fluber Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 1 minutę temu, Sebastian napisał: Jego rząd to robił, rząd nie wprowadzi nic jeśli szef się nie zgodzi. Czy może za chwilę napiszesz, że winien jest ten co wydrukował rozporządzenie ? Ja myślę że to są sprawy dyskusyjne a odpowiedzialność nie jest jednoosobowa a wprowadzanie przez rządy regulacji które potem okazują się niekonstytucyjne to chleb powszedni w każdym kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 13 minut temu, fluber napisał: No nie, bez żartów. Jakby przejechał na pasach staruszke albo jechał ponad stowke w zabudowanym to by było dyskwalifikujace. Przecież w TVP by powiedzieli, że Tusk ją na te pasy wepchnął i było by po sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 1 minutę temu, fluber napisał: Ja myślę że to są sprawy dyskusyjne a odpowiedzialność nie jest jednoosobowa a wprowadzanie przez rządy regulacji które potem okazują się niekonstytucyjne to chleb powszedni w każdym kraju. No pewnie to normalne, że rządy łamią nagminnie prawo i rządzą dalej - a czekaj - może jednak nie ? Może jednak podają się do dymisji i podnoszą odpowiedzialność polityczną ? Nie wiem jak Cię mogłem w tamtym poście pominąć. Jesteś w jednym rzędzie z Rapparem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 25 minut temu, Sebastian napisał: Pewnie chodzi o Snowdena. Ale Rapcio pewnie nie zna afery jaką wywołał Instytut Roberta Kocha - ich odpowiednik sanepidu - gdy podczas konferencji prasowej ujawnili przypadkiem , że w czasie pandemii zbierają dane o tym gdzie ludzie przebywają na podstawie sygnałów wysyłanych przez telefony tych ludzi. Była spora afera. A przecież to tylko informacja o tym gdzie jesteś a nie co mówisz, z kim rozmawiasz, co masz na telefonie, co oglądasz co komuś wysłałeś. Bo te systemy wymyślono po to aby nas chronić a nie walczyć z polityczną konkurencją. Ale Rappar Gnom i Julek tego nie rozumieją. Najważniejsze żeby im pensje rosły, łamanie prawa nie ma znaczenia. Morawiecki pewnie mógłby przejechać na pasach staruszkę i wciąż by pisali, że jest ok, bo im robi dobrze i na kontach kasy przybywa. Taki gatunek ludzi. Ja nic takiego nie napisałem , ba, uważam, ze powinni poleciec, ale jednak trochę smutno się robi, gdy wiesz, ze te haki czekały na właśnie taki moment , a nie zostały puszczone w świat od razu jak było wiadome. No ale widze, ze masz z tym problem, ze ktoś zwrócił na to uwagę, nie wiem może dlatego, ze na to nie wpadłeś? A afera kocha, well pokazuje, ze moje zdziwienie jest nie na miejscu, a nie Wasze rozterki w tym temacie. „systemy wymyślono po to, żeby nas chronić” -> To już lvl przeszkolnej słodkiej naiwności. Po prostu mnie wcale nie dziwi, ze do tego to było stosowane, tak jak w każdym kraju, bo najzwyczajniej w świecie władza uzależnia. Tak samo z reszta jak chciwość ludzka zawsze jest na wierzchu i stad wymyślono podatki i stad wymyślono kodeks pracy. Jakby prawo podatkowe i kodeks pracy nie były koślawe, to zawsze lepsze niż janusz biznesu ustalający minimalna na poziomie rachunku za gaz Pozdrawiam cieplutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Teraz, Sebastian napisał: No pewnie to normalne, że rządy łamią nagminnie prawo i rządzą dalej - a czekaj - może jednak nie ? Może jednak podają się do dymisji i podnoszą odpowiedzialność polityczną ? Raczej normalne że wrzucenie czegoś niekonstytucyjnego nie kończy się dymisja a odpowiedzialność ponoszą przed wyborcami podczas wyborów:) Podałeś przykład obostrzeń. W każdym kraju pewne grupy wyją że są one nielegalne. W żadnym kraju nikt się z tego powodu nie podał do dymisji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 3 minuty temu, polskignom napisał: „systemy wymyślono po to, żeby nas chronić” -> To już lvl przeszkolnej słodkiej naiwności. Po prostu mnie wcale nie dziwi, ze do tego to było stosowane, tak jak w każdym kraju, bo najzwyczajniej w świecie władza uzależnia. no co ty maja narzedzia i mozliwosci (im potezniejsze panstwo tym lepsze narzedzia i wieksze mozliwosci) maja (milion) powodow ale tez maja kompas moralny! wszyscy politycy swiata poza tymi przebrzydlymi pisiorami. wiec tego nie robia tako rzecze Sebatustra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Teraz, julekstep napisał: ale tez maja kompas moralny! wszyscy politycy swiata poza tymi przebrzydlymi pisiorami. Trochę beka, że się nie zorientowałeś, że to nie jest kwestia polityków ale tego, jak Ty to odbierasz. Oni się jeszcze, sami nie wybierają. Ale robią tyle na ile im pozwolisz a widzę, że twój tyłek wiele wytrzyma byle się na koncie zgadzało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 1 minutę temu, jack napisał: Trochę beka, że się nie zorientowałeś, że to nie jest kwestia polityków ale tego, jak Ty to odbierasz. Oni się jeszcze, sami nie wybierają. Ale robią tyle na ile im pozwolisz a widzę, że twój tyłek wiele wytrzyma byle się na koncie zgadzało W sensie ze zastana rzeczywistosc mnie nie szokuje i na nia nie krzycze wiedzac ze nie ma sensownej alternatywy (nie planuje emigracji do panstw trzeciego swiata)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Teraz, julekstep napisał: W sensie ze zastana rzeczywistosc mnie nie szokuje i na nia nie krzycze wiedzac ze nie ma sensownej alternatywy (nie planuje emigracji do panstw trzeciego swiata)? Ale nie rozumiesz ze PiS jest gorszy i nie ma takich pieniędzy których nie warto by było poświęcić żeby ich odsunąć od władzy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 2 minuty temu, julekstep napisał: W sensie ze zastana rzeczywistosc mnie nie szokuje i na nia nie krzycze wiedzac ze nie ma sensownej alternatywy (nie planuje emigracji do panstw trzeciego swiata)? W sensie, że nie wymagasz standardów do których sam się stosujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Teraz, fluber napisał: Ale nie rozumiesz ze PiS jest gorszy i nie ma takich pieniędzy których nie warto by było poświęcić żeby ich odsunąć od władzy??? No troche w sumie rozumiem - tez lubie ponarzekac na inwigilacje piszac posty na forum z komorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 1 minutę temu, fluber napisał: Ale nie rozumiesz ze PiS jest gorszy i nie ma takich pieniędzy których nie warto by było poświęcić żeby ich odsunąć od władzy??? A nie czujesz, że jak byś wymagał to politycy musieli by się bardziej postarać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Teraz, jack napisał: W sensie, że nie wymagasz standardów do których sam się stosujesz oj zdecydowanie nie chcialbym zeby politycy zarzadzajacy krajem w ktorym mieszkam stosowali sie do moich standardow xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 2 minuty temu, jack napisał: A nie czujesz, że jak byś wymagał to politycy musieli by się bardziej postarać? Nie, a Ty czujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 2 minuty temu, jack napisał: A nie czujesz, że jak byś wymagał to politycy musieli by się bardziej postarać? Ze w tej sytuacji są ruchami w dupe przez sojusznika, to myślisz, ze jakby się grzecznie wystawili, to efekt byłby inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Teraz, polskignom napisał: Ze w tej sytuacji są ruchami w dupe przez sojusznika, to myślisz, ze jakby się grzecznie wystawili, to efekt byłby inny? A Ty o czym? O 39tym? Co to ma do podsłuchiwania opozycji? 3 minuty temu, fluber napisał: Nie, a Ty czujesz? Przynajmniej mam nadzieję i wymagam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 1 minutę temu, jack napisał: Przynajmniej mam nadzieję i wymagam. I jak oceniasz skutki swojego wymagania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 1 minutę temu, fluber napisał: I jak oceniasz skutki swojego wymagania? Tak samo jak głosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 5 minut temu, jack napisał: A Ty o czym? O 39tym? Co to ma do podsłuchiwania opozycji? Przynajmniej mam nadzieję i wymagam. Przykro mi to mówić, ale nie masz na kogo głosować w takim razie. Bo z Tuskiem to już przerabialiśmy . Wymagający wyborca...ha ha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 (edytowane) 6 minut temu, fluber napisał: I jak oceniasz skutki swojego wymagania? jedni kredkami walcza z terroryzmem inni nadzieja podnosza standardy moralne politykow w sumie jak ktos lubi to trzeba uszanowac - ot takie tam nieinwazyjne i tanie hobby Edytowane 26 Grudnia 2021 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi