Skocz do zawartości

Czym mozemy sie pochwalic?

pitti_8

Rekomendowane odpowiedzi

idąc Twoim tokiem myślenia Kamil to nie powinniśmy głosować na żadną partię ,każda partia czy startujący na urząd prezydenta mówi o swoich planach a później z tego wychodzi gówno.

senatu już nie miało być od 10 lat ,podatek liniowy ,obniżka podatków co tam jeszcze.

Nie wiem kogo tokiem myślenia idziesz, ale na pewno nie moim...

Nie wiem czy mówię w języku suahili czy co, powtórzę jeszcze raz -> PAŃSTWO POLSKIE WG JKM NIE MA RACJI BYTU W DZISIEJSZYCH CZASACH I USTROJU GEOPOLITYCZNYM W REGIONIE...

W ogóle jedyna możliwość dla JKM aby wprowadzić jego plany to zamach stanu (najlepiej jeszcze, żeby w tym samym czasie jego pobratymcy w innych krajach tego samego dokonali)...

Nie wiem jak można brać na poważnie człowieka, który najchętniej wprowadziłby monarchię w Polsce, zabrał głos idiotom (w domyśle wszystkim, którzy mają inne poglądy niż on), zezwolił każdemu obywatelowi na posiadanie broni, odgórnie zabrał niektóre podatki (przy czym inne zostawił według własnego widzimisię nie pytając nikogo innego o zdanie), sprywatyzował wytwarzanie pieniądza czy też sądownictwo, wprowadził pokrycie pieniądza w złocie (a czemu k**** nie w perłach, szmaragdach czy gumijagodach? :roll:), itd. itp... ? :roll:

Państwa niedemokratyczne istnieją w dzisiejszych czasach przecież. I mają się dobrze. Monarchia, dyktatura - jak zwał tak zwał. Poza tym, na tę chwile to sprawa drugorzędna.

Nie wiem jak można brać na poważnie człowieka, który najchętniej wprowadziłby monarchię w Polsce, zabrał głos idiotom (w domyśle wszystkim, którzy mają inne poglądy niż on)

A co w tym złego, że chce, żeby głosowały tylko wyższe warstwy? Odpowiada Ci w 100% obecny ustrój? Poza tym, czym innym są prywatne poglądy, czym innym program partii.

odgórnie zabrał niektóre podatki (przy czym inne zostawił według własnego widzimisię nie pytając nikogo innego o zdanie),

Nie rozumiem o co w tym zdaniu chodzi, ale pewnie lepiej, żeby każdy płacił państwu jak najwięcej.

sprywatyzował wytwarzanie pieniądza czy też sądownictwo

??? To jasne, że sądy powinny być państwowe. A co do prywatnej emisji pieniądza to nie wiem, co jest złego w większej ilości walut.

Państwa niedemokratyczne istnieją w dzisiejszych czasach przecież. I mają się dobrze. Monarchia, dyktatura - jak zwał tak zwał. Poza tym, na tę chwile to sprawa drugorzędna.

Co to ma do tego co piszę to nie wiem...

Nie wiem jak można brać na poważnie człowieka, który najchętniej wprowadziłby monarchię w Polsce, zabrał głos idiotom (w domyśle wszystkim, którzy mają inne poglądy niż on)

A co w tym złego, że chce, żeby głosowały tylko wyższe warstwy? Odpowiada Ci w 100% obecny ustrój? Poza tym, czym innym są prywatne poglądy, czym innym program partii.
Wyższe czyli kto? Ja miałbym prawo głosu czy bym go nie miał? Ktokolwiek inny miałby głos, który liczył by się bardziej niż mój czy nie?

Poza tym rozróżnij 2 rzeczy - zasadę działania jakiegoś systemu od jego praktycznej realizacji... W przypadku pomysłów JKM już sama zasada jest poroniona, w przypadku tego co się u nas teraz dzieje jedynie realizacja najlepszego wymyślonego systemu przez ludzkość systemu kuleje (ze swojej perspektywy widzę tylko jedną lepszą kurewsko egoistyczną możliwość - jeśli to ja będę miał decydujące zdanie, a reszta niech się mnie słucha - jedyny system lepszy od demokracji - dla mnie, tylko ciekawe czy by Ci się spodobał)...

odgórnie zabrał niektóre podatki (przy czym inne zostawił według własnego widzimisię nie pytając nikogo innego o zdanie),

Nie rozumiem o co w tym zdaniu chodzi, ale pewnie lepiej, żeby każdy płacił państwu jak najwięcej.
JKM pieprzy ciągle o wolności, ale w jego wymarzonym państwie trzeba płacić np. na wojsko, a na np. edukację podstawową już nie - i zero dyskusji...

Jakby JKM powiedział: "zrzutka ogólnonarodowa (tzw. podatki) będzie szła na to czego wy jako naród oczekujecie"... On mówi inaczej: "pojebało was totalnie, na żadne darmowe szpitale, szkoły nie damy ani grosza mimo, mimo że was jest 90% społeczeństwa, za to armię odjebiemy w kosmos... Nie chcecie płacić na armię - to spieprzać z kraju dziady jedne!"...

Teraz rozumiesz?

sprywatyzował wytwarzanie pieniądza czy też sądownictwo

??? To jasne, że sądy powinny być państwowe. A co do prywatnej emisji pieniądza to nie wiem, co jest złego w większej ilości walut.
To chyba słabo czytasz JKM... Bo on by najchętniej sądy/więziennictwo sprywatyzował... A co złego w prywatnej emisji pieniądza? Pytasz serio?

Są 2 możliwości: Albo każdy sobie drukuje co chce i w jakich ilościach chce i wtedy np. sprzedajesz dom za 1000 jednostek jakiejś waluty a prywatna firma sobie akurat dzień później drukuje banknoty o nominalne miliarda jednostek i wydaje za 10 dolarów/5 litrów benzyny taki banknot... Jesteś w tym momencie bankrutem... Druga możliwość to kontrola państwa (ergo większe podatki), ale w takim razie po jaki c*** ktoś ma prywatnie wyrabiać gotówkę jak i tak państwo musi to ciągle kontrolować czy nie ma wałków... Państwo nie zamknie firmy i nie ucieknie na Kajmany z Twoimi pieniędzmi, prywatne firmy i owszem...

Przy calej mojej niecheci do Kamila i niezgodnosci w praktycznie kazdej dziedzinie zycia, kultury, polityki, sportu itd itp. musze mu przyznac słuszność w jednym zdanie które napisał.

PAŃSTWO POLSKIE WG JKM NIE MA RACJI BYTU W DZISIEJSZYCH CZASACH I USTROJU GEOPOLITYCZNYM W REGIONIE...

Taka prawda. Pomijam kwestie strywializowania jego pogladow, sprowadzenia ich do poziomu nacpanego psychopaty i wyrywania ich co chwila z kontekstu, bo tu nie ma sesnu dyskutowac. Chcialbym natomaist zauwazyc, ze zawsze cholernie cenilem JKM jako publicyste, komentoatora, mistrza cietej riposty itp, bo on faktycznie jako polityk w tak zidiociałym ustroju nie ma wielkich szans sie odnalezc. Ale z drugiej strony jest to jedyny facet, wobec ktorego pogladow i postepowania nigdy sie nie zrazilem (odsylam do porownania JKM a.d. 90s vs JKM 2000+). Oczywiscie politykow jednopartyjnych, trwalych w swoim postepowaniu, tych ktorych szanuje za inne rzeczy jest wiecej, ale to JKM jest tym ktory krotko mowiac ma najzdrowsze podejscie do zycia i polityki (wbrew cietemu, ale prawdziwemu, jezykowi, przez ktory czesto jest opatrznie postrzegany).

Gdybys Kamil naprawde interesowal sie jego dzialalnoscia i tworczoscia od strony poznawczej a nie wysmiewczej mysle ze mialbys pelniejszy obraz i nie strzelal takimi textami (btw. kwestia wprowadzenia platnej edukacji to element duzo szerszego pojecia, ktore bezposrednio jest powiazane z innymi dziedzinami, fajnie to wylozyl Wojciech Popiela w tym smiesznym "Mlodziez kontra..." kilka lat temu) :)

Nie wiem na kogo glosujesz ale postaw swojego ziomka przy JKM w jakiekolwiek debacie na jakikolwiek temat i nie ma szans. Zreszta wystarczy obejrzec debate nt Eurokołchozu z Sariuszem-Wolskim (chyba) i porownac argumenty obu stron.

Kily Mysle ze szoku tym nie wywolasz, to wiedzielismy juz przy okazji poprzednich wyborow ;-) A pro po; odsylam do jednego z ostatnich wywiadow JKM nt agentow. Kto nie widzial, ten sie zdziwi.

państwo to konstytucja. to co mówi jkm trzeba brać pod poprawkę. sam napisałem ,ze na niego nigdy bym nie zagłosował bo jego wizja państwa jest utopijna. ale ogólnie uważam go za inteligentnego gościa ,polityka ,który ma swoja zdanie ,ma swoją wizję i jej nie zmienia. w swoich felietonach i pracach jest konsekwentny a tego brakuje w naszej polityce. skrajny liberalizm jest niemożliwy ,a pełny liberalizm jest tak samo zły jak pełny socjalizm czyli komunizm. pfu komunizm to co innego.

ogólnie się z Tobą zgadzam Kamil w kwestii JKM.;)

kore ma rację. JKM w każdej debacie to jest faworyt. nawet z tak skrajnymi poglądami potrafi się bronić niewyobrażalnie. a komiczny program.

http://www.youtube.com/watch?v=ogO3af9F_cg

z Pieńkowskiej zrobił idiotę.

stare ... to już lepiej to polecić :roll:

http://www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm

Kily Mysle ze szoku tym nie wywolasz, to wiedzielismy juz przy okazji poprzednich wyborow ;-) A pro po; odsylam do jednego z ostatnich wywiadow JKM nt agentow. Kto nie widzial, ten sie zdziwi.

Tu nie chodzi o żadne wywoływanie szoku. Zdaje sobie sprawę, że to powszechnie wiadoma sprawa, podobnie jak jego majątek. Po prostu chciałem nawiązać do tej jego zaradności. No i chyba chodzi o wybory '00, a nie poprzednie.

Krzemo, to chyba nie jest miejsce na obalanie mitów ani na snucie teorii dlaczego SB przyzwalało na działalność "Solidarności"? To chyba nie jest wątek historyczny.

Kily. mało znasz historii.

90 % księży miało podpisaną współpracę z bezpieką. większość opozycjonistów miała. to ,że nie wychodzi na jaw to kwestia polityki. jaruzelski jakby chciał to umoczyłby całą dzisiejszą niemalże scenę polityczną. uwierz mi na słowo.

http://www.youtube.com/watch?v=ogO3af9F_cg

z Pieńkowskiej zrobił idiotę.

To akurat trudne nie jest :) Przeciez ten pustak na niczym sie nie zna, ktos w ogole widzial o czym w tych programach ona i z kim debatuje? Jak wychowac psa, ile sie powinno gotowac ziemniaki, jak urzadzic kuchnie na lato, ktore kolory sa w modzie w tym roku i inne bzdury. Jakakolwiek merytoryczna dyskusja nie jest mozliwa, bo Pienkowska to idiotka z kategorii "im bardziej sie oburze, im bardziej krzykne, tym bede bardziej przekonujaca".

Zero argumentow, do tego co najgorsze do takiej próżni nie dotrzesz. To taka wlasnie feminizująca zaraza pseudotolerancyjnych bab, ktore ze swoja wolnoscia swiatopogladowa i swiatloscia sa madre dopoki nie spotkaja kogos o innych wartosciach. One nie zdzierża czyjejsc nietolerancji, ale z drugiej strony same u siebie jej nie zauwaza, a co gorsza do nich nigdy nie dotrze ze kazdy czlowiek jest nietolerancyjny wobec czegos i jest to normalnym zjawiskiem.

Swoja droga moim zdaniem Korwin zle ta dyskusje rozegral, bo Pienkowska byla latwym celem. Zawsze bronia JKM sa i byly uproszczenia i tlumaczenie ludziom, ktorzy sluchac nie chca, wszystkiego jak krowie na miedzy. Tu sie kilka razy zaplątał niepotrzebnie politykując. Wyszlo z tego ze bylo 30 sekund gadania i 2 sekundu puenty, ktorej i tak nie zalapali.

PS. Jagielski kiedys byl fajnym, inteligentnym facetem (Wieczor z Wampirem i te sprawy), ale juz dawno dalo sie odczuc ze przebywanie z kims takim jak Pienkowska moze miec trahgiczne skutki dla racjonalnego myslenia, ba, w ogole dla myslenia.

A pro po wypowiedzi JKM, ta juz jest duzo lepsza:

http://www.youtube.com/watch?v=ODsnq0Q6LOQ

Choc ten gruby pajac jest nistety zbyt glupi by zrozumiec puente i przekaz plynacy z tego co sie do niego mowi. Ale to sie wiaze tez z tym co wlasnie wylozyl mu Korwin, trudno zeby mial samodzielnie myslenie skoro ma takie a nie inne podejscie do zycia.

dlatego cały czas się zastanawiam ,rozmawiam z wieloma osobami na studiach ,mam znajomych studentów w Warszawie ,mało tego dyskutowałem z osobami starszymi ,którzy także popierają JKM. i mnie to zastanawia czemu na niego nie głosują? przyznam się szczerze ,że głosowałem UPR w wyborach do europarlamentu. taka sama miała sytuacja w wyborach prezydenckich tusk-kaczyński. z każdym co rozmawiałem głosował na tuska (i to różni ludzie wiekowo czy ustawieni życiowo) a wygrał Kaczyński. nie rozumiem ,nie rozumiem ,nie rozumiem.

http://www.youtube.com/watch?v=FMrgMbcf ... re=related

to lepsze.

Koelner, ale niby w którym miejscu pokazałem, że czegoś nie wiem? Przecież ja się odciąłem od komentarza na temat tych wydarzeń tak różnie przez historyków ocenianych i których nikt już raczej nie udokumentuje tak, aby sprawa była jasna. "No niech pan nie kręci, naprawdę." ;)

dlatego cały czas się zastanawiam ,rozmawiam z wieloma osobami na studiach ,mam znajomych studentów w Warszawie ,mało tego dyskutowałem z osobami starszymi ,którzy także popierają JKM. i mnie to zastanawia czemu na niego nie głosują? przyznam się szczerze ,że głosowałem UPR w wyborach do europarlamentu. taka sama miała sytuacja w wyborach prezydenckich tusk-kaczyński. z każdym co rozmawiałem głosował na tuska (i to różni ludzie wiekowo czy ustawieni życiowo) a wygrał Kaczyński. nie rozumiem ,nie rozumiem ,nie rozumiem.

http://www.youtube.com/watch?v=FMrgMbcf ... re=related

to lepsze.

Tego nie chcialem wrzucac bo jest sciete mocno ;-)

Wiele jest w tym co mowisz. Sam padlem w ostatnich wyborach ofiara pewnego stereotypu myslenia wyborczego i koniec koncow zaglosowalem na kogos innego. Generalnie trzymam sie jednak UPR odkad skonczylem 18 lat a jakis czas temu juz to bylo :) Rowniez sie dziwie jak poglady gloszone przez JKM moga miec taki duzy spoleczny, pozytywny wydzwiek, poparcie itd, a koniec koncow okazuje sie ze wyniki sa podobne do jakichs Liwiuszy Iliaszow czy jak on tam sie nazywal.

Co do Tusk - Kaczynski, tutaj akurat mase roboty w zagfalszowaniu realnych tendencji zrobila chamska propaganda platfusowych wlazidupow, jak TVN, Polsat czy Gazeta Koszerna ;-)

PS. Skoro juz jedziemy z filmikami:

http://www.youtube.com/watch?v=SaqvV5mjpo8

krotko i na temat. nic dodac nic ujac a mina kolesia na koniec bezcenna :)

• 2 tygodnie później...

http://korwin-mikke.pl/wazne/zobacz/kor ... vn24/24027

jeśli wszyscy moi znajomi i ludzie ,którzy podobnie myślą zagłosowaliby na JKM ,byłoby to z pewnością około 10% . wtedy można budować fundament pod następne wybory. ciekaw jest tylko czy te osoby mają odwagę głosować na "trzecią" osobą gdy PO straszy nas IV RP i Jarkiem a PiSu robią z siebie orędowników narodu podpierając się barwami narodowymi i bycie patriotami.

Już abstrahując od przynależności partyjnych kandydatów na prezydenta i programów tych partii (bo w Polsce jak wiadomo prezydent w sumie gówno może, to nie USA) to przecież JKM to cham i prostak, że nawet Lepper się chowa (bo JKM swoje prostactwo próbuje ubrać w inteligentne łaszki)...

Już widzę jak JKM będąc (tfu!) prezydentem podaje w czasie oficjalnej wizyty rękę jakiemuś lewicowemu prezydentowi/premierowi innego kraju... Tudzież z chęcią i bez dogryzania rozmawia z kobietami na wysokich politycznych stanowiskach innych krajów...

Dodał, że Zbigniew Religa zostawił testament w postaci przygotowywanej reformy służby zdrowia. - Obowiązkiem moim jako prezydenta będzie doprowadzenie do zgody i wprowadzenie takich zmian w służbie zdrowia, żeby służyła ona wszystkim, niezależnie od zasobności portfela - zaznaczył.

kto chce na tego socjalistę głosować?