Skocz do zawartości

Draft 2010

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra uczelniani wczuwacze. NI c***a nie oglądam koszykówki uniwersyteckiej nic nie wiem o graczach co się mają zgłosić do draftu ale przenikają do dziennikarzy że otis zwrócił uwagę na niejakiego Daringtona Hobsona. No więc coś więcej o tym jegomościu? coś tam sobie o nim znalazłem ale widział go ktoś live?

Zawodnik podobnego typu co Turner...wszechstronny w ataku,fajnie czyta obrone przeciwnika, dobre court vision, niezle gra pick&rolle, leworęczny.

Nie zwracałem uwagi na jego defensywe jak ogladalem New Mexico wiec nic o niej nie moge powiedzieć na ten temat. Jak dla mnie jeden z najlepszych sleeperów tego draftu. Z 29 pickiem warto go wziąć.

z tego co zdążyłem doczytać, to podejmię decyzję nie wcześniej niż po sezonie 2010/2011 i jak sam zaznaczył wcale jego pierwszym klubem nie musi być Minny

Jeszcze wspominał, że koniecznie chciałby grać w zespole, który ma szanse na mistrzostwo i widzi również, że T-Wolves się rozwijają w dobrym kierunku co może mieć znaczący wpływ na jego decyzje.

Tyle się "wyjaśnia" a tu nic z chociażby Maćka strony ;]

1) Wizards odwołują Turnera, czyli biorą Walla

2) A co za tym idzie Turner do 76ers

3) Cousins świetnie wypadł w Sacramento i powiedział że rezygnuje z treningu w minesocie, czyli Cousins z 5.

4) Favors jest faworytem NJ, z numerkiem 3 drugi Tyrus/Amare

5) Minesocie się podoba Johnson więc to własnie minna może być nowym domem dla Wesa

Wall

turner

favors

johnson

cousins

-Potem Warriors mogą skusić się na monroe który podskoczył w mockach, a aminu raczej nie, po co im drugi maggate.

-Detroit mają już takich ni 4 ni 3 ale pewnie wezmą najlepszego co zostanie: Aminu

-Clippers potrzebują SF więc Henry jest perfect, przecież George sam powiedział że się widzi tylko na SG, a tam już Gordon

- Jazz wezmą to co potrzebują, nie jakiegoś stopera pod kosz, ale George lub henrego, kogoś kto zostanie po wyborze Clipps.

-Indiana to wielka niewiadoma podobno od kilku tygodi chca tego haywarda ale gosc jest cienki ponoć, myślę że Peterson to dobry wybór,

- Hornets muszą wziąść jakiegoś podkoszowego, czyli najlepiej kogoś z grona Ed Davis Ekpe Udoh Whiteside, Aldrich.

- Grizzlis polują na PG więc Bladsoe choć bradley nie jest gabarytowo sg, nie wiem jak u niego z piłką u ręki.

-Reszta może sobie dobrać z tego co Hornets nie wezmą, to samo Bucks bo im pasuje jakieś zabezpieczenie, jeśli Scola odejdzie, no i Yao.

Tak to widzę,

I co mnie najbardziej ciekawi to co wezmą do Miami. Potrzeba właściwie wszystkiego co się nadaje na rezerwę. No chyba, że Bledsoe się ostanie.

Jedynym zespołem przed Miami, który może wybrac Bledsoe to Memphis, ale oni prawdopodobnie wezmą z 12 pickiem SF George'a, Babbitta( Bo o Gaya chyba nie będą walczyć latem) i będą liczyć że Bledsoe się ostanie do #25 więc mysle ze powinien być dostępny dla Heat. Grizzlies moga jeszcze zrobić tak jak piszą na nbadraft.net :)

With Zach Randolph quickly morphing into Pablo Escobar, the Grizzlies suddenly have a need for a power forward

Jeśli chodzi o Clippers to chętnie bym zobaczył u nich Babbitta.

Jeśli chodzi o Clippers to chętnie bym zobaczył u nich Babbitta.

No to by mogło zrobić z nich kompletny skład, jeśli by chłopak potwierdził swojej atuty.

przecież Henry to SG,

Całkiem silny jest i sam powiedział że da rade i na sf jak bedzie trzeba, mysle ze wcale nie jest to tak naciagane, jak mówiłem już Aldrich na centra robi większe kontrowersje ;)

- Jazz wezmą to co potrzebują, nie jakiegoś stopera pod kosz, ale George lub henrego, kogoś kto zostanie po wyborze Clipps.

-Indiana to wielka niewiadoma podobno od kilku tygodi chca tego haywarda ale gosc jest cienki ponoć, myślę że Peterson to dobry wybór,

Znaczy Henry i George to fajne picki ale czemu niby Utah miało być to potrzebne, skoro na pozycje 2/3 jest 4 graczy, po KK pewnie się ostanie, jednak stoper pod kosz pierwsze się sunie jako potrzeba Utah, Indy chcą kogoś dokoptować do Hibberta, bo Murphego na bank niedługo już tam nie bedzie nawet gdyby był to mają go dość, Udoha bedą brali na bank jak się ostanie, jak nie on to może zaryzykują z Davisem, lubię ta ekipę więc nie wiem czy to dobra opcja, bo chłopak trochę ryzykowny wybór

Jedynym zespołem przed Miami, który może wybrac Bledsoe to Memphis, ale oni prawdopodobnie wezmą z 12 pickiem SF George'a, Babbitta( Bo o Gaya chyba nie będą walczyć latem) i będą liczyć że Bledsoe się ostanie do #25 więc mysle ze powinien być dostępny dla Heat. Grizzlies moga jeszcze zrobić tak jak piszą na nbadraft.net :)

Ciekawy by skład mieli, dokoptują bankowo Boozera i kto wie co to będzie, bo wschód porabany, jak James się gdzieś uda to Cavs spadają odrobinę, Celci nie młodnieją Magic ostatją się z tymi samymi problemami, ogólnie mogli by o coś powalczyć, dalej niż 1 runda.

z tego co zdążyłem doczytać, to podejmię decyzję nie wcześniej niż po sezonie 2010/2011 i jak sam zaznaczył wcale jego pierwszym klubem nie musi być Minny

To on ma coś w tej sprawie do gadania wogóle, moze sobie jakieś fochy strzelać? Tak czy inaczej nie najlepsza cenzurkę mu to wystawia, ale T'Wolwes pewnie nim pohandlują, na pierona im skoro maja już niezłego i dobrze zapowiadającego się pg.

http://nba.fanhouse.com/2010/06/18/sixe ... s-website/

Co ciekawe gdzies czytałem że to Stefanski chce Turnera, a Collins wolałby Favorsa...

Minnesota jest chyba zdecydowana trejdować Jeffersona, ale prawdopodobnie nic to nie zmienia co do draftu, bo z tego co patrze Cousins nie był u nich na workoutach więc biorą tak czy inaczej Wesa. Chociaż w poprzednich latach były juz takie sytuacje ze brano gosci ktorzy na workoutach w danych klubach nie byli.

istnieje teoretycznie taka szansa ze przykladowo wall nie chce isc do wizards i celowo osiaga na workoutach wyniki slabsze niz te na jakie stac go rzeczywiscie? zeby zjechac troche nizej w loterii

Teoretycznie istnieje, ale cos takiego sie nie wydarzyło bo Wizards przecież po workoucie Walla u nich odwołali przyjazd Turnera więc są przekonani, że go biorą. Rozumiem, że Walla dałeś przykładowo, ale chodzi ci ogólnie czy jakiś zawodnik mógłby umyślnie gorzej wypaść na workoutach w danym zespole żeby go nie wzieli?

Coś takiego jest możliwe, ale akurat nie na przykładzie Walla. Masz na mysli konkretnie jakiegoś grajka?

istnieje teoretycznie taka szansa ze przykladowo wall nie chce isc do wizards i celowo osiaga na workoutach wyniki slabsze niz te na jakie stac go rzeczywiscie? zeby zjechac troche nizej w loterii

Istnieje sytuacja, że zawodnik który nie chce trawić do jakiegoś klubu podczas workoutów w tym mieście specjalnie może się nie przykładać.

Ale nie tyczy się do tych najlepszych w tym Walla. Naprawdę gdyby chciał, nie wiem jak słabo musiałby wypaść (jednocześnie żeby nie wyglądało to na specjalne olewanie sprawy), żeby Wizz nie wybrało go z 1 pickiem. Workouty to nie wszystko, bo przecież scouci pracowali przez cały sezon NCAA, ale oczywiście są istotną częścią.

ok podam przykladowo (wiem ze lakers nie maja takiego picku) wg mockow Henry jest typowany na 15 numer do bucks ale lakers sie na niego napalaja i mowia mu "prezentuj sie c***owo na testach my postaramy sie zdobyc pick pod koniec pierwszej rundy i napewno cie bierzemy" a on celowo na workoutach daje dupy zeby trafic do lakers. mozliwe? jak liga by na to zareagowala gdyby taki numer wyszedl na swiatlo dzienne?

jako przyklad mozna podac inna druzyne i innych gosci chce tylko sie dowiedziec czy taki walek jest mozliwy

Najpierw trzeba by w jakiś sposób przekonać zawodnika, żeby sam się na to zdecydował, a im niższy pick w drafcie, tym niższy i krótszy kontrakt dla zawodnika, tak więc małe szanse, żeby koleś, który nie zarobił jeszcze dolara w NBA, poświęcił kupę kapusty i być może swoje zabezpieczenie na przyszłość, wyłącznie po to, żeby móc zagrać w Lakers.

lakers to byl przykladowy zespol tak jak henry przykladowy grajek. masz racje nie pomyslalem o redukcji zarobkow

nie ogólnie nie pomyślałeś jak to pisałeś :wink: A już z Lakers to wogóle, tak zarabiać mniej i się nie wypromować jako zmiennik Kobasa :? Mówie tutaj zupełnie nie przez kontekst klubowy, jedynym ciekawym klubem dla dobrych grajków jest Jazz, może miedzy innymi dlatego Aminu tak sobie treningi poustawiał aby w Utah być najdłużej i na początku, jeśli jest mocny i wierzy w siebie to nie ma lepszej opcji niż Jazz bo to nie zespół loteryjny, tylko od razu grasz o coś, więc dobremu graczowi powinno zależeć aby tam się znaleźć i lać na to co daje nawet ten pick wyższy odrobinę