Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie jak chlop był rozliczany z zysku oddziału (co generalnie jest patologią w kontekście publicznego szpitala), to wydłużony czas zgłoszenia zapewne wynikał z:

a) przygotowania własnych finansów na dłuższy czas bez pracy 

b) zabezpieczenia rodziny na wszelkie możliwe sposoby

c) walka z samym sobą czy w ogóle warto podejmować się tego tematu, to nie jest raczej decyzja, którą podejmujesz ot tak, bo wiesz, że twoje i życie twojej rodziny znacząco się zmieni. Będąc chirurgiem, który zgarniał kupę kasy, bardzo łatwo zostać konformistą i olać zgłaszanie czegokolwiek, bo możesz sobie dalej elegancko żyć i nikomu nie wadzić.

d) utrata anonimowości 

Osobiście nie wiem czy na jego miejscu bym się odważył.

29 minut temu, P_M napisał(a):

Generalnie jak chlop był rozliczany z zysku oddziału (co generalnie jest patologią w kontekście publicznego szpitala)

Słyszałem w tokfm jadąc samochodem, że ten wysoki wypracowany zysk wynikał z tego, że od dochodowej chirurgii została oddzielona deficytowa anestezjologa.

1 minutę temu, jack napisał(a):

Słyszałem w tokfm jadąc samochodem, że ten wysoki wypracowany zysk wynikał z tego, że od dochodowej chirurgii została oddzielona deficytowa anestezjologa.

Whatever, dla mnie sam fakt takiej praktyki, gdzie wypracowanie takiego zysku jest konsekwencją nastawienia się na najwyżej płatne operacje/zabiegi w cenniku NFZ, gdzie źródłem są wszyscy obywatele, a "zysk" ma lecieć do zarządzających szpitalem to patologia.

50 minut temu, P_M napisał(a):

Generalnie jak chlop był rozliczany z zysku oddziału (co generalnie jest patologią w kontekście publicznego szpitala), to wydłużony czas zgłoszenia zapewne wynikał z:

a) przygotowania własnych finansów na dłuższy czas bez pracy 

Raczej chciał się bardzo mocno nachapać przed zmianą roboty na nieco gorszą. :) 

49 minut temu, ignazz napisał(a):

I ten temat jako zastępczy świetnie wychodzi. 
Co oni chcą tym przykryć? Pakt? Jakiś zysk ze zbrojeń? W łapę od kogoś kto na Ukrainie zarobi a nie my ale fee opłaci? 

Akurat służba zdrowia bardziej ludzi obchodzi niż jakieś zbrojenia. 

14 minut temu, fluber napisał(a):

Jak Kacprzyk nie powie czegoś brzydkiego o Owsiaku to chyba nigdy go nie rusza.

Dobra, to wiadomo w co się gra tzn przesłuchania skończą się w pewnie 2035😋 później ze 2 lata nowy prokurator będzie potrzebował na zapoznanie się ze sprawą, to ma większy sens niż jazda z przeciwnikami do spodu.

7 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Dobra, to wiadomo w co się gra tzn przesłuchania skończą się w pewnie 2035😋 później ze 2 lata nowy prokurator będzie potrzebował na zapoznanie się ze sprawą, to ma większy sens niż jazda z przeciwnikami do spodu.

Kopanie się po kostkach 

38 minut temu, fluber napisał(a):

@RappaR czy spotkałeś się z podobnymi praktykami czy jednak to zarządzanie przez platformę to wyjątkowa patologia?

Blisko, coraz bliżej.

W dniu 25.06.2026 o 22:44, DRK napisał(a):

W tym Południowym Szpitalu do pełnego spektrum brakuje już tylko zorganizowanej szajki łowców skór

42 minuty temu, fluber napisał(a):

@RappaR czy spotkałeś się z podobnymi praktykami czy jednak to zarządzanie przez platformę to wyjątkowa patologia

Nie miałem szans. To już podpada pod prosektorium, u nas w szpitalu nie ma, najbliższe jest gdzieś, gdzie nigdy nie byłem. Nie mam pojęcia jak tam jest. 

https://m.gazeta.pl/0,0.html?mtpromo=enc02qhrmp2x6jeqbmut4agucmgtwygqjlmdzagsriudrqmcz6udraocblescrjdksifjficroec2jemrmodyahzjmudrqmcblqtzuguboqdzmg2ri&mp=promo&utm_campaign=amtpc_FB_Gazeta&fbclid=IwVERDUASwUgtleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEeP0ZTlGFvRHPX82xm8giS8GyGt6292k38TxNaizz0FYqqHNMbC9e4_cjY3ag_aem_IbRcLKZ8NmzUujsGrUZePg

dobra, Jędrzejewski stracił u mnie cały szacunek.

Wciskał pacjentów poza kolejkę. Tą kolejkę, którą sam ustalał. 

No debil po prostu 🙄

Serio, jedyne co by KO mogło zrobić jeszcze gorzej, to zjeść sałatkę 

3 godziny temu, RappaR napisał(a):

https://m.gazeta.pl/0,0.html?mtpromo=enc02qhrmp2x6jeqbmut4agucmgtwygqjlmdzagsriudrqmcz6udraocblescrjdksifjficroec2jemrmodyahzjmudrqmcblqtzuguboqdzmg2ri&mp=promo&utm_campaign=amtpc_FB_Gazeta&fbclid=IwVERDUASwUgtleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEeP0ZTlGFvRHPX82xm8giS8GyGt6292k38TxNaizz0FYqqHNMbC9e4_cjY3ag_aem_IbRcLKZ8NmzUujsGrUZePg

dobra, Jędrzejewski stracił u mnie cały szacunek.

Wciskał pacjentów poza kolejkę. Tą kolejkę, którą sam ustalał. 

No debil po prostu 🙄

Serio, jedyne co by KO mogło zrobić jeszcze gorzej, to zjeść sałatkę 

Listy listami, kolejki kolejkami a lekarz znajomków przyjmuje bez kolejki. Raczej nie szokuje ale to chyba nawet gorzej niż gdyby szokowało.