Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

te dane są wspaniałe, że też ich wcześniej nie widziałem. niech mi ktoś jeszcze raz tu napisze, że za PO było tak samo ; ]

TVP1

- w 2020 prezydent 84% czasu, 26% w 2015,

- władze państwowe prawie 3 razy częściej w 2020,

- koalicja rządząca 89% w 2020, 44% w 2015.

9 minut temu, lorak napisał:

te dane są wspaniałe, że też ich wcześniej nie widziałem. niech mi ktoś jeszcze raz tu napisze, że za PO było tak samo ; ]

TVP1

- w 2020 prezydent 84% czasu, 26% w 2015,

- koalicja rządząca 89% w 2020, 44% w 2015.

jest jedna cecha wspolna mediow prorzadowych i proopozycyjnych;)

obie glownie mowia o pis:)

4 minuty temu, kucio napisał:

@lorak

No, ale nikt się (chyba nikt) nie kłóci, że teraz TVP ma publicystycznie bias na władzę - tylko o to, że nagle w TVP nie ma nikogo z opozycji i wszystko się kręci dookoła PiSu. Są rozmowy i programy z osobami z innych partii.

były już w tym wątku próby bronienia TVPiS w stylu "za PO był tak samo/gorzej" (nie chce mi się szukać jakby co ; P)

i tak, teraz prawie wszystko kręci wokół PiS (89% czasu na TVP1 dla koalicji rządzącej!), a sporadyczne zaproszenie kogoś spoza tego nie zmienia. proporcje są znacznie zachwiane w porównaniu z tym, co było kiedyś.

miałem oglądać finały 1996, ale chyba przejrzę wszystkie te raporty i porobię sobie wykresy.

15 minut temu, lorak napisał:

- w 2020 prezydent 84% czasu, 26% w 2015

Komorowski miał ten sam syndrom co Kidawa, im więcej w mediach tym gorzej dla nich. Na Woronicza o tym wiedzieli ale nie docenili Bronka.

Jakby mu obcięli do 5% to może wygrałby z Dudą. :)

42 minuty temu, lorak napisał:

to faktycznie dziwne w roku koronawirusa lol

zaraz lukne czy tam sa dane z innych lat (np sprzed bojkotu tvp przez PO) 

edit - pff pocięte na miesiące + różne formaty

@lorak - jak widzisz dopiero za PiSu zaczęli te dane ładnie strukturyzować (kwartały + jeden format) - więc szanuj ich :P 

dodatkowo PiS przekształcił regionalne w TVP3 co tu też tu opór pomaga (a nie rozjebane per region jak za poprzedników)

Niezły burdel w tym archeo był za PO.

PiS Pany! xD

Edytowane przez julekstep

Gość StaryFan
30 minut temu, fluber napisał:

jest jedna cecha wspolna mediow prorzadowych i proopozycyjnych;)

obie glownie mowia o pis:)

Opozycja jest już tak transparentna (albo lepiej, przezroczysta), że widać ją tylko na tle partii rządzącej.

24 minuty temu, kucio napisał:

@quevas

Dokładnie tak samo można opisać każdy inny program w TVN24 wobec PiS lub z Polsatu - prowadzący też ma swoje poglądy. Żyjesz ideologią, że dziennikarz jest obiektywny, a to jest niemożliwe.

z tą różnicą , że nawet stronnicza Olejnik potrafiła dojeżdżać Sikorskiego czy Giertycha m.in po kelnerach a tutaj w TVP za pomocą pieniędzy zrobili sobie folwark :) PiS bardziej perfidnie i skutecznie wykorzystuje narzędzie jakie im zostawiła PO

2 minuty temu, kucio napisał:

Tu zgoda, ale nadal nie róbmy z TVP miejsca, gdzie jest tylko PiS. Nie jest to pluralizm jakiego oczekujemy, jest na granicy, ale generalnie w moim odczuciu spolaryzowane telewizje są lepsze, bo można w łatwy sposób wyciągnąć wnioski co się w tym kraju dzieje :) No, ale to moja indywidualna opinia.

To zróbmy TVP-RZĄD i TVP- OPOZYCJA :P

Gość StaryFan
38 minut temu, quevas napisał:

nie czyjeś picie, ale przepijanie tego co finansowane z [przymusowo] wspólnej kasy

Zabawne, jak inna opcja przepijała (dając się dodatkowo dokumentować), to niektórych nie bolało. Jak masa Polaków straciła dorobek życia, cisza.

Jak skubano wszystkich przy VAT, spuściliśmy zasłonę milczenia. Ale zobaczyliśmy hot doga na stacji i wpadliśmy w lament. 

Cóż widzimy plombę u przeciwników, jednocześnie chwaląc się "sztuczną szczęką. To akurat polska przywara.

Suweren wybrał, suweren oceni. Na dzisiaj wszystko wskazuje na sukcesywną eliminację smakoszy owoców morza. 

5 minut temu, kucio napisał:

To zróbmy TVP-RZĄD i TVP- OPOZYCJA :P

5 minut temu, kucio napisał:

I nieironicznie to byłoby ciekawe. Oddawanie np TVP 2 dla Opozycji i TVP 1 - Rządowi

Niech wszystko się dzieje w jednym budynku, te same studia, ten sam sprzęt, korytarze a na TVP Info zróbmy reality show "Ekipa z Woronicza". Oglądałbym:)

45 minut temu, kucio napisał:

Obiektywizmu nigdy nie uświadczymy.

Oczywiście, że zachowanie neutralności nie jest łatwe ale np. to jak obecnie wygląda Polsat wg mnie możemy nazwać obiektywną telewizją. 

Ogólnie jednak to niestety ciężko znaleźć kilkunastu dziennikarzy z topowych mediów, na których bałbym się postawić pieniądze u buka na kogo głosują w wyborach, a dla mnie to jest wyznacznik dobrego dziennikarstwa. Czasami jak oglądam tych "dziennikarzy", zarówno jednych jak i drugich, to mam wrażenie, że są bardziej zacietrzewieni i negatywnie nastawieni jak politycy obu obozów.

Edytowane przez Kepler

5 godzin temu, kucio napisał:

@quevas

Dokładnie tak samo można opisać każdy inny program w TVN24 wobec PiS lub z Polsatu - prowadzący też ma swoje poglądy. Żyjesz ideologią, że dziennikarz jest obiektywny, a to jest niemożliwe.

Wut?

4 godziny temu, kucio napisał:

I nieironicznie to byłoby ciekawe. Oddawanie np TVP 2 dla Opozycji i TVP 1 - Rządowi

To juz lepiej je zlikwidować niz robic 2 cyrki z publicznych pieniędzy 

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat