Skocz do zawartości

wojna na ukrainie

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, josephnba napisał:

Nie zaryzykuje skażenia sporej części Rosji i świeżo upolowanej Ukrainy

Biorąc historyczne dane z lat 80 to akurat głównie oberwie Białoruś , trochę Ukraina a Rosja jako taka w najmniejszym stopniu więc co najwyżej znowu na Białorusi będa mieć mniej dzieci i więcej zgonów 

42 minuty temu, lorak napisał:

będą jaja, gdy taka polska oberwie przez te sankcje bardziej niż rosja.

Ta niby jak, już im poblokowali rezerwy walutowe za granicą  a Rubel już stracił połowę wartości względem USD. Wszystkie firmy się wycofują, a najczęściej szukaną frazą w Rosji jest: "Jak się żyję w Korei Północnej". Niech beznzyna będzie po 10 zł przez jaki czas ale jak się uda ich zniszczyć to niech tak będzie. W przeciwnym razie zawsze będzie duże ryzyko dla inwestycji w naszym regionie co się długofalowo przełoży na standard życia.

Putlerek już mięknie.

Cytat

Agencja TASS podaje, że Władimir Putin polecił prokuraturze wszczęcie śledztwa ws. wysyłania na wojnę w Ukrainie żołnierzy poborowych. Rzecznik Kremla Dmitrij Pieskow stwierdził, że przed rozpoczęciem "operacji wojskowej" (tak rosyjska propaganda nazywa agresję na Ukrainę) Putin polecił dowódcom, aby wykluczyli z ataku poborowych. Ich obecność na froncie jednoznacznie potwierdzają m.in. nagrania, które od wielu dni publikują Ukraińcy.

Jak grzecznie...

Cytat

Rzecznik Kremla, Dmitrij Pieskow podkreślił, że wykorzystywanie zagranicznych lotnisk przez ukraińskie lotnictwo wojskowe jest dla Rosji "scenariuszem niepożądanym i niebezpiecznym".

Najbardziej szkoda tylko dzieci, niech kacapy zdychają za to przez lata.

Edytowane przez mcreativo

2 godziny temu, ely3 napisał:

Biorąc historyczne dane z lat 80 to akurat głównie oberwie Białoruś , trochę Ukraina a Rosja jako taka w najmniejszym stopniu więc co najwyżej znowu na Białorusi będa mieć mniej dzieci i więcej zgonów 

A jaka masz pewność że tym razem rozkład prądów powietrza będzie taki sam?  https://youtu.be/ZtOL1nkfDlg

WOJSKOWY: Wielu z bojowym doświadczeniem, przeszli przez Afganistan, Czeczenię, Donbas. I z Doniecka i z Ługańska i nasze siły specjalne giną tam teraz. I nasz kraj napa... 
PROWADZĄCY: NIE! NIE! Nie chcę tego słuchać! 
W: Oni giną tam wszyscy równo. 
P: Stój! Zastanów się!
W: Ja chcę żebyśmy wstali i uczcili pamięć naszych chłopców, którzy tam walczą za Rosję i za Donbas. 
P: Ja wam powiem co tam nasi chłopcy robią: nasi chłopcy wyżynają tam gadziny faszystowskie! To triumf rosyjskiego oręża i rosyjskiej armii! 

Godzinę temu, Sewer napisał:

WOJSKOWY: Wielu z bojowym doświadczeniem, przeszli przez Afganistan, Czeczenię, Donbas. I z Doniecka i z Ługańska i nasze siły specjalne giną tam teraz. I nasz kraj napa... 
PROWADZĄCY: NIE! NIE! Nie chcę tego słuchać! 
W: Oni giną tam wszyscy równo. 
P: Stój! Zastanów się!
W: Ja chcę żebyśmy wstali i uczcili pamięć naszych chłopców, którzy tam walczą za Rosję i za Donbas. 
P: Ja wam powiem co tam nasi chłopcy robią: nasi chłopcy wyżynają tam gadziny faszystowskie! To triumf rosyjskiego oręża i rosyjskiej armii! 

Rachoń jak znalazł 

https://wiadomosci.wp.pl/kulisy-sporu-o-mysliwce-polskie-wladze-beda-szukac-porozumienia-z-wiceprezydent-usa-kamala-harris-6745450563742304a

Bo jak wiadomo, jeżeli państwo mające >13 000 samolotów poprosi drugie mające ~ 80, to to drugie niezwłocznie powinno oddać połowę, nadstawiając Rosji gołą dupę.

Ile trwa szkolenie pilotów na f16? Do poziomu bojowego 2 lata. 

Unijny dzban wsadził nas na minę. Cwaniak z USA poprawił, a jak nie daliśmy się pierwszy raz (od dawna) zrobić w ch...a, to teraz będziemy eksportować maść na ból dupy w ilościach hurtowych.