the_secret Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) @ignazz Nie, ale niestety jest blisko https://morningconsult.com/2020/09/01/battleground-presidential-polling-post-conventions/ https://projects.fivethirtyeight.com/polls/texas/ Edytowane 6 Września 2020 przez the_secret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 9 minut temu, ignazz napisał: Serio Texas padł? https://www.scribd.com/document/474962250/DMN-UTTyler-2020-Poll-Codebook-2 Nie padł ale w tej chwili są badania na syk. Tu masz z dziś gdzie Biden wygrywa.. Z tego co widziałem we wrześniu wszystkie pokazują remis gdzie raz Trump ma +1 a raz Biden ma +1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Biden to przegra przez blm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 1 godzinę temu, polskignom napisał: Biden to przegra przez blm. Przez to - wątpliwe skoro poparcie w USA dla BLM jest większe niż poparcie dla Bidena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Może inaczej, nie przez samo blm, ale konsekwencje tego ruchu. Rozwalone miasta, jeszcze wieksza dziura w policji przez zabieranie finansowania itd itd. Skrót myślowy, trochę niefortunny. All in all elektorat Trumpa będzie turbo zmotywowany, a niektórzy niekoniecznie. Agitacja chłopaków z nba tez raczej nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 6 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 poparcie dla BLM spadło w ostatnim czasie w USA i jest niższe niż tuż po akcji z Floydem. https://www.washingtonpost.com/politics/2020/08/29/slip-support-black-lives-matter/ do tego opcje niepromowane w mainstreamie są zwykle niedoszacowane w tego typu polls (Duda u nas, czy Trump w poprzednich wyborach), więc faktyczne poparcie jest pewnie jeszcze niższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Godzinę temu, lorak napisał: poparcie dla BLM spadło w ostatnim czasie w USA i jest niższe niż tuż po akcji z Floydem. https://www.washingtonpost.com/politics/2020/08/29/slip-support-black-lives-matter/ do tego opcje niepromowane w mainstreamie są zwykle niedoszacowane w tego typu polls (Duda u nas, czy Trump w poprzednich wyborach), więc faktyczne poparcie jest pewnie jeszcze niższe. Ci co nie popieraja BLM a moga glosowac tak jak to jest czyli oczywiscie tajnie tak jak lorak napisal, moga sobie spokojnie zaglosowac na trumpa i przeciw blm jak lorak napisal takze sondaz nigdy tego nie odda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 (edytowane) dobry filmik pod wzgledem fragmentow z policja, zwlaszcza jak protestujacy rzucili metalowym czyms policjanta w kark i tego momentalnie znokautowalo Edytowane 7 Września 2020 przez Kubbas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 16 godzin temu, polskignom napisał: All in all elektorat Trumpa będzie turbo zmotywowany, a niektórzy niekoniecznie. Agitacja chłopaków z nba tez raczej nie pomoże PRzeceniasz chyba znaczenie ogólne BLM . Dla Amerykanów większym problemem obecnie jest bezrobocie ( ogromne) i Covid 19 W momencie bojkotu NBA był on popierany przez 58% społeczeństwa a przeciwnego zdania było 26% . Nie czuje sie wprawdzie ekspertem od spraw amerykańskich ale w sondażach też nie widać by BLM znacząco obniżyło a przykład Teksasu pokazuje ,że w niektórych stanach wręcz ostatnia sytuacja przechyla się na korzyść Bidena Tak ogólnie swoją wypowiedź opierasz na danych czy raczej na przeczuciu Z innej beczki widać jak UK traci na swoim Brexicie. Może co niektórych otrzeźwi jak wygląda życie poza UE. Ja wiem ,ze corona itp ale oni za drugi kwartał mają -21 % i teraz Boris Johnson próbuje robić jakieś desperackie szantaże. Widziałem dane gdzie Europa powoli odbudowuje może nie wzrost ale balans blisko zera a UK jest nadal w dołku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 (edytowane) Nie czuje sie ekspertem, ale wie co jest problemem Amerykanów, opierasz to na danych czy przeczuciu? Na pewno po 3 miesiach zwierzęcych zachowań na ulicach i po tym jak większość demokratów sprawujących urzędy majorów w miastach wypieła dupy na nich, te 58% dalej popiera BLM Co do bezrobocia to jest już poprawa A co do texasu to już 4 lata temu, sondaże pokazywały tam takie rzeczy https://www.kut.org/post/poll-hillary-clinton-leads-donald-trump-texas a skończyło się normalną wygraną kandydata republikanów Edytowane 7 Września 2020 przez the_secret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Jakiś czas temu czytałem, choć ciężko mi teraz będzie znaleźć ten artykuł, że wyborcy republikanów rzadziej zdradzają w sondażach swoje prawdziwe intencje w porównaniu do demokratów stąd GOP bywa niedoszacowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbajag Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 (edytowane) Do wyborów zostało 57 dni. Moim zdaniem całkiem mało. W chwili obecnej prognozy mówią, że Biden ma ponad 270 głosów elektorskich potrzebnych do wygranej, w stanach gdzie wyraźnie prowadzi w sondażach. I w tych przewidywaniach Teksas jest dla Trumpa. Więc Trump musiałby wziąć wszystkie stany "wahające" się takie jak Arizona, Ohio i Floryda i jeszcze odebrać Bidenowi Pensylwanię Illinois lubi Nowy York. Raczej tego nie widzę (bo California to poza zasięgiem Trumpa). Edytowane 7 Września 2020 przez Qbajag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 4 godziny temu, ely3 napisał: PRzeceniasz chyba znaczenie ogólne BLM . Dla Amerykanów większym problemem obecnie jest bezrobocie ( ogromne) i Covid 19 W momencie bojkotu NBA był on popierany przez 58% społeczeństwa a przeciwnego zdania było 26% . Nie czuje sie wprawdzie ekspertem od spraw amerykańskich ale w sondażach też nie widać by BLM znacząco obniżyło a przykład Teksasu pokazuje ,że w niektórych stanach wręcz ostatnia sytuacja przechyla się na korzyść Bidena Tak ogólnie swoją wypowiedź opierasz na danych czy raczej na przeczuciu Z innej beczki widać jak UK traci na swoim Brexicie. Może co niektórych otrzeźwi jak wygląda życie poza UE. Ja wiem ,ze corona itp ale oni za drugi kwartał mają -21 % i teraz Boris Johnson próbuje robić jakieś desperackie szantaże. Widziałem dane gdzie Europa powoli odbudowuje może nie wzrost ale balans blisko zera a UK jest nadal w dołku.. Głównie na tym jak śmigają kursy w zakładach (wiem, smieszny argument), ale biorąc pod uwagę to plus stosunkowo inne kwestie (podane przeze mnie powyżej) i wcale nie jakieś porażające sondaże (to co napisał Pepis). Jest dość sporo miejsc w Stanach gdzie republikanie są traktowani jak PiS. Generalnie będzie mocno 50/50, ale wg mnie do czasu wyborów jeszcze dużo rzeczy się wydarzy. Bezrobocie na chwile ucichło, ale widmo bankructwa może zajrzeć w oczy jak będą skakać do Chińczyków. Co do Brexitu, to poczekaj kilka lat, wiadomo było, ze szok będzie spory, covid tylko to wzmocnił. Ale tylko czekać jak giganci zaczną się przenosić do Londka i tam tworzyć swoje siedziby (UE okaże się za mało flexible w tych szachach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 https://forsal.pl/swiat/usa/artykuly/7817297,usa-kryzys-mieszkaniowy-40-mln-amerykanow-zagrozonych-eksmisja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 https://film.org.pl/news/nowe-zasady-akademii-oscary-tylko-dla-filmow-z-mniejszosciami-241459 Nie wiem jak skomentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 1 minutę temu, Cardi napisał: https://film.org.pl/news/nowe-zasady-akademii-oscary-tylko-dla-filmow-z-mniejszosciami-241459 Nie wiem jak skomentować. Ja mam dobry komentarz, który mnie jeszcze bardziej dobił:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-kontorezerwowe Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Za kilka lat obowiązkowo każdy aktor/reżyser będzie musiał polizać penisa przy tęczowej komisji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Jak juz wleciał temat filmów to tutaj niezły benger news też https://www.cnbc.com/2020/09/08/disney-thanked-groups-linked-to-china-detention-camps-in-mulan-credits.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Godzinę temu, fluber napisał: Ja mam dobry komentarz, który mnie jeszcze bardziej dobił:) Ja się zastanawiam czy potwór z Kształtu wody łapałby się na mniejszości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbajag Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 W dniu 7.09.2020 o 19:50, polskignom napisał: Głównie na tym jak śmigają kursy w zakładach (wiem, smieszny argument), ale biorąc pod uwagę to plus stosunkowo inne kwestie (podane przeze mnie powyżej) i wcale nie jakieś porażające sondaże (to co napisał Pepis). Jest dość sporo miejsc w Stanach gdzie republikanie są traktowani jak PiS. Generalnie będzie mocno 50/50, ale wg mnie do czasu wyborów jeszcze dużo rzeczy się wydarzy. Bezrobocie na chwile ucichło, ale widmo bankructwa może zajrzeć w oczy jak będą skakać do Chińczyków. Co do Brexitu, to poczekaj kilka lat, wiadomo było, ze szok będzie spory, covid tylko to wzmocnił. Ale tylko czekać jak giganci zaczną się przenosić do Londka i tam tworzyć swoje siedziby (UE okaże się za mało flexible w tych szachach). No cóż Oscary będą znaczyć (może poza samym USA) jeszcze mniej niż w ostatnich latach. Zresztą podobnie jak pokojowe i literackie nagrody Nobla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi