Sebastian Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 26 minut temu, Kołczu33 napisał: Prędzej czy później trzeba będzie wprowadzić dochód gwarantowany. To następstwo automatyzacji niektórych zawodów. Nie wyobrażam sobie, że za 50 lat nadal będziemy ryzykować żeby operacje wykonywał człowiek. Oczywiście, że nie. Ludzie będą kopać rowy łopatami i zbierać bawełnę rękami. Bo trzeba będzie im dać pracę żeby się nie nudzili. Tak więc wszystkich przyszłych chirurgów skieruje się do łopat. I nie tylko ich oczywiście. Ktoś kto proponuje ideę dochodu gwarantowanego i nie zastanawia się co Ci wszyscy ludzie będą robić, co będą wymyślać z nudów i do czego to na koniec doprowadzi, są ludźmi bez wyobraźni, ludźmi którzy nie czytają i nie czerpią wiedzy z historii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angrilu Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 7 godzin temu, jack napisał: Czyżby pani w biedronce zwróciła ci uwagę na brak maseczki? mimo, że w temacie korony jest groteskowy to tutaj akurat ma rację. A jak uważasz, że nie to jesteś jeszcze bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 1 godzinę temu, Kołczu33 napisał: Prędzej czy później trzeba będzie wprowadzić dochód gwarantowany. To następstwo automatyzacji niektórych zawodów. Nie wyobrażam sobie, że za 50 lat nadal będziemy ryzykować żeby operacje wykonywał człowiek. To wyobraź sobie jaki był szok w świecie jak ludzie przeszli z sierpu na kosy a następnie na traktory . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 https://www.onet.pl/informacje/onettrojmiasto/gdansk-uroczystosc-odsloniecia-muralu-pawla-adamowicza-padly-gorzkie-slowa/vfqct5e,79cfc278 Nie sądzicie, że na muralu czegoś brakuje ? Takich pionowych prętów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 1 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Ja się nie znam na polskiej polityce, ale ktoś mi wytłumaczy na podstawie czego PO i "opozycja" twierdzi, że jak wróci Tusek z Brukseli to naród padnie na kolana, popędzi do urn i PO dostanie 60% głosów? Przecież oni w swoich bystrych kalkulacjach wyliczyli, że opozycja ma większe poparcie niż PiS, trzeba stworzyć wspólna listę i wybory wygrane. Na dodatek ta mieszanka ma głosować tak jak PO chce. Że lewakom, zwolennikom aborcji itp osobom głosującym na lewicę niespecjalnie po drodze z konserwatywnymi liberałami to nie istotny szczegół. PiS to ma fajnie z taką konkurencją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 1 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 1 godzinę temu, ptak napisał: lewakom, zwolennikom aborcji itp osobom głosującym na lewicę niespecjalnie po drodze z konserwatywnymi liberałami to nie istotny szczegół. PiS to ma fajnie z taką konkurencją Z drugiej strony wcale nie jest lepiej bo obok katotalibów jak Czarnek, masz kosmitów Macierewicza i Pawłowicz ale też Gowina i Kukiza a nawet czerwonego prokuratora. A wszystkim dowodzi starszy pan w dwóch różnych butach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 1 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 4 godziny temu, ptak napisał: Ja się nie znam na polskiej polityce, ale ktoś mi wytłumaczy na podstawie czego PO i "opozycja" twierdzi, że jak wróci Tusek z Brukseli to naród padnie na kolana, popędzi do urn i PO dostanie 60% głosów? Przecież oni w swoich bystrych kalkulacjach wyliczyli, że opozycja ma większe poparcie niż PiS, trzeba stworzyć wspólna listę i wybory wygrane. Na dodatek ta mieszanka ma głosować tak jak PO chce. Że lewakom, zwolennikom aborcji itp osobom głosującym na lewicę niespecjalnie po drodze z konserwatywnymi liberałami to nie istotny szczegół. PiS to ma fajnie z taką konkurencją PiS ma duże szanse to przegrać. Na razie ludzie są w szoku pocovidowym i maja trochę w dupie to jakie szambo się wylewa w naszej polityce (zupełnie serio mówiąc po oskarżeniach NIK i wycieku maili członków rządu tego rządu już dawno powinno nie być) ale to minie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 1 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego Dworczyk nie został zdymisjonowany/podał się do dymisji po akcji mailowej? Dzisiaj konferencja i dziennikarze referujący do tego tematu są blokowani. Ojp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 1 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 53 minuty temu, karl napisał: Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego Dworczyk nie został zdymisjonowany/podał się do dymisji po akcji mailowej? Dzisiaj konferencja i dziennikarze referujący do tego tematu są blokowani. Ojp Ja wiem czemu - bo jest z PiSu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 1 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Kultura polityczna w Polsce przez tych obrzydliwcow nie istnieje.Ostatnio minister zdrowia UK zostal przyłapany na całowaniu się z sekretarka w windzie, tego samego dnia zrezygnował z pracy. W Polsce byłaby to wina Tuska, Rosjan i Trzaskowskiego, a za poważne rzeczy typu maile, dziennikarze są cenzurowani. Smutne, po prostu przykre to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 2 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 14 godzin temu, Sebastian napisał: PiS ma duże szanse to przegrać. Na razie ludzie są w szoku pocovidowym i maja trochę w dupie to jakie szambo się wylewa w naszej polityce (zupełnie serio mówiąc po oskarżeniach NIK i wycieku maili członków rządu tego rządu już dawno powinno nie być) ale to minie. PiS robi wszystko by przegrać, a opozycja robi wszystko by nie wygrać. Pamięć ludzka jest krótka, a na wyborach będzie wtedy decydować koniunktura gospodarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 2 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/adwokaci-i-lekarze-zadaja-pilnej-korekty-polskiego-ladu/ddyrnw9,79cfc278 Jest strach Może się okazać, że ktoś mający zapłacić 150 tys składki zdrowotnej może już nie chcieć prywatnie chodzić do lekarza Co więcej może zacząć wymagać. Ogólnie co to jest za pomysł, żeby za tą samą bułkę jeden płacił złotówkę a drugi 100 zł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Co się stało z daily quevasa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 3 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 W dniu 29.06.2021 o 17:35, Sebastian napisał: Ktoś kto proponuje ideę dochodu gwarantowanego i nie zastanawia się co Ci wszyscy ludzie będą robić, co będą wymyślać z nudów i do czego to na koniec doprowadzi, są ludźmi bez wyobraźni, ludźmi którzy nie czytają i nie czerpią wiedzy z historii. Docelowo wszyscy mieliby robić to co robią teraz mając wakacje, albo ferie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 3 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 3 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 PO najwyraźniej idzie już na całość. Albo wypali albo będzie można z czystym sumieniem zaorać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 3 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 https://www.obserwatorfinansowy.pl/bez-kategorii/rotator/polski-konsument-coraz-blizej-sredniej-unijnej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 3 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 55 minut temu, jack napisał: PO najwyraźniej idzie już na całość. Albo wypali albo będzie można z czystym sumieniem zaorać. Demokraci wygrali więc wajcha poszła w ruch . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Godzinę temu, jack napisał: PO najwyraźniej idzie już na całość. Albo wypali albo będzie można z czystym sumieniem zaorać. Na moje zaproszenie i prośbę. Chcę ci Donaldzie przekazać stery Platformy. Chcę, byś poprowadził nas do zwycięstwa - powiedział dotychczasowy przewodniczący Borys Budka I to jest demokracja;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 3 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 3 minuty temu, fluber napisał: Na moje zaproszenie i prośbę. Chcę ci Donaldzie przekazać stery Platformy. Chcę, byś poprowadził nas do zwycięstwa - powiedział dotychczasowy przewodniczący Borys Budka I to jest demokracja;) Toć było głosowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi