jack Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 1 minutę temu, starYfaN napisał: No to podyskutowaliśmy o ekonomii. Napisz jeszcze coś więcej o czytaniu ze zrozumieniem. Jak przebrniesz przez podstawy uważnego czytania i nauczysz się odnosić do interlokutorów grzecznie to możemy przejść dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 8 minut temu, jack napisał: Jak przebrniesz przez podstawy uważnego czytania i nauczysz się odnosić do interlokutorów grzecznie to możemy przejść dalej. Masz do zaoferowania dokładnie taką merytorykę jak PSL. Wybacz, ale nie bywam w remizach. Życzę dalszych sukcesów w dyskusjach o niczym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 1 minutę temu, starYfaN napisał: Życzę dalszych sukcesów w dyskusjach o niczym. Dzięki, zawsze miło dostać wsparcie eksperta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 16 minut temu, jack napisał: A Ty jakie masz papiery na to by wypowiadać się z ekonomii? To jest cytat. 21 minut temu, jack napisał: Glapiński mówił, że za jego kadencji nie będzie podnoszenia stóp. Możesz wrzucić co powiedział? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 18 minut temu, jack napisał: Dzięki, zawsze miło dostać wsparcie eksperta Zakładam, że Kosiniaka nie ma na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 4 godziny temu, Koelner napisał: Hahahaha wyjebane w Twoją wiedzę ale pozamykajmy fora, media społecznościowe bo tylko będą mogli się wypowiadać osoby z najlepszymi papierami w danej dziedzinie aż przypomniało mi się jak Lechia będąc 3 przegrała u siebie prawie ostatnią ekipą a moja matka przed meczem powiedziała „synek czuje że przegrają” Mi się przypomina Elektroda, a kto na elektrodzie bywał ten w cyrku się nie śmieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 2 minuty temu, Pepis21 napisał: Mi się przypomina Elektroda, a kto na elektrodzie bywał ten w cyrku się nie śmieje. Temat wielokrotnie poruszany, zamykam wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Kraśko, Marcelinka Zawadzka i nie ktoś mi napisze, że można się dorobić na legalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 1 godzinę temu, Koelner napisał: Kraśko, Marcelinka Zawadzka i nie ktoś mi napisze, że można się dorobić na legalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 5 minut temu, fluber napisał: Jechał zapłacić podatek ale drogówka go zatrzymała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 8 minut temu, Koelner napisał: Jechał zapłacić podatek ale drogówka go zatrzymała Straszy się ludzi tymi urzędami i konsekwencjami a wychodzi na to że nie ma się czego bać. U mnie w mieście burmistrz wesoło oświadczył że 20 procent mieszkańców nie płaci za śmieci odkąd wprowadzono deklaracje. Jak to jest w ogóle możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 44 minuty temu, fluber napisał: Straszy się ludzi tymi urzędami i konsekwencjami a wychodzi na to że nie ma się czego bać. U mnie w mieście burmistrz wesoło oświadczył że 20 procent mieszkańców nie płaci za śmieci odkąd wprowadzono deklaracje. Jak to jest w ogóle możliwe? Kamieni kupa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 W dniu 5.06.2022 o 19:03, starYfaN napisał: Które, pytam z ciekawości? Nigdy nie odzyskiwałeś VATu? Miałem kiedyś kontrakt w firmie, która ze względu na profil, ciągle musiała odzyskiwać VAT. Więc kwartalna kontrola to była codzienność i to na początku zarządzania PO. To norma od ~15 lat. Pamiętam czasy, kiedy do Polski sprzedawano wszystkiego rodzaju odpady. Niespecjalnie za nimi tęsknię. Popatrz na sprawę Kraśki. Chyba trzeba przyznać rację @ely3 że za poprzedniej władzy prowadząc firmę było nieco łatwiej jeśli chodzi o podatki niż teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 45 minut temu, fluber napisał: Popatrz na sprawę Kraśki. Chyba trzeba przyznać rację @ely3 że za poprzedniej władzy prowadząc firmę było nieco łatwiej jeśli chodzi o podatki niż teraz. Dzięki tej aferze dowiedziałem się, że to PiS wprowadził JPK Czekam, aż się okaże, że to Kaczyński kazał zbudować piramidy w Gizie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 6 minut temu, Sebastian napisał: Dzięki tej aferze dowiedziałem się, że to PiS wprowadził JPK Czekam, aż się okaże, że to Kaczyński kazał zbudować piramidy w Gizie PiS wprowadził obowiązkowe rejestry VAT w ramach jpk więc chyba to trochę ich sprawka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 2 godziny temu, fluber napisał: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Otwiera się okienko dla Arrinery hussaryi https://biznes.autokult.pl/45087,zakaz-rejestrowania-aut-spalinowych-po-2035-r-chyba-ze-masz-ferrari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 11 minut temu, Sebastian napisał: Otwiera się okienko dla Arrinery hussaryi https://biznes.autokult.pl/45087,zakaz-rejestrowania-aut-spalinowych-po-2035-r-chyba-ze-masz-ferrari Otwiera się okienko do dzielenia dużej firmy na małe firmy i korzystanie z limitów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 W dniu 16.05.2022 o 11:18, Reikai napisał: To prawda, że ceny paliw w weekend masakrycznie wzrosły mimo spadkow ceny ropy i to Orlen odpierdala znowu cuda?Czytam nawet o 0.50gr w weekend w górę. https://www.wnp.pl/nafta/orlen-rzad-stacje-paliw-kto-naprawde-moze-pomoc-polskim-kierowcom,589971.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 2 godziny temu, fluber napisał: https://www.wnp.pl/nafta/orlen-rzad-stacje-paliw-kto-naprawde-moze-pomoc-polskim-kierowcom,589971.html Jak czytam takie artykuły to mam wrażenie, że pisał je ten sam gość co miesiąc temu głosił, że deweloperom dalej wiedzie się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi