Skocz do zawarto艣ci

WCF 09: Lakers(1) vs. Nuggets(2)

badboys2

Kto i w ilu?  

31 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Kto i w ilu?

• Nuggets w 7
    • Nuggets w 6
    • Nuggets w 5
    • Nuggets w 4
      0
    • Lakers w 7
    • Lakers w 6
    • Lakers w 5
    • Lakers w 4

Rekomendowane odpowiedzi

pora rozpoczac watek bo van i kabe nie maja sie gdzie wypisac.

rozpiska. czas jest zachodni wiec dodajemy 9h

Game 1 - Tuesday, May 19 | Nuggets at Lakers | 6:00PM | ESPN

Game 2 - Thursday, May 21 | Nuggets at Lakers | 6:00PM | ESPN

Game 3 - Saturday, May 23 | Lakers at Nuggets | 5:30PM | ABC

Game 4 - Monday, May 25 | Lakers at Nuggets | 6:00PM | ESPN

Game 5* - Wednesday, May 27 | Nuggets at Lakers | 6:00PM | ESPN

Game 6* - Friday, May 29 | Lakers at Nuggets | 6:00PM | ESPN

Game 7* - Sunday, May 31 | Nuggets at Lakers | 5:30PM | ABC

w zasadzie nie wiemy co nas czeka. bedzie walka, bedzie ostro. to bankowo. ale w tej serii moze sie wszystko wydarzyc.

jak bylo rok temu w po wszyscy wiemy. ale to juz sie nie powtorzy. nuggets to zupelnie inna ekipa. w sezonie 3 razy wygrywali lakers. raz nuggets. ale niech nikogo nie zwioda wyniki z rs. z rockets jeziorowcy mieli 4-0...

game1 104-97 dla lakers w denver

duzo nie ma co pisac o tym spotkaniu. to byli jeszcze starzy nuggets z ai. z inna mentalnoscia. gasol zrobil 16-16, kobe rzucil 33 i lakers po poscigu w 2 polowie wygrali dosc pewnie. anthony 5/15 z gry

game2 104-90 dla lakers w la

juz z billupsem ale nuggets wciaz uczyli sie grania. kobe swoje (29pts) bynum 13-13 i 5 asyst. na lawce byli jeszcze odom i ariza. pozamiatane bylo juz po 1 polowie. anthony 5/19 z gry

przypominam, ze pierwsze 2 mecze odbyly sie w listopadzie.

game 3 tto juz luty

90-79 dla nuggets w denver

lakers grali juz bez bynuma. byli tez swiezo po transferze radmanovica wiec phil prawie w ogole nie rotowal. nuggets zagrali swietna defensywe. billups swoje, w obronie widac juz bylo obecnosc birdmana i lakers poplyneli. kobe 10/31 z gry. melo 4/17 z gry

game 4 z polowy kwietnia. sprawdzian generalny przed po

116-102 dla lakers w la

juz z bynumem. gasol 27-19, bynum 17-7, kobe 33pts(11/19 z gry) nuggets zagrali niezle spotkanie ale poprostu zabraklo im ognia w 2 polowie. swoje zagral billups. swoje zagrali kleiza i smith. melo tez lepiej(8/16 z gry 23 punkty) ale to wciazz nie wystarczylo.

playoffs to juz inna bajka. nuggets graja w tym momencie najlepszy basket w sezonie. pewnie wygrane 2 serie dodaly im skrzydel. pierwszy sklad jest bardzo stabilny a co najwazniejszejest ogien z lawki. smith, kleiza, birdman czy nawet carter. oni powoduja, ze nuggs cisna przez 48 minut i naprawde ciezko ich pokonac. napewno billups bedzie gral najlepsza serie w tych playoffs. mozna spodziewac sie slabszej gry anthony'ego. smith powinien zjesc sashe. a pojedynek birdmana z odomem to bedzie perelka serii.

dla lakers po to okres docierania sie. weszli do wcf ale pozostaje niespak po tym w jaki sposob tego dokonali. o ile w serii z jazz dosc szybko postawili kropke nad i o tyle seria z rox.... pominmy to milczeniem. choc imo rox bez yao i timaka to duzo trudniejszy przeciwnik. z yao latwo bylo ich rozpracowac i poza g1 zawsze gdy byl yao na boisku rox byli na minusie. lakers potrafili jednak wygrac kluczowe mecze 3,5 i 7. 2 strona medalu to mecze 4 i 6......

jak graj lakers wiadomo. kobe bedzie robil kolo 30ppg. gasol pewnie 18-12. ariza i odom dodadza cos kolo 10ppg. a reszta zalezy od tego jak sytuacja bedzie wygladala na boisku. jezeli okaze sie, ze bynum jest w stanie utrzymac to co gral w g7(wygladal po raz pierwszy solidnie w tych playoffs) alakers pokaza troche defensywy to moze sie okazac ze bedzie dobrze. prawdopodobnie ujrzymy wiecej browna przeciwko billupsowi.

klucz do serii do gra wysokich.

nene,martin,andersey vs. gasol, bynum i odom

swietnie zapowiada sie ta seria pod tym wzgledem. pod koszami bedzie ostro i serie wygra ten kto zdominuje tablice.

xfactorzy to odom i andersey

drudzy xfactorzy to ariza i jr smith

dobrze, ze lakers maja hca. i chyba dobrze, ze rozegrali 7 spotkan z rockets. potrzebowali takiej ilosci spotkan, przynajmniej bynum. jezeli nie boli go juz noga i wlasnie wszedl w rytm meczowy to seria moze sie skonczyc szybciej niz sie spodziewamy. kluczowe okaza sie pierwsze 2 spotkania. jezeli lakers wygraja 2 to seria skonczy sie szybko. jezeli nie to nuggets moga miec duze szanse na awans.

jedno jest pewne. nuggets to najtrudniejszy rywal dla lakers. sa takim mixem rockets i jazz. po 1 billups, ktory zawsze ogrywal lakers. po 2 hustling. z andersenem nene i martinem ci goscie walcza i maja narzedzia ku temu by zwalczyc lakers. no i boisko. zarowno pepsi center jak i staples to w tym momencie hale niemal nie do zdobycia. ale obie ekipy mja tak szerokie sklady, ze stac ich na to. jednak to lakers sa faworytem. to oni najlepiej wygrywali na wyjazdach ze wszystkich ekip w lidze.

moj typ to 4-2 dla lakers. skonczyly sie zarty.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Seria 艣wietnych frountcourt贸w. Seria, w kt贸rej Melo MUSI zagra膰 na poziomie All-Star. I my艣l臋, 偶e b臋dzie gra艂 tak jak to by艂o ostatnio z Mavs. Dosy膰 niespodziewanie wysz艂o, 偶e Denver potrzebowali 2 mecz贸w mniej aby dosta膰 si臋 do WCF... S膮 w du偶ym gazie, naparzaj膮 r贸wno przez ca艂e spotkanie a do kontr bardzo cz臋sto najszybciej biegaj膮 wyoscy z Nene na czele. Lakers nie do ko艅ca mnie przekonuj膮, nawet w tym ostatnim meczu nie zagrali jako艣 wybitnie. W ko艅cu wykorzystali swoje atuty pod koszem ale znowu by艂o sporo strat... do tego dosz艂a co najwy偶ej 艣rednia egzekucja z obwodu. Zobaczymy kogo Karl wy艣le na KB, mo偶e znowu szykuj臋 jak膮艣 niespodziank臋 (Anthony Carter :P :?: . I to jest w艂a艣ciwie jedyny matchup na niekorzy艣膰 Bry艂ek, niestety dosy膰 du偶y bo wiemy co potrafi robi膰 Bryant. Mimo to stawiam na Nuggets, 4-2, Melo MVP tej serii :)

Odno艣nik do komentarza

Skoro typowanie to typowanie.

I dlatego pomimo i偶 jestem sercem za Lakers, i kibicuj臋 im ca艂y czas 偶eby w tym

roku uda艂o si臋 zdoby膰 "misia" to obstawiam ze smutkiem ale ... 4-3 dla Denver !

Ale jednocze艣nie mam nadziej臋 偶e si臋 myl臋.

A dlaczego ?

Ano dlatego 偶e gramy strasznie nier贸wno, 艣wietne mecze przeplatamy 偶a艂osnymi

/chyba 偶e prawdziwe s膮 teorie o ustawianiu mecz贸w u buk贸w i nabijaniu kabzy

przez pewnych ludzi, i to jest pow贸d takiego wahania w grze LAL ?/, nie bronimy

jak nale偶y, a przy agresywnej obronie rywali tracimy sporo w ataku.

Dlatego 偶e dla mnie KB do艣膰 cz臋sto gra nie jak lider. A偶 25 spotka艅 w regular mia艂

na skuteczno艣ci <40%, a dru偶yna, szczeg贸lnie jak nie idzie, jest mocno ustawiona

pod Bryanta. Trafia w贸wczas do niego du偶o poda艅, partnerzy boj膮 si臋 /mo偶e poza

Gasolem/ wzi膮膰 ci臋偶ar gry na siebie, a KB niekiedy zawodzi, za du偶o cegli z daleka.

Lebron np. w RS mia艂 tylko 13 spotka艅 na skuteczno艣ci <40%, w PO jak nas razie

偶adnego, a KB ju偶 a偶 trzy.

Dlatego 偶e 偶a艂osny jest Fisher, nieco lepszy Farmar, a najlepszy w艣r贸d PG Brown

kt贸ry gra najmniej z nich trzech. Nie mamy PG kt贸ry poprowadzi艂by gr臋, znalaz艂

i wykorzysta艂, dobrych co by nie powiedzie膰, naszych podkoszowych. Przeciwko

Brooksowi pokazali mizeri臋, czy b臋d膮 lepsi przeciwko Billupsowi ? 艢miem w膮tpi膰.

Brooks w PO 17pc i 2,6as - Billups 22pc i 7,3as, chocia偶 Denver mieli 艂atwiejszych

rywali p贸ki co.

Dlatego 偶e dla Phila nadszed艂 chyba czas na sportow膮 emerytur臋, jego podej艣cie

do gry obronnej i przez to dob贸r zawodnik贸w jest fatalne. A kr膮偶y powiedzenie,

偶e w PO /i mistrzostwo/ wygrywa si臋 defensyw膮 ... i chyba to prawda. Rotacje

jakie preferuje s膮 chyba mocno czytelne dla rywali, rzadko kiedy np wykorzystuje

Powella, a Mbengi wcale w tych PO, co przy s艂abszej grze AB powoduje 偶e gramy

praktycznie dw贸jk膮 wysokich. Houston jak wypad艂 Yao moim zdaniem zaskoczyli

nas agresywn膮 gr膮 niskim sk艂adem, Phil nie potrafi艂 niczym takim zaskoczy膰.

Dlatego, i偶 zn贸w mieli艣my jednak pecha z kontuzj膮 Bynuma przez co ten nie gra

tego co powinien, tego co oczekujemy. Do tego wida膰 brak u niego ogrania w PO

to jednak jeszcze m艂ody zawodnik, szybko 艂apie faule.

Jednak sami : Gasol /jednak nie topowa defensywa/, Odom /jednak nier贸wny/,

Ariza /walka o kontrakt ?/ czy Brown /gra zbyt ma艂o/ tytu艂u niestety nie wywalcz膮

nam. Pozostali - delikatnie m贸wi膮c nie b艂yszcz膮. Vujacic - sporo o nim napisano.

Walton - ja nie mog臋 go ogl膮da膰. Farmar - cz臋sto prowadzi gr臋 zbyt chaotycznie.

Inni - graj膮 wcale lub bardzo ma艂o.

Denver graj膮c z Billupsem maj膮 bilans 53-25 w RS, a pewnie ile艣 meczy musieli si臋

zgrywa膰, im dalej w sezon tym lepiej im sz艂o, tym wy偶ej byli w tabeli. Zostali drug膮

si艂膮 Zachodu. B臋d膮 dla nas ci臋偶szym rywalem ni偶 w RS, doj艣cie Billupsa da艂o im m贸zg,

brakuj膮ce ogniwo. Maj膮 ciekaw膮 pierwsz膮 pi膮tk臋 /no ze s艂abszym Jonesem/, dobrzy

podkoszowi, 艣wietni zmiennicy /co my im mamy przeciwstawi膰 z 艂awki?/.

Du偶y plus dla nas - nie maj膮 zawodnika, kt贸ry a偶 tak ograniczy Kobego jak Battier.

To 偶e Bynum i Vujacic zagrali dobry ten ostatni mecz - jest to dobry prognostyk, ale

czy to sta艂a tendencja zobaczymy. Je艣li tak, nasze szanse mocno rosn膮.

Ci臋偶ka seria nas czeka. Dlatego serce m贸wi - LAKERS , ale rozum niestety - Denver.

Odno艣nik do komentarza

A ja w przeciwie艅stwie do sadka69 jestem jakim艣 niepoprawnym optymist膮 i postawi艂em na 4-1 dla Lakers. :D

To 4-1 wcale nie 艣wiadczy o ogromnej r贸偶nicy klas mi臋dzy zespo艂ami, wynika z czego艣 innego.

1. Wynika z rozk艂adu gier. Zak艂adam, 偶e wygrywamy oba u siebie, przegrywamy pierwszy na wyje藕dzie, wygrywamy jeden w Denver i z 3-1 wracamy do LA na ko艅cz膮ce seri臋 G5. Tak膮 mam nadziej臋. Kiedy spotykaj膮 si臋 dwie dru偶yny o podobnym poziomie ludzie maj膮 tendencj臋 do zapominania o uk艂adzie gier i obstawiania 7 spotka艅, a tymczasem taka seria mo偶e zako艅czy膰 si臋 znacznie szybciej w艂a艣nie dlatego, ze spo艣r贸d pi臋ciu pierwszych spotka艅, trzy rozgrywane s膮 w hali dru偶yny lepszej w RS. To mo偶e, cho膰 nie musi, oczywi艣cie, by膰 kluczowe.

2. Nuggets wygl膮daj膮 strasznie, bo przeszli dwie pierwsze rundy bez problem贸w. S膮 w gazie i wydaje si臋, 偶e mog膮 powalczy膰 o mistrzostwo. Ale ten obraz mamy w g艂owach po seriach z rozsypuj膮cymi si臋 Hornets i kontuzjowanymi, starzej膮cymi si臋 Mavs, kt贸rych chyba nikt nie bra艂 na powa偶nie. Nie mieli problem贸w, ale z Lakers problemy si臋 pojawi膮 i Nuggets mog膮 si臋 posypa膰.

3. Rockets dali nam wycisk. Pomimo naszej chimeryczno艣ci zawodnicy chyba wyci膮gn臋li wnioski z tej serii i nie b臋d膮 chcieli znowu doprowadzi膰 do G7, wrzuc膮 wy偶szy bieg, zwi臋ksz膮 koncentracj臋, skupi膮 si臋 na celu i zacznie to wygl膮da膰 lepiej. Nadchodz膮ca seria powinna by膰 艂atwiejsza.

4. Matchupy. Billups to nie Brooks :wink: (brzmi absurdalnie, ale wiecie o co chodzi), a specjalist贸w od obrony Bryanta nie ma. O reszcie te偶 juz by艂o pisane.

Podsumowuj膮c, ja tu widz臋 5 mecz贸w, no mo偶e 6. Wiem, 偶e zaraz posypi膮 si臋 g艂osy, 偶e znowu fani Lakers s膮 za艣lepieni, butni i 偶yj膮 w swojej rzeczywisto艣ci. Sam si臋 nawet sobie dziwi臋, bo zazwyczaj jestem pesymist膮, a prawda jest taka, 偶e do tej pory to Nuggets grali 艣wietnie, a Lakers rozczarowywali, wi臋c wydaje si臋, 偶e racjonalnie by艂oby stawia膰 na Denver, ale co艣 mi si臋 wydaje, 偶e b臋dzie inaczej.

GO LAKERS!!!

Odno艣nik do komentarza

ja nie wiem jak b臋dzie - my艣le 偶e jednak lakers w sze艣ciu dadz膮 rad臋.... ALE niech B臉DZIE NAWET 7 dla lakers byle w finale by艂o 艂adnie - niejaki ART Garcia z NBA co prawda stawia na NUggets ale to chyba takie koniunkturalne - lakers jesli zagraja dobrze to wygraj膮... zobaczymy jak KOBE bedzie gra艂 i jak Bynum o Gasola jestem spokojny

Odno艣nik do komentarza

Bardzo ciekawa para, zreszt膮 na Wschodzie chyba te偶 :wink: Ciekawe wnioski wyci膮gn膮艂 HSN i jakkolwiek po przeczytaniu posta sadka by艂bym si臋 z nim zgodzi艂, to teraz powiem odwrotnie: serce m贸wi Nuggets ale rozum Lakers.

Sam nie mam jakiego艣 wielkiego faworyta w tej parze. Do momentu przyj艣cia Billupsa i Andersena, nie mog艂em patrze膰 na Nuggets, ich spos贸b grania, chaos po obu stronach parkietu, bez wzgl臋du na to czy AI by艂 czy go nie by艂o, a szczeg贸lnie nie znosi艂em Melo Fatty :? Jednak od kilku miesi臋cy kolesie mi imponuj膮, graj膮 niesamowicie, z gigantyczn膮 energi膮, t艂amsz膮c przeciwnik贸w...

Co艣 w tym jest na rzeczy co m贸wi艂 Karl o kontuzjach w Jazz, C's czy Rox (swoj膮 drog膮 to chyba najbardziej z艂o艣liwy i gnomowaty trener w NBA :twisted: ), 偶臋 jak grali艣my bez kontuzjowanych Nene czy Martina to nikt si臋 nami nie przejmowa艂, wi臋c ja nie b臋d臋 przejmowa艂 si臋 innymi. A to oznacza, 偶e faceci z Denver graj膮 wreszcie swoje, po kontuzjach, dziwnych przej艣ciach osobistych i g艂upich wymianach... Ta stabilizacja doda艂a im si艂, cho膰 przeciwnicy byli jacy byli :roll:

Z kolei Lakers s膮 ci膮gle dla mnie ... dziwni :roll: Nie potrafi臋 ich zupe艂nie rozgry藕膰. Snuj膮 si臋 po parkiecie jak primadonny i tylko gdy maj膮 n贸偶 na gardle, a jeszcze lepiej jak kto艣 im ten n贸偶 poprzesuwa,to bior膮 si臋 do roboty. Przez to ma si臋 wra偶enie i ono pot臋guje si臋 w艣r贸d przeciwnik贸w, 偶e Jax i jego ekipa NIGDY nie trac膮 KONTROLI nad sytuacj膮. To przypomina taki mechanizm, kt贸ry pozornie jest zaci臋ty i potrzebuje coraz to nowych impuls贸w, by si臋 pobudzi膰. A naprawd臋 ci臋偶ko kibicuje si臋 takiemu troch臋 bezdusznemu, troch臋 zmanierowanemu mechanizmowi :P Jestem tylko ciekaw, czy to kwestia podej艣cia graczy, nawet tych m艂odych (Drew, Ariza, Brown) czy znudzenie starych 艂膮cznie z trenerem :?:

Odno艣nik do komentarza

SEASON TEAM AVERAGE MARGIN SEASON RESULT

2008-09 Nuggets +16.0 TBD

1970-71 Bucks +15.4 Won NBA title

1986-87 Lakers +14.8 Won NBA title

1995-96 Bulls +14.3 Won NBA title

2000-01 Lakers +14.1 Won NBA title

1985-86 Lakers +13.7 Lost in the conference finals

1985-86 Celtics +13.2 Won NBA title

Ups!

Ale jaja, Nuggets nie maj膮 gdzie gra膰!

http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=4176082

Pewnie w ko艅cu jako艣 si臋 z WWE dogadaj膮, ale niez艂a akcja. Chyba faktycznie zarz膮d Nuggets nie wierzy艂, 偶e b臋d膮 jeszcze w grze pod koniec maja.

Odno艣nik do komentarza

Panowie... liczenie na to, ze Melo znowu zagra s艂ab膮 serie to z艂y pomys艂.

Melo si臋 zmieni艂... Zagra艂 w reprezentacji, zgoli艂 cornrowsy, w ktorych zreszt膮 kiepsko wyglada艂, zacz膮艂 przyk艂adac si臋 wreszcie troche do obrony. Nie mowie, ze jest juz koszykarsko w pe艂ni dojrza艂y, ale powolutku chyba zaczyna wchodzi膰 w sw贸j prime... George Karl nie jest idealnym facetem by go do tego poprowadzi膰, ale MVP finals, z takim autorytetem jak Billups jak najbardziej.

Rok temu Nuggets zainwestowali tak bardzo w atak, ze zapomnieli o gosciu, ktory mialby to na parkiecie poukladac i o obronie przede wszystkim. To tak jak wyjsc na boisko pi艂karskie 5 napastnikami, swiatowej klasy, 4 pomocnikami, 1 obro艅c膮 i bramkarzem. Pare mecz贸w pewnie si臋 wygra, ale koniec konc贸w ka偶dy napastnik b臋dzie chcia艂 kopn膮膰 na bramk臋, a to wygeneruje duzo strat i niecelnych strza艂贸w... a to jek wiadomo r贸wna si臋 pi艂ka dla przeciwnika.

Denver wyci膮gn臋艂o jednak wnioski. Lider wreszcie troche dojrza艂, Billups da艂 kilka rzeczy, kt贸rych Denver brakowa艂o - rzut za 3 od rozgrywajacego, dobr膮 oborn臋 PG, fizycznosc na PG, no i przede wszystkim - rozs膮dne rozegranie. To w po艂膮czeniu z comebackiem Nene okaza艂o si臋 dla Nuggs zbawienne.

Nuggets s膮 zdyscyplinowani taktycznie, bo jest na parkiecie ca艂y czas kole艣 kt贸ry o tym przypomina, wreszcie od dobrych kilku sezon贸w maj膮 w miar臋 kompletn膮 艂awk臋, z rozgrywajacym, shooterami i 2 enrgizerami w postaci Andersena i Smitha.

Min膮艂 tylko 1 sezon ale zmieni艂o si臋 naprawde duzo.

Anthony wreszcie rzuca na przyzwoitej skutecznosci popatrzcie na staty z tego sezonu i z poprzednich lat... To nie jest 偶aden przypadek. Ariza go mo偶e troche ograniczyc - to na pewno, ale Ariza jest 10KG l偶ejszy. Jak Melo zacznie gra膰 post-upy - a potrafi to robi膰 bardzo dobrze, to bez problemu waszego obro艅c臋 przepchnie.

Billups to oczywi艣cie 2 bardzo du偶a przewaga Nuggets, wr臋cz kluczowa. Van w w膮tku obok pisa艂o Deronie... Prawda, ale Deron nie mia艂 obok siebie kogos nawet w po艂owie tak utaletowanego ofensywnie jak Melo, czy nawet JR. Denver mog膮 艂adnie rozci膮gn膮膰 defensyw臋, zrobc spacing, bo maj膮 kim.

Martin-Nene vs. Odom-Gasol jak dla mnie wygl膮da na bardzo wyr贸wnany matchup i tak jak pisa艂em w w膮tku obok - kluczowy b臋dzie Bynum... jesli zacznie gra膰 jak trzeba to Nuggets nie bed膮 miel tutaj czego szuka膰, jesli nie... Lakers s膮 w tarapatach. Pozostaje jeszcze oczywsicie Kobe, na kt贸rego Nuggs niezbyt maj膮 odpowiedz, ale jest i tak lepiej niz rok temu.

Rok temu za Kobim gania艂 Carter, b膮dz Martin, teraz bedzie to Jones/Smith/Kleiza mysle. NIe mozna pozowolic Martinowi wyjsc spod kosza, bo znowu Odom znizczy nas ofensywnymi zbi贸rkami. Nie bedzie te偶 Cambyego, kt贸ry niby zbiera艂 po 15 pi艂ek w RS a w tamtej serii w kluczowych momentach dawal wyrwac sobie mase pilek, a 1on1 z Gasolem by艂 fatalny. Nene bedzie tutaj duzym upgradem you'll see...

Boli mnie Karl na 艂awce, boli mnie brak plastra na Kobasa, chociaz ja bym pr贸bowa艂 rzucic na niego Balkmana, kt贸ry moglby gra膰 Arize w Nuggets. Ale Karl tego nie zrobi, tak jak nie gral w poprzednich sezonach Evansem, czy Hunterem, tak teraz nie pogra Balkmanem.

Nie mowie oczywiscie ze Nuggs to wygraj膮. Ale seria powinna by膰 bardzo zaci臋ta. Lakers s膮 po 2 ci臋zkich seriach... 4-1 z Utah, ale 2 ciezkie mecze w SLC, gdzie nie gra si臋 lekko, 7 spotkan z Houston - mysle ze troche to na nogi im mimo wszystko powinno zadzia艂a膰, Nuggets z kolei s膮 wypocz臋ci, ale wypadli troche z rytmu wiec G1 pewnie dla Lakers, ale w G2 upatrywa艂bym juz szansy zyskania przewagi w艂asnego parkietu.

Odno艣nik do komentarza

o dziwo mam tu bardzo podobne spostrzezenia do tego co napisal kabe.

przynajmniej odnosnie tego, ze lakers wieksze szanse maja na zwyciestwo w g1 niz w g2. bo to lakers sa teraz w gazie, w trybie meczowym, rozgrzani. nuggs moga byc nieco zardzewiali i skonczy sie tak ja kw g1 z rockets. ale w g2 po pewych adjustments....

1.faktycznie ta 7 meczowa seria moze wyjsc lakersom na dobre. wiadomo bylo, ze bynum wciaz nie jest w 100% sprawny i im dluzej potrwa zgrywanie zespolu, im wiecej bynum bedzie mial czasu by zeszla opuchlizna z kolana tym lepiej dla lakers. teraz pytanie czy bynum po tym g7 nareszcie zlapal rytm, kolano go juz nie boli i od teraz bedzie gral to co przed kontuzja czy to byl tylko taki 1-meczowy wyskok naszego wysokiego tak jak w serii z jazz gdzie chyba g5 mial takie.

2.obawiam sie nuggets bo wiem, ze w tej serii minimum raz wygraja w sopsob przekonujacy. obstawiam, ze bedzie to g3. pokazali to juz raz gdy wygrywali z lakers w sezonie. wyszlo im wszystko. jr i kleiza trafiali na obwodzie. w obronie pod koszem byl andersen, ktory zablokowal kilka waznych rzutow. generalnie zdominowali lakers na tyle by wygrac. a to sie nie wszystkim udawalo w tym sezonie. nuggets maja wwszystko do tego by to zrobic. i kluczowe bedzie tu tempo jakie wyznczy billups. boje sie, ze w odpowiednim moencie zwolni, zrobia jakies set pleys i poleci kolejna trojka na koniec 24 sekund albo od niego albo od jr'a.

generalnie szykuja sie najfajniejsze wcf od jakiegos czasu.

jezeli bynum nie bedzie w stanie grac tego co gral w rs jeszcze to lakers tego nie wygraja. chyba, ze kobe zaliczy serie na poziomie +35ppg

Odno艣nik do komentarza

A ja wlasnie uwa偶am ze wynik tej serii nie zalezy od Kobe +35ppg, a przede wszystkom od tego jak b臋d膮 grali zespo艂owo, Kobe nie moze znowu monopolizowac gry, Gasol, Odom, Bynum musz膮 dostawac mase pi艂ek, Ariza, Fish, Sasha musz膮 si臋 wstrzelic z dystansu, jak postawia wszystko na Kobe, to Nuggets zgniot膮 ich zespo艂em, bo maja Billupsa, ktory kazdemu po r贸wno rozrzuci. LA nie potrzebuj膮 zeby kt贸rys z zawodnik贸w zaliczyl jak膮s mega seri臋 +30, wystarczy ze kazdy rzuci swoje, a Kobe 25p10a przyda si臋 zdecydowanie bardziej niz Kobe 40p 12/35 fg.

No i agresja musi byc, atak na pomalowane, wyoutowanie Martina, b膮dz Nene, a nie jum shooting offence.

Odno艣nik do komentarza

nie ma co, porobilo sie. zarowno na 4um jak i w nazwijmy to fachowych opiniach nuggets sa lekkim faworytem. a jeszcze pol roku temu wydawalo sie ze lakers do finals dojda w seriach po 4-0 a nuggets beda mieli problemy by pyknac pierwsza runde :roll:

na pewno pod wzgledem atrakcyjnosci to dobrze, pod katem kibicow lakers fatalnie. wciaz uwazam ze jestesmy faworytem ale o ile serii z jazz i rockets sie nie obawialem tak juz tutaj lekkie obawy sa. ale moze na przekor spokojowi ktory mialem przed houston, tym razem tez stanie sie inaczej niz zakladam?

co do nuggets obecnych a tych sprzed rok, to i owszem, nene, andersen itd. to upgrade'y ale i tak imo najwiekszy upgrade nuggets to pozbycie sie iversona. klucz to billups, tak bylo, jest i bedzie. jak jego ograniczymy, seria bedzie wygrana. jak jego sie nie uda zatrzymac hcocby w wystarczajacym stopniu, a w wykonaniu lakers zobaczymy to co w co drugiej grze z houston to bye, bye finals.

tak czy inaczej moj typ 4-2 lakers, bo wciaz wierze ze ten horror z houston to tylko koszmarny sen byl i czegos sie lakersi nauczyli.

Odno艣nik do komentarza

Ja powiem tak:

Nuggets s膮 w cholernym gazie, ch艂opaki s膮 porz膮dnie nagrzani na wygrywanie, potrzeba dobrego nastawienia Lakers贸w w pierwszym meczu i swobodnego wypunktowania Nuggets, 偶eby ich troch臋 ostudzi膰, je艣li to si臋 uda s膮 szanse, 偶e LAL przejdzie serie w 6 meczach, je偶eli jednak Nuggets wygraj膮 pierwszy mecz i to do艣膰 wysoko graj膮c szybko i widowiskowo zaczn臋 si臋 porz膮dnie ba膰 o losy tej serii (sama gra LAL nie napawa optymizmem na tyle, 偶eby im bezgranicznie ufa膰).

Mimo wszystko przed pierwszym meczem obstawiam 4:2 dla LAL. Nie wiem... przeczucie oby prawidziwe.

Odno艣nik do komentarza

Skoro typowanie to typowanie.

I dlatego pomimo i偶 jestem sercem za Lakers, i kibicuj臋 im ca艂y czas 偶eby w tym

roku uda艂o si臋 zdoby膰 "misia" to obstawiam ze smutkiem ale ... 4-3 dla Denver

kibicujesz Lakers i obstawiasz, 偶e nie tylko Nuggets wygraj膮, ale jeszcze zrobi膮 to w Staples w 7 meczu :? sprawd藕 kiedy oni wygrali ostatnio w Staples

co to si臋 robi z tymi kibicami Lakers

Billups to oczywi艣cie 2 bardzo du偶a przewaga Nuggets, wr臋cz kluczowa. Van w w膮tku obok pisa艂o Deronie... Prawda, ale Deron nie mia艂 obok siebie kogos nawet w po艂owie tak utaletowanego ofensywnie jak Melo, czy nawet JR. Denver mog膮 艂adnie rozci膮gn膮膰 defensyw臋, zrobc spacing, bo maj膮 kim.

oj KaBe, a Boozer, kt贸ry gra艂 w serii z Lakers to co ? do tego dobre wsparcie Milsapa, Kirilenki czy Korvera wi臋c jakiej艣 wielkiej przewagi ofensywnej to ja tu nie widz臋, na pewno nie na tyle by pisa膰, 偶e nie maj膮 nikogo nawet w po艂owie tak utalentowanego ofensywnie jak Melo czy nawet JR :lol:

A ja wlasnie uwa偶am ze wynik tej serii nie zalezy od Kobe +35ppg, a przede wszystkom od tego jak b臋d膮 grali zespo艂owo, Kobe nie moze znowu monopolizowac gry, Gasol, Odom, Bynum musz膮 dostawac mase pi艂ek, Ariza, Fish, Sasha musz膮 si臋 wstrzelic z dystansu, jak postawia wszystko na Kobe, to Nuggets zgniot膮 ich zespo艂em, bo maja Billupsa, ktory kazdemu po r贸wno rozrzuci. LA nie potrzebuj膮 zeby kt贸rys z zawodnik贸w zaliczyl jak膮s mega seri臋 +30, wystarczy ze kazdy rzuci swoje, a Kobe 25p10a przyda si臋 zdecydowanie bardziej niz Kobe 40p 12/35 fg.

mylisz monopolizowanie gry z du偶膮 ilo艣ci膮 rzut贸w. To o czym m贸wisz czyli du偶a ilo艣膰 grania przez Bryanta wcale nie musi oznacza膰 problem贸w dla Lakers, mog艂o je oznacza膰, kiedy mia艂 przeciwko sobie Battiera, ale z Nuggets ju偶 niekoniecznie, jak Kobe zacznie robi膰 jesie艅 艣redniowiecza z ty艂k贸w Jonesa czy Smitha to Karl zacznie go podwaja膰, albo rzuca膰 Martina na niego i wtedy reszta Lakers b臋dzie mia艂a zdecydowanie wi臋cej miejsca. Przedstawiasz to tak jakby Kobe faktycznie by rzuci膰 Nuggets 40 punkt贸w potrzebowa艂 do tego 35 rzut贸w

4-1 dla Lakers

Odno艣nik do komentarza

oj KaBe, a Boozer, kt贸ry gra艂 w serii z Lakers to co ? do tego dobre wsparcie Milsapa, Kirilenki czy Korvera wi臋c jakiej艣 wielkiej przewagi ofensywnej to ja tu nie widz臋, na pewno nie na tyle by pisa膰, 偶e nie maj膮 nikogo nawet w po艂owie tak utalentowanego ofensywnie jak Melo czy nawet JR :lol:

Boozer i Millsap byli dosc mozno undersized przy frontcourcie Lakers, poza tym to podkoszowi, a im nie zawsze mozna odegrac pilke. Jedynym prawdziwym rozci膮gaczem defensywy byl Korver, ktr贸y boskiej serii nie zagra艂. W Nuggets rzutem grozi poza Billupsem JR, Kleiza i Melo, Kleiza jest odbry na catch'n'shoot ale pozostali potrafia dodatkowo kreowac sobie pozycje strzeleckie. Obecnosc zawsze 2 shooter贸w na obwodzie + nene pod koszem robi Nuggets naprawde dobry spacing i nawet jesli chodzi o krycie indywidualne, to jak Nuggs dobrze wyjd膮 to Lakers maja o jednego obronce za ma艂o. Bo albo zostanie Fisher na Bllupsie, albo na Smithie, albo na duzo wiekszym Kleizie.

Widze ze nie doceniasz Smitha, w sumie sie nie dziwie po cz臋sci, bo psyche ma nie do konca normaln膮, ale jest to koles kt贸y napsuc moze sporo krwi, w ataku potrafi naprawde duzo, potrafi wykreowac sobie pozycje rzutowa, potrafi rzucic z miesjca, tr贸jki, p贸艂dyche, penetracje, czy szybk膮 kontr臋. W obronie jest szybki i skoczny, wingspan podejrzewam tez ma dobry, wiadomo ze w obronie nie odstawi Battiera, ale szybki Jones+JR o podobnych warunkach co Brynat to nie najgorsza para na Kobasa.

Zobaczymy, dzieiaj pewnie 'W' Lakers, ale w G2 mysle ze Nuggs powinni powalczyc.

Uwazam ze Denver maja szanse jesli Karl nie zrobi czegos glupiego i beda konsekwentnie kryc Brynata obwodowymi, a pod koszem uniemozliwiac penetracje. Zmusic Kobego do grania jump shotow i bedzie dobrze.

mylisz monopolizowanie gry z du偶膮 ilo艣ci膮 rzut贸w. To o czym m贸wisz czyli du偶a ilo艣膰 grania przez Bryanta wcale nie musi oznacza膰 problem贸w dla Lakers,

Tak si臋 sk艂ada, ze w przypadku Lakers duza liczba rzut贸w=monopolizacja gry, bo Kobe rzuty przewaznie kreuje sobie po akcjach 1on1 = sporo czasu pilka w jego rekach. Chyba nie zaprzeczysz ze w LAkers to cz臋ste zjawisko, kiedy Bryant rzuca rzuca, a kumple sie przygl膮daj膮 ? :roll:
Odno艣nik do komentarza

Van napisa艂 :

kibicujesz Lakers i obstawiasz, 偶e nie tylko Nuggets wygraj膮, ale jeszcze

zrobi膮 to w Staples w 7 meczu :? sprawd藕 kiedy oni wygrali ostatnio w Staples

co to si臋 robi z tymi kibicami Lakers

Ano po prostu s膮 kibice kt贸rzy trze藕wo oceniaj膮 sytuacj臋, kt贸rzy potrafi膮 rozdzieli膰

kibicowanie od typowania. Kibicuj臋 dalej Lakers, ale typuj臋 jak typuj臋 - mam prawo.

Noce b臋d臋 zarywa艂 偶eby mecze obejrze膰, byle kibicowi to si臋 pewnie nie zechce, to

raczej cecha prawdziwego fana, nie dospa膰, m臋czy膰 si臋 w pracy p贸藕niej, itp.

To rozumiem 偶e fani np. Clippers mieli powiedzmy w po艂owie sezonu u buk贸w stawia膰

na wygranie ligi ? Na jakiej podstawie ? A 偶e nadal kibicowali swoim - jestem tego

pewien, tylko s膮dz臋 偶e nikt z nich nie topi艂 kasy. Typowanie to mniej wi臋cej to samo,

taka zabawa maj膮ca na celu trafienie wyniku.

A kiedy Denver wygrali w Staples ? A co to mnie obchodzi, to co by艂o nie ma znaczenia.

Liczy si臋 to co b臋dzie, a przy takim poziomie gry naszych wszystko jest mo偶liwe.

I widz臋 偶e kibicem LAL wg co poniekt贸rych mo偶e by膰 tylko ten, co wielbi Kobiego i bez

wzgl臋du na gr臋 do ko艅ca wszem i wobec b臋dzie wciska艂 偶e LAL to najlepsza dru偶yna na

艣wiecie. Ja tak b臋d臋 dopiero twierdzi艂 jak wygramy lig臋, bo na razie nie mam ku temu

podstaw niestety.

Odno艣nik do komentarza

Ano po prostu s膮 kibice kt贸rzy trze藕wo oceniaj膮 sytuacj臋, kt贸rzy potrafi膮 rozdzieli膰

kibicowanie od typowania. Kibicuj臋 dalej Lakers, ale typuj臋 jak typuj臋 - mam prawo.

Noce b臋d臋 zarywa艂 偶eby mecze obejrze膰, byle kibicowi to si臋 pewnie nie zechce, to

raczej cecha prawdziwego fana, nie dospa膰, m臋czy膰 si臋 w pracy p贸藕niej, itp.

prawo masz, ale nie rozumiem dlaczego pesymi艣ci tacy jak Ty uwa偶aj膮, 偶e to ich ocena sytuacji jest obiektywna, zgrywaj膮 si臋 na realist贸w, twierdz膮, 偶e to w艂a艣nie oni potrafi膮 trze藕wo ocenia膰 sytuacj臋 ?

To rozumiem 偶e fani np. Clippers mieli powiedzmy w po艂owie sezonu u buk贸w stawia膰

na wygranie ligi ? Na jakiej podstawie ?

:lol: no super por贸wnanie, nie wiem czy zauwa偶y艂e艣, ale to Lakers byli najlepsz膮 dru偶yn膮 na zachodzie z przewag膮 ponad 10 mecz贸w nad drugimi Nuggets z tym w艂a艣nie swoim nonszalanckim podej艣ciem i bez Bynuma przez spory kawa艂ek sezonu.

A kiedy Denver wygrali w Staples ? A co to mnie obchodzi,

a mo偶e powinno, podobnie jak bilans Nuggets na wyje藕dzie, bilans Lakers na w艂asnym parkiecie i na wyje藕dzie

I widz臋 偶e kibicem LAL wg co poniekt贸rych mo偶e by膰 tylko ten, co wielbi Kobiego i bez

wzgl臋du na gr臋 do ko艅ca wszem i wobec b臋dzie wciska艂 偶e LAL to najlepsza dru偶yna na

艣wiecie. Ja tak b臋d臋 dopiero twierdzi艂 jak wygramy lig臋, bo na razie nie mam ku temu

podstaw niestety.

twierdzi膰 co艣 po fakcie jest 艂atwo, ka偶dy ma prawo do w艂asnego zdania, a moim zdaniem nie ma podstaw do biadolenia i typowania wygranej Nuggets kiedy jest si臋 kibicem Lakers. Inna sprawa napisa膰, 偶e mo偶e by膰 naprawd臋 ci臋偶ko, 偶e Lakers musz膮 wzi膮膰 si臋 do roboty, ale pisa膰, 偶e przegraj膮 to ju偶 dla mnie niesamowity jak na kibica wy偶ej notowanej dru偶yny pesymizm.
Odno艣nik do komentarza

Van napisa艂:

prawo masz, ale nie rozumiem dlaczego pesymi艣ci tacy jak Ty uwa偶aj膮, 偶e to ich ocena

sytuacji jest obiektywna, zgrywaj膮 si臋 na realist贸w, twierdz膮, 偶e to w艂a艣nie oni potrafi膮

trze藕wo ocenia膰 sytuacj臋 ?

No faktycznie pope艂ni艂em b艂膮d - powinienem by艂 napisa膰 "jest" zamiast "s膮",nie wypada

pisa膰 w liczbie mnogiej maj膮c na my艣li w艂asne zdanie.

Dla mnie ja jestem realist膮 /z tak膮 gr膮 LAL/, dla ciebie mog臋 by膰 pesymist膮.

Zweryfikuj膮 to i tak zawodnicy na boisku, i wcale si臋 nie pogniewam jak si臋 oka偶e 偶e

jednak by艂em "pesymist膮"

Ja zawsze staram si臋 widzie膰 mankamenty w grze /mo偶e to skrzywienie zawodowe/, bo widz膮c b艂臋dy mo偶na je pr贸bowa膰 eliminowa膰.

Mo偶emy sobie pisa膰 偶e wszystko jest 艂adnie i cacy, 偶e wszyscy typujemy, mo偶e nie 艂atwe,

ale pewne 4-1 albo 4-2. Tak wi臋kszo艣膰 z nas /JA TE呕/ typowa艂a w serii z Houston i co ?

Nie trafili艣my. Byli艣my niepoprawnymi optymistami w takim uk艂adzie.

Van napisa艂 :

no super por贸wnanie, nie wiem czy zauwa偶y艂e艣, ale to Lakers byli najlepsz膮 dru偶yn膮

na zachodzie z przewag膮 ponad 10 mecz贸w nad drugimi Nuggets

Por贸wnanie mia艂o na celu pokazanie 偶e co innego dla mnie znaczy kibicowa膰, co innego typowa膰. Ja nie gram u buk贸w, ale par臋 razy brat si臋 ze mn膮 konsultowa艂 w sprawie

obstawiania meczy, z regu艂y moje rady by艂y trafne, a jak bym za tylko kierowa艂 si臋

sympatiami do dru偶yn by艂oby gorzej. A zupe艂nie to por贸wnanie nie mia艂o zwi膮zku z

seri膮 kt贸ra nas czeka, wi臋c nie wiem po co piszesz o Denver.

Van napisa艂 :

a mo偶e powinno, podobnie jak bilans Nuggets na wyje藕dzie, bilans Lakers na w艂asnym parkiecie i na wyje藕dzie

A skoro tak to my przecie偶 z Cavs nie powinni艣my mie膰 szans w finale bo : w ci膮gu

ostatnich trzech lat mamy z nimi bilans 2-4, bo Cavs maj膮 u siebie lepszy bilans ni偶

my /39-2 do 36-5/ i 4 mecze z nami u siebie ?

Van napisa艂 :

a moim zdaniem nie ma podstaw do biadolenia i typowania wygranej Nuggets kiedy

jest si臋 kibicem Lakers

To nie biadolenie tylko przedstawienie argument贸w "za" takim typowaniem, trudno

偶ebym typowa艂 wygran膮 Denver a pisa艂 same superlatywy o naszej grze. A typowa膰

mog臋 jak chc臋, a podstawy s膮 bo nie gramy tego co powinni艣my.

I rozumiem 偶e tu na forum jest zakaz dla fan贸w LAL typowania wygranej Nugets, to

mo偶e nale偶a艂o zaw臋zi膰 ilo艣膰 odpowiedzi w ankiecie do czterech : LAL w 4,5,6 lub 7

i rozwi膮za艂oby to problem ??

A 偶e do roboty si臋 musz膮 wzi膮膰 - te偶 tak uwa偶am. I to ostro, bo rywale coraz ci臋偶si.

Niech si臋 bior膮 i wygraj膮 t膮 seri臋, wcale nie b臋d臋 p艂aka艂 w贸wczas 偶e si臋 pomyli艂em

w typowaniu. Ot zabawa i tyle.

Odno艣nik do komentarza

sadek69, spokojnie, bez nerw贸w, sami swoi.

Ka偶dy ma prawo do w艂asnej oceny tej sytuacji i w przeciwie艅stwie do Vana uwa偶am, 偶e kibic LAL mo偶e zak艂ada膰, 偶e seri臋 wygraj膮 DEN. Jednocze艣nie zgadzam si臋 z Vanem, 偶e zak艂adaj膮c 4-3 dla DEN nie piszesz, 偶e Nuggets wygraj膮 po prostu jeden mecz wi臋cej, ale 偶e wygraj膮 G7 w Staples. A to ju偶 troch臋 dziwne. Ju偶 bardziej prawdopodobne by艂oby zwyci臋stwo Denver w sze艣ciu meczach, po wyrwaniu zwyci臋stwa w jakim艣 wcze艣niejszym meczu w LA. Po prostu ludzie cz臋sto zapominaj膮 nawet nie o HCA, ale o tym jakie znaczenie ma rozk艂ad poszczeg贸lnych mecz贸w, o czym zreszt膮 pisa艂em ju偶 tutaj wcze艣niej.

A to, kto dobrze oceni艂 sytuacj臋, dowiemy si臋 wkr贸tce.

Odno艣nik do komentarza

ok**** ale mecz!

wstalem przy 14-24 i juz sie lekko posralem ale w pore lakers opaowali sytuacje. ba opanowali ja rezerwowi, ktorzy ostatnio z reguly zawodzili.

bynum jak sie okazuje gra swoje ale ma problemy z utrzymaniem przewinien. to jest klucz. poki co to nasi wysocy zbieraja wiecej i lepiej ale maja wiecej przewinien. jak w padna w foul trouble to bedzie ciezko. w miare niezla egzekucja w ataku z obu stron. martwi gra kobego. anthony w 1 kwarcie pokazal, ze lakers moga z nim miec duze problemy. w 2 kwarcie niepotrzebnei tyle podwojen na nim ale moze to spowodowalo, ze anthony nie zrobil nam jesieni.

generalnei mecz poki co godny wcf.

szalenie istotne spotkanie. jezeli lakers nie wygraja to na dzien dobry w g2 zostana postawieni pod sciana.

jezeli lakers wygraja moze to byc taki statement game na dzien dobry i nuggets moga sie podlamac i w g2 nie miec juz takiej energii. rownie dobrze lakers moga zbytnio uwierzyc w siebie i polec w g2...

ale poki co 24 minuty jeszcze przed nami.

lakers musza ograniczyc faule i utrzymac to granie z 2 kwarty.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.