agresywnychomik Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Z czego się powiększa dziura w NFZ, jak stawki na kontraktach stoją. Nie wiem, mogę się tylko domyślać: - może mamy starsze społeczeństwo, koszty leków refundowanych są większe, - koszta sprzetu/technologi -przykładowo zastawek, stentów etc poszły do góry jak wszystkiego w ostatnim czasie, - wszyscy na b2b więc składki są niższe niż zakładano? - nieudolne rządzenie To tak na szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, agresywnychomik napisał(a): Nie wiem, mogę się tylko domyślać: - może mamy starsze społeczeństwo, koszty leków refundowanych są większe, - koszta sprzetu/technologi -przykładowo zastawek, stentów etc poszły do góry jak wszystkiego w ostatnim czasie, - wszyscy na b2b więc składki są niższe niż zakładano? - nieudolne rządzenie To tak na szybko. Finansowanie NFZ wzrosło właśnie, mimo obcięcia wykonywanych procedur Serio idą grube wałki, bo moja stawka(i rynkowe) wzrosła od 2020 o jakieś 30%, czyli sporo mniej niż budżet NFZ i średnia pensja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi