blackmagic Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 1 godzinę temu, RappaR napisał: Nie mniej Sinatra za życia była dużo bardziej popularnym muzykiem w USA, niż Zenek obecnie jest w Polsce. Ludzie, którzy nie korzystają z internetu w Polsce to mniejszość, głównie emeryci i emeryci nie słuchają raczej disco polo. Że jednak jest mniej popularny od innych, co oznacza, że raczej statystyczny wyborca PiS nie słucha go, jak próbujesz przemycić w narracji. Od kiedy ZPAV zaczął przyznawać złote, platynowe i diamentowe single za sprzedaż cyfrową, nic nie jest takie samo jak dawniej. Sprzedaż płyt - cały czas wynagradzana na takich samych, jak dawniej, zasadach - premiowała w otrzymywaniu wyróżnień tych artystów, którzy sprzedawali muzykę na fizycznym nośniku. Od kiedy jednak zaobserwowano, że sprzedaż cyfrowa to istotny procent sprzedaży muzyki, wprowadzono zmiany. W regulaminie pojawił się m.in. taki zapis. Suma 10 płatnych pobrań cyfrowych któregokolwiek z tytułów albumu w formie pojedyncze nagranie audio (download) , muzyka w tle (ringback tone) lub dzwonek telefoniczny wykorzystujący wyłącznie oryginalne nagranie (master ringtones) jest równoznaczna ze sprzedażą 1 albumu CD lub DVD audio. Ilość 2500 szt. streamów (odsłuchów) któregokolwiek z tytułów albumu jest równoznaczna ze sprzedażą 1 albumu CD lub DVD audio. Uzupełniony 1 marca 207 roku o zapis: Wartość przychodu 20 zł z tytułu pobrań cyfrowych któregokolwiek z tytułów albumu w formie pojedyncze nagranie audio (download), muzyka w tle (ringback tone), dzwonek telefoniczny wykorzystujący wyłącznie oryginalne nagranie (master ringtones), przychód przypisany z tytułu streamingu do danego utworu – jest równoznaczny ze sprzedażą 1 albumu CD lub DVD audio. Sumowany jest przychód każdego z utworów występujących na albumie. 1. Co ma popularnosc Sinatry 60 lat temu do tematu? 2. Przeciez wiadomo ze nie chodzi mi o ludzi odcietych od internetu 3. Ja nic nie probuje. Nie wiem skad i po co ta insynuacja. 4. Ale to tak czy siak liczy sprzedaz a nie np. liczbe odsłon na youtube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StaryFan Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 28 minut temu, josephnba napisał: tw zdecydowanie wolę Sinatrę niż Santane Na wstępie, ja akurat odwrotnie. 28 minut temu, josephnba napisał: Tak głos Santana ma nieporównywalnie lepszy a do tego jest jednym najlepszych gitarzystów epoki co dalej mu kolejne 100 PTS do zajebistosci Gitarzystów, to nawet top, topów, ale głos. Przykład? 29 minut temu, josephnba napisał: Zaenek tak samo gra jak śpiewa czyli wybitnie przeciętnie Ale jest też (ku rozpaczy teściowej) opcja ignoruj (teściową też) Czas ucieka, ale jeżeli Zenek coś gra i w dodatku coś jeszcze śpiewa, to mi chyba Świat nieco ucieka (a tego wyjątkowo nie lubię). Ignorowanie teściowej, to najbardziej czasochłonna opcja. Zdecydowanie bardziej ekonomiczna, polega na unikaniu i głoszeniu, pół ulubionego frazesa na miesiąc. Żadna mądrość życiowa, ekonomia w postępowaniu z problemem nie do uniknięcia (teściowa zawsze patrzy przez pryzmat własnej autopsji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 33 minuty temu, fluber napisał: to jasne ze disco polo jest popularne ale disco polo nie slucha sie przeciez w taki sposob jak innych typow muzyki;) to tak jakby dyskutowac czy lepszy gust ma ktos kto nosi dzinsy czy krotkie spodenki. jesli np regularnie biega to pytanie o gust nie ma sensu. na weselach czy na grillach, czy na Sylwestra, puszcza sie disco polo ale to nie oznacza ze ludzie tam przebywajacy to koneserzy tego rodzaju rozrywki. to pokazuje raczej sklonnosci do biesiadowania przy muzyce niz sama popularnosc gatunku. wiec o ile mnostwo ludzi lubi sie bawic przy disco polo to szczerze watpie zeby to byla muzyka pierwszego wyboru dla wiekszosci z nich. dlatego "popularnosc" jest duza, ale kupowanie plyt czy biletow na jakies koncerty nalezy do rzadkosci. podsumowujac, nie laczylbym lubienia dusco polo z gustem bo wszystko zalezy od kontekstu. 1. No fluber, ja np. slucham cohena na sluchawkach wieczorem pijac wino - nie jestem znawca disco polo ale jakos nie wyobrazam sobie zeby tej muzyki ktos tak sluchal 2. Znowu nie (moim zdaniem oczywiscie ) - sa rzeczy ktore sa lepsze (twórczość matejki) i gorsze (twórczość moja) 3. A czym sie różni sklonnosc do sluchania muzyki w trakcie zabawy od popularnosci? Koneser disco polo? Serio? 4. Nie wiem czy nie kupuja biletow ale wiem ze disco polo jest na kazdych dozynkach i imprezach wiejskich (przynajmniej na dolnym slasku i opolszczyznie) 5. Czy lubi ale nie gustuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 21 minut temu, Cardi napisał: Powód prosty - mam go w dupie. Przeczytałem twój post, odniosłem się do tego posta. To ty drążysz. Nie odniosłeś się do mojego postu, ponieważ dotyczył odsłuchów na YT i spotify. Chyba, że przerosło Ciebie zrozumienie mojego postu. 7 minut temu, blackmagic napisał: 1. Co ma popularnosc Sinatry 60 lat temu do tematu? Dotyczy się chyba wpływu gustu na IQ itp? 8 minut temu, blackmagic napisał: 2. Przeciez wiadomo ze nie chodzi mi o ludzi odcietych od internetu To o kogo chodzi? 8 minut temu, blackmagic napisał: 3. Ja nic nie probuje. Nie wiem skad i po co ta insynuacja. Ofc. 9 minut temu, blackmagic napisał: 4. Ale to tak czy siak liczy sprzedaz a nie np. liczbe odsłon na youtube Przeciętny wyborca PiSu po przeczytaniu tekstu, w którym jest napisane, że liczy się liczba odsłon na youtube jest w stanie wydedukować, że zalicza się liczbę odsłon na youtube. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 2 minuty temu, blackmagic napisał: 1. No fluber, ja np. slucham cohena na sluchawkach wieczorem pijac wino - nie jestem znawca disco polo ale jakos nie wyobrazam sobie zeby tej muzyki ktos tak sluchal 2. Znowu nie (moim zdaniem oczywiscie ) - sa rzeczy ktore sa lepsze (twórczość matejki) i gorsze (twórczość moja) 3. A czym sie różni sklonnosc do sluchania muzyki w trakcie zabawy od popularnosci? Koneser disco polo? Serio? 4. Nie wiem czy nie kupuja biletow ale wiem ze disco polo jest na kazdych dozynkach i imprezach wiejskich (przynajmniej na dolnym slasku i opolszczyznie) 5. Czy lubi ale nie gustuje 1. no wlasnie:) 2. to kto jest z nich najlepszy a kto najgorszy?: matejko, pollock, rothko?:) 3. przyczyna sluchania:) 4. za darmo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 10 minut temu, RappaR napisał: Nie odniosłeś się do mojego postu, ponieważ dotyczył odsłuchów na YT i spotify. Chyba, że przerosło Ciebie zrozumienie mojego postu. Dotyczy się chyba wpływu gustu na IQ itp? To o kogo chodzi? Ofc. Przeciętny wyborca PiSu po przeczytaniu tekstu, w którym jest napisane, że liczy się liczba odsłon na youtube jest w stanie wydedukować, że zalicza się liczbę odsłon na youtube. 1. Ja nic o tym nie pisalem wiec z nowu niecelnie domniemujesz.... 4 raz dobrze licze? 2. O mnie aktywna czesc internetu czyli tych co bardziej z niego korzystaja niz go tworza (czyli Nie : youtyoutuberzy/influencerzy/instagramowcy etc) 3. Ja nawet nie głosuje na trzaskowskiego 4. A dasz cytat bo ja tego tam nie widze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) Godzinę temu, RappaR napisał: http://e-nba.pl/topic/7085-polityka-w-polsce-i-na-świecie/?do=findComment&comment=772700 Ale ja nie optuję za silnym sojuszem z USA, ani nie optowałem za wojną z Irakiem. Zamiast odpowiedzieć na moje pytanie stworzyłeś jakiś wysryw, a następnie sam go wyśmiałeś. Cytat Ja szczerze wierzę, że obecna konstytucja jest dziurawa i do wymiany. Jest nieprecyzyjna np. co do prowadzenia polityki zagranicznej. Nie widzę jednak nic dziurawego w następujących zapisach: - ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie - orzeczenia TK mają moc powszechnie obowiązującą i są ostateczne. - orzeczenia TK podlegają niezwłocznemu ogłoszeniu w organie urzędowym - kadencje Sejmu i Senatu rozpoczynają się z dniem zebrania się Sejmu na pierwsze posiedzenie i trwają do dnia poprzedzającego dzień zebrania się Sejmu następnej kadencji - Sądy i Trybunały są władzą odrębną i niezależną od innych władz - pierwszego Prezesa Sądu Najwyższego powołuje Prezydent Rzeczypospolitej na sześcioletnią kadencję - Wybory Prezydenta Rzeczypospolitej zarządza Marszałek Sejmu na dzień przypadający nie wcześniej niż na 100 dni i nie później niż na 75 dni przed upływem kadencji urzędującego Prezydenta Rzeczypospolitej, Nasi bolszewicy uznali, że tych zapisów nie muszą przestrzegać, bo tak i c***. Cytat Ok. Sejm udziela wotum zaufania de facto mianując ministrów. Coś jeszcze? Sejm jako taki nic nie ma do wyboru konkretnych ministrów. O tym decyduje formalnie premier a de facto premier i przewodniczący partii wchodzących w skład koalicji rządzącej. Cytat Jak nie wiesz, że PiS chce wybierać członków KRS, to miło, że Ciebie doedukowałem w tym zakresie. Pisałeś o członkach SN a tych PiS nie chciał wybierać bezpośrednio (pośrednio tak, ale jeżeli o to ci chodziło to wyrażaj się precyzyjniej). Edytowane 24 Maja 2020 przez Artlan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Teraz, blackmagic napisał: 1. Ja nic o tym nie pisalem wiec z nowu niecelnie domniemujesz.... 4 raz dobrze licze? Ale o tym się dyskusja tyczyła, do której się włączyłeś. Teraz, blackmagic napisał: 2. O mnie aktywna czesc internetu czyli tych co bardziej z niego korzystaja niz go tworza (czyli Nie : youtyoutuberzy/influencerzy/instagramowcy etc) To stanowi ona zdecydowaną większość Polaków, a reszta to są w zdecydowanej mierze emerycy 1 minutę temu, blackmagic napisał: 4. A dasz cytat bo ja tego tam nie widze? Ilość 2500 szt. streamów (odsłuchów) któregokolwiek z tytułów albumu jest równoznaczna ze sprzedażą 1 albumu CD lub DVD audio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 9 minut temu, fluber napisał: 1. no wlasnie:) 2. to kto jest z nich najlepszy a kto najgorszy?: matejko, pollock, rothko?:) 3. przyczyna sluchania:) 4. za darmo:) 1. Myslalam ze ironizowales 2. Nie wiem ale nie wiem tez kto jest gorszy w grupie stanko / miles davis / chet baker. Wiem natomiast ze od tej trojki ktora wymieniles gorszy jestem ja a od tej co ja wymienilem gorszy jest zenek 3. Slucha bo mu sie podoba w danej chwili. Ja tez cohen nie slucham caly czas 4. Ja stand up tez ogladam tylko za darmo. Nie zmienia to faktu ze lubie oczywiscie tylko niewielka czesc stand upu bo wiekszosc jest beznadziejna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 2 minuty temu, blackmagic napisał: 4. Ja stand up tez ogladam tylko za darmo. Nie zmienia to faktu ze lubie oczywiscie tylko niewielka czesc stand upu bo wiekszosc jest beznadziejna czy jak kogos nie bawi Twoj standup ale smieszy go "mieszczanin szlachcicem" to ma lepszy gust, gorszy, czy trudno powiedziec?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Teraz, Artlan napisał: Ale ja nie optuję za silnym sojuszem z USA, ani nie optowałem za wojną z Irakiem. Zamiast odpowiedzieć na moje pytanie stworzyłeś jakiś wysryw, a następnie sam go wyśmiałeś. Jesteś przeciw sojuszowi z USA i lub Francją(setki tysięcy ofiar wojny w Libii) 1 minutę temu, Artlan napisał: Sejm jako taki nic nie ma do wyboru konkretnych ministrów. O tym decyduje premier i/lub przewodniczący partii rządzącej. Aha 4 minuty temu, Artlan napisał: Pisałeś o członkach SN a tych PiS nie chciał wybierać bezpośrednio (pośrednio tak, ale jeżeli o to ci chodziło to wyrażaj się precyzyjniej). Pisałem też o członkach KRS. Jak można się wyrazić bezpośredniej niż: "mianowanie członków KRS" 9 minut temu, Artlan napisał: Nasi bolszewicy uznali, że tych zapisów nie muszą przestrzegać, bo tak i c***. I co to ma do mojej wypowiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 12 minut temu, RappaR napisał: Ale o tym się dyskusja tyczyła, do której się włączyłeś. To stanowi ona zdecydowaną większość Polaków, a reszta to są w zdecydowanej mierze emerycy Ilość 2500 szt. streamów (odsłuchów) któregokolwiek z tytułów albumu jest równoznaczna ze sprzedażą 1 albumu CD lub DVD audio. 1. Ja sie wlaczylem do dyskusji o 3 i Wojtku Mannie 2. Hmmm nie wiem - wydawalo mi sie ze sa tez pasywnie userzy ale mowiac szczerze nie wiem kto przewaza w polskim internecie 3. Nie wiem czemu utozsamilen sobie podswiadomie streaming ze spotifyem. Masz racje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Godzinę temu, RappaR napisał: Dla mnie druga w nocy to normalna godzina. To podaj przykład kiedy jakiś prezydent spotykał się z kimś oficjalnie/nadawał odznaczenia/nadawał tytuły profesorskie/przyjmował ślubowania/podpisywał publicznie ustawę o 2 w nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 6 minut temu, fluber napisał: czy jak kogos nie bawi Twoj standup ale smieszy go "mieszczanin szlachcicem" to ma lepszy gust, gorszy, czy trudno powiedziec?:) Moj gust humorystyczny jest akurat na niskim poziomie wiec jest szansa ze jak ktos nie lubi stand up to ma na wyzszym (choc akurat molier to nie jakis szczyt imho) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Teraz, blackmagic napisał: 1. Ja sie wlaczylem do dyskusji o 3 i Wojtku Mannie Dyskusja się tyczyła tego, że Mann zaczął spermić o Trzaskowskim, jaki to on ma wysublimowany i nadzwyczajny, mało popularny gust, wymieniając jednego z najpopularniejszych artystów w historii świata i jeden z najpopularniejszych zespołów w historii Polski, w myśl tego, żeby typowy wyborca myślał - wow, on słucha takiej inteligentnej muzyki, jak ja, nie to co pisiory dla których jest to za trudna do zrozumienia muzyka, kandydat dla tak inteligentnych ludzi jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 5 minut temu, blackmagic napisał: 2. Nie wiem ale nie wiem tez kto jest gorszy w grupie stanko / miles davis / chet baker. Wiem natomiast ze od tej trojki ktora wymieniles gorszy jestem ja a od tej co ja wymienilem gorszy jest zenek nie jarze analogii:) przeciez ja dalem do wyboru ludzi z roznych gatunkow malarskich a Ty dales w kontrze trzech ludzi z tego samego gatunku i to jeszcze grajacych go na tym samym instrumencie:) przeciez moj przyklad mial wlasnie pokazac ze nie da sie porownywac topu z roznych gatunkow muzycznych. 3 minuty temu, blackmagic napisał: (choc akurat molier to nie jakis szczyt imho) bo to miala byc analogia do sinatry ( top dla mas z przeszlosci) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 7 minut temu, RappaR napisał: Dyskusja się tyczyła tego, że Mann zaczął spermić o Trzaskowskim, jaki to on ma wysublimowany i nadzwyczajny, mało popularny gust, wymieniając jednego z najpopularniejszych artystów w historii świata i jeden z najpopularniejszych zespołów w historii Polski, w myśl tego, żeby typowy wyborca myślał - wow, on słucha takiej inteligentnej muzyki, jak ja, nie to co pisiory dla których jest to za trudna do zrozumienia muzyka, kandydat dla tak inteligentnych ludzi jak ja. Ale ja włączylem sie tylko do czesci dyskusji. AnI trzaskowski ani duda nie sa moimi kandydatami 8 minut temu, fluber napisał: nie jarze analogii:) przeciez ja dalem do wyboru ludzi z roznych gatunkow malarskich a Ty dales w kontrze trzech ludzi z tego samego gatunku i to jeszcze grajacych go na tym samym instrumencie:) przeciez moj przyklad mial wlasnie pokazac ze nie da sie porownywac topu z roznych gatunkow muzycznych. Ok - charlie parker / sting / kaczmarski Dqlej nie umiem wybrac / dalej zebek najgorszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 2 minuty temu, blackmagic napisał: Ok - charlie parker / sting / kaczmarski Dqlej nie umiem wybrac / dalej zebek najgorszy dlaczego?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 5 minut temu, fluber napisał: bo to miala byc analogia do sinatry ( top dla mas z przeszlosci) W XVII nie było mas, więc Molier był tylko topem klasy wyższej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 5 minut temu, fluber napisał: dlaczego?:) Dlaczego nie umiem z tej 3 czy dlaczego zenek najgorszy? Jak chodzi o zenka to linia melodyczna / ucho / text Ps. No chyba ze znowu wracamy do punktu czemu matejko lepszy ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi