darkonza Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 1 godzinę temu, Deltuś napisał: Nie przesadzaj. Budowa pomnika to nie jest wielki koszt. Nie musiał być wielki. No to poszukaj polskich pomników na zachodzie a ja później poszukam na wschodzie 1 godzinę temu, Deltuś napisał: Powyżej zdjęcie nie z 1968 roku, tylko z 1944 roku. Nie ze Związku Radzieckiego tylko z Belgii. Aha, ruscy mauzolea, pomniki, popiersia, a w zmian na zachodzie karteczki robiona pewnie przez jednego człowieka przez kilka minut. To jak poklepanie Tuska po plecach, a właściwie mniej bo Tuska klepał jakiś ważny oficjel a nie bezimienny belg. Ok, zamiast uczestnictwa w defiladzie zwyciestwa, karteczki z podziekowaniem. jesteś tak mocno wycholony w jedną stronę ze nie przykładasz miary do wydarzeń. Sam bym nie wkleił takiej ewentualnej karteczki z zsrr w obawie ze byś to wyśmiał (bo i pewnie tak moze byś zrobił), no ale jak idzie w drugą stronę to więcej niż pomniki dla Ciebie znaczy. Godzinę temu, Sebastian napisał: Darki Ty znów swoje. Kolejny raz fakty nie przeszkadzają Ci w ogóle. Patrzysz na gesty a nie realne czyny. jakie fakty? Rozmawiałem tylko o Polakach i niepolakach, Deltus uznał ze mu te moje argumenty nie przeszkadzaja wiec przeskoczył sobie na pomniki. Grzecznie zaczałem wklejac pomniki a Ty mi piszesz o jakichś faktach co mi nie przeszkadzają. I jeszcze Deltuś wkejla karteczki w odpowiedzi na pomniki ale to ja patrzę na gesty a nie realne czyny? Narzucono mi rozmowę o pomnikach wiec rozmawiałem o pomnikach, a Ty chcesz teraz zacząc rozmawiac o innych sprawach ale zanim to sie zacznie to masz pretensje ze zaczepiony o pomniki własnie o nich pisałem. No wysiadam, bo nawet jak sie zgadzam na wszelkei warunki i wymagania które mi się stawia to sie okazuje ze i tak jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Godzinę temu, Sebastian napisał: Wykorzystywali nas gospodarczo, traktowali jako instrument swojej polityki. Czyli coś jak USA i Niemcy 2 godziny temu, Deltuś napisał: W Bredzie w Belgii, mieszkańcy postawili pomnik na cześć polskich żołnierzy już w 1954 roku. Można ? Da się? Da się https://www.dws.org.pl/download/file.php?id=37484&mode=view Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 (edytowane) 10 minut temu, quevas napisał: Przysłowiowe 70 mln [zmarnowanych na kopertowe wybory] straciło aktualność. Wg raportu NIK, PIS przeputał 133 mln. Demokracja kosztuje, jak beztrosko oznajmił jeden z głównych bohaterów tej tragikomedii. Za Rudego Germańca też tak było ! a nawet i gorzej ! Edytowane 2 Maja 2021 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 18 minut temu, Koelner napisał: Za Rudego Germańca też tak było ! a nawet i gorzej ! Oj nie było, referendum Komorowskiego to tylko przetuptane 72 miliony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 10 minut temu, Koelner napisał: Za Rudego Germańca też tak było ! a nawet i gorzej ! A pamiętacie jak Bronek przejebał 70 mln na referendum o JOWach w 2015 roku? Gdzie wtedy byliście, ruskie pomioty? Co tam pierdolicie? Bronek zrobił to legalnie, a Sasin nie? A jaka to różnica hehe? 3 minuty temu, fluber napisał: Oj nie było, referendum Komorowskiego to tylko przetuptane 72 miliony xD Przed chwilą sparodiowałem narrację typowego pisowca, po czym patrzę a ty dosłownie minutę wcześniej wrzuciłeś niemal identyczny wpis tyle tylko, że pisany całkiem na serio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 6 minut temu, fluber napisał: Oj nie było, referendum Komorowskiego to tylko przetuptane 72 miliony I w dodatku się odbyło ! To dopiero marnotrastwo. 4 minuty temu, Artlan napisał: A pamiętacie jak Bronek przejebał 70 mln na referendum o JOWach w 2015 roku? Gdzie wtedy byliście, ruskie pomioty? Co tam pierdolicie? Bronek zrobił to legalnie, a Sasin nie? A jaka to różnica hehe? ale Sasin jest patriotą i ma za cel dobro Polski . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 37 minut temu, Artlan napisał: xD Przed chwilą sparodiowałem narrację typowego pisowca, po czym patrzę a ty dosłownie minutę wcześniej wrzuciłeś niemal identyczny wpis tyle tylko, że pisany całkiem na serio. Przecież to Koelner wrzucił typowa narrację typowego pisowca:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 https://www.money.pl/gospodarka/ue-timmermans-czekaja-nas-wojny-o-zywnosc-i-wode-6635295676168800a.html Niespecjalnie potrafi zachęcać i tendencyjnie p.....a się do Polski, ale ma rację. Mógłby też zwrócić uwagę na wzrost ludności w Indiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 39 minut temu, Koelner napisał: I w dodatku się odbyło ! To dopiero marnotrastwo. Zarówno kasa na kopertowe jak i referendum Komorowskiego to czyste marnotrawstwo środków publicznych:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 10 minut temu, fluber napisał: Zarówno kasa na kopertowe jak i referendum Komorowskiego to czyste marnotrawstwo środków publicznych:) referendum się nie odbyło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 6 minut temu, Koelner napisał: referendum się nie odbyło ? Nie zauważyłem żebym o tym wspomniał w swojej wypowiedzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 6 minut temu, quevas napisał: A Czechom PIS wypowie wojnę ze swojego ulubionego powodu : https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/czeskie-media-ambasada-polski-w-czechach-prosi-ministerstwo-zdrowia-by-nie-pomagalo/zqjjzh2,79cfc278 Ciekawe czy Czeszki będą mogły u nas wykonywać aborcję zgodnie z ta logika:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 (edytowane) 2 godziny temu, starYfaN napisał: https://www.money.pl/gospodarka/ue-timmermans-czekaja-nas-wojny-o-zywnosc-i-wode-6635295676168800a.html Niespecjalnie potrafi zachęcać i tendencyjnie p.....a się do Polski, ale ma rację. Mógłby też zwrócić uwagę na wzrost ludności w Indiach. I na to że Niemcy też korzystają z węgla a on żyje w kraju, którego problem przez długi czas nie dotyczył bo prąd brali od Niemiec w ramach reparacji wojennych. Edytowane 2 Maja 2021 przez Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 2 godziny temu, fluber napisał: Ciekawe czy Czeszki będą mogły u nas wykonywać aborcję zgodnie z ta logika:) Sorry ale ja logiki w twoim poście żadnej nie znajduję. Prawo unijne zezwala kobietom dokonywać aborcji poza granicami swojego kraju. Pytanie tylko po co Czeszki mają przyjeżdżać do Polski robić coś, co u nich w kraju nie jest karane? A to pisemko ambasady to jest szczyt żenady. Jakieś zaściankowe dziady uchwaliły sobie prawo i będą naciskać na inne kraje żeby je respektować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Teraz, josephnba napisał: Sorry ale ja logiki w twoim poście żadnej nie znajduję. Prawo unijne zezwala kobietom dokonywać aborcji poza granicami swojego kraju. Pytanie tylko po co Czeszki mają przyjeżdżać do Polski robić coś, co u nich w kraju nie jest karane? Specjalnie dla Ciebie zatem wyjaśnię najprościej jak umiem:) Quevas wrzucił post dotyczący tego że Polski rząd naciska na rząd czeski żeby uniemożliwił aborcję Polkom w Czechach. Jest to jak słusznie zauważyłeś niezgodne z prawem unijnym gdyż prawo dotyczy terenu a nie obywatela. Gdyby jednak stosować logikę PiS to powinni oni umożliwiać aborcję w Polsce obywatelom krajów gdzie jest ona legalna. Stąd wzięło się właśnie moje pytanie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 13 minut temu, fluber napisał: Specjalnie dla Ciebie zatem wyjaśnię najprościej jak umiem:) Quevas wrzucił post dotyczący tego że Polski rząd naciska na rząd czeski żeby uniemożliwił aborcję Polkom w Czechach. Jest to jak słusznie zauważyłeś niezgodne z prawem unijnym gdyż prawo dotyczy terenu a nie obywatela. Gdyby jednak stosować logikę PiS to powinni oni umożliwiać aborcję w Polsce obywatelom krajów gdzie jest ona legalna. Stąd wzięło się właśnie moje pytanie;) Ok przepraszam, weszło mi w krew, że wszystko ci piszesz jest w opozycji do postów vaska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Czechy mają prawo do posiadania bodajże 10 gram marihuany na własny użytek, a u nas dalej jak w lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 2 minuty temu, Artlan napisał: Czechy mają prawo do posiadania bodajże 10 gram marihuany na własny użytek, a u nas dalej jak w lesie. No i tapsy na legalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 14 minut temu, Artlan napisał: Czechy mają prawo do posiadania bodajże 10 gram marihuany na własny użytek, a u nas dalej jak w lesie. Tobie to przecież nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 17 minut temu, Artlan napisał: Czechy mają prawo do posiadania bodajże 10 gram marihuany na własny użytek, a u nas dalej jak w lesie. 15 minut temu, Koelner napisał: No i tapsy na legalu Jeśli chcecie legalizacji marihuany, to wybierzcie innego premiera:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi