Skocz do zawartości

Draft 2010

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pi****le wiedziałem że Wizz dostaną 1 pick. Po tych wszystkich aferach i osłabieniu klubu. Philla wysoko, ale to dobrze. A Wall to już rozumiem poszedł z pierwszym pickiem tak się nim jarają, że nawet się połączyli na żywo, wkurwia mnie takie coś.

Wypadałoby chyba patrzać na ich roster wziąć Turnera jak myślicie?

Ja bym brał Turnera w ciemno bo lepszy jest od Walla i tyle. Wall to wyjebisty pg ale po tym jak mówui to będzie miał problem z komunikacją kumplami :) ogólnie w duecie do Cusinsa wyrąbisty, razem z ćwierć mózgu mieli, serio jeśli Wiz myślą ze z tym kolesiem sobie wybudują nową świetlaną przyszłość to ja im sie seryjnie będę dziwić.

A co do Utah to szczęście nie dopisało ale zarazem źle nie było bo bez spadku, przejrzałem w ostatnich tygodniach dziesiątki mocków, przeróżnych niechce się wypowiadać jako GM Jazz, nie wim jak KoC postapi, ale jak dla mnie pierniczą głupoty w większości tych zestawień, najczęściej wpieprzają nam Davisa, albo Pattersona, no bo Boozer odchodzi, co to za cholerny argument na skład nie patrzą, na dobrą sprawę mamy 3 pf-Sap, AK, Memo, dalej Aldrich to jeszcze rozumiem bo przydał by sie blocker w pomalowanym, jest to jakaś opcja, ale patrząc na to że Fess ma zostać podpisany, jest Koufos i Memo też jeszzce na 2 lata, za rok pewnie podpiszą Tomicia to widać że w Utah pod koszem sporo się luda kręci, oczywiście gdyby byl do wzięcia wymiatacz w stylu Shaq czy Zo to inna spiewka, ale tutaj mamy podstawianego Monroea :? Dobra jarają się nim eksperci że podawć potrafi, kozłować rzucić, no tylko zaraz przecież to jest opis Okura na litość Boską, nie wim czemu ci wszyscy znawcy upatrzyli sobie Jazz jako obiekt dziwnego eksperymentu w którym kolesie z pod kosza beda robili też za gości z pozycji 1/2.

Jedyny dobry ruch w tym drafcie to jest pozyskanie albo Johnsona albo Aminu, rózne historie w drafcie się działy ale cięzko pewnei będzie dostać ich z #9, mozliwa jest wymiana, za rok mamy 2 nabory w 1 rundzie, zastanawiałem się też nad tym Haywardem po MM wysoko podskoczył w notowaniach, co nie dziwi, by warunki niezłe i dobry drybling+niezły rzut zastanawiam się tylko czy koleś byłby warty ryzyka, mecze Butler widziałem 2 w tym MM, i w sumie mało mi to sytuację rozjaśnia w jego wypadku, wiem ze to było by duże ryzyko, ale ryzyko to jedno a głupota drugie, żeby się nie okazało wybranie go tym drugim, może Maciek albo Kosi coś podpowiedza na ten temat?

wizards z jedynka, warriors 2,netsi 3

No niestety nie udało się zdobyć jedynki :x Z trójką można wziąć dobrego perspektywicznego pf'a (Cousins, Favors), jednak i tak jestem niepocieszony, bo cały misterny plan poszedł się je*ać. Teraz jestem już pewien, że ani Wade, ani Lebron, a tym bardziej Bosh do nas nie przejdą. Dadzą pewnie JJ'owi maxa i tak się skończy :x

Ja na miejscu Wizards brałbym Walla w ciemno. Turner dobrze się zapowiada, jednak ja nie jestem do niego tak mocno przekonany. Wall jednak ma to COŚ, czego według mnie Turnerowi brakuje, przynajmniej na obecnym poziomie, bo 1-2 sezony mogą wiele zmienić. Mimo tego, że Wiz z Wallem mieliby 4 pg, dostaliby franchise playera, który mógłby odmienić oblicze tego zespołu. Gilbert Arenas moim zdaniem nie jest tego typu graczem. Pytanie tylko co z Agentem 0, bo z ławki nie będzie chciał wchodzić a nie wiem czy jest dobrym rozwiązaniem na dwójkę.

Fajna sprawa top3 młodych graczy wędruje na Wschód, min. do Sixers dla których będzie to wreszcie możliwość ruszenia do przodu a którzy przecież mimo że ostatnio nie dysponowali wysokimi numerami draftu zawsze potrafili wyciągnąć kogoś ciekawego żeby tylko wspomnieć Iguodala Younga czy Williamsa .Ktoś z trójki Wall ,Turner, Favors da im solidnego kopa skłoni to może Marca Jacksona i jemu podobnych do odwiedzin miasta braterskiej miłości i chociaż podjęcia rozmów.

Wolvs ani Warriors nie dostana nikogo z czołowych prospektów to druga dobra informacja po cichu mam nadzieje ze nie poznają się na talencie Johnsona , Aminu i poleci tam dwójka Aldrich , Cousins

Cousins to bardzo dobrze zapowiadający się pf z charakterem, jednak w NBA z pewnością go utemperują :D

W NCAA potrafił zdominować swoją pozycję.

Cousins to sporo ofensywnych manewrów pod koszem i łatwość zdobywania punktów, do tego dobra gra post-up.

Jednak do wyboru Kings może się nie ostać.

Ja bym brał Turnera w ciemno bo lepszy jest od Walla i tyle. Wall to wyjebisty pg ale po tym jak mówui to będzie miał problem z komunikacją kumplami :) ogólnie w duecie do Cusinsa wyrąbisty, razem z ćwierć mózgu mieli, serio jeśli Wiz myślą ze z tym kolesiem sobie wybudują nową świetlaną przyszłość to ja im sie seryjnie będę dziwić.

Błądzisz, panie błądzisz.

I Hayward moim zdaniem to nie jest zawodnik na Top15. Więcej później może. Teraz mi się nie chce ;]

zacznij kibicować Cavs ogromne oczekiwania połączone z jeszcze wiekszym rozczarowaniem czysty masochizm bez LBJ będzie już tam w ogóle bajka

Prędzej świat się skończy - LeXamel James :lol:

Rok temu mógłbyć Rubio, ale Wizz oddali pick do Wolves, to w tym dali im Walla - Barack Obama karma :lol:

Wygranymi draftu prócz Wizz są naturalnie 76ers, którzy dostali perfect fit do zespołu w osobie Turnera. Najwięksi przegrani Nets, ale to nic dziwnego, rok w rok trudno wygrać loterię tym najsłabszym.

tak w sumie wyszlo ze nie do konca uwazam ze taka kolejnosc pasuje potrzebom zespolow:

no 1 Wizz - i Wall w sumie wymusza pare niskich ( za niskich obroncow) bo Agent Zero tak jak Wall to raczej PG

no 2 76ers - Turner - perspektywiczny SG podwaja pozycje z Iggy'im ktorego moze i mozna przesunac na SF ale bardziej efektywny jest na SG

no 3 Nets - Cousins - center ktory podwaja sie z Lopezem

stad nie zdziwie sie jakby ekipy sie powymienialy bo jak dla mnie np. lepej wychodza ekipy z 1 i 2 biorac odwrotnie czyli do Gila idzie pelnokrwisty SG a do Iggiego atletyczny PG

Nets wezma pewnie bardziej pasuyjacego Favorsa na PF i maja fajna paczke.....do pelni szczescia potrzebuja ...................................................................................................................................................................................................

SF :P ......

stad wcale nie mysle aby LBJ az tak sie przejmowal ze nie zagra z Wallem

a Wall?

ciekawe czy otwiera sie opcja LBJ Washington?

Ty się Roger smiej ale bedą jaja jak ElBow pójdzie do wizz grać z wallem dla leonsisa (coś tam do jego książki napisał, poslowie czy cus?) formujac supertandem marketingowy z Oveczkinem (caps - tez właścicielem jest leonsis)

3 do 6 potencjalnych all-starow, świetny trener ... Takie głupie by to nie było.

Byłaby zdrowa polewka z tych wszystkich fanów bullets co to nienawidza LeCraba... Eeee ze mnie tez :-)

czas zmienić zespół

Pistons pieknie zepsuli sprawe. 4 z ostatnich 6 meczow wygrane, a Phila majac taka sama szanse wylosowala 2 numer...

Jak czytam to z perspektywy Detroit mowi sie glownie o Davisie, Aldrichu, Aminu i Johnsonie. Ostatnia 2 srednio mi odpowiada ze wzgledu na 3 sf/pf, ktorych wzielismy w poprzednim drafcie i kazdy cos dobrego pokazal wiec przynajmniej jeden (Jerebko) na dluzszy czas powinien byc graczem, w ktorego bedziemy inwestowac. Inna sprawa, ze powinno brac sie najlepszego dostepnego gracza...

Moze jakis trade z Wolves. Jefferson bylby jak zbawienie. Mamy konczacy sie kontrakt Prince'a, 7 numer. Mysle, ze dobra wymiana dla obu druzyn jesli Wolves wybiora wysokiego.

76ers strasznie przyfarcili. Turner bardzo dobrze im sie wpasuje, a czytalem tez gdzies, ze Stefanski mial zamiar probowac trade'ow zeby ten 2 pick dostac jesli nie mieliby szczescia w loterii. Tylko madrego trenera brak...

Kings nie maja szczescia. Potrzebuja porzadnego wysokiego. Myslalem, ze wybiora Favorsa albo Cousinsa, a mozliwe, ze obaj beda juz wzieci.

Mam wrazenie, ze mozemy miec kilka trade'ow numerkow z loterii. Wolves moga chciec zejsc kilka pozycji lub wymienic Love'a/Jeffersona za kolejny pick w loterii, Pistons moga szukac weterana pod kosz w zamian za pakiet oparty na Princie i #7 i Kings pewnie nie sa zadowolenii.

Najlepsza informacja to daleki numer GSW. Glupio zeby dobry gracz sie pod Nelsonem marnowal.

El, Wall może mieć wadę wymowy jednak o brak umiejętności umysłowych bym go nie podejrzewał. To, że ma boiskowe IQ pokazywał w większości spotkań, a i na uczelni podobno jest jednym z najlepszych studentów :D Rzeczywiście, jeśli spojrzymy na kadry Wizz i Philly, to pierwszym lepiej pasuje Wall a drugim Turner, jednak moim zdaniem wzięcie Turnera z jedynką może być obarczone zbyt dużym ryzykiem. Wall zdecydowanie wybija się na tle innych graczy i mógłby całkowicie odmienić zespół który znajduje się w zapaści. Nie jestem pewien czy Turner będzie do tego zdolny.