Skocz do zawartości

Czym mozemy sie pochwalic?

pitti_8

Rekomendowane odpowiedzi

To zadna nowosc. Dlatego zreszta ten tchorz ucieka od publicznej debaty z takimi ludzmi, jak chocby Korwin-Mikke ktory szybko by mu wylozyl jak bardzo malowanym pseuodliberałem jest.

to ,że Korwin-Mikke ma takie niskie poparcie to jest patologia.

To, że JKM ma jakiekolwiek poparcie to jest patologia...

To zadna nowosc. Dlatego zreszta ten tchorz ucieka od publicznej debaty z takimi ludzmi, jak chocby Korwin-Mikke ktory szybko by mu wylozyl jak bardzo malowanym pseuodliberałem jest.

To, że JKM ma jakiekolwiek poparcie to jest patologia...
Bo ? Jest wyrazisty, ma konkretne poglądy - żadne lanie wody. Ma kilka głupich pomysłów, ale to nie szkodzi bo nikt go w nich nie poprze, w tym względzie jest nieszkodliwy. No ale na arenie międzynarodowej trochę strach ;]

Poparcie jego poglądów (czy części) jest w społeczeństwie spore, ale albo komuś nie pasuje jakaś źle zinterpretowana/zmanipulowana wypowiedź, że niby jest fanem Hitlera, czy nie lubi niepełnosprawnych dzieci, albo "i tak nie wygra".

Poparcie jego poglądów (czy części) jest w społeczeństwie spore, ale albo komuś nie pasuje jakaś źle zinterpretowana/zmanipulowana wypowiedź, że niby jest fanem Hitlera, czy nie lubi niepełnosprawnych dzieci, albo "i tak nie wygra".

Nic dodac, nie ujac, przynajmniej do czasu az przeciwnicy JKM w jakis sensowny sposob wysuna jakikolwiek argument :)

Gorzej jeśli prokuratura do tego czasu przedstawi opinii publicznej coś z afery hazardowej. Swoją drogą to niezła wtopa dla marszałka, aby i w kwestii konstytucji palnąć gafę.

rozumiem ,że nie masz czasu i ciężko Ci napisać chociażby dwa zdania o wizji Kaczyńskiego bo jej nie ma albo jest niezrozumiała ale chciałbym abys się postarał. bardzo mnie to ciekawi bo tak naprawdę żaden z moich znajomych popierających Kaczyńskiego nie jest w stanie odpowiedzieć na to pytanie a jak odpowiada to słyszę populizm w najsłabszym wydaniu. to rozumiem ,że nie ma wizji tylko ją przedstawi?:)

Ale co ci po dwóch ogólnikowych zdaniach? Aby być konkretnym, musiałbym poruszyć każdą sferę życia przeznaczoną do zmian z osobna, a na to potrzebowałbym tych zdań znacznie więcej. Co samo w sobie mija się z celem, bo po pierwsze Jaro w najbliższych dniach będzie sam prezentował program prezydentury i będziesz mógł to wszystko bezpośrednio oblukać. A po drugie mają być zmiany w porównaniu z propozycjami PiSu z 2005 i to nie tylko polegające na odejściu od nazwy IV RP, ale i konkretnych kwestii jak np. lustracyjnych, a na pierwszy plan ma wyjść bodaj 9 podstawowych spraw, w których Kaczor widzi duże szanse na ponadpartyjną współpracę z rządem. Póki co w liście do studentów widzieliśmy ciekawe propozycje dla tej grupy osób, które ja, zwłaszcza jako - mam nadzieję - przyszły prawnik, w 100% popieram i uważam za realne do wprowadzenia w życie. A zatem poczekajmy. :P

ja - jako mam nadzieje przyszły prawnik - pi****le te ich pomysły. PiS przez 2 lata , a konkretnie ziobro c*** ci w biodro z jarkiem przedstawiali co chwile nowe to pomysły jak otworzyć zawody prawnicze. szkoda tylko że wyszystkie albo były niekonstytucyjne, albo absurdalne, albo nierealne poprostu. Jarek i PiS tworzą pomysły pod swoje państwo, a nie pod państwo w którym żyjemy to jest ich podstawowy problem. chyba bielan i ta reszta półmózgów za dużo w simsy napinali, bo jarka nie podejrzewam.

buła ma racje, mieli szanse, ustawy ponoć w szufladach i dupa. wyszedł jeden wielki bubel, a radcami i adwokatami zostają jak zostawali ludzie, którzy nie wiedzą kto może być stroną w postępowaniu hybrydowym przed sokik, albo co się dzieje z terminem w kpa jeśli upływa w dzień ustawowo wolny od pracy, banda k**** baranów która ma rodzinne koneksjeDołączona grafika

napisałeś ,że ma wizję państwa a teraz odkręcasz . to zobaczymy czy już widzieliśmy?

jkm w odróżnieniu od wielu polityków nigdy nie zmienił poglądów. jest prawicowy w poglądach i liberalny w rynku. wiele osób ma takie poglądy ale o tym nie wiedzą. nigdy bym na niego nie zagłosował ale dziwi mnie ,że nie ma stałego silnego elektoratu tym bardziej ,że nie był jeszcze nigdy wypróbowany.a na początku lat 90tych był dobrym dekomunistą.

jkm w odróżnieniu od wielu polityków nigdy nie zmienił poglądów. jest prawicowy w poglądach i liberalny w rynku. wiele osób ma takie poglądy ale o tym nie wiedzą. nigdy bym na niego nie zagłosował ale dziwi mnie ,że nie ma stałego silnego elektoratu tym bardziej ,że nie był jeszcze nigdy wypróbowany.a na początku lat 90tych był dobrym dekomunistą.

Większość, która nie zna jego poglądów a usłyszała jeden czy dwa wywiady uważa go za oszołoma (co nie dziwne, bo najczęściej obraża innych dyskutantów)... Większość, która zna jego poglądy wie, że państwo na zasadach jakie optuje ten człowiek są utopią, mrzonką nie możliwą do spełnienia (tak w ogóle jak można pi*****ić demokrację, przy tym startować w wyborach, gdzie ogół decyduje... :roll: )...

Pozostaje jeszcze garstka oszołomów bezgranicznie wielbiących jego tezy - to ten stały, ale niezbyt silny (na szczęście nie ma jakichkolwiek szans, aby się to zmieniło) elektorat...

A tak w ogóle to zwykły cham i prostak z niewyparzonym językiem... Już widzę jak prezydent Korwin-Mikke (tfu!) jedzie do państwa gdzie rządzi akurat partia socjaldemokratyczna i mówi ostentacyjnie do premiera, że komuniście ręki nie poda... :lol:

Większość, która nie zna jego poglądów a usłyszała jeden czy dwa wywiady uważa go za oszołoma (co nie dziwne, bo najczęściej obraża innych dyskutantów)... Większość, która zna jego poglądy wie, że państwo na zasadach jakie optuje ten człowiek są utopią, mrzonką nie możliwą do spełnienia (tak w ogóle jak można pi*****ić demokrację, przy tym startować w wyborach, gdzie ogół decyduje... :roll: )...

A ma jakiś wybór? Zresztą tylko przy okazji wyborów pojawia sie w mediach na dobrą sprawę.

Nie no świetna myśl przewodnia kandydata: "Wybierzcie mnie a sprawię, że już nie będziecie się musieli martwić demokratycznymi wyborami, bo wam je odbiorę - za duże z was tępaki, żebyście mieli zabierać głos w tak ważnych sprawach"... :lol:

idąc Twoim tokiem myślenia Kamil to nie powinniśmy głosować na żadną partię ,każda partia czy startujący na urząd prezydenta mówi o swoich planach a później z tego wychodzi gówno.

senatu już nie miało być od 10 lat ,podatek liniowy ,obniżka podatków co tam jeszcze.

bronek stronkę ma przednią. http://www.bronislawkomorowski.pl/