w sensie ten program 'serialowy') -> świetne skecze przeplatają się z tymi bardzo meh

no i jakbym miał brać to brałbym jednak Żywot Briana -> bo jednak końcowa scena i piosenka to majstersztyk (no i naśmiewanie się w taki sposób w takich latach z KK było faktycznie fajne, nie to co obecnie konformistyczne nooby na forumku :P)

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

filmy Pythonów mają ten sam problem co ich Latający Cyrk (w sensie ten program 'serialowy') -> świetne skecze przeplatają się z tymi bardzo meh

no i jakbym miał brać to brałbym jednak Żywot Briana -> bo jednak końcowa scena i piosenka to majstersztyk (no i naśmiewanie się w taki sposób w takich latach z KK było faktycznie fajne, nie to co obecnie konformistyczne nooby na forumku :P)

Teraz, Kily napisał(a):

Może jakbyś napisał prawidłowo tytuł filmu zamiast robić mix dwóch różnych to byłoby łatwiej :D

Walnąłem w spojlerze

Teraz, P_M napisał(a):

@BMF - Ojciec Chrzestny w kryminale? to dramat gangsterski, ale z pewnością nie kryminał.

Cytat

The Godfather is a 1972 American epic crime film directed by Francis Ford Coppola, who co-wrote the screenplay with Mario Puzo, based on Puzo's best-selling 1969 novel of the same title.

Cytat

Film kryminalny – w najbardziej ogólnym znaczeniu, to rodzaj gatunku filmowego, który tematyką obejmuje różne aspekty przestępczości i wymiaru sprawiedliwości w sprawach przestępstw.

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jeśli Matrix nie liczy się jako trylogia to z Ojca Chrzestnego brał bym zdecydowanie dwójkę

Analogicznie jak z Terminatorem - można stawiać wyżej Terminator 2 nad Terminator 1, ale bez pierwszej części nie byłoby rozwinięcia postaci/świata w drugiej.

1 minutę temu, BMF napisał(a):

Analogicznie jak z Terminatorem - można stawiać wyżej Terminator 2 nad Terminator 1, ale bez pierwszej części nie byłoby rozwinięcia postaci/świata w drugiej.

ja tam chyba biorę T1 nad T2, chociaż tu jest mega blisko (no i dwójka to jednak jeden z większych przełomów jeśli chodzi o efekty)

• Reikai odpiął/ęła ten temat