Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, Życie_to_mem napisał(a):

Włączyłem teraz wywiad z tym Emilkiem u Stanowskiego a ten leci z teorią, że przez Dawidka ginęli ludzie na SOR i że niby ,,cały szpital'' o tym wiedział. Albo koleżka to drugi Macierewicz albo Dawidek to serio mocny bad guy. 

Przewodniczący Samorządu Lekarskiego 

Wygląda na to, że ten doktor z wczoraj niczego nie zmyślał 

ciekawe czy ta sraczka na Stanowskiego chwilę przed aferą (LINCZUJE URZĘDNICZKĘ) była wyprzedzającym kontratakiem

też była wesoła bo czytając te wpisy różnej maści tuskobotów byłem pewien że on faktycznie coś powiedział w stylu TA I TA pani zasługuje na ostracyzm, jechać z nią do spodu.....a potem doczytałem że tam nie padło żadne imię i nazwisko i ogólnie nic identyfikowalnego

xD

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Przewodniczący Samorządu Lekarskiego 

Wygląda na to, że ten doktor z wczoraj niczego nie zmyślał 

Ale tak już poważnie to jakim cudem on był świadkiem śmierci, błedów lekarskich i nie powiadomił prokuratury ani policji?  Czy moze ja coś przeoczyłem 

2 minuty temu, ely3 napisał(a):

Ale tak już poważnie to jakim cudem on był świadkiem śmierci, błedów lekarskich i nie powiadomił prokuratury ani policji?  Czy moze ja coś przeoczyłem 

Może po prostu nie chciał żeby mu samobója zrobili :) 

mam nadzieję że pomogłem 

7 minut temu, ely3 napisał(a):

Po tym jak to zgłosił do organu zarządzającego, to zwolnili go z pracy. Tłumaczył wczoraj, że się zwyczajnie bał i w sumie trudno się dziwić. Dopiero jak wyszła sprawa kacprzyka i zostały wszczęte działania kontrolne to odważył się odezwać 

8 minut temu, ely3 napisał(a):

słuchałem wczoraj całość i o ile wiem, to on nie był świadkiem tych zdarzeń tylko miał o nich wiedzę i też z tego co  się mówi nie ma obowiązku zgłaszać tego typu domniemanych przestępstw, poza tym jest dowód na to, że wszystko ze szczegółami opisał Trzaskowskiemu, a ten to totalnie olał

19 minut temu, fluber napisał(a):

Tłumaczył wczoraj, że się zwyczajnie bał i w sumie trudno się dziwić.

No raczej słabe tłumaczenie. PRzeciez on teraz ma odpowiedzialność karną ,ze widział zaniedbania i nie zgłosił więc ma współodpowiedzilalność I czego się bał? WIem ,że się mówi mafia lekarska ale jednak bez przesady . Młody rezydent by go zaciukał za fakt zgłoszenia. A teraz się przestał bać?  JA się akurat dziwie jak można wiedzieć o tego typu sprawach i  udawać przez ponad rok ,ze nie ma tematu

18 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

poza tym jest dowód na to, że wszystko ze szczegółami opisał Trzaskowskiemu, a ten to totalnie olał

TRzaskowski nie jest do zgłaszania tego typu przestępstw.  A z tego co wiadomo to on zgłosił Trzskowskiemu tylko fakt nadużyć finansowych a nie zaniedbań prowadzących do zgonów le też po prawdzie wiem tyle co słyszę w radio w drodze do pracy i  z pracy więc mogłem coś przeoczyć

Bo to trochę brzmi smiesznie . Słyszałem o zgonach ale nigdzie tego nie zgłosięłm bo jak wiadom lekarz lekarzowi krzywdy nie zrobi. Przecież to nie brzmi poważnie . A co gorsza jeśli po jego zwolnieniu nadal dochodziło do zaniedbań i zgonów to pokazuje jak miał w dupie zdrowie pacjentów.  Ludzi zwolnieni dyscypilnarnie zgłaszają z zemsty mniejsze popierdólki a tu gościu czekał rok by opowiedzieć ,ze tam były tego typu zaniedbania? 

Edytowane przez ely3

10 minut temu, ely3 napisał(a):

A z tego co wiadomo to on zgłosił Trzskowskiemu tylko fakt nadużyć finansowych a nie zaniedbań prowadzących do zgonów le też po prawdzie wiem tyle co słyszę w radio w drodze do pracy i  z pracy więc mogłem coś przeoczyć

no mogłeś

Cytat

[..] Zarządzani[..] Zarządzanie Szpitalem Południowym wymyka się normom etycznym, zdroworozsądkowym i merytorycznym. Nie chodzi tylko o moje stanowisko. Chodzi o przyszłość tej placówki, o bezpieczeństwo pacjentów, o godność pracy lekarzy."e Szpitalem Południowym wymyka się normom etycznym, zdroworozsądkowym i merytorycznym. Nie chodzi tylko o moje stanowisko. Chodzi o przyszłość tej placówki, o bezpieczeństwo pacjentów, o godność pracy lekarzy."

13 minut temu, ely3 napisał(a):

Bo to trochę brzmi smiesznie . Słyszałem o zgonach ale nigdzie tego nie zgłosięłm bo jak wiadom lekarz lekarzowi krzywdy nie zrobi. Przecież to nie brzmi poważnie . A co gorsza jeśli po jego zwolnieniu nadal dochodziło do zaniedbań i zgonów to pokazuje jak miał w dupie zdrowie pacjentów.  Ludzi zwolnieni dyscypilnarnie zgłaszają z zemsty mniejsze popierdólki a tu gościu czekał rok by opowiedzieć ,ze tam były tego typu zaniedbania? 

zdecydowanie powinieneś najpierw przyjrzeć się sprawie, bo nie mam pojęcia skąd Ty bierzesz te tezy

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

zdecydowanie powinieneś najpierw przyjrzeć się sprawie, bo nie mam pojęcia skąd Ty bierzesz te tezy

Zadałem c pytanie to zakładam ,ze mozesz odpowiedzieć czy jednak nie.. Pytam się co on zgłosił Trzaskowskiemu bo jeszcze tydzień temu mówił że zgłosił tylko nadużycia finansowego a nie błędy lekarskie. Jeśli się myle to mnie popraw

19 minut temu, ely3 napisał(a):

No raczej słabe tłumaczenie. PRzeciez on teraz ma odpowiedzialność karną ,ze widział zaniedbania i nie zgłosił więc ma współodpowiedzilalność I czego się bał? WIem ,że się mówi mafia lekarska ale jednak bez przesady . Młody rezydent by go zaciukał za fakt zgłoszenia. A teraz się przestał bać?  JA się akurat dziwie jak można wiedzieć o tego typu sprawach i  udawać przez ponad rok ,ze nie ma tematu

TRzaskowski nie jest do zgłaszania tego typu przestępstw.  A z tego co wiadomo to on zgłosił Trzskowskiemu tylko fakt nadużyć finansowych a nie zaniedbań prowadzących do zgonów le też po prawdzie wiem tyle co słyszę w radio w drodze do pracy i  z pracy więc mogłem coś przeoczyć

On się bał mafii politycznej, która wsadziła radnego platformy pół roku po studiach na stanowisko kierownika SOR, na którym zorganizował specjalna vipowska ścieżkę obsługi dla polityków tejże partii. Jak powiedział dziś szef izby lekarskiej - to jedyny taki przypadek w Polsce 

Teraz, airmax napisał(a):

hehe

niezmiennie zawsze bawi, gdy w takich sytuacjach największym "problemem" zostają ci zgłaszający 

A mnie nie bawi ,ze facet rok milczał Bóg wie dlaczego a teraz nagle sobie przypomniał . Czemu nie zgłaszał tgo Izbie Lekarskiej ani odpowiednim organom. Co go powstrzymywało przez rok. I fajnie ,ze sobie żartujesz poniekąd ze śmierci ludzkiej ale mnie wkurza coś takiego ,że ktos wie ale nie powie 

Teraz, ely3 napisał(a):

A mnie nie bawi ,ze facet rok milczał Bóg wie dlaczego a teraz nagle sobie przypomniał . Czemu nie zgłaszał tgo Izbie Lekarskiej ani odpowiednim organom. Co go powstrzymywało przez rok. I fajnie ,ze sobie żartujesz poniekąd ze śmierci ludzkiej ale mnie wkurza coś takiego ,że ktos wie ale nie powie 

No przecież wczoraj dokładnie powiedział że dlatego że się bał.

3 minuty temu, ely3 napisał(a):

Zadałem c pytanie to zakładam ,ze mozesz odpowiedzieć czy jednak nie.. Pytam się co on zgłosił Trzaskowskiemu bo jeszcze tydzień temu mówił że zgłosił tylko nadużycia finansowego a nie błędy lekarskie. Jeśli się myle to mnie popraw

chłopie, jest ponad 2godzinny wywiad gdzie typ otwarcie mówi o zgonach z tytułu zaniedbań, nie sądzisz, że najpierw lepiej sprawdzić co się dzieje, a dopiero potem pisać o tym co było tydzień temu?