josephnba Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Powtarzam to nie jeden mecz To x spotkań z czołówką ligi Może faktycznie jokic plusuje w meczach z dołem tabeli gdzie zespół robi wyniki Co poza "szybkimi rękoma" ma w defensywie jokic? Jeden na jeden nic, zespołowo zdecydowanie poniżej przeciętnej Owszem rozumiem że ktoś mający ponad 7 stóp sama obecnością utrudnia rywalowi łatwy layup ale to nie jest zasługą umiejętności tylko warunków to mu się nie zapisuje jako umiejętność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Jokić choćby nieźle radzi sobie na górze obrony. Ktoś (Rappar?) wrzucał, że nie ustępuje tu Embiidowi specjalnie, a i oczy to potwierdzają. Dlatego Denver broni w ten sposób, żeby Joka nie było specjalnie dużo przy koszu, dlatego w tym sezonie Jokić wygląda lepiej w obronie, bo zamiast switcha i rozpędzonego guarda idzie agresywnie w górę i tam już sobie nieźle radzi. Mogę wrzucić pojedyncze akcje, gdy radzi sobie z Holidayem czy Currym, ale chyba nie o to chodzi w tej dyskusji. Do tego jest niezły w stealach właśnie dzięki szybkim rękom, jest bardzo inteligentnym graczem i to też się przydaje. Po prostu nie ma atletyzmu, ale w Denver pracują, żeby jak najlepiej to ukrywać i eksponować jego zalety w D. Obrona to także zbiórka, a Jokić jest dobrym zbierającym etc. Nie oczekuj, że będzie bronił w stylu "czarnego atlety", bo tego nigdy nie będzie miał. To specyficzny gracz po obu stronach boiska, ale to że broni nietypowo dla centra (to samo z grą w ataku) nie oznacza, że w ogóle nie potrafi bronić. Twoje słowa o tym, że to najgorszy defensor wśród starterów są bardzo krzywdzące, dlatego pokazałem kilka statystyk uznając, ze w ten sposób trochę zrozumiesz, że mocno przesadziłeś. Coś z Reddita Edytowane 10 Marca 2019 przez Lucas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt1 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Jokić choćby nieźle radzi sobie na górze obrony. Ktoś (Rappar?) wrzucał, że nie ustępuje tu Embiidowi specjalnie, a i oczy to potwierdzają. Dlatego Denver broni w ten sposób, żeby Joka nie było specjalnie dużo przy koszu, dlatego w tym sezonie Jokić wygląda lepiej w obronie, bo zamiast switcha i rozpędzonego guarda idzie agresywnie w górę i tam już sobie nieźle radzi. Mogę wrzucić pojedyncze akcje, gdy radzi sobie z Holidayem czy Currym, ale chyba nie o to chodzi w tej dyskusji. Do tego jest niezły w stealach właśnie dzięki szybkim rękom, jest bardzo inteligentnym graczem i to też się przydaje. Po prostu nie ma atletyzmu, ale w Denver pracują, żeby jak najlepiej to ukrywać i eksponować jego zalety w D. Obrona to także zbiórka, a Jokić jest dobrym zbierającym etc. Nie oczekuj, że będzie bronił w stylu "czarnego atlety", bo tego nigdy nie będzie miał. To specyficzny gracz po obu stronach boiska, ale to że broni nietypowo dla centra (to samo z grą w ataku) nie oznacza, że w ogóle nie potrafi bronić. Twoje słowa o tym, że to najgorszy defensor wśród starterów są bardzo krzywdzące, dlatego pokazałem kilka statystyk uznając, ze w ten sposób trochę zrozumiesz, że mocno przesadziłeś. Coś z Reddita "Jokić choćby nieźle radzi sobie na górze obrony." O tym prawisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) "Jokić choćby nieźle radzi sobie na górze obrony." O tym prawisz? Całkiem nieźle. Poziom DPOTY: Chociaż Jok w sumie lepszy - bo ZMUSIŁ GRACZA Z SYSTEMU D'ANTONIEGO DO ODDANIA MID-RANGE SHOTA. Edytowane 10 Marca 2019 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Czy Ty jesteś poważny? Mamy się teraz na pojedyncze filmiki przerzucać? :DDD https://twitter.com/IsolationNBA/status/1057100470962044930 tu np ładnie sobie Holidaya ustał. No i rozumiem, że w takim razie to taki Adams też jest fatalnym obrońcą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Czy Ty jesteś poważny? No przecież jest poważny. Potwierdził to co piszesz pokazując jak Jok w pojedynkę złamał schemat ofensywny Rockets D'Antoniego (poprzez zmuszenie CP3 do oddania mid-range jumperka) Edytowane 10 Marca 2019 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Teraz każdego centra z ligi mam tu wrzucić czy o co chodzi z tym filmikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Jokiciowa Armia <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt1 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 No przecież jest poważny. Potwierdził to co piszesz pokazując jak Jok w pojedynkę złamał schemat ofensywny Rockets D'Antoniego (poprzez zmuszenie CP3 do oddania mid-range jumperka) Dokładnie. zawsze służę pomoco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dapunk20 Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Jokic w D jest po prostu przecietny ani nie jest tak dobry jak daje mu to DBPM ani tak słaby jak pisze josep umowmy się, w 2019 roku jest tyle statów że jak ktoś faktycznie jest tak tragiczny to któryś się znajdzie aby wbić szpile ;] Po prostu ma swoje matchupy w których będzie bardzo kasztanił [np Rockets] ale jeśli bierzemy całość to nie jest on tak słaby, bo w niektórych rzeczach jest naprawdę świetny i defensywa nie ogranicza się tylko do obrony obręczy [chociaz DFG at rim tez ma w tym sezonie lepsze] Edytowane 10 Marca 2019 przez dapunk20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Jokic po prostu nie potrafi pracować na nogach w obronie a bez tego jego ręce flasha są o kant dupy potłuc Ja mam naprawdę dość pisania o jokicu bo do dniami jego grę w ataku ale defensywnie to nieporozumienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 nikt Cię nie pytał, nie zmuszał, nie rwał kołem, sam zaczałeś, to teraz nie mów, że masz dosyć ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Jak Ty nadal uważasz Jokicia za najgorszego w D startera w NBA to nie wiem po co ja się tam wcześniej produkowałem i po co prowokowałes dyskusje, jeśli faktycznie nic nie jest w stanie zmienić Twojego zdania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Jak Ty nadal uważasz Jokicia za najgorszego w D startera w NBA to nie wiem po co ja się tam wcześniej produkowałem i po co prowokowałes dyskusje, jeśli faktycznie nic nie jest w stanie zmienić Twojego zdania. Tego nikt nie wie Nie wiem jak można te ostatnie wpisy josepha traktować inaczej niż takie humorystyczne interludium w tym temacie Edytowane 10 Marca 2019 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 W sumie lepiej pisać posty, które i tak nikogo nie przekonają niż skupiać się tylko na Lechu w Legnicy lub United w Londynie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Czy napisałem nieprawdę kiedy uznałem że jokic nie potrafi pracować na nogach w defensywie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Czy napisałem nieprawdę kiedy uznałem że jokic nie potrafi pracować na nogach w defensywie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 10 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Julek zaczynam przypuszczać że nie oglądasz NBA bo w sumie nie przeczytałem w życiu jednego zdania to potwierdzającego więc sobie daruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Julek zaczynam przypuszczać że nie oglądasz NBA bo w sumie nie przeczytałem w życiu jednego zdania to potwierdzającego więc sobie daruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi